Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 lip 2006, 22:35
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 12 lip 2006, 22:45
'Piotrek' pisze:Wiem,ze Pisakk jest hipisem i często ma z tego powodu przykrość.Licze,ze nam coś o tym opowie
Pisakk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lip 2006, 23:10
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 lip 2006, 23:34
I tu jest pies pogrzebany. Bo kążdego człówieka nalezy oceniac indywidulanie, ani wjebac go da jakiegoś worka z odpowiadającym nam napisem i dowidzenia.Niggaz pisze: Dla wielu osób ten fakt wystarczy, aby wrzucić mnie do szufladki z napisem 'Blokersi'. Taki lajf. Kiedy jeszcze dowiedzą się, że 90% utworów muzycznych jakie słucham to polski HH to już w ogóle niektórzy wsadziliby mnie gdzieś do teledysku Płlomień 81. Najlepiej z jointem i policją w tle
W Polsce to w ogóle z tymi skejtami pojechali.Nie wiem skąd wzieła się zależność HH=skejt.Ale ja moge się nie znać.Niggaz pisze:. To, że lubię ubierać się luźno i zdarza mi się kupić jakiegoś ciucha w skateshopie nie oznacza, że jestem skate'm.
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lip 2006, 23:41
To jest właśnie zasadnicza wada wynikająca z istnieja subkultur. Nie zawsze, ale bardzo często jest tak, że subkultury działają na zasadzie uwydatniania podobieństw. To właśnie wspólne cechy odgrywają największą rolę a szczególy są spychane na dalszy plan. Dlatego właśnie pozostając przy Twoim przykładzie znakomita większość 'nowych' rastamanów ogranicza się do fryzury i palenia. To im wystarczy, aby stać się częścią grupy a bardzo często właśnie ta przynależność jest celem. Zrozumienie samei idei czy też genezy trendu to już trudniejsza sprawa wymagająca przede wszystkim prawdziwego zainteresowania i chęci.'Piotrek' pisze:Głupio tak to wszystko spłycić.
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 lip 2006, 23:59
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 lip 2006, 0:06
'Piotrek' pisze:Szkoda tylko,ze to wszystko kończy się na dreadach,jonitach i chwaleniu się obiema tymi rzeczami
kulekfcb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 13 lip 2006, 0:16
Z tymi czarnymi rzeczami to bardziej metale czy inne szatany.kulekfcb pisze:aprawde teraz tylko po nielicznych widać, że reprezentują daną kulturę, szczególnie chyba widać to u jakis punkowców czy tych nie wiem nie znam sie, co chodzą na czarno ubrani robią irokezy i jakieś tam bzdety. Dla nich nie ważne czy jest ciepło czy zimno, czarny ubiór to mus, dziwne przekonanie, ale co tam. Respect dla nich
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2006, 0:17
pieszczochów żadnych nie noszę, choć osoby z najbliższego otoczenia jak najbardziej'Piotrek' pisze:Z tymi czarnymi rzeczami to bardziej metale czy inne szatany.
fieldy

Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 lip 2006, 0:22
'Piotrek' pisze:A od polówek to się odczep
kulekfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 lip 2006, 0:49
Bardzo często Ci najbardziej 'zaangażowani' to po prostu fanatycy. Określenia 'fantyk' proszę nie traktować negatywnie. Nie zawsze tak jest.'Piotrek' pisze:Z drugiej strony osoby,że tak powiem najbardziej 'zaangażowane' są bardzo często zamknite na inne poglądy, swoje uważając za niepodważalną świętość.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2006, 9:56
rozgryzł mnieNiggaz pisze:A fieldy nie jada kotów bo mają za mało % pewnie
moze kiedys ci brata na gg podesle to się go wypytasz jak to jest.Niggaz pisze: Co do ubierania się na czarno to Shocked Dają radę. To jest jeden z tych motywów, którego nie mogę do końca pojąć. To tak dyplomatycznie powiedziane. Zachęcę kogoś do dyskusji?
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 sie 2006, 17:40
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 04 sie 2006, 19:57
polówki są w modzie. szczególnie w paskikulekfcb pisze:'Piotrek' pisze:A od polówek to się odczep
no przepraszam bardzo, nie doczepiłem sie, bo sam nosze polówki
Loco
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio