Piłkarski Freestyle czyli ::To jest to:: :D:D:D - Strona 5

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 07 paź 2005, 20:48

Carter pisze:Znow trzeba odswiezyc temat :wink:
Ja ostatnio cos proboje ale niezbyt mi wychodzi ale nie spoczelem na laurach i dalej cwicze.
P.S. Jak tam twoj freestayl RoRo ? Cos nowego ?
TAK TAK

Prosze panstwa wiekopomna chwila :arrow: NAUCZYLEM SIE TOUZANI AROUND THE WORLD :D :D :D :D Zajebiście trudny do opanowania ale dla cchcacego nic trudnego :wink:

Mam nadzije ze wiecie o co mi chodzi ?? :]

POZDRO
Ostatnio zmieniony 07 paź 2005, 21:13 przez RoRo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 07 paź 2005, 20:52

Najfajniejsze sa nazwy tych tricków :lol:

Umiem ,,pedaladas'' ( przekładanie nóg nad piłką) nawet 9 razy kiedyś zrobiłem 8)
Flip-flapa ale to chyba każy potrafi zrobić
LaceFlick jakos mi wychodzi :wink:
Rulete( obrócenie się nad piłka - firmowe zagranie Zidana opanowałem tez w miare dobrze)

Znam jeszcze pare w miare dobrych tricków tylko z abradzo nie znam ich nazw :wink:
Jakby ktos ma filmiki z danymi trickami to poprosze :wink:

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 05 gru 2005, 1:48

Ja musze sie pochwalic ze ostatnimi czasy strasznie poprawilem technike :P i to nie ze potrafie zrobic kilka kapek wiecej, tylko teraz na hali to juz smigam ze po kilku rywali naraz miotam przeroznymi trickami, nawet raz mi sie udalo DoubleFlipFlap wykonac ale raczej przez przypadek :wink:

Z trickow to juz potrafie :arrow:

Ziemne :arrow:

Marsilian Spin, Le Flip Flap, Rainbow, trick ktory czesto Okocha robi i C.Ronaldo, ale nie wiem jak to wytlumaczyc ;], Cruyff spin, no i jeszcze te podstawowe i sredniej trudnosci no nie ;]

Górne :arrow:

ATW, Touzani ATW, Lace Flick, Trick w ktorym odbijamy pilke zawnetrzna czescia stopy po uprzednim ulozeniu jej na ziemi, noi kilka innych ktorych nazw nie znam ;]

Postep jest jak widac a wiecie co jest najlepsze na tricki ?? Żąglerka, nie ma nic lepszego :wink: jezeli bedziecie dochodzic do kilku tysiecy (ja narazie okolo 2000-3000) to juz nie bedziecie musieli sie koncentorwac zeby pilka nie spadla bo juz sama sie bedzie odbijala na nodze :wink:

BUNCH, odzywaj sie cos zeby nie przygasl temat, jakies pomysly na nowe tricki ??

POZDRO

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 05 gru 2005, 11:18

RoRo pisze:jakies pomysly na nowe tricki ??
Obejrzyj sobie program "Ginga, dusza brazylijskiego futbolu" na MTV. Tam napewno zobaczysz duzo nowych trikow. W ostatnim odcinku Robinho gral na hali z jakims zawodnikiem(nie pamietam jak sie nazywal), ktory dostal w 2004r nagrode dla najlepszego pilkarza halowego. Ogolnie duzo nowych trikow bylo, ktorych nazw nie znam :D
Z tego co wiem to w piatek o 21.30 jest nowy odcinek
pozdro

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 05 gru 2005, 14:00

No wlasnie ja mam dekoder polastu i mi MTV nie chodzi o tej godzinie. Tez mi kumpel ten program polecil ale pprstu mi bezczelnie zakodowuja o tej porze. Szkoda bo obejzalbym sobie. Slyszalem ze tam jakies lebki tez wymiataja pileczka ;] Sa jeszcze jakies programy o podobnej tematyce ??

POZDRO

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 05 gru 2005, 16:24

RoRo pisze:No wlasnie ja mam dekoder polastu i mi MTV nie chodzi o tej godzinie
A w jakich godzinach Ci dziala??
Bo powtorki sa w sobote o 18:00 i poniedzialek o 00:00 :D

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 05 gru 2005, 16:45

mimek a w jakie dni to leci ?! z checia bym obejrzal... ja kiedys cwiczylem freesytle ostro... nawet krecilem filmiki ale potem przyszla zima, w sumie nie bylo gdzie cwiczyc... a teraz jest zima i znowu w sumie nie mam gdzie cwiczyc... jedynie czasami w domu, albo na treningu cos porobie... na hali najlepiej jest tricki robic, bo np. kumpli z klasy to ostro pykam... tylko to jest hala a kumple sredniej jakosci... a takie tricki jest kilka razy ciezej wykonac na placu... <lol>

Co do trickow... to zbytnio nie kojarze nazw... a filmikow Touzaniego czy Nelsona widzialem juz sporo... :D ale np. Around the world, zrobie kilka razy, z zmiana nogi, potem jakies inne, pileczka na klate, z klaty na kark itp..

P.S roro co to jest ten Around The world Touzaniego ? chodzi o to jak 2 razy robi around pod rzad ?!!!

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 05 gru 2005, 17:06

meecik_mks
Wszystko masz napisane wyzej
mimek pisze: tego co wiem to w piatek o 21.30 jest nowy odcinek
albo
mimek pisze:powtorki sa w sobote o 18:00 i poniedzialek o 00:00
pozdrawiam i na przyszlosc czytaj dokladniej 8)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 06 gru 2005, 19:08

Mimek dzieki za cynk :!: :!: bede powtórki ogladal ... jak nie zakoduja :? Ale dzieki :wink:

meecik_mksATW TOUZANI to dookola swiata przez dwie nogi naraz. czyli nie ze robimy to jedna noga tylko podrzucamy pilke i obiema nogami ja okrecamy :wink: ciezkie jak cholera ale warto sie nauczyc. Jest jeszcze ATW ABBAS ale nei wiem jak Ci wytlumaczyc jak to sie wykonuje, cos podobne do ATW TOUZANI tylko do wewnatrz sie okreca ;]

POZDRO

Awatar użytkownika
pique7
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pique7 » 06 gru 2005, 22:04

Słyszalem o tym programie od kolegi . Mowil ze jest fajny. trzeba bedzie obejzec. A jesli chodzi o tricki to umiem jedynie flip-flapa i Rulete. Trzeba sie bedzie nauczyc ale gdzie? A zna ktos jakies stronki z trickami?? Bo mam tylko 1 filmik z Touzianim.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 gru 2005, 23:29

Z freestyla umie ktoś coś z was zrobić :?: :lol: Ja czasami sobie coś ćwiecze, ale niestety biegły w nazwach nie jestem :?

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 11 gru 2005, 8:32

Mam prośbę, szukałem długo w internecie na stronach przez ftp ale widocznie nie udostepniaja takich rzeczy. Poszukuje video z jakiegos turnieju freestylowego, a wiem ze taki sa bo mialem kiedys na kompie tylko zniknal :wink: Nie mialby ktos w posiadaniu czegos takiego ??

POZDRO

Awatar użytkownika
zleWo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zleWo » 09 sty 2006, 21:27

Ja tez nie mam zadnych osiagniec . Ponad to co kazdy umiem arround the world :D

http://www.freestyle-lg.prv.pl/

Swietna stronka o Freestylu

w dziale Filmy --->Nauka Freestyle znajduja se podpowiedzi :D

Polecam

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 sty 2006, 21:45

Strona naprawde bardzo dobra, ale nie mam czasu na to żeby specjalnie spędzać czas nad uczeniem się takich sztuczek... coś tam umie ale wole iść na trening i uczyć sie czegoś co wykorzystam na meczu. Nauki typu przyjęcie, szczał i dobre podanie oraz kiwka nigdy mało :D Środkowy pomocnik musi sobie z tym dobrze radzić :lol:

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 10 sty 2006, 14:31

pare fajnych tricków na siedząco :wink: :arrow: http://video.google.com/videoplay?docid ... 2975458603

:wink: :wink: :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”