Wielkanoc i lany poniedziałek :P - Strona 6

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Wolisz:

Boże Narodzenie
24
51%
Wielkanoc
8
17%
Nic
15
32%
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4001
Kibicuję: AC Milan

Wielkanoc i lany poniedziałek :P

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 17 kwie 2022, 9:35

Wesołych i dużo zdrowia bo to najważniejsze :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 kwie 2022, 9:52

Dołączam się do życzeń, wesołych świąt i nie przesadźcie z jajkami jeśli żony/dziewczyny nie ma w domu :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 kwie 2022, 11:29

Zdrówka ekipa, to jest najważniejsze. 8)
Jak najwięcej uśmiechu na co dzień, mniej stresów mordeczki ;) Jak ja to mówię w realu: only positive vibes :beer:

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 kwie 2022, 13:06

To ja życzę Wam z całego serca jednego z najpopularniejszych życzeń. Wzajemnie!

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 kwie 2022, 13:36

Nie wiem jak u Was ale ja z wiekiem zacząłem doceniać urok Wielkanocy, dużo mniej pompatyczne od Bożego Narodzenia. W zeszłym roku do Wigilii siadałem wykończony przygotowaniami do Wigilii i ogólnie Bożego Narodzenia. Tu wszystko zrobione na spokojnie, bez przepychu i tej wiecznej gorączki nakręcanej dodatkowo przez media. Szkoda tylko że ceny totalnie z kosmosu. Nigdy nie byłem tzw "złotówą" ale w tym roku nawet ja zauważyłem że... no jest bardzo drogo :|

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 kwie 2022, 13:39

Salas11 pisze:Nie wiem jak u Was ale ja z wiekiem zacząłem doceniać urok Wielkanocy, dużo mniej pompatyczne od Bożego Narodzenia. W zeszłym roku do Wigilii siadałem wykończony przygotowaniami do Wigilii i ogólnie Bożego Narodzenia. Tu wszystko zrobione na spokojnie, bez przepychu i tej wiecznej gorączki nakręcanej dodatkowo przez media. Szkoda tylko że ceny totalnie z kosmosu. Nigdy nie byłem tzw "złotówą" ale w tym roku nawet ja zauważyłem że... no jest bardzo drogo :|
Ja zawsze wolałam Wielkanoc właśnie dlatego, że ludzie się mniej spinają. No i jedzenie dużo lepsze niż w BN :)

Ceny faktycznie z butów wyrywają. Nie miałam czasu piec, więc kupiłam zwykły pszenny mały bochenek i kosztowało mnie to ponad 8 zł, gdzie rok temu ten sam kosztował mniej niż 4 :||

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 kwie 2022, 13:45

futbolowa pisze:
17 kwie 2022, 13:39
No i jedzenie dużo lepsze niż w BN
O to to, na Wigilię idzie taka bomba kaloryczna i mix wszystkiego że to się naprawdę na następny dzień czuje. Tu wszystko dużo bardziej wyważone :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 kwie 2022, 14:24

futbolowa pisze:
17 kwie 2022, 13:39
Ceny faktycznie z butów wyrywają
Ja wczoraj kupiłem kiełbasę jałowcową do koszyczka za 60 zl/kg i dokupiłem goudy pod 40zl/kg :mrgreen: kosmos, ale co zrobić. Ja też zdecydowanie wolę Wielkanoc. Trzy dni to zdecydowanie za dużo dla mnie, tutaj jest spokojniej, bez szaleństw, bez prezentów i myślenia co kupić

Tak czy inaczej życzę żeby dla wszystkich te święta były spokojne :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 kwie 2022, 14:38

Każde Święta są takie, jakie sobie zrobicie. Chcecie przepych i tona jedzenia to tak jest. Nikt wam nie każe na BN robić stu posiłków.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 kwie 2022, 15:05

To się wydaje proste gdy się nie dostaje pakietu rodziny zjeżdżającej na święta. Bo jak się dostaje to nie ma zmiłuj, wypada stanąć na wysokości zadania. Ale jak nie ma rodziny to faktycznie można sobie zrobić święta w wersji lite.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 17 kwie 2022, 15:14

Ja pierwszy raz wziąłem żonę i dzieci na wyjazdowe święta. I wiele wskazuje na to że będziemy kontynuować tą nowa świecką tradycję.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 kwie 2022, 15:34

Salas11 pisze:
17 kwie 2022, 15:05
To się wydaje proste gdy się nie dostaje pakietu rodziny zjeżdżającej na święta. Bo jak się dostaje to nie ma zmiłuj, wypada stanąć na wysokości zadania. Ale jak nie ma rodziny to faktycznie można sobie zrobić święta w wersji lite.
Do moich rodziców też zwykle kilka osób się zjeżdża, ale bez przesady, mama kocha gotować ale wszystko z rozsądkiem. A mam porównanie, bo byłem na świętach u ex, no tam to była królewska uczta :lol2:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4001
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 17 kwie 2022, 20:04

Salas11 pisze:
17 kwie 2022, 15:05
No właśnie to jest głupie te "wypada, trzeba". Nic nie trzeba - jak zjeżdża 20 osób to im można catering ogarnąć i zrzutkę zrobić. I siedzieć z winem / drinkiem a nie pół dnia w kuchni. Jak ktoś się obrazi widać nie zasługuje na to wino :)

Ja np maluje jajka, robię sernik w thermomixie (ale to jest moment) i to tyle. Do tego normalne zakupy w Lidlu czy Biedrze (wędliny, jajka, pieczywo - oczywiście takie lepszej jakości niż low cost + nawet żurek kupuje gotowy - offtop: polecam zupę chrzanową z Lidla. pycha :)
I do tego wino i wszyscy zadowoleni. Jak jest dobra ekipa to można jeść pizze z knajpy, nie trzeba do tego 12 dań, żurku w chlebie i 7 sałatek :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 kwie 2022, 20:20

Eyesmon pisze:
17 kwie 2022, 20:04
No właśnie to jest głupie te "wypada, trzeba"
Pewnie że głupie ale niestety chcąc nie chcąc ulegamy tym rytuałom. Poza tym wiesz, każdy kij ma dwa końce. Po to w danym roku jedzie się nażreć i napić za darmo by w przyszłym zrobić święta samemu :P Pokolenie naszych rodziców pójdzie twardo w kilkudniową mordęgę w kuchni bo tak robią od setek lat. Catering by u mnie nie przeszedł, z miejsca wystawiłbym się na krzyżowy ogień że ci młodzi to leniwi, robić się nie chce i wolą przepłacać za gotowe a domowej roboty smakuje najlepiej.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 17 kwie 2022, 20:54

Salas11 pisze:
17 kwie 2022, 20:20
Jak jest dobra ekipa to można jeść pizze z knajpy, nie trzeba do tego 12 dań
wydaje mi się że tez z uwagi na fakt ze święta mamy dwa razy do roku to z reguły ludzie gotują wtedy potrawy których na codzień się raczej nie jada. Wyjątkowy czas z którym kojarzą się konkretne potrawy. Jaki jest sens jeść na święta pizzę która możesz zjeść w każdy inny dzień.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”