Reprezentacja Argentyny (zbiorczy) - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Re: Reprezentacja Argentyny (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 14 paź 2009, 18:46

Mentor pisze:Messi na ławce \o/ Jestem za. W ogóle mogliby go wyrzucić z reprezentacji. Cudnie by było.
Jak mozesz tak życzyc piłkarzowi swojego ulubionego klubu :?:
Ja wiem ze boisz sie kontuzji, ale jednak mółbys kibicowac mu na obu frontach. Wg Mnie taki samoblubne zachowanie. TYLKO u Ciebie to dostrzegłem. 99% fanów chce zeby piłkarz jego ulubionego klubu byl powolywany do reprezentacji.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 paź 2009, 18:57

Ja się cieszę, że Chorwacja nie dostanie się na mundial. Eduardo sobie odpocznie w tym czasie :]

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 paź 2009, 20:20

Mecz Urugwaj - Argentyna jest o 23 czy o północy?

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 14 paź 2009, 22:11

o północy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 paź 2009, 23:12

Mirek15 pisze:99% fanów chce zeby piłkarz jego ulubionego klubu byl powolywany do reprezentacji.
Poproszę o szczegóły Twoich badań :lol: Ja mam odmienne podejście i bynajmniej nie jestem w tym podejściu odosobniony.

Sprawa jest banalnie prosta. Jestem kibicem Barcelony. Tylko i wyłącznie. Oczywiście oglądam mecze Argentyny (głównie ze względu na Leo), ale spokojnie mógłbym je sobie darować jeżeli Messi przestałby grać. Zresztą czytając żale jak to Leo zawodzi w reprezentacji autentycznie nóż mi się w kieszeni otwiera. Skoro piłkarz w klubie gra bardzo dobrze i wykazuje olbrzymią ochotę do gry w reprezentacji to chyba nie trzeba być geniuszem, aby pomyśleć, że problem może tkwić gdzieś indziej niż w samym piłkarzu? Zwłaszcza, że cała reprezentacja spisuje się beznadziejnie. Gdyby trenerem nie był Maradona to nawet nie byłoby dyskusji na temat winnego takiego stanu rzeczy. Narkus jednak wciąż ma olbrzymie poparcie w swoim kraju i niektórzy winą obarczają najlepszego piłkarza globu a nie tego śmiesznego faceta na ławce trenerskiej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 paź 2009, 1:52

Mentor pisze:nie tego śmiesznego faceta na ławce trenerskiej.
Póki co, to Messi może na razie buty nosić Maradonie. W dupie był i gówno osiągnął, jak do tej pory. A dziś pokazuje, że w reprezentacji grać mu się za bardzo nie chce.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 paź 2009, 2:04

Mecz nudny - Argentyna jedzie do RPA,gdzie jeśli coś się nie zmieni w grze obronnej tej repry mogą nawet nie wyjść z grupy :P BTW - Messi zagrał słabe zawody...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 paź 2009, 2:06

To są jakieś jaja :shock:

Oglądam cały mecz Urugwaj-Argentyna, niewiele się dzieje, ciągle 0-0

jest 82 minuta, zachciało mi się pić, nalałem sobie soku, wracam po 2-3 minutach przed komputer, a tu ... Argentyna prowadzi 1-0, a zawodnik z Urugwaju dostał czerwoną kartkę :lol:

kupon w plecy [']

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 paź 2009, 10:16

cloner

Naprawdę klepie mnie to jakim piłkarzem był Diego bo nie ma to żadnego wpływu na trenerkę. Jako trener osiągnął póki co niemal zrujnowanie reprezentacji, która posiada naprawdę dobrych piłkarzy a gra beznadziejnie.

Wczoraj odpuściłem po pierwszej połowie bo aż zęby bolały od oglądania tego. To ja już wolę te nudne mecze Barcelony w których udanych zagrań jest tyle ile nie wymienili Argentyńczycy podczas wszystkich spotkań za kadencji Maradony.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 paź 2009, 10:19

Argentyna w końcu wymęczyła awans, ale na zwycięstwo wczoraj nie zasłużyła. Z drugiej strony jednak Urugwaj nie potrafił wykorzystać słabości rywali i teraz musi grać w barażach. Chwilę przed czerwoną kartką dla Caceresa pomyślałem, że będzie cud jeśli nikt z boiska przed czasem nie wyleci.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 paź 2009, 12:03

Argentyna zagrała beznadziejnie i szkoda widzieć ten zespół w takim stanie. Kompletny chaos i bezład.
A Verona to się w ogóle nie spodziewałem, choć jego to przynajmniej znałem czego nie można powiedzieć o Gutierrezie i Schavim :lol:
Diego jest niesamowity jak można powoływać takich graczy jak oni czy gnojek Otamendi, i pomijać Lisandro Lopeza, Cambiasso, Gago, Waltera Samuela czy Lucho Gonzaleza :roll:

Swoją drogą Di Maria to też od Zarate jest zdecydowanie słabszy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lut 2010, 1:28

Bramkarze: Mariano Andujar (Catania Calcio), Sergio Romero (AZ Alkmaar)

Oborńcy: Martin Demichelis (Bayern Monachium), Nicolas Otamendi (Vélez Sársfield), Walter Samuel (Inter Mediolan), Nicolas Burdisso (Inter Mediolan), Clemente Rodriguez (Estudiantes), Gabriel Heinze (Olympique Marsylia)

Pomocnicy: Javier Mascherano (Liverpool FC), Jonas Gutierrez (Newcastle United), Angel Di Maria (Benfica Lizbona), Juan Veron (Estudiantes), Jesus Datolo (Olympiakos Pireus), Mario Bolatti (ACF Fiorentina Florencja)

Napastnicy: Javier Pastore (US Palermo), Carlos Tevez (Manchester City), Lionel Messi (FC Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madryt), Diego Milito (Inter Mediolan)

K... Maradona zaczął ćpać czy może rzucił używki. Naprawdę po nim się takiej kadry nie spodziewałem. Samuel :shock: nie ma Gago, Collociniego WTF. Czy to jakiś krok ku normalności. Jasne, że są dla mnie nazwiska i osoby totalnie mi nic nie mówiące począwszy od bramkarzy Bolattiego i Datolo kończąc. Wiem, że Mario ostatnio zapewnił awans i niezłe noty zbierał, ale to tyle. O obecnych bramkarzach nie mam zdania, nie wiem co zrobili ci, na których jeszcze niedawno liczono - Ustari to [ch**] wie co robi, a ten z Lazio czy Saragossy...
Nie wiem czy wiele postaci mi to brakuje, bieda w obronie na bokach, Asnaldi nie gra bo w Rosji przerwa. Innych specjalnie nie potrafię wymienić, no może Zabaleta, który dość regularnie gra. Cieszy mnie jednak, ze jest Walter i mam nadzieje, że niedługo będzie i Milito, jest jeszcze nadal Gonzalo z Villarrealu czy przede wszystkim Garay, który dobrze gra w Realu.
Ciekawie to wygląda w każdym razie.
Where is Lucho. :?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 lut 2010, 2:13

parę naprawdę dobrych powołań ja tu widzę.
Powołany Samuel :D Czyli wreszcie obrońca z prawdziwego zdarzenia. Super, że powołany został też Diego Milito, bo to po prostu napastnik klasy światowej i świetny fachowiec. W dodatku w porównaniu do tych eksperymentów na pozycji "dziewiątki" typu Martin Pelegrino, to niebo a ziemia.
Dobrze też, że jest Burdisso, bo od kiedy trafił do Romy, gra regularnie i naprawdę dobrze (wygryzł Mexesa, co jednak osiągnięciem jest). Na pewno gracz lepszy od Collociniego, czy niedoświadczonego Otamendiego.
No i bardzo fajnie, ze powołany został Pastore :D . Ostatnio w Palermo zaczął grać naprawdę bardzo dobrze i widać, że chłopak ma duży talent. Na pewno, lepiej by grał 20-letni Javier niż 35-letni Veron (bo Pastore to OPS)
Jasne, że są dla mnie nazwiska i osoby totalnie mi nic nie mówiące począwszy od bramkarzy Bolattiego i Datolo kończąc.
Bolatti ostatnio trafił do Fiorentiny. Co prawda to sam początek jego kariery we Florencji, ale na razie jakiś on niewyraźny, na razie niczym się nie wyróżnia. Defensywny pomocnik, wysoki, tyle zaobserwowałem. :P
Datolo, natomiast to typowy lewoskrzydłowy. Szybki, niezły technicznie, przebojowy w argentyńskim stylu, ale ogólnie bardzo przeciętny, (teraz Napoli, wypożyczyło go do Olimpiakosu, a we włoskim klubie był rezerwowym, co dobrze świadczy o jego klasie). Kompletnie nie rozumiem, dlaczego Maradonna go (nie pierwszy raz) powołuje.
Mi natomiast nic nie mówią nazwiska: Clemente Rodriguez, Jonas Gutierrez (jego widziałem raz i zagrał słabo) i Mariano Andujar (niby Calcio, ale nawet go nie zauważyłem)

Ogólnie wygląda to nieźle. Beznadziejne boki obrony. Ja bym chyba powołał Insue z Liverpoolu bo coś zaczyna grać powoli chłopak, no i Zabaliete, skoro Mancini go wystawia. W bramce też kiepsko, choć ten Sergio Romero zły nie jest. No i z jeden dobry środkowy pomocnik by się przydał.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 18 lut 2010, 10:17

Bida na bokach obrony :?
Heinze nadaje się już tylko na środek, Clemente Rodrigueza kojarzę ze Spartaka Moskwa (dawne dzieje), chyba, że to zbieżność nazwisk. Jęsli nie to jest lewym obrońcą, ale ma juz chyba ponad 30-stkę.
Na prawej stronie też nie lepiej. no chyba, że Diego znowu zapoda 3:4:3 :D

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 18 lut 2010, 10:26

brakuje przede wszystkim bedacych w tym sezonie w dobrej formie srodkowych pomocnikow - lucho, evera banegi z valencii
wobec bidy na bokach na obrony powolalbym takze na ms (ostatnie,ze wzgledu na wiek) utrzymujacego rowna forme zannetiego
cambiasso nie ma,bo diego wyzej ceni masherarano ,poza tym jakos nigdy styl estebana nie sprawdzal sie w kadrze
Mi natomiast nic nie mówią nazwiska: Clemente Rodriguez
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spiel ... daten.html
jest to pozyteczny,twardy,nieustepliwy,agresywny lewy obronca,znany z wystepow w espanyolu
ostatnio mozna go bylo zobaczyc w finale kms przeciwko barcelonie,gdzie nie dal absolutnie pograc henry`emu (co nie jest w tym sezonie duzym wyczynem)

na ms podstawowa jedenastka powinna wygladac nastepujaco:
bramkarz
zanneti,samuel,milito (gonzalo),clemente
masherano,ever,lucho
messi,milito,kun

sa to zawodnicy doswiadczeni i bedacy w tym sezonie w dobrej formie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”