cloner vs. futbolowa - temat dyskusyjny

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2019, 13:43

futbolowa pisze: Swoją drogą - ja co prawda chodzę do kina za darmo,
Eeeee, jak? Ty chyba masz w życiu wszystko za fri ;)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 sty 2019, 13:45

Jak się jest miłym dla ludzi, to się sporo w życiu też otrzymuje, Konstanty :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2019, 13:46

piotrcies pisze: Jak się jest miłym dla ludzi, to się sporo w życiu też otrzymuje, Konstanty :)
Jak się jest ułomnym też się dostaje sporo w zyciu. I co w związku z tym?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 sty 2019, 13:46

piotrcies pisze: Jest jakaś taka maniera u niektórych twórców w Polsce, by robić filmy na jedno kopyto. Tak jak film Smarzowskiego to zawsze Jakubik, Dziędziel, dużo wódy, biedoty, przekleństw, przemocy domowej etc., tak filmy Vegi to teraz zawsze Warnke, Dygant, Oświeciński, też dużo przekleństw i jeszcze mało w tym wszystkim sensu. Nie kumam, jak tylu ludzi obejrzawszy jakikolwiek film Vegi, może iść na kolejny - nie dość, że to marnej jakości rozrywka (zwiastun tego nowego filmu o kobietach mafii rozwala mózg), to jeszcze zawsze ma się wrażenie, że oglądało się to wcześniej. Nie kumam.
To nie jest tylko kwestia polska. Woody Allen, Wes Anderson, Quentin Tarantino, Tim Burton, Pedro Almodovar i wielu wielu innych - bardzo często pracują z ulubionymi aktorami. Tyle tylko że robią filmy wyższej jakości i wypuszczają je rzadziej, więc nie mieli się to tak jak u Vegi, który robi jeden twór za drugim, w dodatku z tak podobnie wykreowanymi postaciami, że ciężko odróżnić jedną od drugiej.
cloner pisze: Eeeee, jak? Ty chyba masz w życiu wszystko za fri
Ta, jasne, chciałbyś.
Marcin ma taki pakiet z pracy ;) Teoretycznie to jest ileś tam punktów na rok, ale jeszcze nigdy całości nie wykorzystaliśmy.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 sty 2019, 13:49

Cloner się nawet do darmowych biletów przyczepi :mrgreen:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2019, 13:51

futbolowa pisze: Marcin ma taki pakiet z pracy
Fajna sprawa, mąż pracuje i żona do kina :P różne pakiety widziałem, głównie sportowe, basen, siłownia, ale kino? nieźle.
futbolowa pisze: Ta, jasne, chciałbyś.
Życzę jak najlepiej. Ale sama już pisałas w przeszłości ile to miałaś róznych upustów, więc ta kiepska ironia zbędna.

piotrcies pisze: Cloner się nawet do darmowych biletów przyczepi :mrgreen:
A piotrcies nawet proste pytania sprowadzi do czepiania się.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 sty 2019, 13:57

cloner pisze: Fajna sprawa, mąż pracuje i żona do kina różne pakiety widziałem, głównie sportowe, basen, siłownia, ale kino? nieźle.
MyBenefit - nie wiem, jakie inne opcje tam są - my chodzimy do kina albo kupujemy młodej coś w Smyku, z pozostałych nie korzystamy. I jakoś nie widzę w tym nic dziwnego, że idziemy do kina z jego bonusu - dla zasady powinniśmy wydać kasę na mój bilet? :mrgreen: A dodam, że przez lata pracy w kinie mogłam chodzić za darmo na każdy seans, a skorzystałam z tej opcji tylko dwa razy - kiedy Marcin wszedł na świąteczny voucher (narzeczona pracuje, on dostaje ;)) i kiedy koleżanka z pracy mnie wyciągnęła po naszej zmianie.
cloner pisze: Życzę jak najlepiej. Ale sama już pisałas w przeszłości ile to miałaś róznych upustów, więc ta kiepska ironia zbędna.
No tak, chyba nigdy nie przeżyjesz tego, że remontowałam znajomym mieszkanie w zamian za niższy czynsz :D
Na pozostałe rzeczy sobie zapracowałam, więc nie czuję się źle z tym, że np. w ramach wymiany barterowej dostawałam książki czy dostęp do screenerów ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2019, 14:04

futbolowa pisze: No tak, chyba nigdy nie przeżyjesz tego, że remontowałam znajomym mieszkanie w zamian za niższy czynsz
Nie ma opcji. Nie przeżyję. Dlatego dalej żyję :rotfl:
Skończ te bzdury pisac. Nikomu niczego nie zazdroszczę, los nigdy nie dzielił po równo. I trzeba się z tym pogodzić.
A benefit spoko sprawa, wolę jednak od pracodawcy premię w gotówce.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 sty 2019, 14:16

cloner pisze: Nie ma opcji. Nie przeżyję. Dlatego dalej żyję
Kumam. Kolega nie wie, że niektórych zwrotów nie czyta się dosłownie ;)
cloner pisze: Skończ te bzdury pisac. Nikomu niczego nie zazdroszczę, los nigdy nie dzielił po równo. I trzeba się z tym pogodzić.
Ja nigdzie nie twierdziłam, że zazdrościsz ;) Za to Ty wiecznie mi to wypominasz, jakbym co najmniej komuś wydarła to z gardła albo ukradła.

Znajomi dostają domy, samochody i wycieczki zagraniczne w ramach prezentów od rodziców, mam mnóstwo koleżanek, które nie pracują, bo nie muszą - i nie uważam za konieczne wypominać im tego. Mają taką możliwość, to z tego korzystają. Czy gdyby Ciebie przyjaciel rodziców, którego znasz od dziecka, poprosił, byś zamieszkał u niego za kilkaset zł niższy czynsz, bo potrzebuje kogoś zaufanego, kto zajmie się mieszkaniem i je trochę odnowi, to nie skorzystałbyś z tego, gdybyś akurat planował ślub i szukał lokum? Ja przez lata dziękowałam, że taka okazja nam się trafiła, ale nie czuję się źle z tym, że z tej opcji skorzystaliśmy. Tak czy siak trwało to tylko kilka lat, a teraz jak wielu innych zapieprzam na spłatę kredytu hipotecznego, podczas gdy moje przyjaciółki mają spokój, bo dostały mieszkania w pakiecie z mężami :D
cloner pisze: A benefit spoko sprawa, wolę jednak od pracodawcy premię w gotówce.
Jedno nie wyklucza drugiego ;) A te programy bardzo się im opłacają, bo w przeliczeniu na jednego pracownika to nie wychodzi drogo (nie mam pojęcia ile, ale z pewnością nie równałoby się to premii wartej kilkaset zł na osobę).

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2019, 14:21

futbolowa pisze: Za to Ty wiecznie mi to wypominasz, jakbym co najmniej komuś wydarła to z gardła albo ukradła.
Eeeee, przesadzasz. Jak ktoś coś dostaje za darmo to nie kradnie, tylko ma farta.
futbolowa pisze: Znajomi dostają domy, samochody i wycieczki zagraniczne w ramach prezentów od rodziców, mam mnóstwo koleżanek, które nie pracują, bo nie muszą - i nie uważam za konieczne wypominać im tego.
Moi znajomi też mają, ale się tym nie chwalą.
futbolowa pisze: Czy gdyby Ciebie przyjaciel rodziców, którego znasz od dziecka, poprosił, byś zamieszkał u niego za kilkaset zł niższy czynsz, bo potrzebuje kogoś zaufanego, kto zajmie się mieszkaniem i je trochę odnowi, to nie skorzystałbyś z tego, gdybyś akurat planował ślub i szukał lokum?
Oczywiście że bym skorzystał. Jak ktoś mi coś proponuje, na czym mi zalezy to raczej nie odmawiam :mrgreen:
futbolowa pisze: bo dostały mieszkania w pakiecie z mężami
Mogłaś też wziąć mieszkanie w pakiecie z mężem. ;)

futbolowa pisze: A te programy bardzo się im opłacają, bo w przeliczeniu na jednego pracownika to nie wychodzi drogo (nie mam pojęcia ile, ale z pewnością nie równałoby się to premii wartej kilkaset zł na osobę).
A to oznacza, że skoro tym firmom się to opłaca, że wszystkie ceny są CHOLERNIE ZAWYŻONE.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 sty 2019, 14:30

cloner pisze: Eeeee, przesadzasz. Jak ktoś coś dostaje za darmo to nie kradnie, tylko ma farta.
Ale to przecież nie było za darmo ;) Płaciłam czynsz i rachunki, wyremontowałam mieszkanie, na koniec dostałam opcję szybkiej wyprowadzki albo zakupu, zdecydowałam się na zakup, zaczęłam załatwiać kredyt, a ci się w ostatniej chwili wycofali. Swoją drogą - dobrze na tym nie wyszli, bo mieszkanie stoi puste już tyle miesięcy. Nawet gdy ktoś wynajmuje bez czynszu - a są takie przypadki - to i tak nie uważam, aby mieli to za darmo, bo muszą np. wyłożyć kilkadziesiąt tysięcy na remont.
cloner pisze: Moi znajomi też mają, ale się tym nie chwalą.
Moi też się nie chwalą - i co z tego?
cloner pisze: Oczywiście że bym skorzystał. Jak ktoś mi coś proponuje, na czym mi zalezy to raczej nie odmawiam
No więc właśnie. I naprawdę uważasz, że ktoś miałby prawo się o to do Ciebie czepiać? ;)
cloner pisze: Mogłaś też wziąć mieszkanie w pakiecie z mężem.
A czemu niby miałabym tak zrobić?
cloner pisze: A to oznacza, że skoro tym firmom się to opłaca, że wszystkie ceny są CHOLERNIE ZAWYŻONE.
No, w takim Smyku to na co dzień nie kupuję, bo te same zabawki w necie kupię dużo taniej, a ubrania są co prawda lepszej jakości, ale też bez przesady, by za zwykłe legginsy dla dziecka wydać 50 zł. W tej cenie mamy dwie pary dla siebie i dwie pary dla niej z innego sklepu :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2019, 14:34

futbolowa pisze: Moi też się nie chwalą - i co z tego?
Ty się chwalisz. To z tego.
futbolowa pisze: I naprawdę uważasz, że ktoś miałby prawo się o to do Ciebie czepiać?
Nie uznaję słowa czepiać, nie mam go w swoim słowniku. Ale uważam, że ktoś mógłby myśleć że mam farta, mógłby ktoś mi zazdrościć, itd.
futbolowa pisze: A czemu niby miałabym tak zrobić?
A dlaczego nie? To tylko opcja przecież. Twoje koleżanki tak zrobiły.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 sty 2019, 14:39

Nawet tu musicie? :D
cloner pisze: Nie uznaję słowa czepiać, nie mam go w swoim słowniku
Ale w praktyce opanowałeś je perfekcyjnie ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 sty 2019, 14:40

cloner pisze: Ty się chwalisz. To z tego.
Tak, rzeczywiście jest się czym chwalić - majątkiem rodziców osób, których w ogóle nie znacie i które nie mają z forum nic wspólnego :rotfl:
cloner pisze: Nie uznaję słowa czepiać, nie mam go w swoim słowniku. Ale uważam, że ktoś mógłby myśleć że mam farta, mógłby ktoś mi zazdrościć, itd.
Oczywiście, że ktoś może tak myśleć - ba, nawet najbliższe osoby nam mówiły wprost, że zazdroszczą nam takiej sytuacji. Żadna z nich jednak nie rzucała mi co ileś miesięcy kąśliwych uwag w stylu: "ty wiecznie masz za darmo" ;)
cloner pisze: A dlaczego nie? To tylko opcja przecież. Twoje koleżanki tak zrobiły.
U większości z nich pierwszy był facet, dopiero później mieszkanie ;) Np. prezent od teściów, spadek po babci faceta itd. Ale nawet gdyby kalkulowały finansowo to nie widzę powodu, abym ja miała tak robić. Tym bardziej że poznałam Marcina, gdy miałam 18 lat, a wtedy o takich sprawach się nie myśli ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2019, 14:43

futbolowa pisze: Tak, rzeczywiście jest się czym chwalić - majątkiem rodziców osób, których w ogóle nie znacie i które nie mają z forum nic wspólnego
A kto pisał o rodzicach? Ty się chwalisz darmowym wejsciem do kina.
futbolowa pisze: Żadna z nich jednak nie rzucała mi co ileś miesięcy kąśliwych uwag w stylu: "ty wiecznie masz za darmo"
Może gdy przestaniesz się chwalić co ileś miesięcy darmowymi giftami to wtedy ktoś przestawnie to komentować.
futbolowa pisze: U większości z nich pierwszy był facet, dopiero później mieszkanie
U Ciebie tez.

PS podziwiam że masz czas na ciągniecie wątku :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”