Złota Piłka - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
22%
Ribery
21
46%
Ronaldo
15
33%
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 15 lip 2008, 21:29

maciek_88 pisze:To jest jakieś pytanie z haczykiem czy jak... :?:
Nie, nie ma żadnego haczyku.

maciek_88 pisze:Dziwne pytanie jak dla mnie.
Wiem, uprzedzałem w pierwszym poście, że takie może być.
Akarin pisze:Asteniu załóż jeszce temat: Torres vs Etoo, Torres vs Kahn, Torres vs reprezentacja Afryki.
A co nie mogę założyć takiego temu ? Regulamin na to nie pozwala ?
Akarin pisze:Nie za bardzo rozumiem po co założyłeś ten temat, skoro masz temat o Złotej Piłce i tam mógłbyś to napisać.
Tu nie w pełni chodzi o Złotą Piłkę choć taki temat został także poruszony. Głównie chodzi o to kto był lepszy w 2008 roku, stąd nowy temat, dodatkowo chciałem żeby była ankieta.
Akarin pisze:Btw, przeciwników w tym swoim plebiscycie wybrałeś takich, ze równie dobrze mogłeś napisać Torres vs Sebastian Mila. Choć tutaj mógłby być ciekawy pojedynek.
To nie ja ich wygrałem, tylko osoba która uparcie twierdzi że obaj w 2008 roku grali lepiej niż Torres. Wymienił jeszcze paru zawodników, jednak te nazwiska była najśmieszniejsze i kiedy je wyśmiałem, ta osoba nadal uparcie twierdziła że obaj byli lepsi. W końcu napisałem mu że tylko on tak twierdzi, a on na to żebym mu to udowodnił, więc po to założyłem ten temat. Tyle. A ty Akarin mógłbyś najpierw się zapytać dlaczego akurat taki temat i dlaczego akurat takie nazwiska i mógłbyś też podać swój typ, choć widzę że popierasz moją opinię.

EDIT :

DZIĘKI WIELKIE ZA ZNISZCZENIE ANKIETY :brawo:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 lip 2008, 21:46

Asteniu pisze:Tu nie w pełni chodzi o Złotą Piłkę choć taki temat został także poruszony. Głównie chodzi o to kto był lepszy w 2008 roku, stąd nowy temat, dodatkowo chciałem żeby była ankieta.

Ja mysle ze wybrales takich a nie innych, zeby rozplywac sie nad Torresem. :wink:

Torres ma male szanse na FWP czy Złota Pilke, nie widze go nawet na podium. W pierwszej piatce obu plebiscytów powinien byc.

Faworytem dla mnie na dzien dzisiejszy jest Iker. C. Ronaldo mial przezajebisty sezon, ale strasznie zawiodł na Euro, zreszta w kilku spotkaniach( tych waznych i z wymagajacym przeciwnikiem) grał słabiutko. Casillas co mogł to robil i w klubie i w reprezentacji.

Zobaczymy jak bedzie w pierwszej czesci nowego sezonu.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 lip 2008, 21:52

Asteniu pisze:To nie ja ich wygrałem, tylko osoba która uparcie twierdzi że obaj w 2008 roku grali lepiej niż Torres. Wymienił jeszcze paru zawodników, jednak te nazwiska była najśmieszniejsze i kiedy je wyśmiałem, ta osoba nadal uparcie twierdziła że obaj byli lepsi. W końcu napisałem mu że tylko on tak twierdzi, a on na to żebym mu to udowodnił, więc po to założyłem ten temat. Tyle. A ty Akarin mógłbyś najpierw się zapytać dlaczego akurat taki temat i dlaczego akurat takie nazwiska i mógłbyś też podać swój typ, choć widzę że popierasz moją opinię.
wygrać ich nie wygrałeś. Najwyżej mogłeś wybrać.
Można wiedzieć kto tak twierdzi? Bo ja osobiście nic nie widziałem w Quaresmie w tym sezonie a z Kuyta zrobiono skrzydłowego, więc nie wiem po co porównywać napastnika ze skrzydłowymi. Ale jeśli chodzi o formę to Torres był od obu panów zecydowanie lepszy. Zaskoczył mnie swoją grą w Anglii, nie spodziewem się, ze aż tak dobrze będzie mu szło. Nawet zdołał sie wyłamać z tej śmiesznej rotacji Beniteza.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 15 lip 2008, 22:23

Fajnie, że ten temat został poruszony, dzięki jakiemuś sympatycznemu modowi :)

Mam nadzieję, że Iker zdobędzie Złotą Piłkę - zasłużył na to w 100%. Jeżeli jeszcze w sezonie 2006/2007 możnaby było się do niego doczepić w kilku meczach, o tyle w tym sezonie był bezbłędny, zarówno w Realu jak i reprezentacji. Cięzko porównywać brakarza i graczy z pola, bo to w zasadzie całkowicie inna profesja, Iker w swojej profesji był najlepszy. Drugie miejsce dla Ronaldo, ciekaw jestem kto zajmie najniższy stopień podium. Xavi? :lol:
Akarin pisze:Bo ja osobiście nic nie widziałem w Quaresmie w tym sezonie a z Kuyta zrobiono skrzydłowego, więc nie wiem po co porównywać napastnika ze skrzydłowymi.
Quaresma też jest skrzydłowym o ile mi wiadomo.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 lip 2008, 23:06

szczerze? jesli buffon jej nie dostal w 2006, to nie widze mozliwosci, by dostal ja teraz iker.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 15 lip 2008, 23:15

Tylko Buffon nie musi interweniować tak często w Serie A jak Iker w Realu :P
Ostatnio zmieniony 15 lip 2008, 23:22 przez wianuch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 lip 2008, 23:17

bo?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 lip 2008, 23:23

Vianuch pisze:Quaresma też jest skrzydłowym o ile mi wiadomo.
Akarin pisze:Bo ja osobiście nic nie widziałem w Quaresmie w tym sezonie a z Kuyta zrobiono skrzydłowego, więc nie wiem po co porównywać napastnika ze skrzydłowymi.
liczba mnoga.
Torres- napastnik
Kuyt, Quaresma- skrzydłowi

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 lip 2008, 23:26

Tyle ze Iker nie przyczynil sie tak bardzo jak Gigi reprezentacji w zdobyciu mistrzostwa. to ze Madryt zrobil nagonke na zlota pilke nie znaczy ze jest najlepszym pilkarzem. W kazdym razie bramkarzem jest, a zlota pilke dostanie jakis Hiszpan albo CR7 :wink:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 15 lip 2008, 23:36

Akarin - mój błąd sorry.
Bienias pisze:Tyle ze Iker nie przyczynil sie tak bardzo jak Gigi reprezentacji w zdobyciu mistrzostwa.
Czyli zaczynamy licytacje, 'kto bardziej przyczynił się do mistrzostwa'? IMO to nie ma sensu. Btw, dlaczego uważasz tak, a nie inaczej? Uzasadnij. Fakt, że Buffon stracił na MŚ 2 bramki, a Iker na ME 3 - wszystkie w grupie nie oznacza, że ten się przyczynił bardziej, a ten mniej.
Bienias pisze:W kazdym razie bramkarzem jest, a zlota pilke dostanie jakis Hiszpan albo CR7
Xavi? :lol: Senna? Villa? Kto?
bo?
Domyśl się

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 lip 2008, 23:42

Buffon jest lepszy od Casillasa bo tak. To dogmat i nie dyskutuje sie z nim. Bylo tak gdy Buffon gral w 2 lidze, a Iker wygrywal mistrza dla Realu i bedzie tak po wsze czasy. Amen.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 lip 2008, 23:47

Vianuch czemu sie smiejesz z Xaviego?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 lip 2008, 23:49

to swoja droga.

ale nie o to mi chodzilo.

raczej o fakt, ze skoro buffon nie dostal wtedy zlotej pilki(po wygraniu serie a i mistrzostwa swiata), to nie dostanie jej casillas(za me i pd).

szczegolnie, ze pierwszy mial za przeciwnika obronce, a drugi cr7, ktory zdobyl premiership i lm.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 15 lip 2008, 23:51

Xavi jest śmieszny bo z Barcelony

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 15 lip 2008, 23:52

Odbieram dziwne wrażenie, że po tym jak zagrał dobre ME i został wybrany graczem turnieju, gdzie było kilkunastu na takim poziomie jak on, niektórzy widzieliby na kandydata Złotek Piłki. Zresztą Bask już wytłumaczył... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”