Jeśli ktoś wie, co i jak to byłbym wdzięczny za jak najprostsze wytłumaczenie, bo moja wiedza informatyczna jest praktycznie równa zeru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 maja 2005, 1:08
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 28 maja 2005, 1:18
Slot - tak na chopski rozum : użytkownik wybiera sobie ilość slotów, czyli ilość pobierań z jego komputera naraz.Wybierasz w zależności od tego jak ma Ci chodzić komputer...Jeżeli dasz dużo slotów, oczywista będzie Ci "zamulał"...Jeżeli ustawisz np. 6 to wtedy będzie tylko 6 pobierań z tego co udostępniłeś.Jeśli od kogoś ściągasz, i pisze, że nie ma już slotów, tzn że przekroczyłeś czyiś limit, ale możesz napisać żeby przyznał Ci "dodatkowego slota" i jak Ci da, to ściągasz normalniePawel pisze:na 100 % porty są aktywne(kazaa działa)Mazurek pisze:a masz na 100% aktywne porty P2P ?
edit:
juz rozpykałem to tylko ze jak dam żeby sciągało jakiś plik to pisze że brak wolnych slotów - co to znaczy?
Uchi_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 28 maja 2005, 3:56
Dokladnie o to chodzi, jak cos to poprostu napisz do jakiegos goscia aby ci slota udostepnil, masz takie problemy bo zapewne jestes passive...Bogi pisze:Slot - tak na chopski rozum : użytkownik wybiera sobie ilość slotów, czyli ilość pobierań z jego komputera naraz.Wybierasz w zależności od tego jak ma Ci chodzić komputer...Jeżeli dasz dużo slotów, oczywista będzie Ci "zamulał"...Jeżeli ustawisz np. 6 to wtedy będzie tylko 6 pobierań z tego co udostępniłeś.Jeśli od kogoś ściągasz, i pisze, że nie ma już slotów, tzn że przekroczyłeś czyiś limit, ale możesz napisać żeby przyznał Ci "dodatkowego slota" i jak Ci da, to ściągasz normalniePawel pisze:na 100 % porty są aktywne(kazaa działa)Mazurek pisze:a masz na 100% aktywne porty P2P ?
edit:
juz rozpykałem to tylko ze jak dam żeby sciągało jakiś plik to pisze że brak wolnych slotów - co to znaczy?Jest to po to, żeby kontrolować zassysanie z Twojego kompa
Tak przynajmniej mi się wydaje, jeśli nie to neich ktoś mnie poprawi :Wink:
Andreyew
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 28 maja 2005, 11:08
Tutaj problem jest złożony. Może to być sytuacja, gdy np. słuchasz sobie jakiejś mp3-ki i wtedy chcesz ją usunąć. Wyskoczy Ci błąd, że plik jest aktualnie używany (przez WinAmp-a) i nie da rady go teraz wyrzucić. I tak samo jest z innymi programami. Gdy np. masz virtualny dysk i jakiś plik aktualnie jest obrazem płyty to nie możesz go teraz usunąć. Musisz najpierw zamknąć tę aplikacje, która używa ten plik i wtedy możesz usunąć.piwus pisze:Mam pytanie i wydaje mi się, że taki problem już się przewijał. Problem pojawił się kiedy nie mogłem usunąć jednego pliku. Wyskoczyła wiadomość, że jest używany przez inne programy i nie da rady go wyrzucić.
Nie mogłem znależć spolszczenia do wersji 5.0, ale znalazłem do 6.5, więc wypada Ci zainstalować nowszą wersjęNiggaz pisze:Mam prośbę.
Czy wie ktoś może skąd (w necie) mogę ściągnąć spolszczenie do programu Adobe Premiere 5.0
Mam nadzieje, że wogóle takowe istnieje
Pisakk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 28 maja 2005, 13:43
jezeli ci wadzi ten plik na max. przejdz na inny system i wyrzuc go z tego systemu. i nie mow mi ze masz tylko jeden sys na dysku.Pisakk pisze:Tutaj problem jest złożony. Może to być sytuacja, gdy np. słuchasz sobie jakiejś mp3-ki i wtedy chcesz ją usunąć. Wyskoczy Ci błąd, że plik jest aktualnie używany (przez WinAmp-a) i nie da rady go teraz wyrzucić. I tak samo jest z innymi programami. Gdy np. masz virtualny dysk i jakiś plik aktualnie jest obrazem płyty to nie możesz go teraz usunąć. Musisz najpierw zamknąć tę aplikacje, która używa ten plik i wtedy możesz usunąć.piwus pisze:Mam pytanie i wydaje mi się, że taki problem już się przewijał. Problem pojawił się kiedy nie mogłem usunąć jednego pliku. Wyskoczyła wiadomość, że jest używany przez inne programy i nie da rady go wyrzucić.
I teraz o złożoności tego problemu. Zdarza się, że czasami wyskoczy Ci, że nie możesz usunąć jakiegoś pliku, ale masz pewność, że nic nie może z niego korzystać, albo po prostu nie wiesz, że tak jest. Wtedy raczej nic nie da się zrobić, chyba że dokładnie poszukasz w Windowsie ale do tego potrzebna jest większa o tym wiedza. Po prostu wyskakuje Ci jakiś błąd o zabezpieczeniach pliku u ni cholery tego nie ruszysz. Życzę Ci, aby to była ta pierwsza sytuacja![]()
Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 maja 2005, 13:50
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 28 maja 2005, 22:45
Mazurek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 28 maja 2005, 22:48
grubszego??? co masz na mysli??piwus pisze:Miałem XP i 98, ale po reinstalce Windowsa uznałem, że jeden wystarczy. Problem sam zniknął i całe szczęście, bo to raczej nie była mp3, tylko coś "grubszego".
Kuchar
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 28 maja 2005, 22:48
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Post Wyświetl pojedynczy post autor: morświn » 13 cze 2005, 17:30
morświn
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 29 cze 2005, 12:21
Paszti

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 29 cze 2005, 12:32
Mazurek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 29 cze 2005, 12:53
w różnych miejscach.. rano jak gralem to moze po 5 minutach gry, a teraz to od razu po zaladowaniu "/Mazurek pisze:A to się dzieje, gdy dochodzisz do jakiegoś określonego momentu w grze czy tak po prostu w różnych miejscach ?
mam 9.0c dołączony z grą jest zresztą i SP 2Zakładam, że masz DirectX'a 9.0 conajmniej i Service Pack'a do systemu.
Win XP Home Edition wersja 2002BTW.. jakiego systemu używasz ?
Paszti

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 29 cze 2005, 13:23
Można prosić o loga z hijacka ? Byłoby łatwiej. Troszkę rozglądnałem się za tym task.exe i to może być robak internetowy o nazwie Worm.Blackmal.C. Sprawdź pliki o nazwach:EDIT: Zapomnialem jeszcze dodać że co jakis czas (nawet podczas zwyklego chodzenia po internecie czy nawet grze w sapera) komputeraz zaczyna mulić. wtedy biore ctrl+alt+del i biore na procesy i aplikacja task.exe zabiera mi 100% zuzycia procesora.. nie pozostaje mi nic innego jak ją wyączyć i wtedy jest ok ale ile mozna..
Mazurek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Niklos » 30 cze 2005, 9:35
Niklos
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio