Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria - Strona 9

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 cze 2010, 22:30

Torres ['] Navas też mnie irytuje niemiłosiernie. Asystę co prawda zaliczył a mógł mieć ich nawet więcej gdyby Xavi i Villa wykorzystali jego dobre podania, ale i tak nie lubię takiej gry. Kopnij-biegnij-dośrodkuj i na tym się repertuar Jesusa kończy :roll: Mata dostał szansę a w meczu z Chile mam nadzieję ujrzeć Pedro.

Szkoda karnego Villi i w ogóle tych wszystkich spartolonych szans, ale w przypadku Hiszpanów to nic nowego. Mecz przeciwko Chile zapowiada się zacnie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 cze 2010, 22:34

Mentor pisze:Mecz przeciwko Chile zapowiada się zacnie.
zapowiada sie, jednak jak to bywa z zapowiedziami... z duzej chmury maly deszcz.
Zapowiedz jak narazie jest taka, ze zobaczymy radosny futbol ale mysle ze ta Hiszania wcale nie musi wygrac z Chile, ktore jest iluzorycznie w sytuacji rozdajacego karty, niemnej karty tak naprawde rozdaje Szwajcaria... wygrywa 1:0 i przechodzi

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 cze 2010, 22:38

Ależ ja wiem, że Hiszpania wcale nie musi tego wygrać. Nie o ewentualny triumf Hiszpanii mi chodzi tylko o samą grę. Oczywiście może się okazać, że wcale nie będą to szczególnie ładne zawody, ale mimo wszystko są na to spore szanse. Nawet jeżeli Bielsa przygotuje bardziej defensywny wariant to nie wierzę, że będzie to stricte defensywna gra. Za dobrze się czują w grze do przodu, aby z niej zrezygnować a Hiszpanom łatwiej się atakuje kiedy rywal opuszcza od czasu do czasu zasieki. Suma summarum mam nadzieję, że będzie emocjonująco.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 21 cze 2010, 22:40

Chile wygrało dwa pierwsze mecze, a okazuje się, że jest w najgorszej sytuacji :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 cze 2010, 22:45

Jakby wykorzystali 50% swoich szans w obu meczach, to by byli w najlepszej.
Hiszpanie też strasznie w końcówce, albo opadli z sił, albo już im się nie chciało. Grali praktycznie na stojąco. Cesc mógł zaliczyć wejście smoka, ale nie zaliczył :P ciekawe dlaczego Xaviego zdjął. Uraz jakiś ? Choć pewnie nie, bo nic nie było widać, a sam Xavi był wyraźnie zły, że siada.
Navas rzeczywiscie irytujący, dziś nawet nie próbował dryblować, tylko wypuszczał piłkę do przodu i tak dogrywał. Ktoś ma statystyki jak wyglądały jego podania, tzn ile miał celnych ?

edit: już znalazłem 71, z czego 47 celnych. Kiepsko.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 cze 2010, 22:47

Ciekawe jak Bielsa ustawi swoj zespol na mecz z La Roja ??? Jezeli defensywnie i Chilijczycy dadza sie zepchnac to to bedzie dla nich katastrofa. Mam nadzieje na wymiane ciosow i wynik w stylu 3-2 albo 4-3. Dla Chile oczywiscie :mrgreen:

Honduras jedzie do domu,ale wstydzic sie na pewno chlopaki nie musza. Pod forma jest byla gwiazda Cagliari - David Suazo,chociaz z drugiej strony w pierwszej polowie musial sam biegac w ataku odbijajac sie raz po raz to od Pique,to od Puyola,a w drugiej polowie dostal do pomocy wazacego chyba dobre 100 kilo Welcome'a :)

Szpak i Lubanski to sie chyba poplacza jak Hiszpania odpadnie :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 cze 2010, 14:55

Najważniejsze, że Hiszpanie wygrali, nie było ani wielkiej gry z ich strony ani dobrej skuteczności i wykończenia sytuacji. Mam nadzieję, że to przyjdzie w kolejnych spotkaniach, bo nie wierzę, że Hiszpanie nie wygrają z Chile. Są na dobrej drodze ku zajęcia pierwszej pozycji. Nie wszystko jest jeszcze pewne, więc przynajmniej będzie ciekawie w ostatniej serii spotkań.

del Bosque był znany z tego, ze nie kombinował czy nie ingerował mocno w drużynę tylko dawał grać najlepszym. Tu powoli zaczyna wymyślać i dawać swoje pomysły. Dziwne te ustawienie wczoraj z Navasem typowym skrzydłowym i teraz nie wiem czy Villa miał w takiej sytuacji pełnić rolę podobną do Jesusa czy Navas miał być 3 napastnikiem. Widać także, że nie chce rozdzielić duetu Sergio-Xabi. Ja nie piszę, że La Roja gra dwójką defensywnych pomocników, bo tak nie jest, a Alonso od dawna nie pełnił roli defensywnego pomocnika w tej drużynie. To trochę przeszkadza w ustawianiu taktyki, bo jeden z nich zabiera miejsca, albo 2 napastnikowi albo skrzydłowemu, bo Xavi musi grać. Bardzo zaskoczyły mnie zmiany, nie wiem czy one miały coś dać drużynie czy Sfinks przeprowadza takie zmiany, żeby każdy z pola zaliczył epizod na Mundialu.

crackerjack
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: crackerjack » 22 cze 2010, 16:14

W tej grupie najprzyjemniejszy dla oka futbol rozgrywa ekipa Chile. Szybko, dokładnie rozgrywają piły, skaczą, tańczą, niemalże fruwają po murawie. Nie powinna zatem dziwić pozycja no.1 w tej grupie. Ciekaw jestem jak zaprezentują się 25. VI z Hiszpanią.

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 22 cze 2010, 16:27

Villa powinien odpocząć 1 mecz za chamskie i celowe uderzenie w twarz

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 cze 2010, 16:46

Najgorzej, że zapewne gdyby zawodnik Hondurasu upadł i zaczął zwijać się z bólu to być może Villa by poniósł konsekwencje na boisku. Natomiast zachował się normalnie jak facet nie robiąc kabaretu i przeszło to w sumie bez echa. Ale misie z FIFA i UEFA dalej będą przeciwko powtórkom telewizyjnym dla sędziów.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 cze 2010, 16:47

Dokładnie to samo pisałem po meczu. Gdyby Honduranin przyaktorzył to by pewnie było czerwo. Teraz sprawa jest już zamknięta.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 cze 2010, 16:53

Dla mnie spokojnie Villa mógłby dostać 2 spotkania zawieszenia. Takiemu zawodnikowi nie przystoi takie zachowanie. Nie wiem dlaczego tak zrobił czy zawodnik z Hondurasu go kopnął czy specjalnie nadepnął na stopę, ale tak odreagowywać nie powinien.

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 22 cze 2010, 17:21

Inna sprawa, że było kilka bardziej chamskich i brutalnych fauli nieodgwizdanych jak graczy WKS na Elano czy Bastosie lub Caceresa na Montolivo.Więc jeśli Fifa zawiesi Villę jak Gazeta.pl podaje to nie będzie to sprawiedliwe.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 cze 2010, 17:22

W takim wypadku należałoby wzorem inny użytkowników napisać, że to spisek przeciwko Hiszpanom.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 22 cze 2010, 17:30

Byly brutalne faule, ale te wszystkie sytuacje byly w ramach toczonej gry. Sytuacja z Villa jest zgola odmienna, gdyz uderzyl rywala, kiedy pilka byla poza gra, dlatego w takim wypadku reakcja FIFY nie bylaby niczym niezwyklym.
Jesli w jakis innych spotkaniach, rowniez mialo miejsce uderzenie przeciwnika, podobnie jak w przypadku Hiszpana i Komisja Dyscyplinarna z ramienia FIFA nie zareagowala, to wowczas moznaby mowic o "spisku przeciw Hiszpanom". Jesli takowa sytuacja nie miala miejsca, zawieszenie zawodnika Barcelony bedzie czyms naturalnym.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”