Umiesz pisac, Udowodnij !!

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Umiesz pisac, Udowodnij !!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 21 sty 2005, 13:15

mam wydaje mi sie ciekawy pomysl; czy ktos z was probowal kiedys pisac jakies felietony, opowiadania pilkarskie czy tym podobne ?? probowaliscie wylewac swoje przemyslenia na papier, te z wiazane z pilka czy tez nie ??

propuje by kto ma ochote, kto czasem sie moze nawet pochwalic ze potrafi pisac ciekawe rzeczy zrobil to w tym temacie, a modom proponuje by te z artykulow ktore beda najlepsze i najciekawsze umieszczac na stronie glownej

co wy na to ??

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 sty 2005, 13:30

Rownie dobrze mozecie pisac felietony odrazu na stronie, a my sie zajmiemy przeglądnięciem takowego. Na stronie głównej pod logiem Euro Sport macie napis "Dodaj felieton". Jednak jak chcecie konkurs to można nad tym pomyśleć ;)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 21 sty 2005, 13:34

ad do tematu: nie, pisac nie umiem , choc felietony pisze czesto na swojej stronce o BVB, to jednak jak widzie poziom moich felietonow , felietonow ludzi piszacych na pilka.pl to moge spokojnie stwierdzic ze NIKT TUTAJ NIE POTRAFI PISAC ;] , smutna prawda ,hmm po prostu widac ze felieton pisal "czlowiek z pasja " a nie np. zwykly reporter , niestety trzeba przyznac ze w "wiekszosci" podkreslam w "wiekszosci" felietony wlasnie reporterow sa ciekawsze, bardziej zawiłe, i po prostu maja jakis wiekszy przekaz.

pozdrawiam ;]

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 21 sty 2005, 13:36

rebuzz pisze:ad do tematu: nie, pisac nie umiem , choc felietony pisze czesto na swojej stronce o BVB, to jednak jak widzie poziom moich felietonow , felietonow ludzi piszacych na pilka.pl to moge spokojnie stwierdzic ze NIKT TUTAJ NIE POTRAFI PISAC ;] , smutna prawda ,hmm po prostu widac ze felieton pisal "czlowiek z pasja " a nie np. zwykly reporter , niestety trzeba przyznac ze w "wiekszosci" podkreslam w "wiekszosci" felietony wlasnie reporterow sa ciekawsze, bardziej zawiłe, i po prostu maja jakis wiekszy przekaz.

pozdrawiam ;]

ale to chyba wlasnie o to chodzi ze to pisal czlowiek z pasja ??

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 21 sty 2005, 13:38

Tak, wlasnie o to chodzi , ale czesto sie zdarza ze ludzie z pasja po prostu nie maja talentu ;]

pozdro

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 21 sty 2005, 13:41

rebuzz pisze:Tak, wlasnie o to chodzi , ale czesto sie zdarza ze ludzie z pasja po prostu nie maja talentu ;]

pozdro

z tym sie zgadzam, czasem z reszta jest tez tak ze ludzie bez pasji biora sie za cos za co nigdy nie powinni :?

dobra to ja bede pierwszym odwaznym i zamieszcze sobie swoj textcik :D

Piłka nożna to wartości, idee, marzenia dla jednych niepojęte wybiegające poza wszelki rozsadek, niezrozumiałe stworzone tylko by istniec, dla innych natomiast sa to najważniejsze i najcenniejsze wartości których nie można się wstydzic, z duma i godnością wielu może powiedziec kocham mój klub jestem z nimi na dobre i na zle, nigdy ich nie opuszcze, dla normalnych ludzi to jest rzecz nie pojeta by dla kochanego klubu przemierzyc tysiące kilometrow by obejrzec choc jeden mecz swych pupili. Piłka to gra, to 90 minut, przez które miliony kibiców przed telewizorami a tysiące na trybunach czekają na to by ujrzeć bramki wprawiające w osłupienie, strzaly z dystansu, przewrotki, dryblingi które zaprzeczaja prawom fizyki, sztuczki dla których czasem warto zwolnic się z pracy czy opuścić kilka lekcji, piłkarze których umiejętności przysparzaja o szybsze bicie serca oraz parady bramkarzy którzy czasem niczym supermani lece do pilki by za chwile z gracja wybic ja i uchronic swa drużynę od straty. To wszystko olśniewa oko, cieszy, wprowadza prawdziwego kibica w sen z którego budzi się po ostatnim gwizdku sędziego, caly szczesliwy bądź tez smutny i rozgoryczony. Wirtuozi futbolu Ronaldo, Ronaldinho, Zidane, czy niegdyś Pele, Platini, Maradona niczym starowieczni gladiatorzy na rzymskiej arenie Koloseum walczą na stadionach świata o uznanie i łaskę kibiców. Bo to wlasnie kibice wznosza ich na piedestał dodając skrzydeł swoim dopingiem i spiewem, bądź też strącaja piłkarza na dno, w zapomnienie, wtedy zawodnik albo odnajdzie swoją siłę, umiejętności i opanuje grę albo stanie się jednym z tysięcy kopiących piłkę. Jednak magia ma swoja druga, ciemna strone, skażona pieniędzmi, chorymi ambicjami dopingiem. Żądza władzy, chęć zysku tych którzy tak naprawde pilki nie kochaja niszczy to co jest cudowne, niezwracają uwagi na magię zmieniaja obraz piłki z bajkowej gry w dochodowy biznes. Niewyobrażalne kwoty krążą z rąk do rąk, z konta na konto, grube miliony wydawane na piłkarzy oraz bajońskie sumy zarabiane z reklam i zwysciestw tworzą „szoł”, bo to pieniądz tworzy „szoł” a „szoł” tworzy pieniądz. Czasem pogoń za pieniądzem niszczy wartości moralne, zmusza do sięgania po doping i łamania walki fair play. Gra staje się brutalna, zawodnicy uciekają się do fauli, a czasem faworyci przemęczeni ciągła walką ulegają w ważnych momentach z teoretycznie słabszym przeciwnikiem, którego w domniemaniu swych kibicow powinni zmiesc. Ale niestety taka jest piłka, to gra, teatr marzeń, który cieszy, smuci, sprawia radość, daje niezapomniane chwile, które dla kibiców są sensem istnienia. Ktoś powiedział kiedyś: Futbol to krew, to nasze życie, ucieczka od codziennych trosk, futbol to gra i na tym chyba warto zakończyć …

milego czytania, prosze o komentarze :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 sty 2005, 14:00

Mi sie podoba Twój felieton. Dużo w nim prawdy i jest bardzo fajnie napisany :) troche sie rozmarzyłeś to pisząc co? ;)

Awatar użytkownika
Poko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Poko » 21 sty 2005, 14:02

Mi takze się on podoba, ja bardzo lubię pisać analizy meczów i jak by był taki właśnie konkurs napewno bym w nim wystartował........

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 21 sty 2005, 14:03

Tomusmc pisze:Mi sie podoba Twój felieton. Dużo w nim prawdy i jest bardzo fajnie napisany :) troche sie rozmarzyłeś to pisząc co? ;)

to bylo tak, ze po ktoryms z meczy chyba reprezentacji polski pozniej realu, wzielo mnie i zaczelem pisac, rozpuscilem wodze fantazji i efekt jest :D po prostu mialem wene :D

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 21 sty 2005, 14:08

Smitu, jesteś podobny do Pana Shelby'ego z "Memento".

Ja nie umiem, pisać felietonów. Ale wg mnie sędzia powinien mieć obraz, albo coś, że w sutdiu na powtórce inni sędziowie wszyto oglądaja i dają głównemu sygnał, czy dać kartke, czy nie dać, czy był spalony, czy nie. - ja bym to zamieścił w felietonie.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 21 sty 2005, 14:18

po pierwsze nie ma tytulu. po drugie mi osobiscie nie bardzo sie podobal, takie lanie wody o wszystkim i o niczym. felietony z reguly o czyms sa, a tu nie widze zadnego glownego watku, no chyba ze ogolnie o pilce :wink:
nie chce nikomu zbijac, ale, jak na moj gust, talentu zbytniego do pisania nie masz. to tyle ode mnie. pozdro

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 21 sty 2005, 14:20

BUNCH pisze:Smitu, jesteś podobny do Pana Shelby'ego z "Memento"..
to byl komplement ?? 8)
BUNCH pisze: Ja nie umiem, pisać felietonów. Ale wg mnie sędzia powinien mieć obraz, albo coś, że w sutdiu na powtórce inni sędziowie wszyto oglądaja i dają głównemu sygnał, czy dać kartke, czy nie dać, czy był spalony, czy nie. - ja bym to zamieścił w felietonie.

dobry pomysl zeby cosik napisac :D

zawdi pisze:po pierwsze nie ma tytulu. po drugie mi osobiscie nie bardzo sie podobal, takie lanie wody o wszystkim i o niczym. felietony z reguly o czyms sa, a tu nie widze zadnego glownego watku, no chyba ze ogolnie o pilce :wink:
nie chce nikomu zbijac, ale, jak na moj gust, talentu zbytniego do pisania nie masz. to tyle ode mnie. pozdro

dzieki za krytyke :D przydaje sie :D
Ostatnio zmieniony 21 sty 2005, 14:24 przez smitu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 21 sty 2005, 14:36

Felieton niezły, ale zdecydowanie za krótki !. Jeśli miałeś wenę trzeba było jeszcze bardziej się rozpisać.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 21 sty 2005, 14:38

pippen pisze:Felieton niezły, ale zdecydowanie za krótki !. Jeśli miałeś wenę trzeba było jeszcze bardziej się rozpisać.

Pozdrawiam

wezme to pod uwage na przyszlosc :D

PoZdRo

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 21 sty 2005, 14:41

To zależy tylko od Ciebie...

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”