Kurs sedziowski.

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
kolacze
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Kurs sedziowski.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kolacze » 19 maja 2009, 19:59

Witam.
Chciałbym zostać sędzią piłkarskim. I mam w związku z tym kilka pytań :
1.Ile trwa kurs?
2.Kiedy będzie organizowany kurs na sędziego piłkarskiego w województwie małopolskim?
3. Jak wygląda kurs- czy szkolenia są w weekendy? Ile godzin trwa? Pytam ponieważ uczę się w szkole jeszcze.
4. Co po kursie? Gdzie się sędziuje? Pewnie od najniższej klasy rozgrywkowej?

Z góry dzięki za odpowiedzi. Prosiłbym jeszcze o jakiekolwiek opisanie całego tego procesu. Niestety nie mogłem znaleźć nigdzie informacji.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Re: Kurs sedziowski.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2009, 14:33

4. W Premier League. Pewnie ze w jakiejs B - klasie, a co myslales?

3. Nie wiem, dla porownania kurs na sedziego pilki recznej robi sie w 21 dni. Wiem bo sam robilem. No i nie mozesz zrobic tak ze idziesz mowisz ze chcesz zostac sedzia a oni robia ci kurs. Sa chyba gora 2 terminy w roku dla danego okregu pilkarskiego kiedy to ZPN organizuje szkolenia. Oczywiscie nie tak latwo zaliczyc takowy kurs. Zdawalnosc w pilce recznej to okolo 40% w noznej moze 20% wyzej. Aha podczas kursu jedziesz np do Gdanska i tam kwitniesz caly okres trwania bo codziennie sa zajecia. No chyba ze mieszkasz w tym miescie gdzie kurs sie odbywa.

kolacze
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kolacze » 20 maja 2009, 22:09

prosze o wiecej informacji co do tego kiedy jest organizowany kurs i jak mam sie na niego dostac.

Awatar użytkownika
#7#
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #7# » 20 maja 2009, 22:16

kolacze pisze:prosze o wiecej informacji co do tego kiedy jest organizowany kurs i jak mam sie na niego dostac.

na stronach OZP lub Kolegiów sędziów są ogłoszenia przeważnie co jak i kiedy wystarczy nawet zadzwonić do nich i wszytko jasne się zrobi

kolacze
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kolacze » 20 maja 2009, 22:23

Mieszkam w tarnowie. I niestety nie moge znalesc gdzie znajduje sie informacja o tym kiedy sa organizowane kursy prosze o jakas informacje.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2009, 22:25

Proszę www.google.pl tam wszystko znajdziesz, zacznij od numeru telefonu do swojego ZPN.

Awatar użytkownika
#7#
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #7# » 20 maja 2009, 22:32

http://www.sedziowiebrzesko.ovh.org/strona_glowna.html

to chyba twoje kolegium sędziów szkolenie widzę i egzamin były ale poszperaj na tej stronie zadzwoń napisz popytaj , ale jak w taki sposób zabierasz sie do szukania informacji to nie wróżę ci nic dobrego w dalszym postępowaniu chwila w Google i jest :roll:

Telefon kontaktowy: (014)66 31 564, fax. (014)66 32 159.
E-mail: sedziowiebrzesko@op.pl

m_lukiewski
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: m_lukiewski » 17 lis 2009, 8:55

Wszystkich zainteresowanych kursem zapraszam na ogólnopolską stronę internetową, na której dowiecie się wszystkiego o tym, jak zostać sędzią - http://www.kursnasedziego.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”