Studia - Strona 40

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Studia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 24 sty 2014, 21:09

Może ostatnio ktoś zauważył, ale bardzo mało udzielam się na forum. Związane to jest z tym, że miałem sesję, a teraz - dokładnie w czwartek mam obronę. Szczerze mówiąc jestem trochę zesrany przed nią. Wiem, że jest tutaj na forum kilku inżynierów, może wypowiecie się jak u Was wyglądała obrona, ewentualnie dacie jakieś rady młodszemu koledze?

Jeszcze pytanie odnośnie zwyczajów. Kupowaliście jakieś kwiaty, kawę, ciastka? Takie zwyczaje panują u mnie na uczelni. Kwiaty - standard, ale reszta? Dziwne. Dzięki za wszelki odzew, pozdro!

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 24 sty 2014, 21:14

Nie wiem jak to u inżynierów, ale kawę i ciasto, to się niesie, żeby komisja nie zanudziła się - nie każdy jest zesrany podczas obronie - ci po drugiej stronie są raczej znudzeni.
Cytując słońce Peru, ja jestem prosty magistrem. Obrona zaś była przaśna. Promotorka zapomniała o co ma mnie zapytać i pięć minut przed moim wejściem szybko wylazła na korytarz, żebym odświeżył jej pamięć. Jeden z członków komisji nie dojechał i w efekcie była ona jedynie dwuosobowa. Promotorka, która bardzo mnie lubiła i stary dziad, który na oczy mojej pracy nie widział. Zapytał o mój stan cywilny, a potem zaczął przekonywać mnie, że nie warto się zbyt szybko żenić.
Tak czy siak będziesz zesrany, choć nie ma po co :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sty 2014, 21:15

My jeszcze daliśmy whisky dla promotora, bo wiedzieliśmy, że lubi.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sty 2014, 21:15

Co uczelnia to inaczej, jedynym się kupuje oficjalnie kwiaty, a innym zajebistym promotorom kupuje dobry alkohol "po cichu".

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 24 sty 2014, 21:19

Kluchman pisze:My jeszcze daliśmy whisky dla promotora, bo wiedzieliśmy, że lubi.
No właśnie tak też się zastanawiamy. Z tym, że jak kupię to whisky, [ch**]*&* mnie promotor oceni to sam je wieczorem wypiję :P

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 24 sty 2014, 21:41

joedoe pisze:Nie wiem jak to u inżynierów, ale kawę i ciasto, to się niesie, żeby komisja nie zanudziła się - nie każdy jest zesrany podczas obronie - ci po drugiej stronie są raczej znudzeni.
Cytując słońce Peru, ja jestem prosty magistrem. Obrona zaś była przaśna. Promotorka zapomniała o co ma mnie zapytać i pięć minut przed moim wejściem szybko wylazła na korytarz, żebym odświeżył jej pamięć. Jeden z członków komisji nie dojechał i w efekcie była ona jedynie dwuosobowa. Promotorka, która bardzo mnie lubiła i stary dziad, który na oczy mojej pracy nie widział. Zapytał o mój stan cywilny, a potem zaczął przekonywać mnie, że nie warto się zbyt szybko żenić.
Tak czy siak będziesz zesrany, choć nie ma po co :wink:
Gdzie co i jak? Polibuda w Kato?

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 24 sty 2014, 21:46

Uniwerek w Opolu :wink:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 24 sty 2014, 21:50

Jak ktoś chodził może na Transport w Kato to niech powie, może specjalnie z tego powodu wybiore promotora xD.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 sty 2014, 23:58

Lisek pisze:Może ostatnio ktoś zauważył, ale bardzo mało udzielam się na forum. Związane to jest z tym, że miałem sesję, a teraz - dokładnie w czwartek mam obronę. Szczerze mówiąc jestem trochę zesrany przed nią. Wiem, że jest tutaj na forum kilku inżynierów, może wypowiecie się jak u Was wyglądała obrona, ewentualnie dacie jakieś rady młodszemu koledze?
U Tego Mojego na obronie musieli badania zilustrować za pośrednictwem prezentacji w PowerPoint, więc jeśli i Was taki temat dotyczy [bo nie wiem czy to na wszystkich inżynieryjnych kierunkach], nie zapomnij wszystkiego ze sobą zabrać. Byłam świadkiem, jak jego kumpel dostał histerii i na pół godziny przed obroną na pełnym gazie jechał do domu po płytę, której zapomniał zabrać ;)
Jeszcze pytanie odnośnie zwyczajów. Kupowaliście jakieś kwiaty, kawę, ciastka? Takie zwyczaje panują u mnie na uczelni. Kwiaty - standard, ale reszta? Dziwne. Dzięki za wszelki odzew, pozdro!
To jest dramat jakiś. U nas organizowano po obronie wielkie poczęstunki - soki, napoje, kawa, herbata, kilka rodzajów ciast, babeczki, kwiaty, prezenty :boje się:
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, 23:59 przez futbolowa, łącznie zmieniany 1 raz.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 sty 2014, 23:58

Lisek, u mnie już po, więc mogę co nieco powiedzieć. Na pewno przede wszystkim trzeba trafić na dobrych ludzi, warto się dowiedzieć kogo będziesz miał w komisji, bo raczej ludzie pytają z przedmiotów, które prowadzą. U mnie duży stres, byłem przedostatni na 18 osób, ale wcześniej wszyscy zdawali, więc mnie to podbudowało, ale poziom niektórych pytań które dostawali to była abstrakcja. Mi się trafiły dosyć łatwe i szybko sobie poradziłem, ale miotałem się jak Doktor na widok 15-latka. Spytaj się ludzi z roku wyżej jak u nich wyglądało, bo u mnie nawet na różnych katedrach to wyglądało zupełnie inaczej, na jednych były pule pytań, na innych nie, na jednych same 5ki, na następnych oceny gorsze, więc trzeba się dowiedzieć dokładniej.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 30 sty 2014, 14:31

Ziomki ogarnia ktoś z was Mechanike Teoretyczną?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 sty 2014, 14:33

a co chcesz wiedzieć? Wielkim mechanikiem nie jestem, ale może będę wiedział.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 30 sty 2014, 14:38

Stary mam do rozwiązania 7 kartówek za hajs :) egzamin mam w sobotę :/

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu