Smart TV

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34
Kibicuję: Juve

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 18 wrz 2021, 14:40

Ostatnio w czwartek pisałem w temacie puchar konferencji, o rezygnacji Polsatu z czwartkowych meczów Ligi Europy i Ligi Konferencji na Polsat premium. Byłem zirytowany, oburzony, bo kanały Polsat premium na Cyfrowym polsacie to moje jedyne źródło meczowe. Nie mam tv ze Smart tv, ani dobrego komputera, żeby odbierać streamy. A z komórki oglądać mi się nie chce.

No to teraz mamy Hyde Park. Tu można o wszystkim? Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, jak działa Smart tv w nowoczesnym tv? Wpisujecie tylko link i odbieracie mecz w tv? Nie potrzebujecie płacić za pakiety? Więc rozumiem, że kanały Polsat premium i Eleven są jedynie dla średniowiecznych rodzin? Wystarczy mieć dobry tv?

Ilu z was oglądało Ligę Konferencji i Ligę Europy? widać po wpisach, niewielu. Więc czy jest to problem? Za kilka lat pewnie pogoń za nowinkami technicznymi będzie stałym punktem. TV idzie pod ziemię. Mam rację?

I czy to dobrze, czy to źle waszym zdaniem? Chcecie mi powiedzieć, że nie znacie chłopaków, i kolegów z waszego środowiska, którzy nie mają Smart tv? Bowiem ja znam ich wielu. Oni nie mają wyboru. Nie mają gdzie obejrzeć meczów. Mi i tak zabrali tylko Ligę Konferencji i Europy. Ale za 3 lata, będę musiał widocznie kupić sobie nowy tv. Mam rację?

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 18 wrz 2021, 14:47

Smart TV to nic innego jak po prostu możliwość wyświetlania obrazu np z telefonu na telewizorze i na nim przeglądanie treści czy oglądanie filmów. Na chłopski rozum, jak połączysz się telefonem z telewizorem ze Smart TV to po prostu masz wielki telefon w postaci telewizora xd

Masz tam też apki jak netlifx, spotify itd i ogólnie nawet bez podłączenia urządzenia możesz przeglądać internet. Wystarczy się połączyć na wifi. Smart TV daje ci dostęp do internetu na tv krótko mówiąc.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2021, 14:50 przez Hersk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 18 wrz 2021, 14:50

To wszystko co masz do powiedzenia? A jak oglądałeś Ligę Europy w czwartek? z telefonu na Smart Tv? bez pakietu ze Skandynawii?

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 18 wrz 2021, 14:51

Możesz sobie puscic strima na telewizorze xd bez pakietu inaczej nic nie obejrzysz

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 wrz 2021, 14:53

no dokładnie.

Na czym polega telewizja? Jak debil czekasz aż coś fajnego poleci, będzie przerywane setką reklam, musisz poprowadzić kabel, podpisujesz jakieś z dupy umowy na dłuższy czas.

A jak działa Smart TV? Masz zwykle jakiegoś Androida i twój telewizor jest urządzeniem z aplikacjami jakimi chcesz. Ściągasz sobie Netflixa, Youtube'a, CDA i inne aplikacje. Jak chcesz sport to ściągasz sobie Iplę, aplikację Canal+ czy jakieś Eleveny. Oglądasz co chcesz, kiedy chcesz, zwykle jakieś miesięczne subskrybcje, więc jak ci się nie podoba to rezygnujesz. Nie trzeba ciągnąć żadnych kabli, wystarczy dobre wifi. Nie masz Smart TV w telewizorze to sobie kupić jakieś urządzonko typu MiBox i po prostu przesyłasz obraz przez HDMI.

Ja mam subskrybcje Eleven i sobie tam oglądam co trzeba. A jak chce coś specyficznego obejrzeć to sobie znajduję streama na kompie i po prostu robię "Przesyłaj obraz" i wyświetlam ten obraz na telewizorze. Za wygodne to nie jest, ale się da.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 wrz 2021, 14:55

Ale o czym jest ta dyskusja?

ViaPlay wygrał przetarg na LKE, LE, Bundesligę i Premier League od nowego sezonu. Nie mają obowiązku pokazywania kanałów w typowej telewizji, mogą sobie transmitować przez serwis streamingowy. Jak komuś to się nie podoba, to nie kupuje - i tyle.

Wszystkie ligi zawsze były płatne, teraz to jest rozbite na wielu dostawców, więc cena rośnie, co jest oczywiste słabe, ale taki Canal+ stanie się bezużyteczny od nowego sezonu, a jest droższy niż taki ViaPlay, więc ostatecznie cena będzie niższa.

A telewizora Smart TV nie trzeba kupować, można zaopatrzyć się w Android Box, podpiąć do obecnego i oglądać mecze.

Piłka w telewizji to nie jest towar pierwszej potrzeby, żeby płakać kilka dni, że zabierają do niej dostęp - jak kogoś nie stać, to po prostu nie ogląda. Mnie też się wiele rzeczy nie podoba, ale taki jest rynek praw sportowych i albo się z tym godzę, albo nie oglądam. Każdy ma wybór.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 wrz 2021, 14:56

no ja płacę 13 zł miesięczne za Eleven i mi styka, śmieszna kasa. Jeden meczyk Ligi Mistrzów w TVP obejrzę, jeden na streamie, reprezentacje zwykle też w TVP są. Gorzej by było jakbym oglądał ligę angielską, ale to rzadkość.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 18 wrz 2021, 14:58

Ja mam eleven pakiet i jeszcze Polsat Sport premium żeby LM oglądać. Nie są to duże kwoty łącznie jak za tyle meczów. Reszta na strimach.

Przy dzisiejszych możliwościach internetu, telewizji itd narzekać na brak możliwości oglądania piłki...no to serio. Dziwi mnie to

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 18 wrz 2021, 15:05

Ja nie płacę za żadną telewizję, a nie ma takiego meczu którego nie potrafiłbym obejrzeć. Pany mamy XXI ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 wrz 2021, 15:12

Pinturicchio pisze:
18 wrz 2021, 14:40
Ilu z was oglądało Ligę Konferencji i Ligę Europy? widać po wpisach, niewielu. Więc czy jest to problem? Za kilka lat pewnie pogoń za nowinkami technicznymi będzie stałym punktem. TV idzie pod ziemię. Mam rację?
Ja oglądałem.

I pewnie się zgadza wszystko.
W latach 90. były satelity FTA analogowe i kablówki, później kablówki i satelity FTA cyfrowe, później na bazie satelit popularne stały się telewizje (platformy) satelitarne (wizja, polsat, canal+ - na wzór tych na zachodzie), obecnie na rynek wchodzi streaming, najpierw wszedł do filmów i telewizji (netflix, hbo go i inne amazony + wp pilot, cda, itp), a od niedawna też powoli wchodzi do sportu (najprawdopodobniej tv internetowa będzie w przyszłosci nr 1).

Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 18 wrz 2021, 15:17

Dobra, już nie narzekaj. Spokojnie, bo ja nic nie rozumiem.

Nie trzeba tv? wystarczy Android Box? wpisałem w wyszukiwarkę, wiem jak to wygląda, ale jak to działa? 250złotych. I jak podepnę pod tv (ciekawe czy się da?) to będę miał internet w tv? i teraz będzie wszystko za darmo? Netflix? będzie za darmo? A ligę europy? jak będzie odbierać? trzeba wejść pilotem w stream, tak? A będzie się zacinał? pewnie będzie, bo ze streamami to nigdy nic nie wiadomo. Bo jeżeli tak, to po co ten pakiet ViaPlay? tylko dla polskiego studia i polskiego komentarza?

I jeszcze coś, jeżeli masz już ten tv lub android w tv, to możesz sobie kupić Eleven, polsat premium i mieć dodatkowo Netflixa za darmo? Więc co mi radzicie, zrezygnować z cyfrowego polsatu?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 wrz 2021, 15:18

Pinturicchio pisze:
18 wrz 2021, 15:17
Netflix? będzie za darmo?
Tak, chleb w sklepie też masz za darmo, wystarczy że otworzysz drzwi piekarni.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 18 wrz 2021, 15:19

Ehh. Nie, nie za darmo. To daje ci po prostu możliwość oglądania czegoś komfortowo, na dużym TV. W tym tkwi cały myk. Rozumiesz? Za darmo to nawet w ryj nie dostaniesz.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 18 wrz 2021, 15:19

Wszystko jest za darmo jeśli jesteś wystarczająco odważny.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Smart TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 18 wrz 2021, 15:20

Parafrazując skrajnie prawicowego polityka: zawsze się trochę płaci.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”