Wasze samochody - Strona 5

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 20 cze 2007, 16:48

Kaczormistrz pisze:sa tutaj jacys eksperci albo 'znafcy' ? co mozecie polecic za okolo 3-5 tys. ? w miare duze, najlepiej gaz, nie francuz :) dziekowalbym jakby byly jakies propozycje :)
Za taką kasę to mogę Ci polecić takie coś:
http://moto.allegro.pl/item206452946_opel_calibra.html

albo taką Toyote; sam mam zamiar kupić sobie po wakacjach jak zarobię.
http://moto.allegro.pl/item207850200_pi ... szam_.html

Albo kup sobie golfa III w dobrym stanie i też będzie gitara.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 20 cze 2007, 18:11

Marq pisze:
Kaczormistrz pisze:sa tutaj jacys eksperci albo 'znafcy' ? co mozecie polecic za okolo 3-5 tys. ? w miare duze, najlepiej gaz, nie francuz :) dziekowalbym jakby byly jakies propozycje :)

Stare złomy, takim to nie zaszpanuje nawet jakby chcial bo wstyd na pol miasta .... :? Ja bym polecil Opel Astra z 1995, za ok. 5 tys. mozna juz dostać.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 20 cze 2007, 18:47

Sawyer pisze:
Marq pisze:

Stare złomy, takim to nie zaszpanuje nawet jakby chcial bo wstyd na pol miasta .... :? Ja bym polecil Opel Astra z 1995, za ok. 5 tys. mozna juz dostać.

Pozdrawiam
popieram :) Astre , Golfa albo Civica 94-96

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 21 cze 2007, 13:14

Tigertm pisze:popieram Astre , Golfa albo Civica
Golf to juz strasznie oklepane auto i na drodze co drugie auto to Golf.Moda na golfy minela pewnie z 10 lat temu.A jak najbardziej popieram astre ale tylko w benzynie bo diesle sa strasznie tepe. :P

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 21 cze 2007, 13:41

the hammers pisze:Golf to juz strasznie oklepane auto i na drodze co drugie auto to Golf.Moda na golfy minela pewnie z 10 lat temu.A jak najbardziej popieram astre ale tylko w benzynie bo diesle sa strasznie tepe.

Racja, Moda na golfy skonczyla sie wtedy kiedy przestaly one być liderami w kwestii bezawaryjnosci, nie ma co gadac, dzisiejsze golfy a te co byly pare lat temu to inna bajka, jesli juz ktos chce golfa to od IV w gore, bo II i III to taj ka piszesz jest co drugie :?

Staruszek chce kupic nowe auto i po porownaniu cena/jakosc wybral KIA Cee'd - Polecam świetnie się prowadzi, przeczytalem ok. 20 artykulow i ponad 100 opini uzytkownikow i wiem ze to bedzie dobry zakup :wink: hehe

Majlo1908
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Majlo1908 » 21 cze 2007, 14:50

Kup sobie Espero. Jest z 97roku. Jeżdzę 4 lata i tylko olej i klocki wymieniam. Są tanie bo z 97 w dobrym stanie kupisz za 7-8 kółek. Jest dobrze wyposazony. Duzy. Nie to co tam jakies golfy małe, astry, kadety czy fiesty. Silniki to 1,5 1,8 i 2,0. 1,5 to 90km trochę słaby jak sie jedzie w 5 osób. Auto bezawaryjne. Raz mi tylko sprezyna pekła. Tak to spoko jest. POLECAM W 100%!!

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 cze 2007, 15:05

Nie wiem co wam się nie podoba w Golfach. Mój ojciec kupił teraz Golfa II z 1991 roku i jest lepszy niż niektóre nowo produkowane. Klima i wspomaganie kierownicy nie zawsze jest standardem ;) Oczywiście te golfy, które od lat jeżdżą po polskich drogach, o których właściciele nie dbali z należytą starannością to długo już nie pochodzą. Jednakże sprowadzając sobie starszy samochód z zagranicy (np. z Niemiec) gdzie te samochody jeżdżą po autostradach nie są tak dobite jak te w Polsce.
Moim zdaniem za golfem przemawia jednak renoma. Co golf to golf ;)

Co to Kii to jakoś mnie do siebie nie przekonuje. Wyżej cenię sobie inne azjatyckie marki z Toyotą i Nissanem na czele. Długo jeździłem Almerą, potem trochę Almerą Tino i zawsze doznania z jazdy były przednie.

A jak ktoś chce wydać bardzo mało pieniążków to polecam Corsę A, najlepiej te z końcówki produkcji (1992 rok), mają strasznie dopakowane silniki. Nieraz zdarzało mi się wyprzedzać dużo mocniejsze samochody. Tylko trzeba jakiś spojler wstawić bo strasznie lekki jest i przy 140km/h na wzniesieniach można mieć niemiłą niespodziankę rodem z serii Need4Speed :D

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 21 cze 2007, 15:09

Martin Pellegrino pisze:z 1991 roku i jest lepszy niż niektóre nowo produkowane

Oczywiscie :lol: Auto sciagniete z Niemiec zaraz pełnoletnie jest najlepsze :roll:

Martin Pellegrino pisze:Co to Kii to jakoś mnie do siebie nie przekonuje.

Cee'd to nie ta kia co kiedyś 8)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 cze 2007, 15:26

Sawyer pisze:Oczywiscie Laughing Auto sciagniete z Niemiec zaraz pełnoletnie jest najlepsze Rolling Eyes
Oczywiście nowe samochody są najlepsze. Mercedesy klasy A się nie przewracają, Peugeoty i Citroeny są tanie w naprawach, Daewoo... chyba sama nazwa wystarczy, KIA długo nie będzie miała takiej sprzedaży jak Toyota i Nissan bo po prostu nie są tak dobre. Wiadomo, że ci którzy już Kię kupią nie będą jej nie chwalić. Jak by to wyglądało :lol:

A co do tej pełnoletniości to jest bardzo mało nowych samochodów, które przykuwają moją uwagę. Niektóre owszem ładnie wyglądają, ale większość z nich nie wnosi nic nowego. Wszystkie są inspiracjami samochodów, jak to określiłeś, pełnoletnich. Niemalże wszystkie kompakty wyglądają tak samo (wyjątkiem może być BMW 1 i nowe Volvo), podobnie jest w wyższej klasie. Więc po co płacić za coś co ktoś kiedyś już zrobił tylko, że teraz jest to w nowym, bardziej plastikowym opakowaniu?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 21 cze 2007, 15:31

Martin Pellegrino pisze:Peugeoty i Citroeny są tanie w naprawach,
To znaczy ze sa gorsze od Golfa ... II :roll: Ty no dobry zart, ten Golf przy Peugocie 407 np. to nie bede mowil jak wyglada, BMW M5 tez jest drogie w naprawie, o ile trzeba czesto naprawiac :wink: i co ? gorsze od Golfa 8) Deawoo .... Wole Np. Lanosa niz Golfa II, sorry ....

Martin Pellegrino pisze:A co do tej pełnoletniości to jest bardzo mało nowych samochodów, które przykuwają moją uwagę

Jakbys mial Seata Marabelle to tez bys tak pewnie gadał, kazdy chwali swoje ale bez przesady, przeciez kwadratowy Golf II jest brzydszy nawet od Punto I :?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 cze 2007, 15:36

Sawyer pisze:Jakbys mial Seata Marabelle to tez bys tak pewnie gadał, kazdy chwali swoje ale bez przesady, przeciez kwadratowy Golf II jest brzydszy nawet od Punto I
tylko ze Golf II to klasyka :roll:
Mnie obecne Golfy wogole sie nie podobaja (chodzi jak pisal Ibrahimovic od IV ...) kiedys to byly - I czy II :twisted:

Kia :smile2: co to w ogole jest :lol:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 21 cze 2007, 15:42

czeher pisze:Kia co to w ogole jest
Kocham takich cwaniaczkow co szczekaja a nie znaja sprawy ...

http://www.kia.pl/onas/prasa_ceed.htm

W testach wygrywa z Mazdami, Peugotami, Oplami ....

Taka klasyka ten Golf ze jak jedzie to z daleka slychac, a kopci na pol miasta :/ zreszta tego jest tyle ze gdzie sie nie obejrzysz tam Golf II :/
Ostatnio zmieniony 21 cze 2007, 15:44 przez Sawyer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 21 cze 2007, 15:43

Golf II to bylo auto ale dawno.Nie mowie ze sa zle bo moj tata mial takiego ladnych pare lat temu i chodzil bez zarzutu.
Chodzi o to ze to auto jest juz strasznie oklepane i moda na nie juz dawno minela.A po za tym to takie auta to maja pod 20 lat to juz nie dlugo na zlom :P

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 21 cze 2007, 15:45

the hammers pisze:Golf II to bylo auto ale dawno
Dokładnie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 cze 2007, 15:49

Sawyer pisze:Kocham takich cwaniaczkow co szczekaja a nie znaja sprawy ...
I kto to ... pisze :rotfl:

Ja wam nie karze, kupowac Golfa, sam takiego nie psioadam ale porownanie go do Seata M. czy tam Punto lekkim nietaktem

Ibra prawdziwy seoznowiec z ciebie ledwo awansowali juz cyrki odpierdzielasz od kilku dni :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”