Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 12 sty 2008, 17:47
McSuchy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 12 sty 2008, 17:52
Wraz z wiekiem, u wielu ludzi chęć na granie mija. Sam 5-6 lat temu mogłem rypać w gierki od rana do wieczora i nocami. Teraz w najlepszym wypadku popykam pare godzin w tygodniu, jeśli czas pozwoli. Z wiekiem dochodzą nowe obowiązki, a czasu na granie jest mniej, bo i podejście do życia poważniejszeOk ale wez poprawke na fakt, ze graczy tylko przybywa, jak ktos 8 lat temu mial lat 10 tera juz jest pelnoletni Razz Ci ktorzy kiedys byli mlodymi graczami sa juz dawno "starymi zgredami", raczej juz pracujacymi, wiec mogacymi sobie pozwolic na kupno gier bez wiekszego problemu. Wielu z nich dopiero z wiekiem wyrobilo sobie jakis tam system wartosci i tera wiedza, ze nieladnie piracic i ze gdyby wszyscy piracili, to nie byloby w co grac; Dlatego tez mysle, ze producenci zdecydowanie bardziej celuja w ludzi juz bardziej ogarnietych i dojrzalych emocjonalnie.
maestro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 sty 2008, 18:18
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 sty 2008, 18:20
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 12 sty 2008, 23:42
Nie jestem przekonany co do tego, że poziom aż tak bardzo sie wyrównuje. Wiem to z własnego doświadczenia- kiedyś grałem dużo, teraz gram mało. Patrzę na mojego ojca, który niedawno kupił sobie komputer, a w gry on zwyczajnie nie gra. Patrzę na starszego o 3lata brata (z którym kiedyś spędzałem całe dnie przy Tekkenie) i woli on sie spotkać z dziewczyną niż grać. Patrze na wujaszka, tylko o kilka lat starszego, a który bardzo lubi grać, ale po całym dniu pracy nie w głowie mu komputer, bo i dwójka małych dzieci w domuChlopaczek pisze:Obecnie procentowy udzial osob grajacych przy podziale na nieletni/pelnoletni sie wyrownuje.Docelowo grupa ludzi pelnoletnich ktorzy kupuja gre wylacznie dla siebie ma byc wieksza niz rodzicow ktorzy nabywaja produkt dla dziecka tudziez samych dzieci ktore sobie nazbieraja na plytke z danym tytulem (przypominam ze dyskutujemy tutaj w kontekscie tylko i wylacznie orginalow).
Wytłuszczone fragmenty, to dla mnie mała sprzecznośćChlopaczek pisze:Wystarczy przyjrzec sie nowym pozycjom zeby zorientowac sie ze coraz wiecej powstaje gier skomplikowanych wielowatkowych.
Maleje segment produkcji w stylu "zbierz grzybka urosnij zabij smoka uratuj krolewne".Celuje w tym szczegolnie Nintendo i swietnie na tym wychodza (znaczna czesc osob po pracy nie ma sily wgryzac sie w fabule chca prostych szybkich gier) ale nawet oni zaczynaja dostrzegac potrzebe robienia gier stricte dla doroslowych.
maestro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 sty 2008, 23:51
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 sty 2008, 0:12
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 13 sty 2008, 14:25
maestro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 sty 2008, 15:31
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 13 sty 2008, 16:35
Jak dla mnie, jest w tym ogromna doza marketinguChlopaczek pisze:Nie wydaje mi sie zeby akurat w przypadku tych dwoch gier o ktorych piszesz taka reklama byla potrzebna.Te gry sa za dobre i nawet bez tego by sie sprzedaly.Byc moze jakas doza marketingu w tym jest nie wiem jak to sobie obmyslili ludzie za promocje tych gier odpowiedziali.
maestro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 sty 2008, 17:08
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 13 sty 2008, 18:29
maestro
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio