Po co żyjesz ?

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light
Reputacja: 0

Po co żyjesz ?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 02 sty 2005, 22:52

Temat pewnie będzie troszkę rozwinięty, bo samo pytanie daje duże mozliwości w wypowiedzi. Proszę o poważne potraktowanie tematu i zrezygnowanie z udzielania odpowiedzi, jeśli ktoś ma zamiar pisać głupoty, bądź w sposób niedojrzały potraktowac ten topic.

Drogi forumowiczu, po co żyjesz? :idea:

Awatar użytkownika
Qrczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qrczak » 02 sty 2005, 23:08

Ja żyje bo poprostu trzeba żyć. Bóg (czy też meteoryt) oraz moi rodzice dali mi życie i Ja im za to bardzo dziękuje. Narazie żyje dla rodziców i całej rodziny chce aby byli ze mnie dumni żeby wiedzieli że wychowali dobrego człowieka i w spokoju mogą (kiedyś oby jak najdalej) opuścić świat. Mam nadzieje że kiedyś znajde tą jedyną...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 sty 2005, 23:21

Kurcze bardzo dobry temat. Teraz dopiero można wysnuć pare refleksji. Mysle, że żyje dla wszystkich. Dla moich rodziców bo chcę żeby wiedzieli, że potrafią mnie wychować na porządnych ludzi i być ze mnie dumnym. Poprostu żyje dla wszystkich! Nawet dla was chłopaki i dziewczyny. Cieszę sie każdym dniem z życia i wiem, że jeszcze nieraz spotka mnie coś złego, ale przecież takie jest własnie życie. Kazdemu zdarzają sie wzloty i upadki. A najwazniejsze, abym żył dla siebie i żeby nikt i nic mi tego życia przedwcześnie nie odebrało....

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 03 sty 2005, 0:05

ja zyje nie po cos, lecz z jakiegos powodu. a mianowicie z takiego, ze panicznie boje sie smierci i tego co jest lub nie jest dalej

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 03 sty 2005, 0:15

PO CO ZYJE ?? no dobry temat !

Ja juz w życiu przezyłem już troche - lepszych chwili i gorszy - jak każdy pewnie i co nie zabije to wzmocni wiec chyba zyje po to by zyć. Bo kocham zycie ! Były momenty gdzie nie jeden by sie zabił ! niestety to sa najgorsze momenty mojego zycia. Ale nie znam Was Chłopaki, a wy mnie na tyle by sie rozpisywac *Pozdro* - sztuka jest żyć a nie podawać sie ! bo ...........

........... ZYCIE JEST PIEKNE wiec warto zyc !!!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 sty 2005, 0:50

Ogolnie to nie wiem po co zyjemy jak ktos sie dowie niech mi powie.
Ale unoszac sie na skrzydlach romantyzmu powiem:
Zyje zeby ogladac kolejne zwyciestwa Milanu patrzyc jak czerwono-czarna plachta przykrywa Europe niczym calun a kolejne kluby klekaja przed potega Karmazynowgo Krola.Zyje zeby ogladac Wielki Milan (chociaz mediolanska katedra tez jest super :D ).
I oczywiscie jeszcze dla dziewczyn one sa sensem istnienia ale to po Milanie :lol:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 03 sty 2005, 1:11

hmm Ja nie zyje dla żadnej dziewczyny, ani dla Milanu, i czy Twoim zdaniem żyje bez sensu :?: :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 sty 2005, 1:13

Baqu pisze:hmm Ja nie zyje dla żadnej dziewczyny, ani dla Milanu, i czy Twoim zdaniem żyje bez sensu :?: :roll:
Coz to trudne pytanie.Moze nawet filozoficzne.Z mojego punktu widzenia moze sie wydawac ze tak.Tylko ze moj punkt widzenia nie jest tutaj wazny bo najwazniejsze jest zebys Ty widzial w swoim zyciu sens a wtedy ja juz go nie musze dostrzegac :)
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 03 sty 2005, 1:18

mmmm niezła odpowiedz : ) pełna głębi myślowej za którą gratuluje,bo ja o tej porze już jakoś wydobyć nie mogę, staram się, ale to strasznie boli ;)

Ja na szczęście widzę sens mojego życia, a zapytalem się Ciebie o to bo myślałem, że Ty go nie widzisz, lecz zauwazyłem, że Twój punkt widzenia nie jest tutaj widoczny ( yy a może wazny :) ).

pozdr,

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 sty 2005, 1:30

Ja mam na odwrot: w nocy jestem w stanie wydobyc z siebie wszystko a rano nie potrafie wydobyc siebie z lozka :lol:.Do tego potrzeba dopiero sily :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 03 sty 2005, 1:39

No chłopaczek rano to nikt nie na siła na nic to chyba nie jesteś wyjatkiem. Ja zanim wstane to czasem mysle czy warto tak jak nie kiedy z życiem ................

*Pozdro*

Awatar użytkownika
RauL
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RauL » 03 sty 2005, 9:39

Żyję, bo życie dali mi rodzice, żyję, bo życie jest piękne, żyję dla swojej dziewczyny, żyję, bo to jest piękne...

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 03 sty 2005, 11:49

jakie piękne ? 150 tyś ludzi zginęło przed nowym rokiem w ogromnej katastrofie i to ma być piekne ? :(

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 03 sty 2005, 13:14

wiesz nie bierz zycia zbyt powaznie bo i tak nie wyjdziesz z niego zywy

- a ja zyje po to zeby sie realizowac, w koncu jestem najdrozsza inwestycja moich rodzicow :D

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 03 sty 2005, 14:57

zacytuje słowa Liroy'a : "(...)sztuką nie jest walczyć, natomiast sztuką jest żyć,prawdziwym arcydziełem żyć i nie zejść na psy"

Życie to chyba osiągnięcie jakiegoś celu, ale mój prosty wniosek :arrow:
żyję żęby umrzeć

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”