Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 05 mar 2006, 23:06

Chyba od kilku lat już jest tak, że strasznie mało bramek pada i ogóle mało efektowna jest ta liga, żadko zdarzają sie ciekawe mecze...
Nie ma co lepiej poogladać hiszpańską ligę bez ładu i składu gdzie każdy biega gdzie chce, sure ;P

zresztą żadko chyba oddaje całe twoje pojęcie na temat lig ę :P

Bramek mało pada bo się bronić umieją w sposób umiejetny. A nie ma sytuacji, że bramkarz na ogół rozkochiwanej druzyny zalicza asysty przy bramkach samobójczych :). dodaj do tego sporą ilość naprawde przednich defensywnych pomocników i niezła myśl taktyczną i najwazniejsze napastników co wykańczać akcji nie umieją i wychodzi dlaczego w lig e mało bramek pada. (Z drugiej strony w UEFA sie n ie oszczedzają :P
)[/b]

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 mar 2006, 23:09

j1mmy pisze:Nie ma co lepiej poogladać hiszpańską ligę bez ładu i składu gdzie każdy biega gdzie chce, sure Razz
bez komentarza :?
j1mmy pisze:Bramek mało pada bo się bronić umieją w sposób umiejetny. A nie ma sytuacji, że bramkarz na ogół rozkochiwanej druzyny zalicza asysty przy bramkach samobójczych Smile. dodaj do tego sporą ilość naprawde przednich defensywnych pomocników i niezła myśl taktyczną i najwazniejsze napastników co wykańczać akcji nie umieją i wychodzi dlaczego w lig e mało bramek pada. (Z drugiej strony w UEFA sie n ie oszczedzają Razz
)[/b]
No ogolnie szkoda, ze dawno nic nie Francja w pucharach europejskich nie wygrala....Napastnicy, ktorzy strzelac nie umieja...to kto ma walic bramki?moze trener wejdzie na boisko i cos ustrzeli?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 mar 2006, 0:10

Podobnie jak Wy jestem w szoku :shock: co to miało być ? :( PSG stracił wiele w oczach swoich kibiców - jak może było tak sie skompromitować ? Należa się brawa tym młodym graczą OM dla których to był debiut w Ligue 1 :!: (oczywiście nie których) No to był dosłownie "liść" dla Paryża od OM :roll: Nie wiem ale czy oni sądzili że "te" rezerwy na wózkach inwalicjich przyjadą ? :ROLL: Przeciesz OM "wygrała" ten mecz a wygrała to tylko i wyłącznie tym że dali z siebie wyszystko.

Dzięki Bogu miałem możliwość relaksu z Premiership a mecz Tottenham - Blackburn [bramka Keane miód coś nie samowitego :twisted:] wynagrodził mi wszyskto co widziałem w tym klasyku Ligue 1 ...

Berik jak Ty uważasz że Ligue 1 to mało efektowna lidza i pada mało bramek to gratuluje poczucie humoru :lol: Chłopie nie bierz przykładu z fascynujacego meczu PSG OM ... Naprawde :!:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 06 mar 2006, 0:19

Troszkę dziwi mnie postawa Marsylii, jednak PSG chyba już nigdy nie przygotuje zbyt małej ilości biletów dla gości :lol:.Wydaje mi się, że wystarczającym bojkotem byłby nie przyjazd kibiców, czy też nie wpuszczenie kibiców PSG w przyszłym sezonie.Marsylia walczy przecież o nawet i 3 miejsce.A tutaj oddaje mecze za darmo, prawie nie przywożąc żadnego punktu.A to co zrobili Paryżanie, ze swoimi grubiańskimi ambicjami, nie wymaga komentarza...
Ostatnio zmieniony 06 mar 2006, 0:32 przez Uchi_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 mar 2006, 0:30

Uchi ale wiesz gożej na następny mecz PSG u siebie przyjdą tylko goście ... bo kibice PSG zrobią sami bojkot :roll:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 06 mar 2006, 0:34

No w sumie bym się nie ździwił, na treningu pewnie nie będą mieli miluchno :P.Piłkarze sami powinni się zastanowić czy przychodzić ;p , chociaż przyznam szczerze, że grając z drużyną, która myśli tylko o zamurowaniu bramki, może być trudno o gola.Oglądałeś Legia-Bełchatów ? Podobnie, winno być 5:0 (2:0 po 120 sekundach ), a wymęczone 1:0, po stałym fragmencie.[/url]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 mar 2006, 0:55

No fani sami im zrobią "spowiedz" może właśnie tym że teraz sami zbojkotują następne spotkanie ale wtargną na trening jak napisałeś :wink:

0:0 i bronimy w 11 ? :roll:

No tak ja całkowiecie rozumiem gdy rywal sie potrafi bronic że mozna miec kłopoty ale OM popełniło massse błędów tylko bez konsekwencji sam wiesz dla czego.

Wiesz PSG - OM to był czwarty mecz ogladany przez mnie w ten weekend w którym jedna z drużyn chciała wygrać "na stojąco" ...

Po Chelsea - Milanie - Juve i teraz PSG :!: a co ich różni :?:

że Chelsea grając w sumie przez 15 minut a nawet później w 10 grając tak od niechcenia wygrywa 2;1 z Wigan...

Milan nie może przebić sie przez podwójną ściąne Empoli - za każda minuta daje gościa wieksza nadzieje - gra za wolno, zmiany w grze - w taktyce - w piłkarzach przynioszą skutek "natychmiast" - kończy sie 3:0 i kluczowi gracze grali max 35 minut ...

Juve gra z Sampdoria z myślą "a jak wygramy to dobrze jak nie to nie :P" Sampdoria marnuje to co ma najlepszego czyli ofensywe i zgranie tej formacji a każde kibice :wink: a Juve spokojnie było blisko straty gola ale była szansa wygrać to czemu nie ?

Jednak i piłkarze Wigan, i Empoli, i Sampdoria zagrała ze sobą z 30 w tym sezonie. Umną grać razem z tyłu i z przodu i dla żadnego z tych klubów które wygrało to nie był mecz ala "Święta Wojna" .. z rezerwami :roll:

Pozdro

P.S Z Legia nie przesadzaj :P 5:0 no hola hola :wink: na początku z 2 :wink: tu zgoda :) Ale potem GKS jak Empoli z każda minuta był "lepsze"

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 mar 2006, 7:02

PSg ma problem Interu ... jest nim psychika, druzyna z dużym budżetem i bądź co bądź niezłymi zawodnikami jak na lig ę . Przegrywa wszystko co można przegrać. Przecież w tym sezonie nie wygrali 3 meczów z rzędu a Marsylii tak naprawe zabrakło dziś gola do szczęscia....
Zresztą te rezerwy nie były aż takie najgorsze bo przecież Marsylia słynie ze swoich wychowanków :P

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 06 mar 2006, 14:55

*_Zaza_* pisze:Berik jak Ty uważasz że Ligue 1 to mało efektowna lidza i pada mało bramek to gratuluje poczucie humoru Laughing Chłopie nie bierz przykładu z fascynujacego meczu PSG OM ... Naprawde Exclamation
NIe oceniam Ligue 1 tylko przez pryzmat tego jednego meczu. Co na canale plu puszcza Francuska i stwierdze, ze mozna obejrzec, to potem powiem"znowu strata czasu, straszna padaka".Jasne, nie mowie to o wszystkich meczach, ale cos w tym musi byc.I jesli zespol z 7 miejsca w tabeli tylko zremisowal i mozna powiedziec, ze nawet mogl przegrac z druzyna amatorow to jest tu cos nie tak. Czesto druzyny z pierwszych lig odpadaja w meczach z leszczami z nizszych klas rozgrywkowych, ale te mecze wtedy sa w pucharze. a puchar i liga to zupelnie inna bajka

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 mar 2006, 15:41

NIe oceniam Ligue 1 tylko przez pryzmat tego jednego meczu. Co na canale plu puszcza Francuska i stwierdze, ze mozna obejrzec, to potem powiem"znowu strata czasu, straszna padaka".Jasne, nie mowie to o wszystkich meczach, ale cos w tym musi byc.I jesli zespol z 7 miejsca w tabeli tylko zremisowal i mozna powiedziec, ze nawet mogl przegrac z druzyna amatorow to jest tu cos nie tak. Czesto druzyny z pierwszych lig odpadaja w meczach z leszczami z nizszych klas rozgrywkowych, ale te mecze wtedy sa w pucharze. a puchar i liga to zupelnie inna bajka
Taaak to samo mozna powiedziec o Racingu Stantander i Realu Madryt czy tez super innych wpadkach ligi Hiszpanskiej :))
To ze PSG gra niesamowitą padake wcale nie znaczy ze lig ę jest malo ciekawe. Jedni lubią wino wytrawne inni słodkie. Po prostu Francuscy trenerzy wiedzą o co biega w te klocki i grają tak zeby było efektywnie a nie efektownie

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 06 mar 2006, 16:37

Zaza pisze:No fani sami im zrobią "spowiedz" może właśnie tym że teraz sami zbojkotują następne spotkanie ale wtargną na trening jak napisałeś Wink

0:0 i bronimy w 11 ? Rolling Eyes

No tak ja całkowiecie rozumiem gdy rywal sie potrafi bronic że mozna miec kłopoty ale OM popełniło massse błędów tylko bez konsekwencji sam wiesz dla czego.

Wiesz PSG - OM to był czwarty mecz ogladany przez mnie w ten weekend w którym jedna z drużyn chciała wygrać "na stojąco" ...

Po Chelsea - Milanie - Juve i teraz PSG Exclamation a co ich różni Question

że Chelsea grając w sumie przez 15 minut a nawet później w 10 grając tak od niechcenia wygrywa 2;1 z Wigan...

Milan nie może przebić sie przez podwójną ściąne Empoli - za każda minuta daje gościa wieksza nadzieje - gra za wolno, zmiany w grze - w taktyce - w piłkarzach przynioszą skutek "natychmiast" - kończy sie 3:0 i kluczowi gracze grali max 35 minut ...

Juve gra z Sampdoria z myślą "a jak wygramy to dobrze jak nie to nie Razz" Sampdoria marnuje to co ma najlepszego czyli ofensywe i zgranie tej formacji a każde kibice Wink a Juve spokojnie było blisko straty gola ale była szansa wygrać to czemu nie ?

Jednak i piłkarze Wigan, i Empoli, i Sampdoria zagrała ze sobą z 30 w tym sezonie. Umną grać razem z tyłu i z przodu i dla żadnego z tych klubów które wygrało to nie był mecz ala "Święta Wojna" .. z rezerwami Rolling Eyes

Pozdro

P.S Z Legia nie przesadzaj Razz 5:0 no hola hola Wink na początku z 2 Wink tu zgoda Smile Ale potem GKS jak Empoli z każda minuta był "lepsze"

Piłkarze rezerw także grywają ze sobą dużo i często ;p.Ale masz rację, zabrakło tego gola, żeby uspokoić kibiców.PSG tak jak piszą koledzy wyżej, nie ma tej stałości w swojej grze, gdy nawet jak nie idzie, to wygrywają, co ma Juve i Chelsea.

P.S. Strzał Robsona czy jak mu tam bodajże w 5 minucie i już mogło być 3:0, a potem, mimo, że GKS grał umiejętniej już w obronie niż z początku, mogła być spokojnie 5.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 mar 2006, 0:15

No i koło się zamkneło. Co można powiedzieć o meczu Lyon-Psv. Tylko jedno... PSV nie istniało. 4:0 to tak naprawdę dość uczciwy wymiar kary.
Tak naprawdę szkoda tej żółci dla Juninho, ale pokazywalismy że mozemy wygrac bez niego. Tiago Tiago zawsze miałem przekonanie że nie dokonca nadajesz sie do tego klubu - myliłem się. brakowało gola z wolnego tak żeby postawic kropke nad i. cieszy że Malouda przedłużył kontrakt. no i po tym co pokazał Clerc, to niech Aulas się spręży i wyłozy większą mamonę na gażę dla chłopaka :)

Gol Freda w stylu Ronaldinho szkoda ze znów nie zagrał Ben Arfa

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 09 mar 2006, 18:30

j1mmy pisze:no i po tym co pokazał Clerc,
Już od duzeszgo czasu pokazuje dobrą, a czasami nawet wysoką formę. Widac że niepotrzebne byłoby sprowadzanie Johnsona. Trzeba promowac "swojaków".
Co do wyniku spodziewałem się nasze wygranej, ale aż takiej to nie :afro:
Who next ? Come on :wink: :twisted:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 09 mar 2006, 18:44

j1mmy pisze:Tiago Tiago zawsze miałem przekonanie że nie dokonca nadajesz sie do tego klubu - myliłem się
Tiago jak wielu innych pilkarzy mieli w Chelsea uniemozliwiony rozwoj, no chyba ze taktyka... :wink:
t_JB pisze:Co do wyniku spodziewałem się nasze wygranej, ale aż takiej to nie Afro
Who next ? Come on Wink
A kto sie spodziewal? :wink: ogolnie Lyon obok Barcy i Juve ma najwieksze szanse na tryumf w LM

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 mar 2006, 19:40

No zobaczymy co z niego będzie w każdym razie prezes Aulas musi wyupłać na niego troszke kasiorki żeby go zatrzymać. Lyon ze skapości nie jest znany wiec pewnie zostanie chociaz serieA o niego stuka(pewnie roma :P)
Mógłby co prawda lepiej dośrodkowywyac ale ma jeszcze czas :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”