Twój samochód

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz
Reputacja: 0

Twój samochód

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 24 kwie 2005, 12:49

Wiem ze jest duzo mlodych osob na forum ale chyba jest czesc starszych wiec jesli macie swoj samochod to dawajcie go tu,ja pokaze moj po malowaniu 8) BMW E30 316 1989r. bedzie niebieski :roll: a srodek chcialbym zrobic cos kolo tego:
Obrazek

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 kwie 2005, 16:02

Dorian E-30 ?? Cooltowy model zawsze go ceniłem. Widze emblematy M-3 to trzeba motor z 3 litry włozyć :D 316 ?? 1,6 benzyna mały troche nie sądzisz ?? Planujesz jakies przeróbki ?? Na tyj fotce Biały wskażnik to Nitro nie ???

Ładne wnetrzna. Bedziesz musiał troche włorzylać troche pracy w to. Zwłaszcza w konsol i pewnie koszt tez bedzie troche "remontu" Widać przywiązany jesteś do BMW jak ja do Benza :D Nie mam swojego zdjecia gdzieś mi wcieło ale kocham moje 126 sec.

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 24 kwie 2005, 16:18

Na poczatek to chcialbym niebieskie fotele,galke,kierownice(to podstawa :) ) motorek mam zamiar lekko przerobic:
-filtr stozkowy K&N
-wymiana ukladu wydechowego ale jeszcze sie nad tym zastanowie 8)
-chipu nie wloze bo to szajs jak dla mnie
Fajniutki silnik ktory by pasowal to 1.8 IS ale zobaczymy jak bedzie chodzil 1.6,juz mam umowiony drag z Clio 1.6 brata :lol:
Merasiow nie lubie wiesz chyba dlaczego :P :lol:
a to wnetrze co jest na zdjeciu to jest po prostu boskie moim zdaniem :roll: niebieska skora w fotelach Recaro,mmmmmm.... :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 kwie 2005, 16:59

No no czyli filtry podstawa, uszczelki nie uszczelki. Ale ja masz zamiar silnik cały wymianiac na większy to chyba lepiej przytargać jakie M-3. Niemcy nadal cenia ten model ale idzie wyrwać za małe stosunkuwo pieniadze. Nawet byc sobie inne czesci podpasował bo typowe M-3 i 316 nie rózni sie chyba tak bardzo.

Ostatnio widziałem M-3 E-30 w takim stanie że poprostu szczena mi opadła. 88 rok czarna ale dośc zadbał wszystko dosłownie wszystko. Od klamek znaczków i sróbki BMW - zegary dodatkowe i elektryke z max wersji. ponad 25o koni Na Bobretach "A" model który kocham :D

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 24 kwie 2005, 20:55

Filtr to tylko Kit k&N bo zwykly za 100zl to hujnia,ten sam przeplyw powietrza :/
mysle tak jak mi chlopaki poradzily o tym zeby kupic sportowy kolektor wydechowy ale o to trudno strasznie,jak mozesz to popytaj sie o takie cos bo naprawde cholernie rzadkie to jest i to jeszcze do 1.6 L;/
co do M3 to byl silnik z 87 za 2.5 tys zl ale spoznilem sie :cry: 235 kucy :roll: takim czyms to bym na 1.4 mili mogl pojechac z tymi kucami :roll: :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 kwie 2005, 12:33

Wiesz o kolektor profesionalny może nie trudno ale drogo bo dzisiaj masz kase idzie zrobić wszystko z samochodem. Jak bede widział kogoś w temacie to popydam Profesionalny kolektor wydechowy E-30 1,6 beznyna !!! o.k

Kasa tylko kasa w tych czasach - Teraz profesionalny tuning kosztuje krocie. Ja byłem kiedyś przy okazji w takim małym warsztacie w Niemczech bo szukałem głupiego silniczka do elektryki szyb. I tak tylko zaczełem zadać co za ile mi zrobia a gośc odrazu cena i na kanał :D Mógł mi podnieć moc o 80 koni. Felgi od wyboru do koloru. Trzeba fotele dzwoni i robią :!: w kolerze który chce.... Kłute tłoki - korbowody czy wałek sportowy to jest niby tylko poprawa mocy i osiagów ale jaka cena :( Podziekowalem i koles mówi do goście że w Polsce robia za połowe ceny także jedziemy tam Trzeba było jakos odmuwić fajnie hehe Ale Niemiec mial łeb.

Szczerze mówiąc to jakbym nie zainwestował w swój samochód max dużej kasy. Bo nie ma sensu. Z kase z tuningu i sprzedarzy mojego 126 idzie kupić już zrobiony tylko troche może "gorszy" czyli rok czy motor czy wyposażenie. Mnie stary zaszczepił Mercadasami on miał z 5 w życie teraz jeżdzi 140 popszednia "S' klasa ale mój jest bardzie cooltowy. Dla każdego Benz-maniaka :D to klasyka tak jak taksowkowa wersia 123 - beczki. Auto z przebiegiem i swoim na konie a nadal w cenie i klasie :D Tak samo jak E-30 Niemcy robili kiedyś lepsze wozy. Mój Benz ma motor duży bo 3,8 benzyna dużo pali niestety ale nie kombionwałem bo takie auto z gazem to jak chłop bez jaj :D Rocznik 90 to nie taki młody ale ten model był do 94 jak sie nie myle. Ma szeroka antrape brak wycierczek na lefrektorach a szkoda bo to było by już max - elektryke od dachu po tempomat - felgi AMG - skóre. Tylko niestyty opłaty .....

Maiłem kiedyś za cel zrobić z niego monstrum ale teraz gdy kasa potrzeba na inne rzeczy nie zainwestowałem i nie załuje bo jak miał bym kupic auto tylko to tuningu to było by to Corrado VR6 Golf 3 - BMW 3 lub Calibra.

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 25 kwie 2005, 16:00

Meras to Meras,nie wazne ktory rocznik,to auto juz ma uznanie na calym swiecie 8) silnik widze ze jest ogromny (3.8 :o )masakrycznie Ci chyba zre paliwa :twisted: ale taka mase musi miec co popychac wkoncu,moim glwonym celem jest poprwienie z 100km na okolo 120km i wystarczy,wkoncu to 1.6 :roll: wiekszego silnika nie chce chociaz taniej mozna kupic silnik 2.5L za jakies 1100+ zl ale to nie wchodzi w rachube,wole miec mniejszy silnik ale najsilniejsza jednostke 1.6 w okolicy :twisted: myslalem nad Calibra ale ja mam prostsza sprawe gdyz moj tata zajmuje sie beemfu i mam praktycznie wszystko za darmo :roll: ale sporotwego kolektora akurat na zlosc teraz nie ma :) jakybs mogl to popytaj najlepiej o Hartge,koles podobno za kit K&N bierze 300zl :D chyba o tym pomysle :roll: ps. Ty zaszczepiles sie Merasiem ja od malego brzdaca Beemfu 8) pozdro dla posiadaczy Banditen Motor Werke 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 kwie 2005, 19:49

No 3,8 litra 8) ma motor ale przyznam że jechałem 5,6 beznyna tylko że nie Coupe jak mój tylko "jamnikiem" Amerykańska wersja 126 niby limuzyna ale ma dłusze dzwi takie cool i powiem szczerze że nie było róznicy miedzy 3,8 a 5,6.... Może dla tego że masa ale i konfort inny mimo że nie limuzyna.

Dorian jak masz takie plany odnoścnie modyfikacji auta to postaram sie zrobić a w zaadzie poczukac gdzieś w garażu Niemieckich gazet Tuningowych BMW Magazin Tuning czy Tuning-magazin. Cool miesiczniki koleś mi kiedyś przywiósł mieszkający w Niemczech na stałe po to bym zobaczył pejzaże na maskach i błotnikach wózku u naszych sąsiadów. Kobiety - diabły - płomiania- sam wiesz ..... Jest tam oczywiście też kilka BMW E -30 ale bardzie chodzi o linki strona tych magazynów które Ci rozawlą jak fana M-3. Ta Fotka 325 Cabrio ale to jest stara teraz pewnie nowe materiały maja w bazie !!

Poszukał miesięczników i Tu Ci walne linki do tych stron. POZDRO

Awatar użytkownika
mariano italiano
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariano italiano » 25 kwie 2005, 19:57

BMW to fajansiarskie auta, ja mam Fiata 126p 3.o V6 GT i wszystkich was moge łyknąć na trasie hehe......

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 25 kwie 2005, 22:04

mariano italiano pisze:BMW to fajansiarskie auta, ja mam Fiata 126p 3.o V6 GT i wszystkich was moge łyknąć na trasie hehe......
ej stary a ile masz do 100 ta 3 litrowka bo kurde widze ze to w dodatku GT to chyba niezle pali kapcia :lol:
*_For_zaza_Milan_* pisze:Poszukał miesięczników i Tu Ci walne linki do tych stron. POZDRO
jesli bylbys laskaw bez jakis masakrycznych zderzakow itp bo to jest hu[;)] a nie wyglad :twisted: poprostu chce miec fajne felazki,dobry silnik i 2 suuuuubwoooooofery na tyle :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 kwie 2005, 0:02

No luz Dorian bedzie załatwione :!: teraz nie bedze chodził na dół ale jutro rano. Dzidzie o.k :D Tylko ja Ci nie bede szukał bo nie wiem co Ty być chciał [interesował Ci] także link podam Ci i se go przestudiujesz :D Na pewno bedzie cos ciekawego

Miesieczniki są masaktycne. Niemcy kochają jeszcze upiekszać takie własnie auta jak E-30 czy E-36 czy Golf III czy II z gołą dupą :D tez max mi sie pogoba tylko musi stać na dużych ranty :D Najlepiej Borbet :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 kwie 2005, 16:47

Znalezłam. :D Tylko wiesz Dorian ja Ci teraz podam linki miesiaczników i jakis strona ciekawych bo nie wiem o co ci chodzi w tymi zderzakami -

Czy producenta i możliowśc kupna ?? [ mam też Polskie] czy wzory na fotkach by sie pózniej zrorować przy modefikacji ??

Napisz a ja pózniej Ci najwyżej podam linki do zderzaków i sprzedarzy. Bo jak chodzi o wzory to tu bedą pod tymi

http://www.tuning-magazin.de/html/index.php

http://www.tuning-magazin.de/html/index ... y_eGallery

http://www.vw-speed.de/port/index.php

http://www.mattig.de/index.php?navi=sho ... ubnavi=bmw

Jak nie znajdziesz tego co szukasz to daj znać to jeszcze są kaieś tylko wiesz nie bede wszystkich przegladał :roll: Tutaj moga byc ciekawe rzeczy tylko trzeba te strony prześwietlić :D

Pozdro napisz jak cos :D

Przypomniał mi sie :D

Wczoraj pisaliśmy o Calibrze. Patrza na fortke to model Catano limotowana wersja Vauxmana 2,5 beznyna turbo z pod igłu. W Polsce zrobienie takiego [ bo nie kupisz] kosztuje o.k 15 tysiecy + zwykła 2.0 Calibra. Jako podstawa Tuningu. To jest model który pije na łeb wszytsko :D

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 26 kwie 2005, 17:52

Wolalbym jakies czesci mechaniczne do silnika bo takich spoilerow to w zyciu bym nei zalozyl stary :lol: okropnie wyglada samochod z takim czyms,bardzo ociezale :roll: light tuning z zewnatrz,niebieskie wnetrze,troche wiecej kucy pod maska to moj cel jak narazie 8) calibra stylizowana widze na Ferrari Testarosse :lol: wolalbym silnik od niej wyjac :PPPPPPP

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 kwie 2005, 18:40

No luz bo ja nie wiedział tak szczeże mowią czy chodzi Ci o sklepy czy katalogi czy tylko fotki w jakim projektem tuningu.

Sa też czeście w motor - nie ma problemu. Tylko wybacz mi ale nie dzisiaj bo już zaraz 19 a ja mam jeszcze kilka spraw potem Mecz GRANDE MILAN i fazka wiec nie bede w stanie :D Ale bedzie dobrze ... rano bedzie

POZDRO

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 26 kwie 2005, 19:01

loozik,nie pali sie,samochod trzeba najpierf umalowac i doprofadzic do stanu uzyfalnosci,musze fymienic silnik bo troche byz zarzniety :lol: bedzie dobrze,frzuce za jakis czas moze fotke jak go zrobie,ale troche to potrfa :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”