EURO 2012: 1/2 Finalu - Niemcy vs Wlochy - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wygra ?

Czas głosowania minął 28 cze 2012, 0:41

Niemcy
6
24%
Wlochy
19
76%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Re: EURO 2012: 1/2 Finalu - Niemcy vs Wlochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 29 cze 2012, 9:11

maestro pisze:
10 pisze: Salas11 napisał(a):Montolivo przekombinował w tej akcji czym podniósł mi na moment ciśnienie, bo mógł i powinien walić z pierwszej piłki. Przynajmniej byłaby szansa na bramkę. Chciał przełożyć piłkę na prawą i nie wiem do końca, czy przez chęć oddania strzału mocniejszą nogą, czy minięcia Niemca (nie pamiętam kto to był)

Wilmore'a spytaj :)
Po pewnym czasie, niektóre żarty przestają być śmieszne, a stają się nudne :) Zaczepiać lubicie ale sami nie lubicie być zaczepiani...
To nie chodzi o "śmieszność". Wilmore, którego wiedzę osobiście cenię, skompromitował się z Monto, a przecież z każdym swoim postem podkreśla monopol na rację... Teraz w sprawie Diamantiego znowu sprzedaje kit i wmawia wszystkim, że grać powinien Giovinco...

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 29 cze 2012, 9:26

Brawo dla Włochów. Niemcy nie mieli nic do powiedzenia właściwie. Gdyby nie skuteczność Italii byłoby nawet 5-0. Finał znowu powtórką meczu grupowego. Zapowiada się interesująco.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 29 cze 2012, 10:22

Włosi pozytywnie zaskoczyli, tą Niemiecką maszynę zjechali jak dzieciaki... Co prawda razili nieskutecznością, Montolivo i Di Natale powinni conajmniej ustrzelić po dwa gole, w końcówce już Niemcy olali defensywę i Włosi z kontry mogli wpakować przynajmniej ze 3 gole - ogólnie, nasi zachodni sąsiedzi byli jak dzieci we mgle... Włosi natomiast pełna koncentracja, zaangażowanie i futbol totalny, prawdopodobnie zagrali jeden z najlepszych meczy od dłuższego czasu...

Nie spodziewałem się takiej gry po Włochach, że aż tak zneutralizują ekipę, która jak walec przechodziła przez rywali i wielu widziało Niemców z pucharem wygranym w cuglach, przecież to jest końcowa faza turnieju, drużyny powinny być już zmęczone sezonem, turniejem... Polska kadra na tym etapie by pewnie biegała z rozrusznikami serca a wczoraj Włosi przypominali cyborgi, jedynie Balotteli odpadł po skurczu.

Do tej pory kibicowałem drużynom w których grają gracze Realu, w meczu Portugalii z Hiszpanią miałem komfort, że mogłem sobie pozwolić na kibicowanie słabszemu, wczoraj kciuki trzymałem za Niemców ale z takiej niespodzianki trudno się nie cieszyć, bo nie wielu się spodziewało nie tyle wyniku, co takiego obrazu gry... W finale mam o tyle problem, że Hiszpanią się przejadłem, chciał bym aby w końcu wygrał jakieś zawody ktoś inny, pomimo, że Hiszpania ma sporo graczy Królewskich, to są też aktorzy teatralni z Barcelony - Chyba jednak postawię na Włochów i niech się stanie niespodzianka...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 cze 2012, 11:26

Italia w finale to wielkie zwyciestwo FAIR PLAY - wielkie zwyciestwo Hiszpani, ktora mogła wyrzucic Wlochow remisujac z Chorwatami, jednak tego nie uczynili w imię zasady RESPECT, FAIR PLAY i uczciwosci w futbolu.
No tak żadna zasługa Włochów tylko Hiszpanów :) Teraz Włosi powinni nastawić tyłki rywalom, bo w meczu Chorwacja-Hiszpania było bardzo blisko remisu 2-2, który wyrzucał ekipę Prandellego z imprezy.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 29 cze 2012, 11:34

Salas11 pisze:Diamanti w meczu z Niemcami nie zrobił nic, czego na jego miejscu nie byłby w stanie zrobić nawet w słabej formie Giovinco czy wpuszczony później (ale pewnie tylko w wyniku urazu Balotelliego) Di Natale.
To już tylko Twoje przypuszczenia, a fakty są takie, że Diamanti wypracował kolegom DWIE SETKI. Jedną zresztą nie wykorzystał "świetny napastnik z niesamowitym instynktem na dobicie rywala" Di Nalate.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 cze 2012, 11:35

Wyobrażacie sobie odrabianie strat z do bólu przewidywalnym i łatwym do zneutralizowania Diamantim na ataku? Ja jakbym na to nie spojrzał nie.
Dokładnie tak - ale łatwiej skrytykować moje słowa
że to Wilmore
I być zdolnym tylko do napisania o wciskaniu kitu jak 10, niż spróbować choć stanowisko uargumentować, faktycznie sprawę przemyśleć, zastanowić się i dojść do wniosku, że argumentów sportowych za wejściami Diamantiego nie ma, a jeśli ktoś jakieś podaje - to jeszcze lepiej pasują do Di Natale i Giovinco.
wpuszczony później (ale pewnie tylko w wyniku urazu Balotelliego) Di Natale.
Prawdopodobnie tylko - rozgrzewał się Nocerino, a Di Natale został ekspresowo wciągnięty na boisko. To byłby dopiero dowcip, gdyby Prandelli cenił wyżej również od Di Natale napastnika Bolonii.
Przez chwilę byłem skonsternowany bo usłyszałem "Panucci"
Słychać było to nie raz, nie dwa.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 29 cze 2012, 11:54

...i tyle w temacie

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 cze 2012, 12:08

Obrazek
Z pochodniami w Wieliczce. Biedni Włosi nie wiedzieli co się dzieje, musieli się czuć jak w nazistowskich Niemczech. Znowu wstyd na cały świat.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 29 cze 2012, 12:10

Wilmore pisze:I być zdolnym tylko do napisania o wciskaniu kitu jak 10, niż spróbować choć stanowisko uargumentować, faktycznie sprawę przemyśleć, zastanowić się i dojść do wniosku,
Ja CI przedstawiłem dwa argumenty - wypracował DWIE SETKI. Ty twierdzisz, że co miał piłkę, to tracił, bądź się przewracał (zabawne, bo tak zachowywał się w tym sezonie ten lepszy od Milito). Ja jestem nawet wstanie wyciąć Ci sytuacje Diamantiego z tego meczu. Chociaż, nie wiem czy położenie jak na tacy materiału filmowego i tak dojdzie do Twojej twardej głowy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2012, 12:42

Wilmore,ale Diamanti to przeciez pomocnik,a nie napastnik.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 cze 2012, 12:47

Wilmore,ale Diamanti to przeciez pomocnik,a nie napastnik.
1. W klubie to od jakiegoś czasu trequartista, więc wymyka się takiemu podziałowi - zresztą cofnęli go w Bolonii, bo wcześniej grał jako napastnik;
2. W reprezentacji gra tuż obok drugiego napastnika, a przed Montolivo/Mottą - wypada więc go nazwać napastnikiem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2012, 12:53

Dokladniej w reprezentacji gra za plecami napastnika ;) W Bologni jest rozgrywajacym,bardzo czesto operuje w srodku pola,lubi zejsc na skrzydlo. Cos jak Sneijder w Interze. Jak dla mnie to pomocnik,ale klocic sie nie bede. Jak zwal tak zwal.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 29 cze 2012, 13:56

Zawsze uwazalem, ze Mario dokona wielkich rzeczy. W wieku juniorskim tylko Adriano bardziej mi imponowal, ale to byla bestia niszczaca fizycznie rywali.
Super Mario juz u progu kariery ma szanse zgarnac prawie wszystkie najbardziej prestizowe laury - LM, mistrzostwo Anglii i Wloch, do tego mysle Euro, patrzac po tym co dotychczas prezentuja obaj finalisci faworyt jest dla mniej oczywisty.
Osobny akapit dla Pirlo bo strasznie imponuje i tak dalbym mu ZP, ale jej nie dostanie i chyba nie musze tlumaczyc dlaczego.
Trzeci akapit dla Prandelliego, ktory wszystko w tej kadrze poustawial, zawsze cenilem go bardzo wysoko, chociaz wydawalo mi sie, ze zaczyna isc z pewnymi decyzjami w zlym kierunku.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 cze 2012, 15:23

http://www.sport.pl/euro2012/1,126781,1 ... ie_do.html

Dobra dobra Gigi my dobrze wiemy ze wkurzyles sie bo pewnie gruba kasiore rzuciles na under 2.5 w tym spotkaniu :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 cze 2012, 15:32

Chlopaczek pisze:http://www.sport.pl/euro2012/1,126781,1 ... ie_do.html

Dobra dobra Gigi my dobrze wiemy ze wkurzyles sie bo pewnie gruba kasiore rzuciles na under 2.5 w tym spotkaniu :lol:
Pfff, na under byl za niski kurs. Pewnie postawil, ze Niemcy nie strzela. :lol:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”