Temat medyczny - Strona 7

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 lis 2016, 0:37

Raport z linii frontu.

Codzienne czyszczenie rany to niesamowita gehenna. Meki nieziemskie i choc krotkie, bo samo czyszczenie trwa okolo minuty, to potem jeszcze przez 2-3 godziny jest droga krzyzowa i dupsko tak narywa, ze praktycznie nie moge sie ruszyc z miejsca. Musze jeszcze troszke pocierpiec az rana sie troche zagoi i przyjdzie faza swedzenia, ktora jest zdecydowanie mniej kijowa od fazy bolowej.

Fizycznie i psychicznie na pewno pomoglby tramadolek, ale juz od ponad tygodnia jestem czysty i nie chce znowu zaczynac.

Zostaje jeszcze problem z reka i chce wrocic do pracy z fizjo, ale na razie nawet wyjscie o kibla sprawia mi ogromne problemy, wiec trzeba z tym poczekac.

Wiosna nasza chyba

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 02 lis 2016, 7:42

Trzymaj się Dr. Choć nawet nie mogę wyobrazić sobie co przeżywasz, to ogromnie współczuję. Pamiętaj, teraz męka, a później już będzie spokój i nawet nie będziesz o tym pamiętał. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5054
Kibicuję: Tylko WISŁA

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 24 lis 2016, 18:34

W niedziele robiłem przysiady na siłowni. W poniedziałek wszystko było spoko, we wtorek rano jk wstałem strsznie mnie bolały okolice jaj. Dokładnie lewa strona, przy najmniejszym ruchu czułem ból. Ból jak wyczułem zaczynał się jkieś 10cm wyżej, od okolic pachwiny. Myślałem że trzeba rozruszać to porobiłem wykroki. Poćwiczyłem jeszcze 20min inne ćwiczenia i zdecydowałem że to nie m sensu. Ból był bez przerwy tkai jakbym dostł piłką w jaja (tylko 5 razy mniejszy). Ale że trwał kilk godzin to był nie do zniesienia. Wróciłem do domu, czułem że pojaawiła się gorączka i poczułem się słabo. Wziąłem przeciwbóle, poszedłem oglądać do kuzyna LM i troche zeszło. Następnego dnia było już dużo lepiej, ale dalej lekko boli. Pachwina czy macie jakiś inny pomysł?

Drugi raz taak mam, pierwszy raz miałem tki sam ból na wakacjach, trwał jeden wieczór, rano wszystko przeszło bez żadnych tabletek.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 26 lis 2016, 8:20

miał ktoś z Was przepukline?

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 26 lis 2016, 15:22

Mialem jak mialem 9 lat.to byly inne czasy normalnie ciecie i 2 tygodnie w szpitalu a potem jeszcze 2 zanim do szkoly wrocilem.teraz robia laparoskopowo i po zabiegu do domu.
Tez mi sie trafilo to co tobie ostatnio.2 tyg przed slubem wieczorem taki k.... bol w pachwinie ze myslalem ze zejde.pieczenie goraczka a zaraz bialy jak sciana.pojechalem na ostry duzyr dostalem zastrzyk w dupsko i recepte na przeciwbolowe.bolalo dalej i chirurg powiedzial ze to przepuklina.swoja droga badanie zajebiste jak ci wsadza caly palec w dziure miedzy jajami i noga.napiernicza jak skurczysyn.zapisalem sie na zabieg za 2 miesiace w Grzawie kolo Miedznej.badanie porobilem szczepienia na zapalenie watroby itp.niestety z powodu pracy musialem zrezygnowac z zabiegu.zreszta juz nie bolalo.przeszlo samo.od tamtej pory mialem spokoj a bylo to 7 lat temu.
Gdzies pol roku temu po przysiadach zaczelo cos tam kuc znowu.obczajilem ze poprostu za bardzo tulow pochylalem do przodu zamiast trzymac pion. Ale profilaktycznie bylem u chirurga i powiedzial po badaniu ze cos nadwyrezylem i to tylko stan zapalny zadna przepuklina.teraz mam spokoj. I w sumie gdyby to byla ona to pewnie by nie przeszlo szczegolnie ze zelastwo przerzucam od paru lat.poprostu 1 chirurg byl moze konowalem.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 26 lis 2016, 18:14

właśnie bo wszystkie rzeczy wskazują, że to może być to. Ten osty ból przetrzymałem na przeciwbólach.We wtorek ide do lekarza to mu o tym powiem. Narazie mam tki problem że nwet jak normalnie chodzę to jak lewe jądro lekko się otrze o udo to boli. Dzisij i wczoraj miałem ważne mecze, kupiłem sobie ochraniacz na jaja, ale taki już większy co ochrania też podbrzusze. Zdało egzamin, dziwie się w tym bieg, ale jak wejdzie aadrenlina to można zapomnieć o bólu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 gru 2016, 11:22

Bylem na kontroli w ubiezpieczeniu i tamtejszy lekarz powiedzial mi cos bardzo ciekawego.

Mowilem mu, ze najpierw mialem ten wypadek, potem neuralgia, dupa, fefluks i w ogole wszystko zwalilo sie w jednym momencie jakby ktos rzucil na mnie klatwe. On powiedzial mi, ze widzial juz takich przypadkow bardzo wiele. Tzn jedna choroba pociagajaca druga, teoretycznie nie zwiazana w ogole z ta pierwsza. Wedlug niego po wypadku moje cialo, a takze ja sam skoncentrowalem sie na ranie, co pozwolilo innym chorobom 'wyplynac' i powstal swego rodzaju efekt domina. W pewnych kwestiach dziela zniszczenia dokonaly takze silne leki (w moim przypadku refluks).

To jest mozliwe czy typ pieprzy i to tylko jego dziwna teoria? W sumie sprawial wrazenie goscia, ktory wie co mowi, a o mojej neuralgii mial wieksze pojecie od neurologa do ktorego uczeszczam :)

Jeszcze powiedzial mi, ze watpi w moj planowany powrot do pracy w styczniu, bo problemy z nerwami moga trwac naprawde dlugo. Dodal, ze u nich jestem kryty co troche dziwne, bo ja na chorobowym = oni traca hajs i myslalem, ze beda mnie cisnac, a tu bylo zupelnie na odwrot.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 gru 2016, 19:34

a ja prawdopodobnie mam Refluks przełyku. Przez nstępny miesiąc zero gazowanych rzeczy, zero jakiegokolwiek smażenia na czymkolwiek, zero cytrusów, zero jedzenia 3h przed snem.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 gru 2016, 19:35

DDK pisze: a ja prawdopodobnie mam Refluks przełyku. Przez nstępny miesiąc zero gazowanych rzeczy, zero jakiegokolwiek smażenia na czymkolwiek, zero cytrusów, zero jedzenia 3h przed snem.
Pasterka nie lubi tego.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 07 gru 2016, 20:19

DDK pisze: a ja prawdopodobnie mam Refluks przełyku. Przez nstępny miesiąc zero gazowanych rzeczy, zero jakiegokolwiek smażenia na czymkolwiek, zero cytrusów, zero jedzenia 3h przed snem.
Zdrowa dieta.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 gru 2016, 20:23

I tak się zdrowo odżywiam. Cytrusów nie jadam, gazowane pije tylko bez cukru (tutaj będzie najciężej), a jak smaże to na minimalnej ilości masła lub oleju kokosowego. Teraz przechodzimy w takim razie poziom wyżej :)

Jebane wszystko się złożyło. Przez osttni miesiąc to + zapalenie jądra + zapalenie najądrza + problemy z pachwina + znowu problemy z kostką. A i dentysta mi tak zęba naprawił że boli jeszcze bardziej.

Byle do soboty, wtedy wszystko przejdzie :D

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 gru 2016, 20:27

DDK dlaczego zero cytrusow, na co to zle wplywa ?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 07 gru 2016, 20:31

Enjo pisze: DDK dlaczego zero cytrusow, na co to zle wplywa ?
Kwas owocowy = zwiększenie kwasowości czyli źle ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 gru 2016, 20:33

Enjo pisze: DDK dlaczego zero cytrusow, na co to zle wplywa ?
Nasilają objawy bo zwiększają produkcję i kwasowość soków trawiennych.

/edit
Sawyer mnie uprzedził.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 gru 2016, 22:59

Dzięki chłopaki za wyręczenie. Sam nie wiedizałem, a nie dopytywalem gdyż praktycznie nie jadam ich w ogóle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”