Jak się zaczęło Wasze kibicowanie?

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
VunDer
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Jak się zaczęło Wasze kibicowanie?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VunDer » 11 gru 2005, 23:32

Dotychczas tylko przeglądałem to forum, ale pod wpływem pewnej osoby :P postanowiłem się troche udzielić.
Zacznę od pytania:
Kiedy i w jaki sposób (co spowodowało) zostaliście kibicami Swojego ulubionego klubu?

Osobiście kibicuje Realowi Madryt od 1998 roku od czasu, gdy zdobyli oni Puchar Interkontynentalny (szczególnie pod wpływem bramki Raul w tym meczu). Przy okazji moim ulubionym piłkarzem został Raul, który ten "zaszczyt" dzierży do dzisiaj :D.

Czekam na Wasze wpisy...

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 12 gru 2005, 8:24

Ja kibicuję FC Barcelonie od czas, gdy miałem 6 lat, czyli już 11lat. Wszystko zaczelo sie od tego, ze moj Tata kochal Real Madryt, a ja chcac mu zrobic na zlosc Blaugranie...

Awatar użytkownika
Devil12
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devil12 » 12 gru 2005, 9:00

Hehe........Ja kibicuje Barcy od kiedy zobaczyłem w telewizji ich pierwszy mecz który ogladłem było to 10 lat temu podobał mi się ich gra ich styl i zacząłem im kibicować.......... :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 gru 2005, 12:45

Devil12 pisze: było to 10 lat temu podobał mi się ich gra ich styl
Tiaaa. 7-letnie dziecko zwraca uwagę na styl gry jakiegoś zespołu :roll:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 12 gru 2005, 14:48

Ja kibicuję Barcie od czsu kiedy dostałem pierwszą koszulkę piłkarską. Była to koszulka Rivaldo, którego nadal bardzo lubię. Jeszcze większy wpływ na moje kibicowanie miał fakt że Real zdobywał na początku prezydentury Pereza LM i PD. Wtedy zacząłem ich nie lubić itak oto jestem kibicem Barcy.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 12 gru 2005, 15:19

Ten temat można by nazwać równie dobrze: "Wzruszyła mnie Twoja historia" :wink:

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 12 gru 2005, 15:29

ja zaczołem kibicować Realowi gdy miałem 7 lat czyli w 1995. Real wtedy nic nie znaczył, nie był tak sławny i medialny. miał tradycje, ale ja byłem za mały żeby to zrozumieć poprostu spodobała mi się ta nazwa REAL MADRYT jak to dumnie brzmi :wink: z biegiem lat utwierdzałem się w tym że to jest jedyny klub któremu moge naprawde kibicować. nie napisze że kocham ten klub bo to by była przesada. moge kochać rodzine, dziewczyne ale ten klub poprostu darze największą sympatią w świecie futbolu i tak już zostanie.

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 12 gru 2005, 16:13

ja nieinteresowałem sie tak piłka nozną... kiedyś obejrzałem sobje jakiś mecz-AS Romy ( zawsze to pamiętam :wink: ) wygranego przez Giallorossi meczu z Fiorentiną 3:1 na wyjezdzie... w tym meczu jak dobrze pamiętam dwie cudowne bramki strzelił Cafu... to był sezon chyba 98/99... od tamtego razu zawsze wierny Romie - w sezonie mistrzowskim :) jak i w tych terazniejszych ciężkich chwilach :cry: FORZA ROMA!!! na zawsze...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 12 gru 2005, 18:07

Trzeba było ten temat gdzieś w dziale ogólnym zrobić, byłoby ciekawiej...
A słowo ciałem...

Jeżeli o mnie chodzi - w Hiszpanii kibicuję Barcelonie.
Zaczęło się to od momentu kiedy weszłam na murawę Camp Nou. Po prostu. Żadne tam zachwycanie się piłkarzami, techniką, czy - tym bardziej - historią ;)

Z ManU było inaczej, bo byłam niemalże dwa raz młodsza :P Pewnie siedmiolatce spodobał się jakiś piłkarz, albo koszulki ;) Trudno, żebym w tym wieku - jak zauważył Corinthians - zachwycała się umiejętnościami technicznymi jakiegoś piłkarza.

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 12 gru 2005, 18:26

futbolowa pisze:Trzeba było ten temat gdzieś w dziale ogólnym zrobić, byłoby ciekawiej...
Racja ;) :lol:

To ja może od Barcelony zaczne :).
W sumie to nie pamiętam czemu akurat tej drużynie kibicuje. Dawniej mój tata oglądał ich mecze w telewizji to ja też :wink:. Jeszcze bardziej zacząłem im kibicować jak byłem na Camp Nou.

A jeśli chodzi o Wisłe, to można powiedzieć że mam to we krwi. Zawsze prawie cała rodzina kibicowała Wiśle (więc tak zostanie ;)), poza tym mój pradziadek zmarł podczas meczu na stadionie przy Reymonta :(.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 12 gru 2005, 18:37

Bylem wtedy bardzo maly i naewt nie wiedzialem dokladnie co to jest pilka nozna. :oops:
Z ciekawosci moja mama kupila mi gazete spotrowa po podobaja mi sie okladka :oops: (byl na niej Michaej Jordan :wink: ). Byl tam tez plakat, wielki (ogromny dla mnie, bo ja bylem maly) a na plakacie bylo 11 kolesi ktorzy byli ubrani w biale koszulki i spodenki a na dole pisalo REAL MADRYT 8) . Spodobalo mi sie i zawisilem go sobie na scianie. Ten plakat sobie tak wisial i wisial az w koncu ja stawalem sie wiekszy i zostalem "zaczarowany" magia pilki noznej. Od tego czasu istaniala dlamnie tylko jedna druzyna, Real. :D Kibicowalem tylko im az do dzsiaj. Bylo to przed wygraniem ich pierwszego Champions w "nowej erze", czyli przed 1998 rokiem. Zeby mi ktos nie gadal ze polubilem druzyna bo byla najlepsza i wygrywala, NIE. Polubilem ich bo mialem ich plakat :!:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 gru 2005, 18:38

Ja nawet nie wiem jak się zaczęło moje kibicowanie Interowi. Kiedy zaczęłem bardziej interesować się piłką , już wiedziałem , że moim ulubionym klubem jest właśnie Inter. :peace:
Pewnie dlatego , że zawsze ceniłem Roberto Baggio i Alvaro Recobę.
Mam też taką małą słabość (a może nie słabość :think: ):
zawsze kibicuje słabszym. Akurat z tej wielkiej trójki Serie A , najsłabszy od wielu lat jest Inter (nie oszukujmy się) i może dlatego zawsze dażyłem ich sympatią :wink: .

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 gru 2005, 18:52

Ja zacząłem kibicować Corinthians z tego samego jak większość z nas (tylko, że nie wszyscy się przyznają), czyli dlatego, że myślałem, że Corinthians to najlepszy klub na globie. Byłem pewny, że tak jest, bo wygrali Klubowe MŚ w 2000 roku. Polubiłem ich, ale w ogóle nie byłem z nimi na bieżąco, bo nie miałem jak być. Ze trzy lata temu wreszcie czasami mogłem wchodzić na internet i sprawdzałem ich wyniki, ale to było dość rzadko. Poza tym, to znalezienie stronki dla 12-latka po portugalsku zajmowało trochę czasu :wink: 1,5 roku temu miałem już neta w domu na wlasność i jeszcze badziej pokochałem Corinthians :-)
Jeszcze powiem, że przed Corinthians nie miałem ulubionego klubu. Oglądałem tylko MŚ i ME. Czyli tylko mecze reprezentacji. :wink:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 12 gru 2005, 19:15

A słowo ciałem...
A dziękuję :) :rydzyk:

Czyli jak już temat w dziale ogólnym jest...

Cracovii zaczęłam kibicować, odkąd na koloniach dowiedziałam się, że oprócz tej [***cenzura***] Wisły w Krakowie jest jeszcze taka sobie Cracovia. Wtedy to właśnie zaczęłam się nią interesować i być jej fanką, o! :)
I tyle.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 gru 2005, 19:23

futbolowa pisze:Cracovii zaczęłam kibicować, odkąd na koloniach dowiedziałam się, że oprócz tej [***cenzura***] Wisły w Krakowie jest jeszcze taka sobie Cracovia. Wtedy to właśnie zaczęłam się nią interesować i być jej fanką, o!
:shock:

Sądzę, że czas na ten krok. Pora, zebyś dowiedziała się, że w Krakowie jest również Hutnik, Garbarnia i mój osobisty faworyt: Wawel. Zresztą jest jeszcze sporo klubów, ale tyle na początek. Wybierz sobie coś.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”