Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 17 kwie 2022, 9:35
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 kwie 2022, 9:52
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 kwie 2022, 11:29
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 kwie 2022, 13:06
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 kwie 2022, 13:36
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 kwie 2022, 13:39
Ja zawsze wolałam Wielkanoc właśnie dlatego, że ludzie się mniej spinają. No i jedzenie dużo lepsze niż w BNSalas11 pisze:Nie wiem jak u Was ale ja z wiekiem zacząłem doceniać urok Wielkanocy, dużo mniej pompatyczne od Bożego Narodzenia. W zeszłym roku do Wigilii siadałem wykończony przygotowaniami do Wigilii i ogólnie Bożego Narodzenia. Tu wszystko zrobione na spokojnie, bez przepychu i tej wiecznej gorączki nakręcanej dodatkowo przez media. Szkoda tylko że ceny totalnie z kosmosu. Nigdy nie byłem tzw "złotówą" ale w tym roku nawet ja zauważyłem że... no jest bardzo drogo
futbolowa
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 kwie 2022, 14:24
Ja wczoraj kupiłem kiełbasę jałowcową do koszyczka za 60 zl/kg i dokupiłem goudy pod 40zl/kg
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 kwie 2022, 14:38
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 kwie 2022, 15:05
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 17 kwie 2022, 15:14
sci
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 kwie 2022, 15:34
Do moich rodziców też zwykle kilka osób się zjeżdża, ale bez przesady, mama kocha gotować ale wszystko z rozsądkiem. A mam porównanie, bo byłem na świętach u ex, no tam to była królewska uczta
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 17 kwie 2022, 20:04
No właśnie to jest głupie te "wypada, trzeba". Nic nie trzeba - jak zjeżdża 20 osób to im można catering ogarnąć i zrzutkę zrobić. I siedzieć z winem / drinkiem a nie pół dnia w kuchni. Jak ktoś się obrazi widać nie zasługuje na to wino
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 17 kwie 2022, 20:20
Pewnie że głupie ale niestety chcąc nie chcąc ulegamy tym rytuałom. Poza tym wiesz, każdy kij ma dwa końce. Po to w danym roku jedzie się nażreć i napić za darmo by w przyszłym zrobić święta samemu
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 17 kwie 2022, 20:54
wydaje mi się że tez z uwagi na fakt ze święta mamy dwa razy do roku to z reguły ludzie gotują wtedy potrawy których na codzień się raczej nie jada. Wyjątkowy czas z którym kojarzą się konkretne potrawy. Jaki jest sens jeść na święta pizzę która możesz zjeść w każdy inny dzień.
Delpiero14
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio