Zakaz palenia - Strona 5

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 06 cze 2007, 15:23

myhalek_acm pisze:I jakby tak nie wydawac miliardow $ na fajki pzeznaczyl to na pomoc innym to nie bylo by glodu na swiecie
Nie kibicujesz moze jednak Interowi?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 cze 2007, 15:27

Skad takie podejrzenia i co to wogule ma wspolnego z tematem ,brak ci argumentow :roll: I zebys sie nie czepial niejasnej odpowiedzi Nie Kibicuje Interowi :x X-razy wole Milan a sczegolnie od Juve

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 06 cze 2007, 15:32

Po prostu z Twojego ostatniego postu na temat zakazu palenia wywnioskowalem, ze to chyba Tobie brak argumentow. Idz dalej w glorii i chwale zmieniaj swiat.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 cze 2007, 15:36

fieldy pisze:Wywód o kilku kieliszkach - przemilcze już.
To był tylko taki przykład że niektórzy ludzie nie powinni mieć swobody w myśleniu bo pociąga to za sobą nieciekawe konsekwencje - coś takiego co uświadamiał ci maestro.
Snipp_ pisze:Jesli chcecie ratowac swiat to zacznijcie od glodujacych dzieci w Afryce, a palaczy zostawcie w spokoju.
'Nie spozywanie posilkow zabija !!!11!!oneone!!1'
Tylko co ma jedno z drugim :?: Jak ktoś głoduje to mi to nie śmierdzi a papierosy tak bo nierzadko robi to w mojej obecności. I jak fieldy pali to ma to żaden wpływ na mój portfel, zresztą twoje porównywanie niczym taboretu do parapetu :P :wink: Może od razu powiedzieć - zasypmy oceany, morza i jeziora bo ludzie sie topią :roll:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 06 cze 2007, 15:41

Niektorzy wciaz maja problemy z odczytaniem ironii.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 cze 2007, 15:43

Yukasz pisze:
fieldy pisze:Wywód o kilku kieliszkach - przemilcze już.
To był tylko taki przykład że niektórzy ludzie nie powinni mieć swobody w myśleniu bo pociąga to za sobą nieciekawe konsekwencje - coś takiego co uświadamiał ci maestro.
Rozumiem, ale czy wszyscy mają cierpieć, tylko dlatego, że niektórzy nie potrafią logiczne myśleć ? Może trzeba coś wymyślić, aby ci co prowadzą pod wpływem alkoholu zmądrzeli [czytaj: większe kary, odbieranie prawa jazdy, odbieranie samochodu].
Jak ktoś pali na przystanku, czy retauracji, pomimo zakazu - mandat, do kilkuset złotych. Ale jak pali u siebie w samochodzie ? Co to komu przeszkadza ?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 cze 2007, 15:58

Niektorzy wciaz maja problemy z odczytaniem ironii.
My tu poważnie rozmawiamy i nie w głowach nam ironia :P

Chcesz ironii :?: :arrow:
Można powiedzieć po co nakaz włączonych świateł, po co zapinanie pasów bezpieczeństwa skoro każdy ma swój rozum i jak będzie chciał to je zapnie, a jak nie to jego wybór - najwyżej zginie. Po co zakaz picia alkoholu w miejscach publicznych itp itd skoro ktoś w tej chwili zabija drugiego człowieka, ginie w wypadku samochodowym albo tonie w swoim statku. Lepiej zwiększyć nakłady na policję, zwiększyć liczbę policjantów na świecie (może wprowadzić wojsko na ulice) no i zasypać wszystkie wody. Po co robić cokolwiek najbliższego nam skoro są bardziej globalne problemy. I tak absurd goni absurd :roll: Tylko jaki sens ma taka dyskusja :?:
Co to komu przeszkadza ?
Może Lisu ci powie. Nie znam statystyk wypadków gdy kierowca akurat palił papierosa i jak nie było takiego na świecie ( :wink: ) to jestem za tym żeby takiego zakazu nie robić (prócz zawodowym kierowcom). Nawet twoje palenie nie będzie mi przeszkadzało dopóki nie będziemy jechali w jednym wozie ale jak w tym samym to już tak. Tak samo jak jest zakaz w pociągach itp ale gdy sobie sam jedziesz i nie stwierdzono przypadku że przyczyną wypadku było palenie papierosa to dla mnie możesz sobie jeździć i kabrioletem i do tego palić a mi to nie będzie przeszkadzało 8)

edit:

Załóżmy fieldy że jakiś pijak, nie pijak, obojętnie kto uderzy w Twoją furę gdy ty akurat będziesz palił papierosa. Tylko tak porządnie że stracisz przytomność ty i twoi pasażerowie którym palenie nie przeszkadza i jadą z tobą. Może akurat będziesz palił przy swoim dziecku bo są i tacy rodzice (tak sobie gdybam tylko bo wiem że jesteś prawy obywatel :P :wink: ). Scenariusz dopisz sobie sam bo myślę że tu nie tylko moja wyobraźnia zadziała...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 cze 2007, 18:26

Mi papierosy w miejscach publicznych nie przeszkadzają, chociaż nie palę. Utworzenie specjalnych miejsc do palenia to już w ogóle jakaś porażka. Ogólnie świat schodzi na psy, pora umierać [']

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 cze 2007, 11:42

A ja popieram! :)
W ogóle powinni zlikwidować cały przemysł tytoniowy, żeby ludzie przestali truć się tym świństwem...

Mam nadzieję, że ta ustawa wejdzie w życie, w tej formie, jaką planują [całkowity zakaz jarania w miejscach publicznych]. Wtedy będę mogła ze spokojem oglądać mecz, albo siedzieć w kawiarni...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 cze 2007, 11:47

futbolowa pisze:W ogóle powinni zlikwidować cały przemysł tytoniowy, żeby ludzie przestali truć się tym świństwem...
Alkohol też powinni wycofać? Powiedz, że nie :pray:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 28 cze 2007, 11:49

Mentor pisze:Alkohol też powinni wycofać?
A komputery? Szkodza na wzrok i uzalezniaja...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 28 cze 2007, 11:52

Martinho pisze:A komputery? Szkodza na wzrok i uzalezniaja...

No tak trafne porównanie :?.Auta też wycofać bo wypadki, zaibć mężczyzn, bo każdy to gwałciciel i kobity bo każda prędzej czy później da dupy przyjacielowi :/.

Papierosy i Alkohol to za dochodowy biznes by to zlikwidować.Wydaje mi się, że na taką ustawę może być duże lobby ze strony restauratorów i innych właścicieli barów, bo jednak to jest duży hajs.Rozumiem, że trochę trzeba społeczeństwo odizolować od fajek, ale nie róbmy scen np. takich jak zakaz palenia we własnym aucie.W zasadzie to wydzielone sale to też trochę poroniony pomysł, bo przykładowo pójde z kumplami palącymi i sobie nie posiedzimy razem, bo co chwile ktoś będzie gdzieś wychodził.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 28 cze 2007, 11:55

Uchi_ pisze:No tak trafne porównanie .Auta też wycofać bo wypadki, zaibć mężczyzn, bo każdy to gwałciciel i kobity bo każda prędzej czy później da dupy przyjacielowi .
Zgadzam sie! Swoja droga nie zrozumiales aluzji... odloz torebke i wrzuc na luz.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 28 cze 2007, 11:58

Martinho pisze:Zgadzam sie! Swoja droga nie zrozumiales aluzji... odloz torebke i wrzuc na luz.

Oczywiście, że ją zrozumiałem, ale komputery mają w sobie pozytywne rzeczy, niosące za sobą dobro i lepsze i wygodniejsze życie dla społeczeństwa.Fajki nie bardzo.Jestem luźny, ale staram się do problemu podejść obiektywnie.Czasami zdarzy mi się podpalić, ale paczek fajek sobi nie kupuje.Taki stan się utrzymuje już długo.Więc nie traktuj mnie jako zadeklarowanego przeciwnika fajek, bo staram się też zrozumieć palaczy.A torebki nie odłoże i ch*i.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 cze 2007, 12:01

Mentor pisze:Alkohol też powinni wycofać? Powiedz, że nie
Tak :P

Prawo mówi, że każdy lokal jest z zasady przeznaczony dla ludzi niepalących i to dla palaczy powinny być stworzone specjalne miejsca. Szkoda, że mało kto tego przestrzega...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”