Playstation - temat ogolny

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
SpY
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Playstation - temat ogolny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 03 kwie 2011, 17:25

Nie znalazlem takiego watku wiec zakladam.
Tak jak w temacie, wszystko co zwiazane z PS3, opinie ogolne, gry, filmy, umawianie sie na gry po sieci itd. ;)
Moze ja zaczne, chetny ktos na gre po sieci w GT5? :wink:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Playstation 3 - temat ogolny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 lip 2011, 22:01

Zastanawiam się nad kupnem tej konsoli dłuższy czas. Teraz weszła już kolejna wersja tej konsoli, więc pytam:

1.Czy są już jakieś konkretne opinie o jej wytrzymałości?
2.Gry. Tzn. jakie godne uwagi wychodzą na X-a, a nie wychodzą na PS3? Bo wiem, że Play ma dużą przewagę w tej kwestii.
3.Różnice między FIFA11 na PC i PS3 - czy rzeczywiście tak wielka?
4.Najnowsze Gran Turismo vs. Najnowszy NFS. Która gra ma jakie zalety?
5.God of War. Czy są inne serie o takiej, bądź zbliżonej jakości na PS3?

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 lip 2011, 22:07

Niestety na PS3 nie ma takiej gamy slasherów jak na PS2. Na PS2 można było pograć sobie w trzy części Devil May Cry oraz Onimushe. Na PS3 z tego co się orientuje wyszedł tylko Devil May Cry 4, który w założeniach jest grą podobną do God of Wara. W sumie niedawno dowiedziałem się, że można zakupić teraz Trylogię God of Wara na PS3 i pograć także we wcześniejsze dwie wersje na Plejaku trójce.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 lip 2011, 22:12

czarny_samael pisze:Zastanawiam się nad kupnem tej konsoli dłuższy czas. Teraz weszła już kolejna wersja tej konsoli, więc pytam:

2.Gry. Tzn. jakie godne uwagi wychodzą na X-a, a nie wychodzą na PS3? Bo wiem, że Play ma dużą przewagę w tej kwestii.
Kuzyn ma playa już 2-3 lata więc się wypowiem
1. Masz zamiar rzucać nim o ściane? :P
2. Nie wiem jak na X-ie ale gry na Playu robią wrażenie zwłaszcza na dobrych tv :P
3. Tu się mogę wpełni wypowiedzieć niebo-ziemia...FIFA 11 jest najlepszą FIFĄ na PC kiedykolwiek wyszła ale nadal ma masę nie dociągnieć,nieodgwizdywane rąk,brak wyczucia kiedy zawodnik zrobi dobry wślizg a kiedy nie i tragicznie słaby bramkarz natomiast na PS3 wszystko jest poprawne lecz zbyt częste odgwizdywanie rąk w polu karnym jest frustrujące :D Na PS3 są coś takiego jak asysty w poszczególnych turniejach natomiast na PC tylko w trybie menadżerskim - liczę że to się zmieni wkońcu na PC wyszła pierwsza wersja na tym silniku natomiast na PS3 któraś z kolei praktycznie są teraz tam niewielkie poprawki z roku na rok..
4. Miałem okazję grać tylko GT robi wrażenie graficznie

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 lip 2011, 22:15

Jak nie ma slasherow jak sa:-) Dante's Inferno i Darksiders zeby daleko nie szukac:-)
Sam mam Xa i nie narzekam, exclusivy faktycznie lepsze na pleju ale X tez ma swoje perelki jak Forza Motorsport czy Gears of War a lista jest dluzsza. Wiekszosc wybitnych gier wychodzi jednak na obie platformy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 lip 2011, 22:22

A ja napiszę tylko - precz z XXI wiekiem :won:

Obrazek

To jest klasyk i żadna inna nie wiadomo jak dopieszczona konsola nie dostarczy mi już takich wrażeń jak stara poczciwa szaraczka. Quake, FIFA 98, Resident Evil, Tekken, Metal Gear Solid..... :roll:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 07 lip 2011, 22:26

Salas11 pisze:A ja napiszę tylko - precz z XXI wiekiem :won:

Obrazek

To jest klasyk i żadna inna nie wiadomo jak dopieszczona konsola nie dostarczy mi już takich wrażeń jak stara poczciwa szaraczka. Quake, FIFA 98, Resident Evil, Tekken, Metal Gear Solid..... :roll:
... Gran Turismo 2 8)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 lip 2011, 22:31

Moje pierwsze gry na PS'a - ISS,Doom,Formula 1 i Command & Conquer 8) Potem dokupilem jeszcze Crash Team Racing - genialna wyscigowka. To byly czasy... :beer:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 lip 2011, 22:37

Salas11 pisze:A ja napiszę tylko - precz z XXI wiekiem :won:

Obrazek

No ba :D Do dziś mam go w kartonie gdzieś :P Oprócz tych gier to ISS,serie Crash Bandicoot,Gran Turismo 2,F1 2002 bodajże lub 2001,jakiś Tennis z Kuertenem,RTL Ski Jumping 2001 z zmienionymi nazwiskami skoczków to wszystko się miało lub ma :roll:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 lip 2011, 22:39

Jak mogłem zapomnieć jeszcze o Libero Grande i gwizdaniu na boisku. Wspaniałe czasy :roll:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 07 lip 2011, 22:51

czarny_samael pisze:Zastanawiam się nad kupnem tej konsoli dłuższy czas. Teraz weszła już kolejna wersja tej konsoli, więc pytam:

1.Konsola jest bardzo wytrzymała, o ile nią nie rzucasz o ścianę :P Na pewno mniej awaryjna niż X-Kloc.
2. Tak zwane exclusivy. Np. Heavy Rain, GT 5, Killzone, Uncharted - te mogę Ci szczerze polecić, i bądź pewny że na konkurencyjnej konsoli w te tytuły nie zagrasz.
3. Wielka. Wersja PCtowa posiada ułomne wyszukiwanie gier, biedne sterowanie i całą masę wyciętych rzeczy... na PS3 masz tzw. personal system, który określa warunki każdego zawodnika, w wersji pctowej brak tego. Tak samo na ps3 w trybie be a pro możesz graćbramkarzem, na pc nie możesz. Szczerze polecam zaopatrzyć się w wersję na PS3 bądź poczekać na FIFĘ 12.
4. Nie grałem w obie więc się nie wypowiem. Chociaż Gran Turismo zawsze było bardziej symulatorem, a NFS był zawsze arcadową wyścigówką.
5. Uncharted, Resistance, Killzone, Yakuza.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 lip 2011, 22:54

Arwin naparzamy w Fifę 11 ? :D

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 07 lip 2011, 22:55

Nie posiadam :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 lip 2011, 0:21

Ja mam tego farta, że sam posiadam X360 a współlokator w pokoju obok PS3. Obie konsole są godne i porównywalne. Lepsze exclusive oferuje PS3 bo God of War, Heavy Rain i Uncharted kopią dupę ale zależy też co kto lubi bo X pudło też ma swoje hity, Forza Motorsport (IMO w tej chwili lepszy symulator od Gran Turismo i nadchodząca 4 część powinna to tylko potwierdzić) Gearsy, Halo, Fable czy Alan Wake to mocne tytuły. Jak wspominałem jednak wcześniej większość najlepszych gier jest teraz multiplatformowa. Mimo wszystko jeśli chodzi o exclusive to PS3 jednak wygrywa. Za to Xbox ma zdecydowanie najlepsze i najwygodniejsze pady :)

Co do Fify różnica na PC i konsolach jest kolosalna i nie zanosi się żeby przy 12 miało się to zmienić.

Do świetnych exclusive na PS3 dodałbym jeszcze serię Metal Gear Solid, Little Big Planet, Heavy Rain, Motorstorm ale IMO zdecydowanie najlepszą grą na plejaka jest Uncharted 2, tuż za nią GoW3. Dla tych gier warto mieć pleja.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 13 lip 2011, 13:23

Mam takie pytania:
1) Opłaca mi się używka FIFY 11 bez online pass za 35 zł?
2) Czy jeśli dokupię na allegro pass to wszystko będzie normalnie działać?
3) Dużo osób gra nadal na PS3 online?
4) Warto inwestować w 11 skoro za pasem jest 12? Tylko, że ja nie kupuje gier na premierze więc o tyle dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”