Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 kwie 2006, 1:26

Mistrz Lyon przegrywa dziś w zaległym meczu Ligue 1 - 2;1 na stadio Luisa II w Monaco. Javier Ernesto Chevanton obudził sie ostatnio na całego - jak jest zdrowy to wymiata był podopieczny Zdenka Zemana. Na 1:0 sam na sam i nie daje szans Coupet. Piękna podanie na wolne pola :] na 2;0 Marco Di Vaio po rożnym - w zamieszaniu. W ostatnich minutach Carew zmiejszył rozmiary porażki strzelając taka bramke troche w swoim stylu :wink:

Lyon po mistrzoskiej kolejce wygrał w świetnym stylu mecz z PSG a dzis juz chyba nie da motywacja. Mundial te sprawy :lol: Przynajmiej tyle Monaco ma z tego sezonu że pokonało mistrza - 5 krotnego mistrza Francji.

Ciekawe czy Giudolin uratuje posade na przyszły sezon w klubie z ksiestwa ? Pewnie jak by wrócił do Włoch to długo bezrobotny nie bedzie. Włosi pamietaja że zrobił pake z Palermo ale na Szał Zamparino musiał pokazać kto rządzi na Sycylji :lol: Mafioso z Palermo :wink:

Wygrywa też Bordeaux 3:0 w Sochaux - i już chyba wyjaśnia kwestie vicemistrza Francji i LM rzecz jasna, bo wyszli z dołka i nie sądze by znów zaczeli dołować - Bordeaux w końcu nie traci bramki - do nie dawna najlepsza defensywa w europie :!: zaciała sie na kilka kolejek - machina nie funkcjonowała ale teraz wszystko wraca do normy :]

Ayala Fajna strona :!: Zapisałem sobie adres :] już wczesniej przed tym jak bana dostałeś :] dzieki za prv bedą odwiedzał tą stronke :)

Pozdro

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 kwie 2006, 11:59

Lyon zawsze mial slabosc do AS na Stade Luis || fakt ze koncentracja juz nie ta ale Carew strzelil bramkę w szoku bylem co nie zmienia faktu ze powinien odejsc. Jak dla mnie dzis zagrali zbyt pasywnie moze jakis kac?
Mam nadzieje ze pobija rekord ligi pod wzgledem zwyciestw i zwyciestw na wyjezdzie ;p

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 kwie 2006, 12:06

J1mmy a jak teraz wygladają te rekord ? I kto ustanowił jest [kiedy] masz może taki spis ? Bo chcą pobić rekord zwyciestw, zwyciestw na wyjeździe i rekord pod wzgledem pkt w sezonie :)

No może popili i meczyło ich :lol: Carew strzela po dłuższej przerwie jak sie nie myle. Teraz głośno o transferze a na początku sezonu zadawano sobie pytanie ile strzeli i czy bedzie jedna z najwiekszych gwiazd ligi. Choc co by nie mówic ten początek sezonu miał super.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 kwie 2006, 15:07

Ilosc punktów to 80 ustanowiony przez Marsyllię co dalej to nie wiem :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 kwie 2006, 23:59

PARIS SG - MARSEILLE 2:1 :jupi: :mike: :jupi:

W finale Pucharu Francji spotkały się bardzo znane wielu kibicom na całym świecie drużyny będące odwiecznymi rywalami, które co ciekawe w ostatnich latach nie mogą sie pochwalić żadnymi sukcesami czy to na krajowym podwórku czy też tym bardziej na arenie międzynarodowej. Przed meczem buki na zwycięzcę jak mi się wydaje typowały Paryżan a ja po ostatnich meczach obu drużyn sądziłem że wygraja gracze OM. Na szczęście (zresztą jak zwykle) się myliłem i z dwóch moich ulubionych francuskich drużyn po puchar Francji sięgęła ta zdecydowanie bardziej przeze mnie lubiana. Mecz miałem przyjemność oglądać dzięki uprzejmości polskiego Eurosportu :brawo: Sam pojedynek był jak to w przypadku obu nieprzepadających za sobą ekip emocjonujący. Obejrzałem wiele bramek, czasami nudę, złośliwe i brutalne faule, przypadkowe przewinienia (także sędziego liniowego :haha: ), trochę teatru i co najważniejsze zwysięstwo PSG. Niestety dzięki turniejowi snukera nie widziałem na żywo pięknego strzału B. Kalou :evil: i prowadzenia po 4 min Paryża. Optycznie przewagę miało OM bo i ono musiało częściej atakować by odrobić straty. Po drugiej bramce dla PSG zdobytej przez Dhorasoo jego ekipa osiągnęłą przewagę i wydawało się ż tylko kwestia czasu sa kolejne bramki. Jak to w życiu bywa niczego nie można być pewnym i po ładnej akcji OM na tablicy widniał wynik 2:1. Ten gol całkowicie odmienił sytuację na boisku i Marseille z zagubionej drużyny zaczęła mocno naciskać. Dziękli temu mecz znów stał się bardziej emocjonujący a ja sam nabrałem obawy czy PSG dowiezie korzystny dla siebue rezultat. Na szczęście Letizie nie popełnił żadnego błędu i to Paryżanie sięgnęli po Puchar Francji. Ta wygrana daje możliwość gry w kolejnym sezonie w PUEFA co wielce prawdopodobne nie miało by miejsca poprzez zajęcie czwartego miejsca w tabeli ligi. Tak więc pozostaje czekać na spełnienie plotek dotyczących transferów i zdetronizowanie OL w przyszłym sezonie w lidze :pray:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 30 kwie 2006, 1:04

Lukaz pisze: Tak więc pozostaje czekać na spełnienie plotek dotyczących transferów i zdetronizowanie OL w przyszłym sezonie w lidze

Za 2 lata najszybciej PSg ma budzet transferowy praiwe jak Lyon 30mln robi wielką różnicę :D
PSg ma praiwe dobrego trenera i prawie dobry sklad oni są w ogólności praiwe świetni szkoda że w ldize idzie im jak w szkocką kratę:)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 kwie 2006, 1:47

j1mmy pisze:Za 2 lata najszybciej PSg ma budzet transferowy praiwe jak Lyon 30mln robi wielką różnicę
PSg ma praiwe dobrego trenera i prawie dobry sklad oni są w ogólności praiwe świetni
Jak pokazało Chelsea w LM i pucharach Anglii pieniądze nie grają :D O Lyonie też bym nie powiedział że mają (bo mieli) dobrego trenera. A Houlier pierwszy sezon w Liverpoolu tez miał dobry, kolejne były prawie dobre :hardkor:
j1mmy pisze:w ldize idzie im jak w szkocką kratę
Czyli po latach chudych przyjdą tłuste :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 maja 2006, 11:10

J1mmy gratuluje zakupu :wink: Oby tylko młody Toulalana szanse dostawał :) A rywalizacja w srodku pola Lyonu jest duża. Chyba że Aulas juz postanowił jak zamierza odpowiedzieć na nie które oferty...

PSG zaczyna polowanie od bramkarza - wychowanek Nantes Landreau i trzeci obecnie bramkarz "Trójkolorowych" będzie grał na Parc de Princes. To nie koniec wzmocnien mówi się o Amararu Diane czy Yoanne Gourcuff'ie ale młody podpisał nie dawno nowa umowe z Rennes wiec wątpie. Zreszta Milan i Kanonierzy mają go tez na oku :wink: Nadal nie wiadomo co z Pauletą :roll: Ponoć nawet z Lyonem jest łączony ? co ty na to ? Król strzelców :]

Tyle się mówiło że na Stade Velodrome nie będzie czystek, że one obejmą przedewszystki Paryż po tak nie udanym sezonie a tym czasem trener OM Ferenadez obejmie Auxerre po Santinim. Obaj nie zagrają w LM czyli plan nie wykonany. Jeszcze sie okaże że Santini trafi z Auxerre do OM. Choć prasa pisze że będzie to ktoś z trójki: Deschamps, Tigana, Blanc

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 21 maja 2006, 12:25

No co Toulalana to mam mieszane odczucie boje sie ze po prostu nie zagra sobie za duzo, chyba ze to bedzie alternatywa dla Wladcy rzutów wolnych , swoją drogą jego zakup swiadczy o tym ze Pedrietti odejdzie :)
Mowi sie jeszcze o paru graczach ostatnio no i przede wszystkim o napastniku z nazwiskiem Pauleta swoje lata ma ale skutecznosci nie traci
:D ale przewijają sie najrózniejsze nazwiska od RvN po Trezeguet :D
srodek pola w Lyonie to jest ciezkie miejsce do rpzebicia sie, nie wiadomo co ze skrzydlowymi bo tak naprawde nie ma zadnego zastepcy dla Florenta(no powiedzmy ben Afra ale on trenera do siebie jakos specjalnien ie przekonal). PSG chyba spróbuje powalczyc w tym sezonie to dobrze dla ligii ciekawe czy wreszcie wyjdzie cos wiecej z tego niz w ostatnich latach, Zdaje sie ze Diarra nie odejdzie bo na razie Lyon nie szuka DM :)
Co do deshampsa mowilo sie ze Real wezmie ale widac OM tez nie wzgardzi

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 maja 2006, 15:07

J1mmy piszesz że ciężko będzie przebić się w drugą lini Lyonu młodemu Toulalana - bo wiadomo jak jest - nawet jak Perdetti odejdzie [ wiesz gdzie ? :roll:] a wiesz coś nowego na temat młodego gracza Rennes - Yoann Gourcuff ? Ponoć Lyon nadal o niego walczy :roll: Mimo zapuku Toulalana. Młody był łączony z Arsenalem ale już odpadł z wali o niego. Milan chce by zastąpił w drużynie Manuela Rui Coste ale cały czas w walce pozostaje Lyon [to nie DM wiec żadna alternatywa dla Diarry] Jak to jest wiesz coś na te temat o którym dziś piszą Włoch :?:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 22 maja 2006, 11:15

Yoann Gourcuff bliżej mu Paryż niż Lyon co zreszta dosc zrozumiałe bo ilu srodkowych pomocników może być w Lyonie. Co do Diarry alternatywa dla niego może być młody Clement , który już swoje szanse dostawał ale ile z tego wyjdzie nie wiadomo, jeśli oddamy Diarre podobno kupimy Yana 2 Mekuna(chyba cos pokrecilem w nazwisku ale wiadomo o kogo chodzi ^^). Kraza jednak plotki o Davidzie Trezeguet a oferta dla Paulety szok!
:)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 maja 2006, 11:30

Bliżej do Paryż mówisz hmm to ja już nic nie rozumiem :roll: Trzeba czekać chyba - podpisał nowa umowe z Rennes mi. dla tego by klub mógł za niego dostać swoje. Miał wcześniej umowe nie profesionalną :wink:

Yan za Diarre ? a w zasadzie chyba Jean Makuon [tak się pisze chyba :P] miał by zastapic Diarre ? mówimy o tym z Lille ? A co z Seydou Keita z Lens ? Już nie interesują się nim ? Cos ucichły spekulacje na jego tema a były nim zainteresowane niezłe firmy 8) Jeszcze Zokora z "Zielonych" o którego pyta Tottenham.

Jak Lyon sprzeda Diarre to jestem pewien że znajdzie w samej Ligue 1 drugiego takiego gracza :!: Pod tym wzgledem liga jest cool. Może nie każdemu się to podoba że Lyon sypnie kasa jak Paulecie i ma - ale coż życie i rynek :]

P.S Oferta dla Pedro Paulety - szok :shock: lata ma swoje - ale sznute sjanperską też - w Ligue 1 grarantuje co sezon mi. 15 bramek. Widać że pan Aulas wyszedł z takiego założenia - kupujemy 15 bramek :wink: Gdyby to było oferta z OM nie było by tematu ale Lyon może go skusić ...

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 22 maja 2006, 12:42

A to nie bylo tak ze tej umowy nie podpisal i ze chce zostac we Francji owszem Lyon sie nim intersowal ale pewnie nie bedzie go interesowala opcja lawki.

Tak ten z Lille ostatecznie pewnie sie skonczy albo my albo Manchaster United a o panu z Racingu Lens nic mi nie wiadomo, o Zokorze mowilo sie jakis czas temu ale po Coppa Africa temat ucichl.

Co do Paulety Lyon szuka snajpera z nazwiskiem a gracz Paris SG spelnia wymagania :D ale dla mnie to on nie odejdzie to jest symbol PSG no ale trzeba mu oddac ze nic lepszego pod reka nie ma chyba ze juve poplynie :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 maja 2006, 13:41

J1mmy chyba jednak Gourcuff podpisał nową umowe bo z nim była taka sama sytuacja jak z Clerciem w Lyonie. Sam wiesz - młody dostał szanse i oczarował ale nadal był traktowany jak gracz ze szkółki [primevary :wink:] i miał umowe jak amator co pozwalało każdemu klubowi z nim rozmawiać - w zasadzie z jego rodzicami :wink:

Chyba jednak Diarra zasili MU :roll: na to się zanosi ... [szkoda :P] a nie wierze w to że Lyon sprzedał by Malijczyka nie mając już następcy :wink: Ktoś z tej trójki wymienianej.

j1mmy pisze: chyba ze juve poplynie
Dla kilku klubów to może być główny temat okna. Bo co chwile czyta się o podobnych informacjach. Założymy temat "Bazar w Turynie" :P

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 22 maja 2006, 16:48

Tak tak ale rozmawialem z paroma osobami od lig ę i poobno Toulalan moze grac na defensywnym szanse pewnie dostanie Clement może sie sprawdzi ale wolałbym nie mysleć o drużynie bez defensywnego p.
Jednakże JMA lubi zaskakiwać 50 baniek na transfery + 30 za Diarre no cóż to daje pewne pole manewru :) skonczy sie pewnie na jakimś dobrym mieszkańcu Afryki :-) jestem spokojny

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”