Eliminacje EURO 2012 - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Eliminacje EURO 2012

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 lis 2011, 22:50

Dobry mecz w Portugalii. Myślałem, że gospodarze już pozamiatali, a tu karny, bramka kontaktowa i drugie 45 min będzie ciekawe :D

Nani i jego gol :brawo:

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 15 lis 2011, 22:56

Czarnogóra przegrała... Oglądałem do bramki na 1-0 dla Czechów, mimo tego, że ostatnio słabo prezentują się Czarnogórcy, to przeciętnych Czechów spokojnie mogli pokonać, ktoras z szans Damjanovica, Vucinica czy Vukcevica po prostu powinna być wykorzystana, wtedy końcówka byłaby bardzo gorąca. Czarnogóra jednak nie zasłużyła na awans, zastanawiający kryzys czeskiej piłki, przecież w 2007 na u-20 tak świetnie radziły sobie młode pepiczki...

Kibicuję Portugalczykom z wiadomych względów, świetnie to się ogląda :beer:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 lis 2011, 23:25

Realista pisze:Kibicuję Portugalczykom z wiadomych względów, świetnie to się ogląda
Błąd liniowego i grająca w 10 BiH strzela 2 gola... Moga tutaj jeszcze być niezłe emocje :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 lis 2011, 23:40

Realista pisze:Czarnogóra przegrała... Oglądałem do bramki na 1-0 dla Czechów, mimo tego, że ostatnio słabo prezentują się Czarnogórcy, to przeciętnych Czechów spokojnie mogli pokonać, ktoras z szans Damjanovica, Vucinica czy Vukcevica po prostu powinna być wykorzystana, wtedy końcówka byłaby bardzo gorąca. Czarnogóra jednak nie zasłużyła na awans, zastanawiający kryzys czeskiej piłki, przecież w 2007 na u-20 tak świetnie radziły sobie młode pepiczki...

Kibicuję Portugalczykom z wiadomych względów, świetnie to się ogląda :beer:
Ano oglądałem podobnie. Byłem za Czarnogórcami, bo lubię niespodzianki.

Co do Czechów dla mnie to jest jakiś dramacik - z sentymentem wspominam wspaniałe Euro 96 i 04, ale teraz? Zwykły europejski solidniak. A jeśli chodzi o młodzieżówki to jak mam się dziwić, że nic z tego wyrosło skoro ich najlepszy piłkaz tamtego turnieju Martin Fenin woli skakać z okien i wpadać w depresje niż grać w piłkę. [k****] - gdybym ja miał taki talent do grania w piłke i zarabiał taka kasę tobym dmuchał i chuchał na swoje nóżki i żyły se wypruwał, żeby zapewnić sobie i mojej rodzinie zajebiste życie. A nie klepać bidę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 lis 2011, 23:59

Koszyk 1: Polska, Ukraina, Hiszpania, Holandia
Koszyk 2: Włochy, Niemcy, Rosja, Anglia
Koszyk 3: Chorwacja, Szwecja, Portugalia, Grecja
Koszyk 4: Dania, Francja, Czechy, Irlandia

Hiszpania-Niemcy-Portugalia-Francja? :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 lis 2011, 0:00

Polska, Niemcy, Portugalia, Francja? :lol:
Nawet będąc losowanym z pierwszego koszyka wygląda na to, że będzie wpier***.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 16 lis 2011, 1:04

emdżej pisze:Polska, Niemcy, Portugalia, Francja? :lol:
Nawet będąc losowanym z pierwszego koszyka wygląda na to, że będzie wpier***.
Patrząc na każdy zespół który na Euro jedzie wygląda na to że będzie wpierdol.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 lis 2011, 1:04

To właśnie miałem na myśli.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 lis 2011, 9:15

Tak sobie z kumplem gadam o eliminacjach, San Marino ma dobry bilans bramek 0-53. Mnie jednak najbardziej rozwaliła grupa I, Lichtenstein ma prawie taki sam stosunek pkt i bramek co Litwa. :haha:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 lis 2011, 10:07

Niech chociaż raz los się do nas uśmiechnie i da nam łatwą grupę :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 lis 2011, 10:08

KajoFC pisze:Niech chociaż raz los się do nas uśmiechnie i da nam łatwą grupę
W sumie jak zbłaźnimy sie w łatwej grupie, to będzie zabawniej, bo jak wpadniemy na na mocne ekipy, to będzie usprawiedliwienie, że nie dało sie w takim towarzystwie nic ugrać.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 16 lis 2011, 11:43

Jak na moje to od 2002 roku na wszystkich imprezach trafialiśmy w proste grupy tylko byliśmy frajerami. Korea, USA? Toć Korea pierwszy mecz w historii na Mundialu wygrała właśnie z nami, a grała wcześniej bodaj pięć razy. Kostaryka, Ekwador - toć to kelnerzy z trzeciego świata, Ekwadorczycy debiutanci. Austria, Chorwacja - cieniutcy gospodarze plus silna, ale jednak nie jakaś mocarna jak Holandia czy Hiszpania repra.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 lis 2011, 12:01

Polska, Ukraina, Irlandia, Czechy, Grecja(no, może Dania) to w miarę równe grono "słabych" na Euro 2012
Czyli w grupie możemy mieć 3 zespołu lepsze od siebie, lub(wariant optymistyczny) tyle jeden i dwóch rywali w naszym zasięgu.
Może wiec być bardzo źle , lub "tylko" trudno, co paradoksalnie może zdjąć część presji z rep. pzpn-u :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lis 2011, 13:35

Cudownie zagrała Portugalia, szybkosc,pomysłowość -miód.Troche szkoda Bośniaków ale wczoraj z ekipą Ronaldo nikt by nie wygrał.

Tutaj dodam ciekawy fakt bo wiadomo kto sędziował(stark). Pepe został skoszony jeszcze ostrzej niz Alves w pamiętnym meczu przez pepe tzn nakładka była bardziej oczywista i niebezpieczna... różnica był taka że Starka nie otoczyło 10 Portugalczykow a sam Pepe nie udawał złamania nogi- efekt... nawet nie pamiętam czy była żołta....ciekawa interpretacja.Oczywiscie nie mam zamiaru wszczynać jakieś ponownej kłótni ale bardzo mnie to zaciekawiło, dlaczego Stark za ostrzejsze i bardzej czytelne zagrania nie dał czerwonej.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 lis 2011, 13:53

MGiggs pisze:Cudownie zagrała Portugalia, szybkosc,pomysłowość -miód.Troche szkoda Bośniaków ale wczoraj z ekipą Ronaldo nikt by nie wygrał.
Bez przesady. Portugalia zagrała fantastyczne spotkanie,wszystko im wychodziło, w dodatku byli szalenie umotywowani ale gra sie tak jak przeciwnik pozwala a Bośniacy pozwalali na dużo a mimo wszystko zagrażali bramce Portugalczyków i strzelili 2 bramki a Dzeko trafil w spojenie. Brawa dla Portugalii ale z lepszym rywalem tak łatwo by nie hasali.

Co do Starka nie widze sensu do analizowania tej sytuacji i doszukiwania sie przyczyn. Inny mecz, inna historia, inne ustawienie sedziego, jak dla mnie nie ma sensu tego roztrzasac.

Szkoda bałkańskich ekip, Bośniacy mieli cięższe zadanie i wczorajsza Portugalia to były dla nich za wysokie progi ale liczyłem, że Czarnogórcy postraszą Czechów co nie miało miejsca.

Największe rozczarowanie to Turcy, spodziewałem się zaciętego i świetnego dwumeczu a Chorwacja gładko przeszła. Widocznie magia Guusa nie wszędzie działa.

Estonia jak można było przypuszczać popłynęła, dla nich ten baraż to był już spektakularny sukces. Można żałować, że Vidic zawalił tego karnego bo dwumecz Irlandczyków z Serbami byłby z pewnością fajniejszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”