Matura

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
chicken_ns
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Matury, Egzaminy, Testy, Zaliczenia...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chicken_ns » 08 cze 2004, 14:52

Pisaliscie próbne matury ?? Jak wam poszło co o nich myslicie ??

Moim zdaniem moge je pisać codziennie ... chociaż troche mi sie w głowie kręci juz drugi dzień pod rząd a jescze jutro pisze historie to mi się podoba. Np w czoraj wstałem o 7:00 potem na 8:30 do szkoły na matry:
Polski strasznie prosty wszytko napisałem miałem temat z dziadów bardzo prosty. Potem słowacja wruciłem o 18:00 szybko na trrening i już była 22:00 takie dni lubie :)
Dzisaj w lepszym stanie <chociaz w snalomem wracałem >przybyłem ale to przez to ze matura z Angielskiego trwa tylko 2 gdziny a polski trwał aż 170 min chyba :)

A co do angielskiego to tez strasznie prosty napisac pocztówke i list plus rozumienie tekstu :)

Błąd poprawionyMazurek

Awatar użytkownika
Krzychoo
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzychoo » 08 cze 2004, 17:56

170?! Zobaczysz jak będzie 300 minut i nie tylko "dziady", albo i nie zobaczysz na swoje szczęście, zresztą na nowej to dopiero będziesz miał banały.

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 08 cze 2004, 19:08

Krzychoo pisze:170?! Zobaczysz jak będzie 300 minut i nie tylko "dziady", albo i nie zobaczysz na swoje szczęście, zresztą na nowej to dopiero będziesz miał banały.
pozwole sobie wtrącić, chciałbym zaznaczyć, iż matury nowe (2005) są trudniejsze od tych, które się w tym roku skończyły. W końcu mają one zastępowac egzaminy na uczelnie wyższe. :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 08 cze 2004, 20:44

Nie ma to jak "prubna maturka" (Odnośnie tytułu: "Prubne matury" - poprawiłem błąd). Ja nie pisałemna razie nic takiego... i tak już jestem dostatecznie zrezygnowany po egzaminie gimnazjalnym. Czekam do 14 czerwca na wyniki. Po cichu liczę na 90 pkt, ale znając mnie popełniłem mnóstwo głupich błędów.
Próbna matura mnie dopiero za dwa lata czeka....mam czas.

Awatar użytkownika
chicken_ns
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chicken_ns » 08 cze 2004, 22:46

170?! Zobaczysz jak będzie 300 minut i nie tylko "dziady", albo i nie zobaczysz na swoje szczęście, zresztą na nowej to dopiero będziesz miał banały.

Nawed nie strasz jak wruciłem po 170 minutach o 18:00 do domu co będzie po 300 ciekawe gdzie będe nocował :(

A co do nowej matury to jest łatwiejsza moim zdanime masz tekst pomocniczy i piszesz pod niego:)

Awatar użytkownika
skorpss
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 09 cze 2004, 22:13

Z tego co ja obserwuję, to nie ma większej różnicy, między nową a starą maturą. Ale ile się musiało zmienić, żeby się nic nie zmieniło :wink: . Jedyny plus, to rezygnacja z obowiązkowego pisania matury z matemtatyki :D . Poza tym na razie sa to niemalże eksperymenty, Ci piszący za rok będą mieli najgorze, ja będę zdawał za dwa lata, więc będzie już trochę lepiej.

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 3
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 16 cze 2004, 11:57

Ja mature nową będę pisał za 3lata :) W końcu Technikum 4lata :P Na początku drugiej klasy mamy deklaracje złożyć z jakiego języka będziy pisać :shock: Ja oczywiście biorę ENG :D Bo z DE był oblał w 100% :!:

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 16 cze 2004, 20:44

Sorki, że nie o maturach, ale o egzaminach gimnazjalnych napiszę.
No ja już znam wyniki, ale nie jestem z nich zbytnio zadowolony. No w sumie na tle klasy wypadłem całkiem nieźle ( 3 wynik w klasie) , ale mi to jakoś nie wystarcza. Teraz pytanie czy mnie przyjmą do szkoły ?? Mam nadzieję, że tak. Do liceum w moim mieście się dostanę bez problemów. Ale wybieram się do I LO w Rzeszowie (oczywiście profil mat-inf) i chciałbym się tam do klasy A dostać. Klasę B mam już chyba pewną ale to mnie nie satysfakcjonuje Łącznie potrzeba mi 145 pkt. Z gimanzjum wyniosę 151 (jak zdam fizykę na 6 ) to powninno wystarczyć na klasę A, no ale....
No dobra a teraz konkrety. Z egzaminu gimnazjalnego miałem łącznie 80 pkt. Prawdę mówiąc liczyłem na więcej. Moim pierwszym odruchem (jak zobaczyłem wyniki) było uderzenie pięścią w klawiaturę Nie wiem jak to się stało ale wszysy liczyli na więcej a mają o wiele niższe wyniki. Ja np liczyłem coś w przedziale 85-88.

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 16 cze 2004, 20:55

Mazurek...wynik całkiem niezły.... :P nie ma co się martwić, do swojej upragnionej klasy pewnie sie dostaniesz......ale...... :roll: lepiej myśl co po liceum..

powodzenia :wink:
Tak no to jak teraz zmieniłeś swojego posta to tak :P Mazurek
Ostatnio zmieniony 16 cze 2004, 21:50 przez kostek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 16 cze 2004, 21:46

Eeee...kostek ja właśnie myśle co po gimnazjum. Właśnie zdałem egzamin gimnazjalny, czyli egzamin na koniec gimnazjum. Ja teraz idę do pierwszej klasy liceum.

oczywiście chodziło mi co po liceum ;) wiem co to egz. gim. ;) / kostek

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 3
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 16 cze 2004, 21:52

Mazurek dam ci rade, odrazu w szkole średniej się ucz pilnie, od początku roku :!: Bo szybko będziesz miał braki ,a trudno to nadrobić jak masz taki przeskok z gim do średniej.... Zobaczysz ,że jest zupełnie inaczej w średniej szkole niż w gim .... To jak z Polski do Premiership wskoczyć :idea:

Awatar użytkownika
PrinceOfBukake
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrinceOfBukake » 24 sie 2004, 10:55

Moff pisze:Mazurek dam ci rade, odrazu w szkole średniej się ucz pilnie, od początku roku :!: Bo szybko będziesz miał braki ,a trudno to nadrobić jak masz taki przeskok z gim do średniej.... Zobaczysz ,że jest zupełnie inaczej w średniej szkole niż w gim .... To jak z Polski do Premiership wskoczyć :idea:
no...
ja co prawda nigdy nie bylem w gimnazjum
od razu z podstawowki przeskoczylem se do technikum :)
i niebo a ziemia
nigdy wiecej chorej szkoly postawowej
technikum to najmilje spedzone 5 lat mojego zycia. a matura... szkoda pisac. sprawdziany mialem z matmy trudniejsze. Wynik???
pisemne: polski - 4, matma - 6.
MATURA TO BZDURA.
a najmilsze wspomnienie to studniowka. chociazby dla tej imprezy warto isc do szkoly sredniej a nie do zawodowki :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 wrz 2004, 19:06

U mnie teraz wszyscy gadają w szkole o maturze bo praktycznie 3/4 moich znajomych chodzi do Liceum a ja mam jeszcze rok (Technikum 4-letnie). Bynajmnie sie dowiem jak maturka wypadnie ta nowa w sensie. Jak zle to bedzie kibel :? teraz to na studia nie wymagaja swiadectwa tylko punkty z matury sie licza. Tak jak z gimnazjum do szkoly sredniej.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Matura

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 02 lut 2005, 17:44

Hmmmm, jezeli chodzi o mnie to temat bardzo mnie dotyczy, juz niedlugo bede mial najwazniejszy egzamin w zyciu, jest ktos jeszcze w podobnej sytuacji ?? moze macie jakies rady, pomysly na sciaganie, uczenie sie itp. ?? 8) :twisted: :lol:

co myslicie o nowej maturze latwiejsza czy trudniejsza !? i piszcie jak najwiecej bo potrzebuje tego dla siebie do szkoly :twisted:

kakap
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kakap » 02 lut 2005, 18:20

mnie tez to wkrotce czeka dokladnie za jakies 2 - 3 miesiace ale jakos sie tym nieprzejmuje matura nie ejst trudna i mysle ze zdam 8) 8) :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”