Studia - Strona 41

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Studia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 12 lut 2014, 13:46

Witam, przede mną batalia o tytuł magistra. Tylko, że do obrony jeszcze daleka droga. Samo napisanie licencjatu nie sprawiło mi większych problemów jednak przy tworzeniu emgieerki promotor wymaga ujęcia w niej badań. Badania przeprowadzić można w różny sposób jednak chyba najbardziej pospolitym jest zebranie danych za pomocą ankiet.
I tu pojawia się problem gdyż planuje rozesłać ją w formie elektronicznej do znajomych przy użyciu kreatora Google, który zlicza mi wszystkie wyniki, sumuje i przedstawia na wykresach. Cudownie.
Okej ankieta napisana ale pozostaje jedna kwestia. W jaki sposób ująć w badaniu tak zwaną metryczkę? W przypadku gdybym chciał wyselekcjonować grupę ludzi która np jest w wieku 20-30 lat (dane z metryczki) i odpowiedziała na któreś z pytań Tak.
Czy znacie jakieś sposoby czy strony, które taką opcje mają?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 lut 2014, 13:52

Zawsze możesz spróbować programu SPSS, ale wychodzi wtedy sporo roboty. No ale wyniki masz zacne wówczas.

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 12 lut 2014, 14:25

Jeżeli chodzi o SPSS to zakładam że większość danych i tak trzeba by było wklepywać ręcznie a na moim przedwojennym trupie będzie niestety ciężko. Szukamy dalej :chill:

Rozwiązanie zagadki a no może się komuś przyda.
Ankieta zrobiona. Rozsyłamy dalej w świat tam gdzie chcemy ja mam zamiar użyć do tego Facebooka który w wersji English US daje dużo więcej możliwości selekcjonowania znajomych, nieznajomych krótko mówiąc wyszukiwania grupy docelowej itd. Wystarczy zmienić język w ustawieniach i mamy nowego facebooka.
Okej ludziska jak chcą to wypełniają po otworzeniu linka. A na nasz dysk Google wpływa masa danych posegregowana w słupki, diagramy wykresy. Tyle że każda ankieta aby można było z niej wycisnąć sensowne dane musi mieć metryczkę określającą kim jest respondent. Dane, które na pierwszy rzut oka nic szczególnego nam nie dadzą. Dopiero wyimportowanie ich do arkusza kalkulacyjnego (taką opcje ma google) a potem przeniesienie ich na PC pozwala na wyszczególnienie pojedynczych odpowiedzi.

Tadaaaa...
Ameryki może i nie odkryłem ale sam dopiero poznaję tą sztukę więc może i komuś się przyda.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 maja 2014, 21:13

Jest tu jakaś pomocna dusza ? Mi już ciężko się połapać w brykach i innych portalach pomocniczo - naukowych.

Potrzebne są prace kontrolne, a właściwie pospolite gotowce dla kolegi z liceum dla dorosłych.
z geografi - charakterystyka wybranej krainy w polsce
z wosu - współczesne ruchy społeczne

Chłopaczyna nie ma drukarki więc podjąłem się pomocy. Będę wdzięczny bo teraz cisnę z chaty a na jutro to potrzebne. pzdr.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 maja 2014, 3:00

nie ma frajerow hehe. zaraz posklejam teksty z wikipedii i też bedzie dobrze.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 lip 2015, 20:24

Nie wiem jaki macie stosunek do tego typu dokształcania się, ale jeśli macie trochę wolnego czasu, który chcielibyście fajnie spożytkować, a przy okazji ogarniacie angielski, to Uniwersytet Pensylwanii uruchomił [nareeeeszcie, po długich zapowiedziach] kurs 'The Global Business of Sports'. Certyfikat trochę drogi, więc można sobie darować, ale same materiały są warte uwagi.

https://www.coursera.org/course/globalsportsbusiness

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lip 2015, 20:49

Dzięki, że mi przypomniałaś o tej stronie. Jakiś czas temu korzystałem z niej regularnie a ostatnio jakoś tak wyszło, że przestałem.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 lip 2015, 21:02

Super! Dobrze wiedzieć, że ktoś jeszcze wie co dobre :)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 lip 2015, 21:09

heh, ja się zawsze zapisywałem, robiłem coś 2 lekcje, a potem jak nie było czasu to olewałem. Jak nie ma bata nad głową to ciężko.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 lip 2015, 21:19

Haha, też fakt, trzeba umieć się mobilizować :D

Ja bardzo polecam kurs z Historii rocka, od niedawna jest dostępny w całości od ręki. Baaardzo fajny prowadzący i bardzo fajny temat.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2015, 21:23

Diamen23 pisze:Jak nie ma bata nad głową to ciężko.
mi zawsze polonistka mówiła, ze jestem zdolny, ale nygus, Bo nigdy nic nie robiłem i musiałem jakieś poprawki zdawać na koniec roku i zdawałem celująco, jak już miałem nóż na gardle :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 lip 2015, 21:37

fieldy pisze:
Diamen23 pisze:Jak nie ma bata nad głową to ciężko.
mi zawsze polonistka mówiła, ze jestem zdolny, ale nygus, Bo nigdy nic nie robiłem i musiałem jakieś poprawki zdawać na koniec roku i zdawałem celująco, jak już miałem nóż na gardle :P
Aha, znam to, znam :D Co prawda znów Cloner się dowali, że za to zapłaciłam, ale np. magisterkę albo licencjat czy w ogóle prace zaliczeniowe pisałam dosłownie ostatniej nocy albo w ostatnich dniach. To samo tyczy się książek, które redaguję - mam na to ileś tygodni, a i tak robię w ostatnich dniach, bo tylko kończący się termin mnie mobilizuje.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Studia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 wrz 2016, 16:11

Siema forumowicze!

Mam do was ogromną prośbę, a konkretnie do tych z was, którzy mają szczęście być już rodzicami. Moja żona pisze magisterkę z psychologii i potrzebuje, aby wypełnić jej ankietę. Pytań jest sporo, ale to naprawdę maks. 10 minut. Warunkiem jest jednak, aby wypełnili OBOJE rodzice, więc musicie jeszcze namówić swoich partnerów. Będę mega wdzięczny za pomoc. Całość jest oczywiście anonimowa. Sprawa bardzo pilna, bo zostało maks. 2-3 dni.

https://www.ankietka.pl/ankieta/240068/ ... lskie.html

Oczywiście za niewypełnienie jest :ban:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Studia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 06 wrz 2016, 16:17

Zawołam swoją żonę i wypełnimy.
Spoiler:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Studia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 wrz 2016, 16:52

Śmieszki na bok. Jak będzie się doktoryzować to na pewno się odezwę do Ciebie ubek i z nową żoną wypełnicie :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”