Copa America Wenezuela 2007 - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto Twoim zdaniem wygra Copa America?

Argentyna
45
65%
Brazylia
11
16%
Urugwaj
2
3%
Paragwaj
3
4%
Chile
0
Brak głosów
USA
0
Brak głosów
Meksyk
6
9%
Inna ekipa
2
3%
Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 25 cze 2007, 16:29

Z tego co sie orientuje to mecze Copa America będą na Sport Italia, a przynajmniej część. Moze ktoś to potwierdzic?

Sprawdzałem na rozpisce meczów na jednej ze stron i jest napisane , że Sport Italia bedzie transmitował jutrzejsze mecze.

jest temat o piłce w TV - zapraszam do niego. // fieldy

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 26 cze 2007, 12:25

Dzisiaj mecz otwarcia Urugwaj - Peru. Przypuszczlane składy:
URUGWAJ (4-3-3)
Fabián Carini, Carlos Diogo, Diego Lugano, Diego Godín, Darío Rodríguez, Diego Pérez, Pablo García, Fabián Canobbio, Fabián Estoyanoff, Diego Forlán y Vicente Sánchez. D.T. Óscar Washington Tabárez.
W drużynie Charruas zabraknie Recoby, który zmaga się z kontuzją.
Obrazek
PERU (3-5-2)
Leao Butrón, Alberto Rodríguez, Miguel Villalta, Santiago Acasiete, John Galliquio, Walter Vílchez, Juan Carlos Bazalar, Pedro García, Jefferson Farfán, Claudio Pizarro y Paolo Guerrero. D.T. Julio César Uribe.

Godzina 0.05 czasu polskiego. Sędziuje Carlos Amarilla z Paragwaju. Stadion Metropolitano de Mérida, 45.000 miejsc.
Obrazek

Jehry
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jehry » 26 cze 2007, 13:03

Urugwaj jest dla mnie jednym z kandytatów do tryumfu w całej imprezie.
Dlatego sądzę że z Peru nie powinni mieć większych problemów.
Jeśli chodzi o mecz Wenezulea - Boliwia to mimo iż Wenezuela jestęt
gospodarzem to Boliwia może postarać się o niespodziankę.
Boliwia całkiem nieźle zaprezentowała się na ostatniej copie. Zwłaszcza utkwił mi w pamięci obrońca obdarzony kapitalnym strzałem - Lorgio Alvarez.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 cze 2007, 17:06

Na początek chciałem wyrazić żal, że nie będę mógł oglądać CA w TV :P niestety pozostaje tylko internet w słabych jakościach meczów. Druga sprawa trochę szkoda, że turniej koliduje się z MŚ u-20. Popieram Corinthiansa, który pisał na wcześniejszych stronach, że rozwiązaniem problemu ze spadkiem prestiżu mogły by być mistrzostwa kontynentu co 4 lata w tym samym czasie co EURO.

Faworyci ? wiadomo Argentyna i Brazylia w pierwszym szeregu. Szczególnie albiceletes powołali silną i wyrównaną kadrę. W tym wypadku mam nadzieję, że mediolańska kolonia nie zawiedzie :] U kanarków szkoda braku takich gwiazd jak Ronaldinho czy Kaka, ale młodzi jak Diego czy Anderson w niedługim czasie też powinni stanowić o sile Canarinhos, więc ten turniej będzie dla nich idealnym sprawdzianem dojrzałości.
Urugwaj i Meksyk mają obok wyżej wymienionych faworytów najsilniejsze kadry (a przynajmniej takie które ja znam ; ] ). Wenezuela też nie powinna być skazywana na pożarcie. W końcu własne ściany to często ściany w których dzieją się cuda.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 cze 2007, 20:24

Jedno małe pytanie, czy nasza szanowna TVP w tym roku nie transmituje żadnych meczy ?

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 26 cze 2007, 20:26

Łukasz_ pisze:Jedno małe pytanie, czy nasza szanowna TVP w tym roku nie transmituje żadnych meczy ?
Raczej nie, chyba że zdecydują się na wykupienie czegoś w ostatniej chwili. Ale za to było "Na Rynek marsz..."

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 cze 2007, 20:28

Łukasz_ pisze:Jedno małe pytanie, czy nasza szanowna TVP w tym roku nie transmituje żadnych meczy ?
Prawa wykupil na Polske Sportklub. Kazda komercyjna stacja ma wiecej pieniedzy na prawa niz publiczna wiec nie ma co sie dziwic.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 27 cze 2007, 2:18

iceald pisze:Raczej nie, chyba że zdecydują się na wykupienie czegoś w ostatniej chwili. Ale za to było "Na Rynek marsz..."
nawet na polsacie sport nie bedzie?????

Szczerze mowiac dla mnie faworyt jest tylko jeden i to oczywiscie Brazylia. Nie chce sie wysmetniac dlaczego powiem tylko ze maja w skladzie jednego pilkarza MU i to wystarczy :D

Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 27 cze 2007, 3:37

Hm, na dzien dobry niespodzianka, bo Urugwaj przegral z Peru az 3-0. Teoretyczie wlasnie Ci pierwsi mieli wyjsc z czolowej pozycji w grupie, a tu prosze..

Maldonado strzelil gola dla Wenezueli, ale kilkanascie minut pozniej Boliwijczycy odpowiedzieli - poki co jest 1:1.

Ciekawy byl poczatek meczu. 'Symboliczne' kopniecie pilki zaliczylo chyba z 10 oficjeli, na czele z Hugo Chavezem i.. Diego Maradona. I ten ich przyjacielski uscisk, echh..

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 27 cze 2007, 9:55

W calym praktycznie meczu przewarzalo Peru. Nie ma co owijac duza niespodzianka Urugwaj musi teraz wygrac 2 mecze co biorac pod uwage ich forme nie bedzie latwo.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 27 cze 2007, 10:26

Brawo dla Peru. Nie spodziewałem się, że Uribe aż tak dobrze przygotował ich do Copy. Z drugiej strony nikt nie spodziewał się tak słabej gry Urugwaju. Nie wiem czy to absencja Chino miała aż tak duży wpływ na zespół, ale i tak jeśli w ataku ma się taką niedołajdę jak Estoyanoff, to trudno wygrać mecz. Gość był obecny wszędzie i nic pożytecznego nie zrobił. Forlan też słabo, był małowidoczny. Jak Tabarze nic nie wymyśli to będzie ciężko. Nie widziałem Urugwaju w grze już 1,5 roku i na razie stwierdzam, że Tabarez z zespołem nie poczynił żadnych postępów.
Peru zagrało świetny mecz. W ataku, w obronie i Butron też. Najbardziej podobał mi się Guerrero, myślałem że jest obecnie w słabej formie. Pizza i Farfan bez rewelacji, ale na charruas starczyło.

Jehry
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jehry » 27 cze 2007, 12:33

Przewagę optyczną miał Urugwaj, ale nie potrafił stworzyć ani jednej groźnej akcji! A akcje Peru prawie zawsze były groźne. Sensacja w pierwszym meczu. Jeden z moich głównych kandytatów do mistrzostwa zagrał beznadziejnie.
Drugi mecz był zupełnie niezły, szybki i znów z dobrej strony pokaząła się Boliwia. Zdobyli jeden punkt, choć przy odrobinie szczęścia mogli to wygrać...
A już dziś Meksyk - Brazylia i Ekwador - Chile - oba mecze zapowiadają się ciekawie.

Jacio
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jacio » 27 cze 2007, 13:46

Peru 3-0 Urugwaj
:arrow: http://www.plikus.pl/zobacz_plik-Peru-U ... -5333.html

Wenezuela 2-2 Boliwia
:arrow: http://www.plikus.pl/zobacz_plik-Wenezu ... -5332.html

po Urugwaju spodziewałem sie zdecydowanie więcej jednak nie wiele pokazali i słusznie przegrali. Po gospodarzu też spodziewałem sie więcej. U siebie z Boliwią remisować :roll: no ale to w końcu tylko Wenezuela

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 27 cze 2007, 13:54

Jehry pisze:nie potrafił stworzyć ani jednej groźnej akcji!
Strzal Estoyanoffa z koncowki pierwszej polowy czy przewrotka Forlana z poczatku drugiej to nie byly grozne akcje? Chyba inny mecz ogladales...
Jehry pisze:Sensacja w pierwszym meczu. Jeden z moich głównych kandytatów do mistrzostwa zagrał beznadziejnie.
Jaka sensacja? co ty gadasz? Peru przeciez nie jest jakims tam kelnerem, jest to solidny zespol, posiadajacy dobrych zawodnikow ofensywnych... Nie wiem czemu mowisz ze wygrana Peru to sensacja, moze jakas mala niespodzianka najwyzej... Mnie to jakos zbytnio nie zdziwilo...

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 27 cze 2007, 14:00

Martinho pisze:czy przewrotka Forlana z poczatku drugiej to nie byly grozne akcje
Były, ale to nie Forlan strzelał. Diego stał wtedy przed bramkarzem.
Jehry pisze:Sensacja
No ja nie wiem. Jak w ataku ma się takich zawodników jak Pizarro czy Farfan to nie można mówić o słabej drużynie. A z gry Peru było lepsze.
Dzisiaj kolejna nocka będzie zarwana z okazji kolejnych meczy. A tak w ogóle to wczorajsze widowisko było bardzo szybkie. Nie mogłem wyjść z podziwu dla tempa tego spotkania (mówie o meczu Peru - Urugwaj).

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”