Biżuteria męska - Strona 5

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 cze 2016, 18:35

Taki SamrtBand z Sonego, wieś czy spoko?
Spoiler:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 cze 2016, 18:54

po co wam zegarki, nie macie telefonów?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 cze 2016, 19:07

Są wyznacznikiem stylu i elegancji.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 cze 2016, 19:08

Własnie to nie zegarek, zwykła opaska która wibruje gdy masz połączenie/alert w telefonie, można nią zmieniać tracki i rejstruje funkcje życiowe - cokolwiek to nie znaczy. Ogółem nie pytam o funkcjonalność tylko czy noszenie opaski Sony nie będzie postrzegane za bajernactwo.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 cze 2016, 19:09

sickstick pisze: Ogółem nie pytam o funkcjonalność tylko czy noszenie opaski Sony nie będzie postrzegane za bajernactwo.
Pewnie będzie. Ale trendy idą do przodu i teraz pewnie taką opaskę można i do marynarki załozyć :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 cze 2016, 19:09

masz za dużo pieniędzy, to wplać na lokate, a nie na pierdoły :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 cze 2016, 19:14

Czy bajeranctwo to nie wiem, może.

Jakbym zauważył to pewnie bym się zastanawiał co to za dziwne "coś", bo nigdy czegoś podobnego nie widziałem. Nic więcej.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 cze 2016, 21:03

Zegarki od lat były noszone po to by podkreślić status społeczny i prestiż. To dodatek ale i pewien wyznacznik elegancji. A poza tym :
Kobiety i mężczyźni oceniają swoją atrakcyjność na podstawie innych kryteriów. Dla mężczyzn głównym wyznacznikiem jest wygląda fizyczny, dla kobiet... status społeczny danego mężczyzny.

W 1987 roku przeprowadzono bardzo interesujące badanie nad tym jak sposób ubierania wpływał na ocenę atrakcyjności i chęci nawiązania różnorodnych relacji (spotkanie na kawę, randka, relację erotyczną, małżeństwo) osobników płci przeciwnej. Amerykańskim studentom pokazano zdjęcia modeli i modelek o różnym poziomie urody i ubranych w różne ubrania.

Grupę modeli ubrano w 3 typu ubrań: Przedstawiające wysoki, średni i niski status społeczny.

Mężczyźni o wysokim statusie ubrani byli w białą koszulę, krawat, marynarkę i zegarek marki Rolex. "Wysokiego statusu" modelki nosiły białe, jedwabne bluzki, granatową marynarkę i damski zegarek marki Rolex.
Ubrania wyrażające średni status społeczny to inne niż białe koszule i spodnie khaki.
Modele i modelki wyrażający niski status społeczny ubrani byli w kostiumy znanej restauracji typu fast-food serwującej hamburgery: koszulki polo z logiem firmy i czapki z daszkiem ("bejsbolówki").

Zarówno mężczyźni jak i kobiety zostali wstępnie ocenieni pod względem atrakcyjności fizycznej.

Wyniki?
Mężczyźni chcieli iść na kawę czy randkę z najpiękniejszą modelką, zupełnie nieistotne było to jak była ona ubrana. Na kobiety sposób ubierania mężczyzny miał jednak duży wpływ. Były bowiem bardziej skłonne iść na kawę czy randkę z mężczyznami, którzy nosili marynarki i Rolexy. Wśród modeli i modelek ocenionych jako odpowiednich na randkę największą różnicę wśród kobiet i mężczyzn zaobserwowano gdy ci nosili ubrania świadczące o wysokim statusie. Kobiety były skłonne iść na randkę z przeciętnie wyglądającym mężczyzną, gdy ten ubrany był w kostium mężczyzny sukcesu, ale nie gdy był on ubrany w kostium pracownika restauracji szybkiej obsługi. Dla kobiet przeciętnie wyglądający mężczyzna ubrany w marynarkę i Rolexa był bardziej pożądanym kandydatem do wszystkich rodzajów relacji (spotkanie na kawę, randka, relację erotyczną, małżeństwo) niż najprzystojniejszy model ubrany w mundur pracownika fast foodu. Uczestniczy badania zostali poproszeni o ocenienie atrakcyjności modeli w skali od 1-5. Ubrania nie wpływały na oceny atrakcyjności wystawiane przez mężczyzn, ale wpływały na ocenę atrakcyjności wystawianą przez kobiety.
Tak jak facet rzadko zwróci uwagę na zegarek jaki kobieta nosi na ręku tak kobiety do takich rzeczy często przywiązują niemałą wagę. Kumpel ostatnio się śmiał, że kupił rok temu na wakacjach za ok. 100 zł zegarek, który jako sam zegarek jest bardzo przeciętny ale jest starannie wykonany i świeci się na kilometr. Mówi, że nie było jeszcze laski, którą wyrywał, która by pozostała na ten mieniący się dodatek obojętna i nie zapytała o niego.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 cze 2016, 21:09

Morrow pisze: Zegarki od lat były noszone po to by podkreślić status społeczny i prestiż
Ja się z bogatej rodziny nie wywodzę, wszyscy ze wsi ciężko zapieprzali na swoje. Ale... odkąd pamiętam to i dziadek i ojciec nosili zegarki, na komunię też dostałem w prezencie od chrzestnego ładny zegarek, no i tak mi zostało. Od komunii noszę do dzisiaj zegarki :smoke:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 29 cze 2016, 21:12

Potwierdzam, ze swiecacy zegarek dziala na laski jak magnes. Mozna na co dzien jezdzic tramwajem, ale jak masz taki sikor, to prawie kazda spojrzy.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 cze 2016, 21:15

Ja tam mam po prostu nawyk posiadania zegarka na ręku i sprawdzania w ten sposób godziny. Drażni mnie ciągłe wyciąganie komórki. I tak już jesteśmy pokoleniem pochylonych głów bo wszyscy ciągle nad nimi siedzą. Choć zgadzam się też, że zegarek to istotny element męskiej biżuterii i pewien wyznacznik elegancji.

Odkąd dostałem zegarek Casio na komunię tak mi zostało. Od tamtej pory miałem jeszcze tylko jeden zegarek - Timemastera, którego dostałem od dziewczyny i który służy mi do dziś. Nie jest to nic wielkiego ale mam do niego spory sentyment i zwyczajnie mi się ten zegarek podoba. Z reakcji ludzi, wydaje mi się, że im również.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 319

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 29 cze 2016, 21:15

Parę lat temu kupiłem sobie drogi zegarek i z perspektywy czasu uważam to za najglupszy zakup w życiu. Ale pewnie co kto lubi, każdy człowiek jest inny

Sent from my SM-G928V using Tapatalk

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 29 cze 2016, 21:15

ubek pisze: Potwierdzam, ze swiecacy zegarek dziala na laski jak magnes. Mozna na co dzien jezdzic tramwajem, ale jak masz taki sikor, to prawie kazda spojrzy.

To znaczy jaki? Muszę wiedzieć jakie omijać przy ew. zakupie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 cze 2016, 21:19

Morrow pisze: Odkąd dostałem zegarek Casio na komunię tak mi zostało.
Ja dostałem na komunie Adriaticę i to automat. Dlatego nosiłem go non stop :P
cruel pisze: Parę lat temu kupiłem sobie drogi zegarek i z perspektywy czasu uważam to za najglupszy zakup w życiu.
Pochwal się.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 319

Bizuteria meska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 30 cze 2016, 0:06

cloner pisze: cruel pisze:
Source of the post Parę lat temu kupiłem sobie drogi zegarek i z perspektywy czasu uważam to za najglupszy zakup w życiu.

Pochwal się.
Ten:

http://luxtime.pl/pl/p/Zegarek-TAG-HEUE ... 0833/10727

Wyglada fajnie, ale jak sie dluzej uzywa to za ciezki na reke po prostu. No i do luznego ubioru za uja nie gra, a teraz tylko tak sie ubieram

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”