Mundial 2014 w Brazylii - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: Mundial 2014 w Brazylii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 kwie 2014, 13:29

Oficjalny hymn Mistrzostw... I jak się to ma to "Waka Waka" Shakiry? Tragedia, refren jakoś ujdzie, ale jak Pitbull zaczyna nawijać, to mnie kurwica strzela. Lopez sama to mogła nagrać.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 kwie 2014, 14:49

janop pisze:Zwykle duże turnieje mają marne piosenki, więc tradycja podtrzymana.
Przecież na turnieju w RPA hymn był przedni. :)
janop pisze:W sumie mam tylko nadzieję, że w czwórce nie będzie teamu z Ameryki Południowej. To byłoby dość zabawne.
Ja akurat na odwrót, mam wielką nadzieję, że Argentyńczycy zdobędą mistrzostwo. To by było dopiero dobre, gdyby im się to w tym roku udało. Na terytorium Brazylii byłoby to podwójne zwycięstwo. :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 kwie 2014, 14:53

Ale już kawałki "okołomundialowe" bywają zacne - takie radosne, nakręcające na wakacyjny nastrój i dobrą zabawę np. Wavin Flag, Endless Summer (choć to oficjalna).

Polska kiedyś miała fajne pioseneczki przy okazji różnych Mundiali, Igrzysk. Nie wspominam o Rodowiczce czy Łazuce, ale Atlenta, Najlepsi z najlepszych itp.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 kwie 2014, 15:09

Ebi pisze:Ale już kawałki "okołomundialowe" bywają zacne - takie radosne, nakręcające na wakacyjny nastrój i dobrą zabawę np. Wavin Flag, Endless Summer (choć to oficjalna).
To też prawda, nawet album gdzieś miałem z tymi wszystkimi piosenkami, tylko jeszcze jak MŚ w RPA były. W ogóle fajne kawałki wtedy wychodziły. :)

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 08 kwie 2014, 15:27

Typowy kawalek do radia, a ja takie mam zwyczaj tylko hejtowac chyba, ze trafi sie cos sluchalnego i mniej komerycjnego :P
Skoro Mundial jest w Brazylii to czemu utworu nie wykonal jakis brazylisjki producent?
Np. Danny Oliveira: albo chyba najbardziej znany brazylisjki DJ, Gui Boratto: (swietny remix jego), nawet dla niepoznaki mogli dac Sandro Silve, Holender, ale przynajmniej malo dociekliwi mogliby skojarzyc z Brazylia :D
A te wszystkie kawalki na MS czy ME sa strasznie przereklamowane choc akurat na ME2008 byl spoko, (byl tez taki jeden, tez z okzji EURO 08 z maskotkami w teledysku, zorientowani beda wiedziec)

Co do Mundialu ja kibicuje jak zawsze Urugwajowi, reszta mnie nie obchodzi jakos specjalnie. (Licze na polfinal choc najpierw trzeba wyjsc z grupy, zreszta cwiercfinal tez bedzie dobry) Ew. jakby szukac dalej to bede trzymal kciuki (kibicowac to za duze okreslenie) za Bosnie, Belgie, Kolumbie, Paragwaj i pewnie jeszcze z 2-3 slabsze reprezentacje, o ktorych zapomnialem. Z tej elity najbardziej lubie Wlochy, wiec nie pogniewam sie jakby zdobyli medal.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 08 kwie 2014, 20:41

byl tez taki jeden, tez z okzji EURO 08 z maskotkami w teledysku, zorientowani beda wiedziec
Shaggy?

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 08 kwie 2014, 20:43

Tak, to to ;)
Wtedy jeszcze nie mialem wyrobionego gustu, wiec sie sluchalo takich rzeczy :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 kwie 2014, 20:46

Chemik pisze:Typowy kawalek do radia, a ja takie mam zwyczaj tylko hejtowac chyba, ze trafi sie cos sluchalnego i mniej komerycjnego :P
Skoro Mundial jest w Brazylii to czemu utworu nie wykonal jakis brazylisjki producent?
Np. Danny Oliveira: albo chyba najbardziej znany brazylisjki DJ, Gui Boratto: (swietny remix jego), nawet dla niepoznaki mogli dac Sandro Silve, Holender, ale przynajmniej malo dociekliwi mogliby skojarzyc z Brazylia :D
A te wszystkie kawalki na MS czy ME sa strasznie przereklamowane choc akurat na ME2008 byl spoko, (byl tez taki jeden, tez z okzji EURO 08 z maskotkami w teledysku, zorientowani beda wiedziec)

Co do Mundialu ja kibicuje jak zawsze Urugwajowi, reszta mnie nie obchodzi jakos specjalnie. (Licze na polfinal choc najpierw trzeba wyjsc z grupy, zreszta cwiercfinal tez bedzie dobry) Ew. jakby szukac dalej to bede trzymal kciuki (kibicowac to za duze okreslenie) za Bosnie, Belgie, Kolumbie, Paragwaj i pewnie jeszcze z 2-3 slabsze reprezentacje, o ktorych zapomnialem. Z tej elity najbardziej lubie Wlochy, wiec nie pogniewam sie jakby zdobyli medal.
Trudno będzie ci trzymać kciuki za Paragwaj skoro nawet nie grają na Mundialu.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 08 kwie 2014, 20:50

Moj blad. Chodzilo o Chile :oops:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu