Test na osobowość

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Void
Don Corleone
Reputacja: 0

Test na osobowość

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 23 gru 2006, 21:41

Początkowo chciałem to umieścić w temacie z ciekawymi linkami ale pomyślałem sobie że fajnie byłoby podzielić się wynikami i skomentować je :P Jeśli któryś z modów uzna to za nadużycie proszę o przeniesienie tego posta do wyżej wymienionego tematu :wink: A teraz w czym rzecz:
http://www.enneagram.pl/
Słowo Enneagram pochodzi od połączenia dwóch greckich słów "ennea" oznaczającego "dziewięć" oraz "gram" oznaczającego "znak". Enneagram jest nauką próbującą scharakteryzować ludzkie rodzaje osobowości oraz związki pomiędzy nimi. Enneagram dzieli ludzkie charaktery na 9 podstawowych typów. Każdy z tych typów posiada swoje własne motywy działania, własne obawy oraz własne sposoby rozwiązywania problemów. Każda osoba posiada tylko jeden typ charakteru, który się rozwija w okresie dzieciństwa i przyjmuje się, że jest on nie zmienny podczas naszego całego życia.
Mój wynik to 5w4 - "Obrazoburca"
W sumie to bardzo trafne - szczególnie zgadzam się z tym że jestem indywidualistą i często miewam momenty zadumy na tle egzystencjalnym :lol: Uważam też że myślę abstrakcyjnie i widząc poczynania innych staram się wykreować coś zupełnie innego. Nie wiem natomiast czy wywyższam się nad innych ale to już nie pytanie do mnie :P
Mój typ osobowości mają (mieli) także: Agatha Christie, Albert Einstein, George Lucas, David Lynch, Samuel Beckett, Stanley Kubrick, Stephen King, Freidrich Nietzsche.
Szczególnie z pokrewieństwa z Davidem Lynchem jestem zadowolony :P Myślę że warto zrobić sobie taki test - może się okazać że macie wynik taki jak sam Chuck Norris :D Wpisujcie się :!:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 gru 2006, 21:58

Kiedyś to podawałem tutaj, ale co szkodzi zrobić ponownie ;). Nic się nie zmieniło od tamtego czasu, znowu wyszło:
Piątka ze skrzydłem sześć: 5w6 - "Rozwiązywacz problemów"

Skrzydło sześć daje piątce umiejętność skupienia się na detalach i technicznej wiedzy, oraz daje umiejętność do sekwencyjnego myślenia na temat biegu wydarzeń. Piątka z tym skrzydłem ma dar wyciągania znaczących wniosków z niewielkiej ilości faktów. Zwłaszcza intelektualna piątka, która jest znacznie bardziej analityczna niż piątka ze skrzydłem 4. Może być też lojalna wobec przyjaciół, oferując im silne wsparcie. Uprzejma, jest cierpliwym nauczycielem, ekspertem w danej dziedzinie. Może mieć poczucie misji i ciężko pracować. Czasem ujawnia się u niej aura nadwrażliwego kujona i jest niezdarna w komunikowaniu się z innymi. Gdy jest w pozycji obronnej, może być onieśmielona oczekiwaniami innych. Może bardziej lubić niektóre osoby, ale też bardziej niektórych unikać. Szczególnie uczulona na okazywanie wdzięczności innym. Może mieć problem z wypowiedzeniem "Dziękuję". Boi się rozpoczynania działania, za to rozwija "uzależnienie" od informacji. Zadaje mnóstwo pytań, ale zwleka z podjęciem "zbyt" pochopnej decyzji. Gdy 5w6 jest w stresie, staje się podejrzliwa co do motywów działania innych ludzi, ale również ślepo za niektórymi podąża. Może przez długi czas nie zmieniać uczuć, utrzymując je na stałym poziomie. Może być zimna, ironiczna i odizolowana od innych.
Skrzydło 6 może być fobiczne lub antyfobiczne. Antyfobiczne skrzydło daje piątce, odwagę i umiejętność przeciwstawiania się autorytetom. Przyparta do muru potrafi zadrwić z autorytetu lub w złości odpowiedzieć by się odczepił. Ma tendencję do eksperymentowania by znaleźć jakie są granice zachowania. Phobiczne skrzydło powoduje, że piątka staje się mniej ufna wobec innych i doszukuje się ich prawdziwych intencji.

Słynne piątki ze skrzydłem sześć: Sigmund Freud, Bill Gates, Alfred Hitchcock, Isaac Asimov, Sam Neil.
Chucka Norrisa niestety nie ma :(.

Awatar użytkownika
Darkman1948
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 226

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Darkman1948 » 23 gru 2006, 22:03

Zrobilem i wyszlo mi 5w6. W sumie to co tam napisali w 90% pokrywa sie z prawda. Potrafie skupic sie na detalach i potrafie myslec sekwencyjnie (madrze brzmi :D). Prawda tez jest ze przyjaciol potrafie bardzo wspierac. Dalej nie chce mi sie pisac ;)

Taki sam typ osobowosci maja (lub mieli): Sigmund Freud, Bill Gates, Alfred Hitchcock, Isaac Asimov, Sam Neil (niezle towarzystwo :) )

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 23 gru 2006, 22:03

Moj typ to 4w5 - "Wloczega" ;) a dokladniej:

Skrzydło 5, daje czwórce introwertyczne zachowanie, odsuwanie się od innych, złożoną osobowość. Ta czwórka może być intelektualistką ale posiada wyjątkową głębię uczuć. Jest otwarta na duchowe i estetycznie doznania. Znajduje wiele znaczeń dla prawie wszystkich zdarzeń. Może posiadać silną potrzebę i umiejętność aby realizować się artystycznie. Samotnik, wygląda tajemniczo i jest trudna do "rozszyfrowania". Do świata zewnętrznego podchodzi z rezerwą, ale wewnętrznie bardzo go przeżywa. Gdy się w końcu otwiera, to bardzo gwałtownie i całkowicie, bez żadnych oporów.
W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety. Narzeka na swój obecny los, wspomina i przeżywa wiele razy zdarzenia z przeszłości. Dość często ma posębne oblicze, odsuwa się od innych z uczuciem zawiedzenia lub poczuciem wstydu. Żyje we własnym świecie bólu i straty. Może mieć bardzo chorą duszę, wyobrażać sobie i interesować się własną śmiercią.

Musze przyznac ze ten opis w calkiem sporej mierze opisuje wlasnie mnie :) bardzo ciekawe, napewno moge sie zgodzic z tym ze jestem zamkniety w sobie i trudno do mnie dotrzec, napewno zgadza sie latwosc popadania w depresje i alienacje i odczucie innosci noi oczywiscie zainteresowanie wlasna smiercia... caly ja ;)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 23 gru 2006, 22:11

Czwórka ze skrzydłem pieć: 4w5 - "Włóczęga"

Skrzydło 5, daje czwórce introwertyczne zachowanie, odsuwanie się od innych, złożoną osobowość. Ta czwórka może być intelektualistką ale posiada wyjątkową głębię uczuć. Jest otwarta na duchowe i estetycznie doznania. Znajduje wiele znaczeń dla prawie wszystkich zdarzeń. Może posiadać silną potrzebę i umiejętność aby realizować się artystycznie. Samotnik, wygląda tajemniczo i jest trudna do "rozszyfrowania". Do świata zewnętrznego podchodzi z rezerwą, ale wewnętrznie bardzo go przeżywa. Gdy się w końcu otwiera, to bardzo gwałtownie i całkowicie, bez żadnych oporów.
W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety. Narzeka na swój obecny los, wspomina i przeżywa wiele razy zdarzenia z przeszłości. Dość często ma posępne oblicze, odsuwa się od innych z uczuciem zawiedzenia lub poczuciem wstydu. Żyje we własnym świecie bólu i straty. Może mieć bardzo chorą duszę, wyobrażać sobie i interesować się własną śmiercią.

Słynne czwórki ze skrzydłem pięć: Vincent van Gogh, Kurt Cobain, Edgar Allan Poe, Johnny Depp, Bob Dylan, Ingmar Bergman.

Dziwna sprawa. Nie spodziewałem się, że wyjdzie mi coś takiego. Chociaż w sporej części jest to prawda.

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 23 gru 2006, 22:14

3w2

Trójka z tym skrzydłem, są najbardziej ekstrawertycznym typem enneagramu. Jest bardzo otwarta na innych ludzi, chce odgrywać znaczącą rolę w ich życiu. Bardzo ważny jest prestiż i pozytywny wizerunek jaki dzięki takiej postawie trójka otrzyma. Zdrowe skrzydło daje trójce ciepło, opiekuńczość, chojność. Trójka z tym skrzydłem to znakomity materiał na przywódcę. Odczuwa wewnętrzną potrzebę czynienia dobra innym ludziom, opiekowania się nimi, jest prawdziwie miłą i uczynną osobą. Gdy osiągnie sukces na jakimś polu, wtedy staje się prawdziwym mentorem i przewodnikiem dla innych.
Gdy trójka z tym skrzydłem jest w stresie lub jest niezdrowa, zaczyna poświęcać większą uwagę na prezentowaniu swojego idealnego wizerunku. Dotyczy to wszystkich osób, którymi się otacza. Chce być świetnym współmałżonkiem, przyjacielem, rodzicem, pracownikiem, synem lub córką. Silnie angażuje się w życie innych gdyż potrzebuje pochlebstw, uznania i słów podziwu. Zaczyna przejawiać się u niej pycha, fałszywa ambicja, samowychwalanie się, egoizm. Chce się wywyższać, czuć się lepsza od innych. Zaczyna odgrywać różne role, oszukiwać, manipulować innymi. Może okazywać fałszywe uczucia wobec innych. Czasem pojawiają się złośliwe i podstępne zachowania. Gdy uzna, że partner jest bardziej atrakcyjny lub ciekawszy od niej samej, może zacząć się oszukiwać, że partner tak naprawdę nie spełnia jej "głębokich potrzeb". Może wtedy zacząć sabotażować własny związek poprzez nieodpowiednie zachowanie, zdradę, wytykanie różnych wad partnera.

Słynne trójki ze skrzydłem dwa: Tom Cruse, Demi Moore, O. J. Simpson, Shirley MacLaine, Cybill Shepherd, Will Smith, Jean-Claude, Sharon Stone, Van Damme.

Zdumiewające, prawie ze wszystkim się zgadzam...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 gru 2006, 22:15

Ciekawe to to :) I w sumie prawdziwe bardzo :D

Siódemka ze skrzydłem sześć: 7w6 - "Komik"

Zdrowa siódemka ze skrzydłem sześć jest odpowiedzialna, ufna, sympatyczna, zabawna. Jest generalnie bardziej ukierunkowana na bliskie związki, a także chce być akceptowana przez innych. Może być ustabilizowana, bardziej chętna do utrzymywania związku. Skrzydło sześć wnosi lepsze wyczucie długoplanowych działań. Zazwyczaj bardzo zabawna i lubiąca się dobrze pośmiać - zadziwiająco duża liczba komików posiada typ 7w6. Bardziej otwarcie wrażliwa, miła i czuła. Niektóre siódemki z tym skrzydłem, mają problem z okazywaniem złości nawet, gdy jest ona usprawiedliwiona. Może unikać lub chytrze obchodzić wszelkie autorytety, ale wciąż jest ich świadoma, tak jak ma to miejsce u szóstki.
Gdy 7w6 jest w stresie, może objawiać zachowanie bardziej zbliżone do szóstki. Okazuje wrażliwość na różne rzeczy i poczucie własnej niepewności. Jej uczucia mogą być czasami łątwo zranione. Wrażliwa, zwłaszcza na konfrontacje z innymi. Rozwija w sobie uzależnienie i przywiązanie do innych. Boi się osamotnienia, jest podejrzliwa i płochliwa. Może bardzo łatwo odczuwać winę z jakiegoś powodu. Może zachowywać się nieodpowiedzialnie. Zachowuje się płytko emocjonalnie, łatwo się zakochuje i odkochuje. Czasami bez oporów porzuca i zdradza innych, jak najdalej od nich uciekając. Może być lekkomyślna, niestała, niszcząca samą siebie.
Gdy siódemka ma antyfobiczne skrzydło 6, jej idealizm może motywować szczerą potrzebę reform własnej osoby. Może pracować ciężko dla jakiejś sprawy. Jest przeciwna autorytetom, pasywna lub agresywna w zależności od sytuacji. Czasami nie lubi gdy jej się mówi co ma robić. Łatwo ściąga na siebie kłopoty i często narzeka na swój status i sytuację.

Słynne siódemki ze skrzydłem sześć: Mel Brooks, Jim Carrey, Robin Williams, Elton John, Liza Minnelli, Eddie Murphy, Brad Pitt, Chevy Chase, Steven Spielberg.

-------------

A tak BTW - ostatnio robili mi jakiś test Eysencka, po którym stwierdzono u mnie neurotyczność i niezrównoważenie psychiczne :lol: :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 gru 2006, 22:18

Siódemka ze skrzydłem osiem: 7w8 - "Realista"

Gdy jest zdrowa, siódemka ze skrzydłem 8 jest często chojna, towarzyska i wylewna. Ma skłonność do bycia wyjątkowo lojalną wobec przyjaciół, zwłaszcza do tych z podtypem socjalnym. Zagorzale broni tych, na których jej zależy. Może wydawać się głośna i niesforna, choć niektóre 7w8 są bardziej grzeczne i dowcipne. Lubi różne uroczystości, opowieści, kawały, jedzenie, podróże. Generalnie ma silne poczucie własnej wartości i zawsze stara się osiągnąć to czego chce. Ma talent do robienia czegoś z niczegoś. Zazwyczaj dzieli się z innymi tym co ma, chce by wszyscy doceniali jej poczucie obowiązku i szeroki zakres zainteresowań.
Gdy 7w8 jest w stresie, może stać się wymagająca, okazywać samolubną niecierpliwość i narcyzm. Gdy chce coś, to chce tego natychmiast. Agresywna, chce szybko zrobyć pieniądze, materialną pozycję i status. Może domagać się od innych, aby inni mówili jej to sama chce usłyszeć. Często jest perfekcjonistą. Moralizuje innych choć sama jest nieodpowiedzialna. Posiada amnezję na obietnice dawane z potrzeby chwili. Ma szczególną trudność z wiernością małżeńska.

Słynne siódemki ze skrzydłem osiem: Jack Nicholson, Anthony Quinn, Michael Caine, Clark Gable, Barbra Streisand, Joan Collins. (ja ich nie znaju :lol:)

Takie to dziwne, ale wiele jest w tym prawdy. :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 gru 2006, 22:22

guru pisze:Słynne siódemki ze skrzydłem osiem: Jack Nicholson, Anthony Quinn, Michael Caine, Clark Gable, Barbra Streisand, Joan Collins. (ja ich nie znaju )
Gościa z avka fieldy'ego nie poznajesz? :shock:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 23 gru 2006, 22:23

mam to samo co guru i sie z tym zgadzam w większości...no i znam tych ludzi :]

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 23 gru 2006, 22:24

Siódemka ze skrzydłem sześć: 7w6 - "Komik"

Zdrowa siódemka ze skrzydłem sześć jest odpowiedzialna, ufna, sympatyczna, zabawna. Jest generalnie bardziej ukierunkowana na bliskie związki, a także chce być akceptowana przez innych. Może być ustabilizowana, bardziej chętna do utrzymywania związku. Skrzydło sześć wnosi lepsze wyczucie długoplanowych działań. Zazwyczaj bardzo zabawna i lubiąca się dobrze pośmiać - zadziwiająco duża liczba komików posiada typ 7w6. Bardziej otwarcie wrażliwa, miła i czuła. Niektóre siódemki z tym skrzydłem, mają problem z okazywaniem złości nawet, gdy jest ona usprawiedliwiona. Może unikać lub chytrze obchodzić wszelkie autorytety, ale wciąż jest ich świadoma, tak jak ma to miejsce u szóstki.
Gdy 7w6 jest w stresie, może objawiać zachowanie bardziej zbliżone do szóstki. Okazuje wrażliwość na różne rzeczy i poczucie własnej niepewności. Jej uczucia mogą być czasami łątwo zranione. Wrażliwa, zwłaszcza na konfrontacje z innymi. Rozwija w sobie uzależnienie i przywiązanie do innych. Boi się osamotnienia, jest podejrzliwa i płochliwa. Może bardzo łatwo odczuwać winę z jakiegoś powodu. Może zachowywać się nieodpowiedzialnie. Zachowuje się płytko emocjonalnie, łatwo się zakochuje i odkochuje. Czasami bez oporów porzuca i zdradza innych, jak najdalej od nich uciekając. Może być lekkomyślna, niestała, niszcząca samą siebie.
Gdy siódemka ma antyfobiczne skrzydło 6, jej idealizm może motywować szczerą potrzebę reform własnej osoby. Może pracować ciężko dla jakiejś sprawy. Jest przeciwna autorytetom, pasywna lub agresywna w zależności od sytuacji. Czasami nie lubi gdy jej się mówi co ma robić. Łatwo ściąga na siebie kłopoty i często narzeka na swój status i sytuację.

Słynne siódemki ze skrzydłem sześć: Mel Brooks, Jim Carrey, Robin Williams, Elton John, Liza Minnelli, Eddie Murphy, Brad Pitt, Chevy Chase, Steven Spielberg.
W sumie całkowicie sie z tym zgadzam. No moze oprócz :
Boi się osamotnienia, jest podejrzliwa i płochliwa.
Nie jestem podejrzliwy i plochliwy :)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 23 gru 2006, 22:33

Siódemka ze skrzydłem osiem: 7w8 - "Realista"

W sumie to się z tym zgadzam, ale powiem szczerze, że na parę pytań nie wiedziałem jaką dać odpowiedź.

Bez kitu że mam taką samą osobowość jak guru :cegła:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 gru 2006, 22:34

RóżA pisze:Gościa z avka fieldy'ego nie poznajesz?

Nie mam pamieci do nazwisk. :lol:
brylancik pisze:Bez kitu że mam taką samą osobowość jak guru Cegła

Niestety, ale mnie udupili :cry:

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 23 gru 2006, 22:36

Ósemka ze skrzydłem dziewięć: 8w9 - "Niedźwiedź"

Zdrowa ósemka ze skrzydłem dziewięć posiada aurę stoickiego spokoju. Traktuje daną jej władzę jako jej należną - królowa lub król wszystkiego co żyje. Może być łagodna, szczerego serca, ustępliwa. Często nurtująca, chroniąca innych, spokojna, pomocna przyjaciołom. Nieformalna i skromna, cierpliwa, lakoniczna i generalnie nieco introwertyczna. Czasem okazuje ironiczne poczucie humoru. Może posiadać aurę bezwarunkowego gniewu, coś w rodzaju śpiącego wulkanu. Wolno "wycieka lawa" ale gdy już wybucha to gwałtownie i niespodziewanie.
W stresie, skrzydło 9, daje ósemce rodzaj gruboskórnego odrętwienia. Może być wtedy nie świadoma swojego gniewu, dopóki kogoś nie skrzywdzi. Ciągle dominująca, zimna, może być obojętna na potrzebę ostudzenia swoich emocji. Jeśli ósemka jest bardzo niezdrowa, może być wredna, bez wyrzutów sumienia, agresywna w doprowadzaniu spraw do głupich zakończeń. Chaotyczne myślenie, moralne lenistwo, paranoja. Może być mściwa, sponiewierać tych, których kocha, nigdy nie wie kiedy zrezygnować.

Słynne ósemki ze skrzydłem dziewięć: Michael Douglas, Paul Newman, Mickey Rourke, Robert Mitchum, John Wayne, Marlon Brandon, Fidel Castro.
lol sam nie wiem co o tym myslec :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 gru 2006, 22:52

O kutwa :shock: :shock: :shock:
Czwórka ze skrzydłem pieć: 4w5 - "Włóczęga"

W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety. Narzeka na swój obecny los, wspomina i przeżywa wiele razy zdarzenia z przeszłości. Dość często ma posębne oblicze, odsuwa się od innych z uczuciem zawiedzenia lub poczuciem wstydu. Żyje we własnym świecie bólu i straty. Może mieć bardzo chorą duszę, wyobrażać sobie i interesować się własną śmiercią. :shock:

Słynne czwórki ze skrzydłem pięć: Vincent van Gogh, Kurt Cobain, Edgar Allan Poe, Johnny Depp, Bob Dylan, Ingmar Bergman.
widze, ze slynne "czworki z ..." - to istna smietanka :roll: Van Gogh - ucho i te sprawy
Cobain - wszyscyc wiedza :P
Poe - alkoholik i nalogowy palacz opium 8)
Depp - fan tatuazow :twisted:
....
czeher - nalogowy hazardzista

Ale trzeba przyznac, ze niektore stwierdzenia trafily w samo sedno sprawy

Chyba nie skoncze jak co poniekoterzy wyzej wymienieni :think: :roll: - destrukcyjna osobowosc nie ma co :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”