Za tydzień premiera samej gry, a już dziś EA oddało do dyspozycji graczy Web App do FUT. Póki co bardzo ciężko się w ogóle połączyć, ale po wielu próbach jakoś mi się udało. Oprócz standardowego zestawu brązowych graczy dostałem 2,500 coinsów i 2 złote paczki (te o wartości 5,000). Paczki już otworzone i niestety nic ciekawego się nie pojawiło - najlepsi piłkarze jakich dostałem to Skrtel i Tello, dodatkowo z bardziej znanych piłkarzy mam Dzagoyeva, Reyesa i Arshavina, więc szału nie ma. Jeśli EA nie rzuci jakiś darmowych paczek to raczej nie mam co zaglądać do apki do dnia premiery, bo wtedy zamierzam kupić grę.
Co do samej apki - jeśli chodzi o układ to nie za wiele się zmieniło, także nikt nie będzie miał problemów z obsługą. Na plus jest to, że teraz apka jest zachowana w ciemnych kolorach, choć to oczywiście kwestia gustów. Jeśli chodzi o minusy to na pewno twarze zawodników na paczkach wyglądają tragicznie, np. Higuain wygląda jak mutant i gdyby nie błękitna koszulka to w ogóle bym nie pomyślał, że to on.
Na razie to tyle, mam nadzieję, że inni też napiszą jak im poszło na początku.