Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 cze 2007, 20:57
Martinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 05 cze 2007, 21:03
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 05 cze 2007, 21:07
myhalek_acm

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 05 cze 2007, 21:10
za hamburgerami?!Martinho pisze:fieldy`ego ktory przepada za tym smakolykiem
dzieciol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 cze 2007, 21:10
Rownie dobrze moznaby powiedziec ludziom odwiadzajacym puby, dyskoteki, restauracje ktorym przeszkadzaja palacze zeby po prostu nie odwiedzali takich miejsc i jedli sobie w domu... Albo mozna by zrobic restauracje dla palacych i restauracje w ktorych palenie jest zabronione.... Jak juz tak twardo sie tym zakazie mamy upierac...Marco_Van_Basten pisze:Ja rozumiem, że może to przeszkadzać ludziom w barach, w dyskotekach.
To juz zalezy od kultury ludzi robiacych ten syf petami, ja i tak nie rozumiem czemu maja byc zakazy dla palacych na przystankach. Jak komus to przeszkadza to moze sie odsunac kawalek nie musi stac przy palaczy jak byk na krowie.Marco_Van_Basten pisze: Z zakazem palenia na przystankach akurat mogę się zgodzić, bo czekając na autobus często widzę syf i brud otaczający mnie.
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 05 cze 2007, 21:13
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 cze 2007, 21:13
No chyba jednak nie tak samo bo jak jesz tego hamburgera kilka centymetrów ode mnie to ma to żaden wpływ na moje zdrowie bo sam się trujesz a ja jedynie mogę czuć zapach tego usmażonego szczura. A jak palisz fajki kilka metrów ode mnie to ja ten smród czy chcę czy nie wdycham i najnormalniej w świecie mi akurat on przeszkadza, nie mówiąc o tym że będę miał przez Ciebie Martinho rakaMartinho pisze:Wg mnie ogranicza to prawa ludzi palacych, to tak samo jakby zakazano jesc hamburgerow z mcdonaldu bo tez szkodza zdrowiu.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 05 cze 2007, 21:15
Dlaczego niepalacy ma sie odsuwac twoim zdaniem , moze jescze mi powiesz ze wogule niech prezystanki zbuduja dla niepalacych i palacych ,moim zdaniem to palenie jest nalogiem ktory warto tepic , patrzac jak sobie palą dorosli dziecie tez zaczynaja palic bo biora przyklad ze starszych ktozy sobie pala wszedzieTo juz zalezy od kultury ludzi robiacych ten syf petami, ja i tak nie rozumiem czemu maja byc zakazy dla palacych na przystankach. Jak komus to przeszkadza to moze sie odsunac kawalek nie musi stac przy palaczy jak byk na krowie.
myhalek_acm

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 05 cze 2007, 21:15
Bruno Banani
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 cze 2007, 21:22
No tak 10-20 wdechow i ma sie raka... Jak to jeden madry profesor powiedzial: nie tfraktujmy palaczy jak przenosicieli chorob. To jest rodzaj dyskryminacji ze palaczy traktuje sie jako gorszych, mimo iz chodzi tu o dobro wszystkich.Yukasz pisze:nie mówiąc o tym że będę miał przez Ciebie Martinho raka
Jak mu nie pasi to niech nie stoi przy palacym albo go chociaz poprosi zeby odszedl.myhalek_acm pisze:Dlaczego niepalacy ma sie odsuwac twoim zdaniem
Niedlugo za alkoholizm tez sie powinni wziac bo to tez nalog ktory trzeba tepic? Chcialbys wejsc do baru a tam mleko a z lodowki dostajesz jogurt ktory stal w dodatku obok clonera?myhalek_acm pisze:moim zdaniem to palenie jest nalogiem ktory warto tepic
To juz sprawa wychowawcza, to samo z alkoholem mozna powiedziec wiec do niczego te twoje przyklady... Poza tym jest przeciez zakaz sprzedawania papierosow dzieciom wiec jak moga palic? Trzeba sie wziac za nieuczciwych sprzedawcow jeszcze.myhalek_acm pisze: palą dorosli dziecie tez zaczynaja palic bo biora przyklad ze starszych ktozy sobie pala wszedzie
sproboj to sie przekonasz.Bruno Banani pisze:w ogóle co daje palenie fajek?
Martinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 05 cze 2007, 21:25
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 cze 2007, 21:30
Ale jak poczuja choc troche smrodku ludzie ktorym to przeszkadza juz beda dzwonic na policje ze pala i sady 24godzinne beda mialy roboteMarco_Van_Basten pisze:Wystarczy tylko wydzielić w pubach i w klubach miejsca do palenia
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 cze 2007, 21:43
A ja chcę zrobić to samo prócz palenia fajki i nie chcę jeszcze wdychać tego smrodu i cały śmierdziećMartinho pisze:a ja np pod zaden wyciag w pubie wchodzic zamiaru nie mam chce sie tam tylko napic piwa, zjesc cos zapalic fajke pogadac z laska i wyjsc a nie latac palic po jakis katach.
Dobrze wiesz że nie chodzi o tyle wdechów a jak mamy dbać o dobro wszystkich to dlaczego mam wąchać ten dymek i to ja mam przechodzić na drugą stronę ulicy bo ktoś idący obok mnie sobie musi zapalićMartinho pisze:No tak 10-20 wdechow i ma sie raka... Jak to jeden madry profesor powiedzial: nie tfraktujmy palaczy jak przenosicieli chorob. To jest rodzaj dyskryminacji ze palaczy traktuje sie jako gorszych, mimo iz chodzi tu o dobro wszystkich.
Tylko że pić też nie możesz w miejscu publicznym a w wydzielonym lokalu. Więc z paleniem byłoby tak samo zapewne.Martinho pisze:Chcialbys wejsc do baru a tam mleko a z lodowki dostajesz jogurt ktory stal w dodatku obok clonera?
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 05 cze 2007, 21:44
Bruno Banani
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 cze 2007, 21:47
Zawsze mozesz isc do McDonaldu, tam sie nie pali albo zjesc w domu. Jak juz palczy wyganiacie do domu to niepalacych ktorym przeszkadza dym moze tez kazac isc do domu i tam zjesc w spokoju....Yukasz pisze:A ja chcę zrobić to samo prócz palenia fajki i nie chcę jeszcze wdychać tego smrodu i cały śmierdzieć
Bo to tobie przeszkadza ze ktos pali a nie jemu ze ty idziesz...Yukasz pisze:Dobrze wiesz że nie chodzi o tyle wdechów a jak mamy dbać o dobro wszystkich to dlaczego mam wąchać ten dymek i to ja mam przechodzić na drugą stronę ulicy bo ktoś idący obok mnie sobie musi zapalić
Ustawa ma przewidywac palenie jedynie w domu wiezieniu i psychiatryku. Wiec nie ma mowy o wydzielonych lokalach np w restauracjach...Yukasz pisze:Więc z paleniem byłoby tak samo zapewne
kogo to obchodzi? caly czas to powtarzaszBruno Banani pisze:ja nie paliłem, nie pale i nie bede palić, bo mam swój rozum.
Martinho
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio