Złota Piłka - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
22%
Ribery
21
46%
Ronaldo
15
33%
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 lip 2008, 1:48

Tak przyznaje sie bez bicia, pomylilem sie. Co nie zmienia jednak faktu, ze byla to pomylka spowodowana czytanym własnie artykulem o Zapatero w Przekroju. A koledzy, ktorzy stawiaja swieczki itp cuda zapewne posiadaja olbrzymia wiedze na temat poruszonego wczesniej przeze mnie tematu.
Prawda jest jednak bardziej bolesna. Z doswiadczenia wiem, ze wiecie wielkie g... przez duze G.
Wiem, ze OT i ewentualnymi sankcjami nie bede zaskoczony, a tym bardziej nie bede mial o nie pretensji.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lip 2008, 1:50

Super, ekstra, fajnie etc. etc.

Nie odpowiedziałeś jednak na najważniejsze pytanie wiec powtórzę.

Co jest źródłem Twojej wiedzy na temat opinii Oleguera?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 lip 2008, 2:02

arek_ahig pisze:Tak przyznaje sie bez bicia, pomylilem sie. Co nie zmienia jednak faktu, ze byla to pomylka spowodowana czytanym własnie artykulem o Zapatero w Przekroju. A koledzy, ktorzy stawiaja swieczki itp cuda zapewne posiadaja olbrzymia wiedze na temat poruszonego wczesniej przeze mnie tematu.
Prawda jest jednak bardziej bolesna. Z doswiadczenia wiem, ze wiecie wielkie g... przez duze G.
Wiem, ze OT i ewentualnymi sankcjami nie bede zaskoczony, a tym bardziej nie bede mial o nie pretensji.
miales byc grzecznym userem a tu znowu sobie zaprzeczasz. W koncu wiesz lepiej od fanow Blaugrany nt walki Presasa o autonomie Baskow.:lol: A teraz znowu starasz sie wmowic ze wiesz wiecej chociaz sam nic nie wiesz.
PS: kiepskie masz doswiadczenia

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 lip 2008, 2:11

Po kolei, bo duzo tego.
Fajnie, że napisałeś nieco więcej wyrazów niż zazwyczaj, ale to jeszcze nie to o co mi chodziło bowiem chyba się w pewnym momencie (już na początku) zgubiłeś, ale mniejsza o to.
Mozliwe, ze ostatnimi czasy moje posty ograniczaja sie do krotkich wypowiedzi, zeby nie pojsc jeszcze dalej i powiedziec, ze wlasciwie ich braku. Czasu nie bylo i tyle. Gdybys przeanalizowal wczesniejszy okres wiedzialbys, ze potrafie budowac dluzsze wypowiedzi. Nabylem ta umiejetnosc w szkole podstawowej i gimnazjum :).

Mentor pisze:
Nie odpowiedziałeś jednak na najważniejsze pytanie wiec powtórzę.
Nie odpowiedzialem, bo bylem w trakcie pisania tej wczesniejszej wypowiedzi, wiec nie widzialem twojego ostatniego postu.

I najważniejsze
Mentor pisze: Co jest źródłem Twojej wiedzy na temat opinii Oleguera?
Nie potrafie wskazac ci teraz konkretnych linkow, adresow stron itp., a zapewne tego ode mnie oczekujesz. Blizej zainteresowalem sie tym juz spory kawal czasu temu. Mianowicie przy okazji promocji ksiazki. Jedyna mozliwoscia ewentualnej weryfikacji mojej wiedzy na ten temat moze byc przedstawienie jej tobie, jezeli bylbys tym zainteresowany. Ale to raczej nie dzisiaj, bo raz: pozno, a dwa: w pokera gram :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lip 2008, 2:19

Cieszę się, że w końcu odpowiedziałeś na kluczowe pytanie.

Oczywiście byłbym bardzo rad gdybyś zapodał jakieś linki, ale nie jest to konieczne. Moje pytanie było bardziej ogólne. Po prostu wiem, że wszelakich informacji na temat kwestii autonomii Katalonii można znaleźć bardzo wiele, ale stanowisko Oleguera to co innego. Presas nie jest medialną osobą a co za tym idzie ciężko trafić na jakieś jego wypowiedzi odnośnie tego zagadnienia. Jego książka to w zasadzie jedyne źródło rzetelnej informacji i ciekaw byłem czy czytałeś ją czy też nie. Przypuszczam, że nie i tyle. Ja oczywiście również nie widziałem jej na oczy.

Dobranoc.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 lip 2008, 2:21

Bienias pisze: miales byc grzecznym userem a tu znowu sobie zaprzeczasz
w miare swoich sil i mozliwosci :P
Bienias pisze:W koncu wiesz lepiej od fanow Blaugrany nt walki Presasa o autonomie Baskow
napisalem przeciez, ze z pewnoscia czesc fanow Barcelony wie na ten temat wiecej ode mnie, wszak to powinno byc oczywiste. byc moze i ty sie do nich zaliczasz. Nie przecze :) Choc w wiedze kolegi kaczego smiem watpic, ale taka moja podejrzliwa ta ludzka natura.
Istote problemu stanowi wasz atak na moja osobe, spowodowany ta wczesniejsza pomylka, ktora w gruncie rzeczy nie wynikala przeciez z mojej niewiedzy. Chyba, ze uwazasz inaczej :)
Bylbys grzecznym userem, takim jak ja staram sie byc ;)(w miare swych ludzkich sil i mozliwosci), to zwrocilbys mi ladnie uwage, ze herezje glosze. ot co, pozdrawiam

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 lip 2008, 2:29

arek_ahig pisze:w pokera gram

Na czym ? partypoker czy everest ?
Chcesz stracić kasiorę dzisiaj to wal do mnie na PW :!:

arek_ahig pisze:Oleguer to prawie jak terrorysta Razz
A tak zupelnie powaznie ja osobiscie nie podzielam jego zdania w sprawie całkowitej autonomii Kraju Basków. Rozpisalbym sie wiecej, ale kto chialby to czytac. Razz Poza tym co ja tam wiem w porownaniu do Oleguera Smile On jakas ksiazke napisal?
:arrow:
arek_ahig pisze:Nie potrafie wskazac ci teraz konkretnych linkow, adresow stron itp., a zapewne tego ode mnie oczekujesz. Blizej zainteresowalem sie tym juz spory kawal czasu temu. Mianowicie przy okazji promocji ksiazki. Jedyna mozliwoscia ewentualnej weryfikacji mojej wiedzy na ten temat moze byc przedstawienie jej tobie, jezeli bylbys tym zainteresowany.

Błagam Mentora aby nie wklejał mi linka co to Ironia, bo chyba coś tu nie gra

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 lip 2008, 2:47

Mentor pisze:Presas nie jest medialną osobą a co za tym idzie ciężko trafić na jakieś jego wypowiedzi odnośnie tego zagadnienia. Jego książka to w zasadzie jedyne źródło rzetelnej informacji i ciekaw byłem czy czytałeś ją czy też nie. Przypuszczam, że nie i tyle. Ja oczywiście również nie widziałem jej na oczy.
Książki oczywiscie nie czytałem. Widzialem jedynie przytaczane fragmenty i wywiad z Oleguerem z promocji książki. Nie znam rzecz jasna pelnego i w pelni wiarygodnego stanowista Presas w sprawie Kataloni, ale przy okazji wydania tej ksiazki szukalem informacji o nim, a przede wszystkim jego pogladach spoleczno-politycznych, bo wydalo mi sie to niezwykle ciekawe. Wiem, ze w przeszlosci byl zagorzalym nacjonalista katalonskim i bral udzial w nielegalnych zgromadzeniach z podobnymi sobie, za co stanal nawet chyba przed sadem. Wiem takze, ze publicznie deklarowal, ze wolalby reprezentowac barwy Katalonii na arenie miedzynarodowej anizeli Hiszpanii. Uzyl nawet ostrych slow, nie pamietam jednak jakich, a nie chcialbym sklamac, w kazdym badz razie cos o ciemiezcy. Jak widac nie rzuca slow na wiatr, bo z tego co mi wiadomo onegdaj dostal powolanie od Aragonesa, ale z niewiadomych mi bynajmnije powodow zrezygnowal/odmowil. I wiem jeszcze troche wiecej rzeczy na ten temat, ale niestety goni mnie czas. Poker wzywa :) Moze pozniej

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 lip 2008, 2:50

kaczy pisze: Błagam Mentora aby nie wklejał mi linka co to Ironia, bo chyba coś tu nie gra
A jednak :D
kaczy pisze: Na czym ? partypoker czy everest ?
wszędzie:)
w chwili obecnej (stan na godzine 2.50) na bet most, poker trillion, nordicbet i NoIQ poker :D

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 lip 2008, 2:50

Taki z Ciebie 'oczytany' chłoptaś a mojego posta wyżej nie wyczytałeś.
Nie chcesz grać, to nie! Łaski bez !

Dobranoc

---------edit:

Sorki, ale w tym samym czasie wysłaliśmy posta ;)

... Szkoda, może kiedy indziej

------------edit2

No generalnie to w plecy, ale z dnia na dzień coraz lepiej :twisted:

- Ide Spać, 3m się.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2008, 2:56 przez kaczy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 lip 2008, 2:54

Taki z Ciebie 'oczytany' chłoptaś a mojego posta wyżej nie wyczytałeś.
Nie chcesz grać, to nie! Łaski bez !
Dzisiaj nie da rady. Za duzo tego na raz. Jutro. Zawsze przyda sie dodatkowa kaska :twisted: A co dobry jestes? JAkies sukcesiki?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 lip 2008, 14:22

Dla rozluznienia atmosfery przeslanie od ziomkow Oleguera Presasa Renoma:

A Zlota Pilke powinien dostac Buffon. O!

misio
Zbanowany
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 17 lip 2008, 14:53

gdyby pilka nie byla tak komercyjna jak teraz to wybor najlepszego gracza zeszlego sezonu nie bylby zadnym problemem.niestety takie nagrody na ogol wedruja do zawodnika ktory najbardziej pomoze promocji futbolu i dobrze gral na imprezie ktora przyciagala przed tv najwiecej niedzielnych kibicow.niestety taki wybor najlepszego pilkarza nie ma za duzo wspolnego ze sprawiedliwym wyborem.

najlepszy gracz poprzedniego sezonu zachwyval pilkarska europe nie na jednej imprezie czy podczas jednego meczu lecz w trakcie calego dlugiego sezonu
na poczatku sezonu ze swoja druzyna wygral najwazniejszy mecz tej czesci sezonu bedac w nim jednym z najlepszych graczy i prowadzac zespol do kolejnego trofeum
w srodku sezonu ten gracz podobnie jak w poprzedniej czesci sezonu poprowadzil zespol do triumfu w waznych rozgrywkach bedac bohaterem meczu
w koncowce sezonu gracz ten zanotowal fenomenalne statystyki w ciagu kilkunastu zaledwie meczy w ktorych gral bezposrednio po kontuzji w jdnej z najlepszych lig swiata podczas gdy reszta druzyny zawodzila,sam ja wyciagnal o kilka pozycji w ligowej tabeli

kazdy kto zna sie choc troche na pilce bez trudu wytypuje tego zawodnika a dla niedzielnych kibicow bedzie to zaskoczenie i beda sie smiac bo nie strzela bramek z przewrotki i nie widuja go w reklamach

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 lip 2008, 15:39

Tak wiemy, Super Pippo powinien dostać Złotą piłkę. Zabawny jest :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Złota Piłka - France Football

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 paź 2008, 14:59

Lista zawodników nominowanych do "Złotej Piłki" za rok 2008:

Emmanuel Adebayor (Togo, Arsenal Londyn)
Sergio Aguero (Argentyna, Atletico Madryt)
Andriej Arszawin (Rosja, Zenit Sankt Petersburg)
Michael Ballack (Niemcy, Chelsea Londyn)
Karim Benzema (Francja, Olympique Lyon)
Gianluigi Buffon (Włochy, Juventus Turyn)
Iker Casillas (Hiszpania, Real Madryt)
Cristiano Ronaldo (Portugalia, Manchester United)
Didier Drogba (Wybrzeże Kości Słoniowej, Chelsea Londyn)
Samuel Eto'o (Kamerun, FC Barcelona)
Cesc Fabregas (Hiszpania, Arsenal Londyn)
Fernando Torres (Hiszpania, FC Liverpool)
Steven Gerrard (Anglia, FC Liverpool)
Zlatan Ibrahimović (Szwecja, Inter Mediolan)
Kaka (Brazylia, AC Milan)
Frank Lampard (Anglia, Chelsea Londyn)
Lionel Messi (Argentyna, FC Barcelona)
Pepe (Portugalia, Real Madryt)
Franck Ribery (Francja, Bayern Monachium)
Wayne Rooney (Anglia, Manchester United)
Marcos Senna (Hiszpania, Villarreal)
Sergio Ramos (Hiszpania, Real Madryt)
Luca Toni (Włochy, Bayern Monachium)
Edwin van der Sar (Holandia, Manchester United)
Rafael van der Vaart (Holandia, HSV Hamburg i Real Madryt)
Ruud van Nistelrooy (Holandia, Real Madryt)
Nemanja Vidić (Serbia, Manchester United)
David Villa (Hiszpania, Valencia CF)
Xavi (Hiszpania, FC Barcelona)
Jurij Żirkow (Rosja, CSKA Moskwa)
Od siebie wtrące że nie mam pojęcia jakim cudem Del Piero nie jest nominowany do 30 :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”