Mecze przez internet - Strona 25

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 wrz 2006, 1:58

Odeszliśmy od tematu Deltinho ale napisałeś cos ciekawego- bardzo ! mianowicie przejęcie C+ - nie wiem czy takie cos jest możliwe - ale gdy TVN na czele z 24 "odejdą" z Cyfry to zrobi sie ...ujnia :? teraz w sumie płaci sie blisko 160 złoty za 4 Canal + i HBO i 4 fun TV :lol: bo te Cinema maxy czy inne są dostepne gdzie indziej.

Jak nowe platforma ITI bedzie kosztować z 50 miesiecznie to jeszcze nie taki straszny wydatek :? ale kuźwa do czego to doprowadzi...

Odlądasz mecz na C+ chcesz zobaczyć pogode musisz zmienić dekoder :shock: ogladasz serwis infomacyjny - kończy sie i ciach na C+ :P i nadal czaruj z talerzami :P miałem dwa wiec wiem jak to brzygko wygląda. A gdzie konfort abonenta ?

Jedna platrofma mająca wszystko była by jak złoto - i to nawet za te 2 stówki miesiecznie i tak były by pakiety dla tych którzy chcą sport i dla tych który chca filmy i dla tych który chą wszytstko ...

A czym ta nowe telewizja ITI bedzie się różnić o C + bo oni tyle mówią "nowoczesna" - "nowa" itd Inny obraz ? bo nie rozumiem - chyba C+ takich braków nie ma ! a i komentatorzy z czołówki :]

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 13 wrz 2006, 9:52

Dokładnie Zaza jest tak jak mówisz. Będziesz musiał kupić dodatkową szafke na dekodery ;). Albo kupic jakąś prześciówkę albo przy zmianie platformy będzie się biegało do telewizora i przełączało kableki :D Ewentułalnie możesz zaopatrzyć się w droższy dekoder, jakieś dodatkowe moduły dostepu i moze to jakoś upchasz w jednym. Choć nie wiem na jakim satalicie bedzie TVN ale nie sądzę żeby coś innego niż Astra czy Hotbird. A to na jakiejśc antenie 120 ze zrobionym "zezem" mozna już ładnie odbierać.

HDTV to nowy standart telewizji o duzej rozdzielczości. Dzięki temu masz obraz bardziej szczegółowy, taką żyletkę. Oczywiście żeby z tego dobrodziejstwa korzystać musisz mieć odpowiedni sprzęt - chodzi o telewizor.

Co ma mieć jeszcze TVN. Coś czytałem, że bedzie możliwość zamawiania konkretnych programów. Ale powiem szczerze - nie wiem na jakiej zasadzie ma to działać.

Z TVN mają wejść nowsze dekodery na polski rynek. Między innymi z dyskami twardymi. na których mozna nagrywać przekaz filmowy.

Ogólnie jak już wspomniałem 3 platformy na Polskę to o 1,5 za dużo. Dla mnie 2 to już za duzo, bo choć może da się to jeszcze jakoś ciągnąć pod względem ekonomicznym, to oferta programowa jest już słabiutka (patrz Polsat). A jak wejdzie trzeci gracz to będziemy mieli upychanie do oferty wspomnianego już maratonu nowojorskiego i wmawianie że zakupili prawa do prawdziwego hitu
:roll: Dlatego wcześniej coś z czymś będzie musiało się połączyć, ew coć przejmie innego. Niedawno były plotki o połaczeniu Cyfry z Polsatem. Teraz wchodzi TVN. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Oby w końcu coś dobrego dla zwykłego szarego ogladacza.

Dobra kończę ten wątek, bo niezły offtop się zrobił :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 wrz 2006, 10:46

deltinho pisze:Dobra kończę ten wątek, bo niezły offtop się zrobił

To zaraz zmienie temat by nie było :wink:

Ale naprawde mnie zmartwiłeś :? Bo jak odejdą z C+ to naprawde bedzie padaka - przeciesz to nie do pomyślanie by kupować dekoder dla max 3 kanałów bo niczym wiecej nie zaskoczą. A co ważniejsze by zmieniać dekodery w czasie oglądanie filmu, meczy czy serwisu :? żenada...

Canal + odnowił prawa do każdej z lig pokazywanych na ich antenie plus mecze Anglików [reprezentacji] - NBA WNBA - GP na żużlu - mitingi Golden League i jeszcze by sie znalazło. Wiec pytanie z czym do ludzi ? z sama LM ?

To że mają tylko LM pozwala myśleć że i cena pakiert max bedzie nie za wysoka - bo np. Canal + moze mieć juz chyba za 80 złoty w każdym kolorze - od C+ Film po sport 2 - tylko ze wtedy nie ma mi. HBO i HBO 2.

deltinho pisze:Z TVN mają wejść nowsze dekodery na polski rynek. Między innymi z dyskami twardymi. na których mozna nagrywać przekaz filmowy.
To jest ciekawe :] tylko pytanie jeśli on nie beda mieli tak cooltowych programów filmowych jak Canal + i C+ Film i HBO, HBO 2 czy naweT AXN i Cinema to co tam nagrywac - rozmowy w toku ? No chyba ze mecze Champions League :P

Wiesz co Deltinho ja dziś zadzwonie do C+ i zapytam sie jak to wygląda ! bo mi z tej oferty ITI najbardzie zależy na TVN 24 :P nawet już ciul z LM :P Bedzie sie oglądało gdzie indzej ! Bo jeśli zniknie TVN 24 z nich oferty to nie dobrze :? Tak nie może być.

Jedna platforma i gra :] nie wiem czy ITI nie pcha sie z motyka na sońce bo chyba każdy kibic mający do wyboru z 30 spotkań w miesiącu najlepszych lig w europie czy 6 czy 8 spotkań LM ... Sam widziesz.

Teraz koniec :!: Jak coś pisz odpowiedz w termacie "Kanały sportowe"

beyka
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: beyka » 15 wrz 2006, 14:59

czy ktoś mógłby sie ze mną podzielić wiedzą, na temat tego, gdzie można oglądać mecze Bundesligi, zależy mi na jutrzejszym meczu Borussi :)

jeśli gdzieś jest już wątek apropo tego tematu, to wybaczcie jestem nowa i nie bardzo się jeszcze tutaj odnajduję

misiuz321
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misiuz321 » 15 wrz 2006, 20:53

mam wieloką prośbę do wszytkich, czy wie ktoś może gdzie jutro będzie mecz Juventusu ?? na jakim kanale i czm go odtworzyć bo już bardzo długo nie oglądałem Juve w akcji, słyszałem że prawa do pokazywania meczy Juve wykupiła Skysport ale nie wiem czym to odtworzyć a poza tym nie wiem czy bedzie jtro transmitowała ten mecz, a eurosport 2 pewnie nie da się streamować

???????????????????????????????

baybus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baybus » 16 wrz 2006, 10:25

Witam panowie

Mam takie pytanko. Jak wkleic ten link ktory ktos wczesniej podawal np. sop://211.152.34.35:3912/6029 do tego programu zeby wskoczyla mi ta stacja? Z gory dzieki za odpowiedz.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 wrz 2006, 17:40

Macie może linki do meczu Roma - Inter :?: Najlepiej jak najwięcej to moze któryś zadziała :roll: Moga też być inne mecze z linkami :P

Dzieki

Awatar użytkownika
maciek90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek90 » 27 wrz 2006, 18:05

ma któs jakieś linki na dzisiejsze mecze LM? z góry dziekuje :)

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 29 wrz 2006, 20:47

Mam pilne pytanie! Przez jaki program dam radę zgrywac bramki po przez program Sopcast np.

Bede wdzieczny jeśli ktos odpowie!

Awatar użytkownika
Madridistas
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Madridistas » 29 wrz 2006, 21:05

mam pytako mam neo 512 kb/s i podczas ogladania meczu czesto mi sie przycina i bufotuje wieciej dlaczeog sie tak dizeje i jak mozna temu zaradzic?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 wrz 2006, 21:09

Madridistas - Różnie to bywa. Jaki masz system operacyjny :?: Jeśli XP to warto ściągnąć xp-AntiSpy i zwiększyć limit połączeń w opcjach specjalnych. Zwykle to pomaga :wink: Jeśli inny Windows to nie wiem bo nie jestem aż tak genialny w te klocki :?

Awatar użytkownika
Madridistas
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Madridistas » 29 wrz 2006, 21:15

mam xp a co to jets za program i w czym on pomaga bo sie nie orientuje?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 wrz 2006, 21:20

To program, w którym masz możliwość ustawienia wielu opcji Media Playera, sieciowych i internetowych czy też dotyczących bezpośrednio systemu Windows :wink: Zwiększenie limitu połączeń wiąże się z ryzykiem szybszego rozprzestrzeniania wirusów, jeśli takiego byś złapał prze neta, poprawia jednak szybkość pobieranych pakietów (czy jak to się tam nazywa :roll: ) dzięki czemu transmisja jest płynniejsza :wink: Jak znajdę to dam linka do tego programu. Sam go mam i jest lepiej z oglądaniem niż wcześniej :D

Awatar użytkownika
Madridistas
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Madridistas » 29 wrz 2006, 21:30

no ok czekam na linka i napisz pozniej gdzie co trzeba ustwic w tym programie :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 wrz 2006, 21:37

Program jest całkowicie po polsku więc nie powinno być problemów

http://win-os.pl/modules.php?op=modload ... =&topic=21

Z tąd możesz pobrać dowolną wersję tego programu. Po uruchomieniu wejdź w opcje specjalne, a następnie w limit połączeń. Zwiększ sobie np. do 200 i wtedy spróbuj coś obejrzeć, powinno być lepiej.

I jeszcze jedno. Jeśli nie masz jeszcze programu antywirusowego to lepiej go pobrać w pierwszej kolejności. Jak już pisałem, jak wejdziesz na jakąś zainfekowaną stronę to zwiększenie limitu połączeń wiąże się z szybszym rozprzestrzenianiem się takich robaków jak np. Sasser po dysku. Mimo wszystko jak dotychczas nic nie "chwyciłem" :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”