Boże Narodzenie - Strona 5

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 23 gru 2006, 21:17

U mnie tez nie zapowiadaja sie zbyt szczesliwe swieta, w ogole to chyba beda najgorsze w moim zyciu...

Moj pies jest bardzo chory i wszystko wskazuje na to, ze te swieta to beda ostatnie jakie zobaczy. Zreszta poraz kolejny koncowka roku nie jest zbyt ciekawa... rok temu zmarla moja kolezanka, ale akurat to byl dwa dni po swietach a teraz mam dola juz w ich trakcie :? Do tego koszty dotychczasowych zabiegow byly nie male i dzieki temu jestem absolutnie splukany tak, ze i prezentow ani innych fajerwerkow nie bedzie. Choinka jest sztuczna poraz pierwszy od niepamietnych czasow a ja wkolo sie kloce ze starymi wiec te swieta jak dla moglyby sie juz wlascxiwie skonczyc.

No ale oczywiscie zycze Wam wszystkim, wszystkiego co najlepsze, a przede wszystkim radosnych, wesolych i poprostu najszczesliwszych swiat w Waszym zyciu. Aha i "polamania nog" dla pilkarzy Waszych ulubionych teamow :wink:

Wesolych swiat i wolnosci dla karpia !

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 gru 2006, 21:24

ossy pisze:Co jest niepowaznego w tym ze ktos moze nienawidziec tych swiat?
Właśnie też się zastanawiam. Gdyby taka opcja była to bym ją zaznaczył lekką ręką.
piwus pisze:Co do tych, co się lansują, ze nie lubią świąt itp.
Lans. Lans. Lans. Ciekawe czy jakbym poszedł do kibla to też uznane by to było za lans :think:
Mam swoje powody, aby Świąt nienawidzić i nie dziwi mnie to, że takich osób jest więcej. Oczywiście łamanie się opłatkiem czy cała ta nadmuchiwana atmosfera to za mało, aby pałać tak negatywnymi uczuciami. Tu bym się zgodził.
cloner pisze:Poza tym, jak nie wierzysz w to wszystko - to po co wchodzisz do tematu, ktory Cie zbytnio nie interesuje ? - Nie odpowiadaj. Zapewne dlatego, bo lubisz nabijac, pisac glupoty, i byc cholernie kontrowersyjnym dzieckiem. To tyle.
Eeee czy jeżeli ktoś nie lubi Świąt to oznacza, że go nie interesuje ten temat :> Czy może jest tutaj gdzieś ukryta adnotacja, że wstęp tylko dla userów proświątecznych :> Coś Ci nie wyszło cloner. Weź sobie coś na wstrzymanie. Może być śledzik wyjątkowo.
piwus pisze:Na codzień latacie za sobą z toporkiem, że to wrażenie jest aż tak przytłaczające?
Gotów byłbym wymienić kilka codziennych elementów mojego życia na latające toporki. Chociażby po to, aby zrezygnowanie mnie nie dopadło.

Poza tym można nienawidzić Świąt z czysto egoistycznych pobudek. Nobody is perfect. Rozdmuchiwanie cudownej, świątecznej atmosfery tylko potęguje we mnie poczucie zazdrości i frustracji. Wiem, że to mój problem, ale wystarczy on w zupełności do tego, abym Świąt nienawidził.

Dalej nie będę cytował bo niektórym chyba korba odbija.

To co lubię przy okazji Świąt to śledzie i choinka (koniecznie prawdziwa).

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 gru 2006, 21:37

Nie powiem, że nienawidzę świąt, ale są mi one obojętne, z każdym rokiem bardziej. Nie wiem dlaczego, bo wyglądają one zawsze praktycznie tak samo. Jednymi z momentów, w który na prawdę ich nienawidzę są wizyty w supermarketach, w dniach poprzedzających święta. Na szczęście jakoś udaje mi się to ograniczyć do minimum. Zawsze liczyłem na to że w święta spadnie śnieg, a teraz cieszyłbym się gdyby było +10 na termometrze. Najbardziej lubię w świętach … jedzenie i to chyba o czymś świadczy. :roll:

Awatar użytkownika
Darkman1948
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 226

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Darkman1948 » 23 gru 2006, 21:40

futbolowa pisze: U mnie jedyny pozytywny aspekt poszedł się je**ć... Choinki również nie będzie.
A ja wlasnie ubralem swoja. Nie wyobrazam sobie swiat bez drzewka (mimo ze od lat mamy sztuczne) i bardzo Ci wspolczuje.

Osobiscie bardzo lubie swieta, przy czym nie mowie tu o lataniu po marketach z karpim obledem w oczach tylko o samym siedzeniu przy stole z rodzina. Nawet dzielenie sie oplatkiem jakos przechodzi ;) I poza powtorkami trafi sie czasem cos ciekawego w tv. Sama ta swiadomosc ze nic nie musze zrobic dziala na mnie odprezajaco i nie zastanawiam sie wtedy nawet jak zaliczyc po swietach geologie :)

A Wam wszystkim zycze wesolych tych swiat, nawet jesli wszystko wskazuje na to ze bedzie odwrotnie. Tym co obstawiaja - wysokich wygranych, tym co kibicuja-zeby ich druzyny odnosily same sukcesy a redakcji-zeby caly czas utrzymywala wysoki poziom tego portalu :)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 23 gru 2006, 21:43

cloner pisze:
Jedyny plus to dobre jedzenie, bo muszę przyznać, że karpia, kapustę z grochem oraz pierogi z grzybami po prostu uwielbiam
Współczuje Ci, jesli karpia, kapuste z grochem czy pierogi z grzybami masz tylko raz w roku.
Byłbym wdzięczny za wskazanie mi w mojej wypowiedzi gdzie jest mowa o tym, że święta są jedyną okazją kiedy mogę skosztować ów potrawy. Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 gru 2006, 21:51

No to widzę, że nie lubić świąt, to niezły lans :P Nieskromnie przyznam, że również za nimi nie przepadam :oops: Nie będę się rozwodził dlaczego, bo większość osób, nie lubi ich z tych samych powodów. Poza tym tegoroczne święta, z pewnych względów nie będą za wesołe...
Mimo to, życzę wszystkim forumowiczom dużo radości, uśmiechu, zdrowia, bogactwa, szczęścia, pięknych kobiet i przystojnych mężczyzn :P przez cały rok, a nie tylko w okresie świąt ;) Oby przyszły rok był dla Was i dla nas jeszcze lepszy :) i żeby STSy zawsze wchodziły :P

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 23 gru 2006, 22:03

Ojej. Chwalcie się dalej kto ma gorzej w święta -_-,

Ja osobiście święta uwielbiam i w ogóle.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 gru 2006, 22:17

Święta lubię. Na czas przygotowań się ulatniam, ale gdy zjeżdża się rodzina i trzeba zasiąść do stołu to nie wybrzydzam :P święta ciekawe bo bez śniegu, ale w końcu na dworze nie będziemy jeść i rozmawiać. :)

Wszystkiego najlepszego.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 24 gru 2006, 0:45

Ja osobiście niezbyt lubie swieta - ta cala komercja, swiateczne dekoracje pojawiajace sie juz w listopadzie szal zakupów sztuczne usmiechy i wymuszone zyczenia."Dzingyl bels" i inne lipne hity ciagle puszczane w mediach, słuchanie naszych artystów-dorobkiewiczów Krzysztof Krawczyk, Ryszard Rynkowski itp. którzy rok w rok postanawiają sobie dorobić kosztem świąt Bożego Narodzenia i wydają płyty z kolędami wystepuja na specjalnych galach itp. Na szczescie mozna sie od tego odizolowac i spedzic mile swieta z rodzina i przyjaciółmi wlasnie dlatego ze mam taka mozliwosc swieta nie sa dla mnie totalnie beznadziejne.

Zawahiri Christmas Greeting

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 gru 2006, 0:51

franz pisze:"Dzingyl bels"
posłuchaj sobie Korna - Jingle balls :lol:

Ja święta lubie :!:
Lubie zamieszanie związane ze świętami, w końcu jest tylko raz w roku, wiec idzie wytrzymać.
Jesli chodzi o potrawy - to sam większość przygotowuje, prezentów nie kupuje - są od tego inni, bo jedyne co mi przeszkadza to marnowanie czasu w supermarketach.
Czasmi mnie mdli jak widze dzieciaki, wrzeszczące - 'kuuuup miiii tooooo :!: '
kolejki przy kasach, ludzie poddenerwowani, bliscy szału, kasjerki znużone ciagłym uśmiechaniem się [zaznaczam, że w ogóle nie lubie wycieczek do sklepów, a że jest to elementem "świat" to tego momentu tez nie trawie specjalnie]

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 24 gru 2006, 1:46

Ja mimo wszystko lubie swieta, poprostu teraz wszystko jakby zesmscilo sie przeciwko mnie i to w najgorszym momencie.... nawet zakupy i czekanie w kolejkach hipermarktowych lubie bo to w dzisiejszych czasach jeden z nielicznych sposobow by naprawde pobyc wsrod swojej rodziny.

Niggaz przyznaj, ze poprostu w dziecinstwie Mikolaj nie przyniosl ci konika na biegunach czy tam cokolwiek sobie zyczyles
:D

Wiecej usmiechu ludzie, ja mam naprawde okropne swieta, ale jakos nie narzekam bo trzeba zyc dalej i nie dolowac otoczenia bo swieta to naprawde magiczny czas :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 gru 2006, 2:55

Wykorzystam ten temat do tego by życzyć Wam wszystkim udanych wesołych świąt Bożego Narodzenia, by były one szcześliwe i pogodne. By Was Mikołaj odwiedził :P Wielu z usterów przemówi ludzkim głosem ... :roll: Oczywiscie żartuje, to było nie ładne z mojej strony :P Wesołych i zdrowych ! Redakcjo, Grupo Trzymające Wage i szanowni użytkownicy forum ! Nie bawem nowy rok ... :twisted:

A co do tematu - Lubie świeta ale tylko do momentu aż sie rodzinka zjedzie [dalsza] bo zaczynają sie wspomnienia itd ble ble :P Wtedy ja jestem odpowiedzialny by np. kuzyn czuł sie jak u siebie w domu :P

Dziękuje za życzenia ! :wink:
Pozdrawiam :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 gru 2006, 10:05

Pisakk pisze:
cloner pisze:
Jedyny plus to dobre jedzenie, bo muszę przyznać, że karpia, kapustę z grochem oraz pierogi z grzybami po prostu uwielbiam
Współczuje Ci, jesli karpia, kapuste z grochem czy pierogi z grzybami masz tylko raz w roku.
Byłbym wdzięczny za wskazanie mi w mojej wypowiedzi gdzie jest mowa o tym, że święta są jedyną okazją kiedy mogę skosztować ów potrawy. Z góry dziękuję.
Oj Drogi Pisakku, czytac nie potrafisz ? Przeciez jasno napisalem slowo "jesli" - a to oznacza, ze ja tylko przypuszczam. Niczego nie stwierdzilem, jedynie wysnulem przypuszczenia. Ehhhhhh.
Niggaz pisze:Eeee czy jeżeli ktoś nie lubi Świąt to oznacza, że go nie interesuje ten temat :> Czy może jest tutaj gdzieś ukryta adnotacja, że wstęp tylko dla userów proświątecznych :> Coś Ci nie wyszło cloner. Weź sobie coś na wstrzymanie. Może być śledzik wyjątkowo.
Chyba mi wyszlo, gdyz napisalem, ze jesli ktos "nie wierzy w to wszystko" - a to jest calkiem cos innego anizeli "nie lubie swiat" - mam nadzieje, ze rozumiesz o co mi chodzi. Glupi nie jestes.
Futbolowa pisze:Chciałabym, na pewno.
Ktos wspominal o latajacych toporkach.
Futbolowa pisze:Choinki również nie będzie
A to nie mozesz jej sama przystroic ?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 gru 2006, 10:28

cloner pisze:Ktos wspominal o latajacych toporkach.
U mnie są raczej noże...
cloner pisze:A to nie mozesz jej sama przystroic ?
Chciałam. Ale klucze od piwnicy nagle zniknęły, gdy wysunęłam taką propozycję...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 24 gru 2006, 10:31

futbolowa nie do końca chce mi się wierzyć w to co piszesz... ale jeżeli to jest prawda to rzeczywiście Wigilię masz nie za wesołą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”