Sztuki walki

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Reputacja: 0
Kontakt:

Sztuki walki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 18 maja 2004, 15:48

Czy ktoś z was trenuje jakieś ?? (Przypominam, że po to jest "sztuka walki" żeby nie pisać tu haseł typu boks podwórkowy ;) )
Jeśli tak to macie jakieś osiągnięcia ?? Mnie ostatnio zainteresowała Capoeira. Po prostu mnie to urzekło :D Nie ma u mnie w okolicy jakiejś profesjonalnej szkóły, więc zaczniemy z kumplem na wakacjach amatorsko trenować :P

kostek
szara strefa pilka.pl

Re: Sztuki walki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 18 maja 2004, 15:53

Mazurek pisze:Czy ktoś z was trenuje jakieś ?? (Przypominam, że po to jest "sztuka walki" żeby nie pisać tu haseł typu boks podwórkowy ;) )
Jeśli tak to macie jakieś osiągnięcia ?? Mnie ostatnio zainteresowała Capoeira. Po prostu mnie to urzekło :D Nie ma u mnie w okolicy jakiejś profesjonalnej szkóły, więc zaczniemy z kumplem na wakacjach amatorsko trenować :P
:D trochę trenowałem aikido
w P-myślu powstało centrum kultury japońskiej i japończycy mają uuczyć swoich sztuk walki, pewnie spróbuje ;)
słyszałem jeszcze, że RYU-TE jest skuteczne :lol:

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 18 maja 2004, 16:02

Tylko szkoda że Capoeira nie jest walką wschodu :D Tak że żadne centrum japońskie nie wchodzi w gre. A widzę że stawiasz na skuteczność i tylko na skuteczność .

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 18 maja 2004, 16:07

Mazurek pisze:Tylko szkoda że Capoeira nie jest walką wschodu :D Tak że żadne centrum japońskie nie wchodzi w gre. A widzę że stawiasz na skuteczność i tylko na skuteczność .
:lol: hehe ... tylko na skuteczność ... nigdy
ogólnie to takie sporty trenuje się głównnie dla przyjemności :P

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 18 maja 2004, 16:20

No to właśnie ja oprócz skuteczności stawiam również na wizualność. Tylko że do Capoeiry trzeba mieć duuużo wyskoku :D

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 18 maja 2004, 16:27

Mazurek pisze:No to właśnie ja oprócz skuteczności stawiam również na wizualność. Tylko że do Capoeiry trzeba mieć duuużo wyskoku :D
heh już rozumiem....narpierw temat "wyskok" a teraz ten :wink: .
:lol:
wyskok to sprawa ćwiczeń :) .
:P powodzenia życzę

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 3
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 18 maja 2004, 16:28

K 1

To jest to 8) Żaden tam boks, czy judo czy karate :roll: Nawet Valted udo [ czy jak się to pisze :lol: ] się chowa, co t oza walki w klatkach :lol: K 1 to jest sport walki :!:

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 18 maja 2004, 16:30

Dokładnie Kostek dokładnie :D:D:D
Już znalazłem odpowiedni trening na wyskok, i zaczałem trenować :D
Poprawienie wyskoku to kwestia lat, no ale....
Moff opisz co to jest.

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 18 maja 2004, 16:32

Mazurek pisze:Dokładnie Kostek dokładnie :D:D:D
Już znalazłem odpowiedni trening na wyskok, i zaczałem trenować :D
Poprawienie wyskoku to kwestia lat, no ale....
:D zależy od predyspozycji danego człowieka, mam kumpla który po prau miesiącach treningu ma wyskok niczym Jordan :lol: :lol: ... może to lekka przesada ale zdecydowanie poprawił skoczność :P :P

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 18 maja 2004, 16:37

Kostek a mółbyś się kumpla zapytać jaki trening miał ?? Chodzi mi o nazwę, i jakby była możliwość o podanie ćwiczeń.

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 18 maja 2004, 16:47

Mazurek pisze:Kostek a mółbyś się kumpla zapytać jaki trening miał ?? Chodzi mi o nazwę, i jakby była możliwość o podanie ćwiczeń.
jak :D mnie pamięć nie myli...to korzystał z jakiś pogramów treningu, które miał z forum jakiegoś.... :lol:

:D jutro bede sie z nim widział to zapytam...jak możesz to przypomnij mi jutro o tym żebym nie zapomniał :P

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 18 maja 2004, 22:58

Mazurek pisze:Moff opisz co to jest.
Coś fantastycznego :) Na Eurosporcie czasem lecą walki K1, jest to pomieszanie bosku z kickboxingiem :) bardz oefektowny jak i urazowy sport, bardzo dużo kontaktów uderzeń, coś bardzo szybkiego , efektownego i brutalnego :twisted: Trzeba zobaczyć, bo trudno opisać :oops:

Awatar użytkownika
chicken_ns
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chicken_ns » 19 maja 2004, 13:35

Mazurek podaj nazwe tego treningu. A co do Capueiry to jedna z najlpeszcch sztuk walki bardzie mi się podoba od K1. Poprostu styl walki jest boski !!

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 19 maja 2004, 15:15

chicken_ns pisze:Capueiry to jedna z najlpeszcch sztuk walki bardzie mi się podoba od K1. Poprostu styl walki jest boski !!
W sumie to taniec :roll: To nie sztuka walki, tam przeciwnicy "tańczą" i zadają ciosy lecz nie w przeciwnika. zakładają jak by go uderzyli lecz robią to w bezpiecznej odległości, choć czasem dochodzi do kontaktu [ przypadkowo ] :shock: Ale jak już dojedzie to uuuuu :x Po za tym tam się "walczy" na kondycje, kto dłużej , kto kogo wymećzy fizycznie :wink: Wiem co nie co [ powierzchownie ] bo mój brat w Olsztynie się uczy Capueiry z prawdziwymi Brazylijczykami :D Jak to można nazywać walką jak tam nie ma kontaktu praktycznie :roll:

K1 RuLeZ

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 19 maja 2004, 15:28

Jezu Moff ty się słyszysz ?!? My nie mówimy o pokazach dla dzieciaków tylko o prawdziwej walce ! Sam napisałeś, że
choć czasem dochodzi do kontaktu [ przypadkowo ] Ale jak już dojedzie to uuuuu
No więc.....
A to prawda, że to jest połączenie z tańcem, ale przecież walki wschodu też są połączone z tańcem, a przecież są skuteczne. Jak widać nie doceniasz siły tego sportu ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”