Konto bankowe - Strona 6

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 19 mar 2015, 7:20

FRYDERYK SZOPEN pisze:Te promocje w ktorych bank oddaje np. 50zł to dla osob indywidulanych od stycznia oprocentowane na 20% . Wiec zamiast 50 dostajesz 40.Oczywiscie w banku nikt co tym nie poinformuje.
Dla mnie najlepszym bankiem jest pkobp, chocby dlatego ze maja najszersza obsluge (np.jako jedyni w tym kraju realizuja czeki) albo z tej racji ze sa u nich chyba najnizsza oplaty dla klinetow premium. poza tym plusem sa konta walutowe, obsluga miedzynarodowa i wiele innych pierdol. niezly jest mbank ale firmowka, bo indywidujalny juz nie bardzo, w porzo jest tez kantor alliora, ale to dla tych co obracaja w walucie (dobre kursy). nie polecam reifeisena, syf kompletny. millenium, kiedys mialem tam konto, nic ciekawego. getin.. wkurwiajacy. wiecej chyba nie znam.
Bzdura, dostaniesz 50 zł tak jak to wynika z regulaminu oraz linku poniżej.

http://www.bph.pl/repo/bph/promocje/lub ... _lubia.pdf

http://livesmarter.pl/bph-lubie-to-kont ... o-miesiac/

Ponadto zaczyna się coraz bardziej kurczyć grupa banków, które w ogóle to podatkują, bo nie muszą (niektóre w ogóle nie opodatkowały np. wspomniany wcześniej eurobank), w linkach poniżej możesz o tym poczytać.

http://livesmarter.pl/od-2015-roku-19-p ... -cashback/

http://livesmarter.pl/podatek-od-cashba ... 9-procent/

Co do "najlepszego konta" to każdy musi je wybrać pod swoje oczekiwania, dla Ciebie spełnia je PKO BP, dla kogoś innego np. BPH albo t-mobile usługi bankowe, który jest w 100% darmowy włącznie z kartą płatniczą.

Bassu pisze:Dzięki za info ziomek, na pewno się przejdę :beer:
Aha i Bassu zastanów się czy Ci potrzebne ubezpieczenie od utraty pracy, ktore na pewno będzie Ci zaproponowane. Moim zdaniem zbędny koszt, ale to sam musisz zadecydować.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 19 mar 2015, 9:14

FRYDERYK SZOPEN pisze: nie polecam reifeisena, syf kompletny. millenium, kiedys mialem tam konto, nic ciekawego. getin.. wkurwiajacy. wiecej chyba nie znam.
Mój Mar ma w Millenium i wiecznie jakieś nowe opłaty za konto dochodzą. Wkurwiające jest to potężnie...
FRYDERYK SZOPEN pisze:Dla mnie najlepszym bankiem jest pkobp
Mają tam świetne konto dla dzieci! Na razie założyłam swojej w ING, ale za jakiś czas przeniosę tam, jest dużo bardziej opłacalne + dla dzieci zrobili świetną aplikację do obsługi konta.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 19 mar 2015, 9:36

Aker pisze:
Bzdura, dostaniesz 50 zł tak jak to wynika z regulaminu oraz linku poniżej.

http://www.bph.pl/repo/bph/promocje/lub ... _lubia.pdf

http://livesmarter.pl/bph-lubie-to-kont ... o-miesiac/

.
przykro mi ale to nie jest bzdrura.
http://livesmarter.pl/podatek-od-cashba ... 9-procent/
Spojrz na tabelka w polowie artykulu, poki co podatku nie pobrał Eurobank, jakis Toyota Bank, mbank i jakis Orange Bank. Reszta juz pobiera. Jedszcze z miesiac i wszystkie pobiorą.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 19 mar 2015, 12:59

Bzdury mowisz bo trend jest aby obchodzic ten podatek, a nie go placic, poza tym mam potwierdzenie od pracownika BPH ze u nich podatku nie ma a nawet jakby kiedys tam byl to i tak klient ma zwrot do kwoty 50 zl a nie 40.

PS Bassu tutaj masz ranking kredytow na 15k na 3 lata, liderem jest eurobank :) choc wydaje mi sie ze opcja o ktorej Ci wsoomnialem czyli 2x po 10k wyjdzie Ci jeszcze taniej bo wtedy w ogole prowizji nie zaplacisz

http://m.money.pl/sekcja/kredyty-gotowkowe-marzec-2015/

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 mar 2015, 13:09

Faktycznie bardzo fajnie, ale jeden minus:
Bank wymaga założenia konta i przelewania na nie pensji.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 19 mar 2015, 14:45

Bzdura, mozesz przelewac ale nie musisz, generalnie jak sie przelewa wynagrodzenie to oferta moze byc ciut korzystniejsza

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 19 mar 2015, 15:38

Jest tak samo jak z platnosciami abonentowymi, masz przypisany nr konta i go trzeba zasilac co miesiac do okreslonego dnia

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 19 mar 2015, 23:16

Aker pisze:Bzdury mowisz bo trend jest aby obchodzic ten podatek, a nie go placic, poza tym mam potwierdzenie od pracownika BPH ze u nich podatku nie ma a nawet jakby kiedys tam byl to i tak klient ma zwrot do kwoty 50 zl a nie 40.
/
Jakie bzdury? Masz gdzies konto z taką promocją? Ja mam. I otrzymuje 40zł mimo ze promocja jest 50zł. Wlasnie dlatego ze od 1 stycznia istnieje podatek 19%. Jest wyplata 50zł, a po kilka dniach jest sciagne 10zł z racji podatku od nagrody w promocji. proste jak drut kolczasty w oswiecimiu.
Mam podac ci nazwe banku: prosze Getin. Podatek jest i jest sciagany przez banki, nie wiem czy wszystkie ale wiem ze istnieje, wiec nie wmawiaj mi ze jakies bzdury opowiadam. Nie obchodzi mnie ze w BPH staraja sie to obejsc, obchodzi mnie to to ze taki podatek istnieje. Wielka filozofia?

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 19 mar 2015, 23:23

Dobra stary to ze w Getinie Ci podatek sciagaja to nie znaczy ze tak jest wszedzie, a tak mozna bylo wywnioskowac z Twoich wypowiedzi.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 19 mar 2015, 23:42

Getin to bank, który ma najwięcej spraw w UOKiKu za dymanie klientów.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 20 mar 2015, 6:45

Getin to przede wszystkim bank który ma mnóstwo kruczków we wszystkich swoich ofertach. Przykładowo ta ich ostatnia reklama 4% na rachunku oszczędnościowym jest obwarowana wymogiem przelewania swojego wynagrodzenia (minimum 1000 zł), używania karty debetowej, a dokładnie minimum 300 zł trzeba trzeba wydać w miesiącu (sporawo), a poza tym wisienka na torcie, trzeba wyrazić zgody marketingowe, no i oczywiście jest górna kwota czyli 10k co daje nam odsetki w wysokości ok 24 zł miesięcznie przy założeniu że pakujemy 9500 na ten rachunek, nie jestem pewny czy 24 zł są warte w ogóle zachodu, no ale reklama wygląda dobrze.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 324

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 07 kwie 2015, 13:39

Dzidek_ pisze:
cruel pisze:A dla babci 72 lata, ale w miare ogarnietej - cokolwiek bardziej sensownego niz mBank? Teraz w Getinie jej biora 10zl za prowadzenie konta, wiec kasa za nic tak naprawde. 100zl czy 200zl placone karta nie sa problemem jako wymog, jakby co
Przerabiałem to całkiem niedawno, więc mogę coś podpowiedzieć. W tych kategoriach najlepiej wypadały smartbank, T-mobile i przede wszystkim meritum bank, powinni mieć jeszcze konto z kartą za darmo, darmowy przelewami i dostępem do wszystkich bankomatów.
http://meritumbank.pl/#finanse_osobiste
Heh, Meritum w opisie konta juz dodalo fragment:

Kod: Zaznacz cały

Za korzystanie z Konta z Gwarancją nie poniesiesz również żadnych innych opłat:

do końca października 2015 roku – brak opłat bez spełniania jakichkolwiek warunków,
od 1 listopada 2015 roku – brak opłat**, jeśli w danym miesiącu na Twoje konto wpłynie jednorazowo kwota min. 2500 zł lub wykonasz transakcje bezgotówkowe kartą na kwotę min. 700 zł.
Czyli jedynym wyborem darmowego konta bez szczegolnych ograniczen pozostaje T-Mobile z tego co widze, babcia nie ogarnie ani 2.5k wplywu ani 700zl wydane karta

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 kwie 2015, 13:59

Tmobile wprowadziło opłaty za kartę.
Od 1 czerwca 2015 r. zmieniają się warunki korzystania z karty do konta. Miesięczna opłata za kartę do konta nie będzie pobierana, jeśli dokonają nią Państwo transakcji bezgotówkowych na kwotę co najmniej 200 zł miesięcznie. W przeciwnym razie, opłata będzie wynosiła 6 zł miesięcznie.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 kwie 2015, 17:37

no to chyba tak samo jak mam w deutche banku. też muszę zrobić 200zł bo zabierają 5zl. Dokladnie nawet nie pamietam, bo w tym roku cały czas placę kartą.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 324

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 07 kwie 2015, 18:05

O, dzieki za info. 200zl jest spokojnie do ogarniecia wiec nic nie szkodzi w sumie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”