Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2010, 22:44

10 pisze:Świetny mecz króla strzelców La Liga.
Tytuł króla strzelców La Liga dzierży się dożywotnio? :P

Brawo Urugwaj! Cieszy mnie ten wynik pod warunkiem, że do fazy pucharowej obok Urugwaju awansuje Meksyk :P Niecierpliwie czekam zatem na drugi mecz tej grupy. Chyba nawet bardziej niż na Argentynę.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 cze 2010, 22:45

Swietnie ataki RPA czytal i rozbijal Arevalo Rios - dla mnie po Forlanie i Godinie najlepszy zawodnik na boisku. Mam nadzieje,ze szybko wykuruje sie Fucile,bo bez niego Urugwaj sporo traci. Suarez zagral bardzo przecietnie,a Cavani o dzisiejszym wystepie musi szybko zapomniec.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 16 cze 2010, 23:17

Mentor pisze:
10 pisze:Świetny mecz króla strzelców La Liga.
Tytuł króla strzelców La Liga dzierży się dożywotnio? :P
Sorry, nieporozumienie. Byłego króla strzelców.
;)

@up - fakt, Cavani też nie błyszczał. W ofensywie grał tylko Forlan. Ale jak!

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 16 cze 2010, 23:31

Piękna chwila gdy buczoki zamilkły. :D Wciąż Ameryka pokazuje klasę, oby jutro Meksyk przedłużył tą dobrą passę. :D

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 17 cze 2010, 0:39

A co do tego karnego, to myślicie że słuszny? Według mnie sędzia miał prawo gwizdnąć, chociaż Suarez troszeczke przyaktorzył gdy zobaczył ze zle przyjął i juz nie dojdzie. Chociaz w sumie i tak karnego nie powinno byc bo był spalony. Po polecanym tu filmie "Zabić sędziego" to myśle że dzisiejszy arbiter może już zapomniec o finale. Nie rozumiem tez czemu Suarez oceniany jako przeciętny. Przeciętny to był Cavani, Suarez biegał, szarpał kiwał, zaliczył 2 asysty w tym jedną genialną(tu ładne porownanie Szczęsnego-podwojna krotka) Obok profesora Forlana zdecydowanie najlepszy gracz na boisku. Podobnie jak Mentor na sensacje mundialu typowałem Meksyk i licze, że wyeliminują jutro Francuzów, co biorąc pod uwage że Francja gra gówno wcale nie byłoby aż taką sensacją.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 cze 2010, 0:40

Piotr pisze:A co do tego karnego, to myślicie że słuszny? Według mnie sędzia miał prawo gwizdnąć, chociaż Suarez troszeczke przyaktorzył gdy zobaczył ze zle przyjął i juz nie dojdzie. Chociaz w sumie i tak karnego nie powinno byc bo był spalony
Jaki spalony? Pokazywali powtórkę i na pewno spalonego nie było.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 17 cze 2010, 0:44

Engel w studio mówił, że był przy tym podaniu kontakt Cavaniego i wtedy już Suarez był na spalonym. Powtorka w zwolnionym tempie pokazuje, że taki kontakt rzeczywiście był.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 17 cze 2010, 7:59

W istocie piłkarze Urugwaju wczorajszym meczem zapewnili sobie w moim przekonaniu awans do fazy pucharowej.

Trudno sądzić,że Meksykanie wygraną zarówno z Francuzami,jak i Urusami lub Les Blues ograją Meksyk i RPA. Gdyby nawet tak się stało,to nie sposób przypuszczać,że którekolwiek ze spotkań zakończy się różnicą trzech bramek,co w praktyce premiuje graczy Tabareza.

RPA zagrało źle,ale nie katastrofalnie wg mnie,wynik stanowi tylko odzwierciedlenie świetnego ustawienia i nastawienia do gry Urusów,o Forlanie jako o jednym z nielicznych piłkarzy na turnieju można powiedzieć,że ma za sobą świetny mecz.

Moim zdaniem faworytem do wygrania grupy są na dzień dzisiejszy piłkarze Tabareza,bo Francja nie jest tak dobra,ażeby wygrać z zapewne lepiej dysponowanym Meksykiem niż przeciwko RPA,ale moim zdaniem spotkanie zakończy się podziałem punktów,bo w takiej sytuacji Francja ogrywając RPA będzie miała 5pkt,a Meksyk ogrywając Urugwaj też mógłby tyle zgromadzić i tym sposobem wyjść z grupy. Jestem jednak niemalże pewien,że Meksyk meczu z Urugwajem nie wygra. :mrgreen:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 cze 2010, 13:12

Piotr pisze:Suarez troszeczke przyaktorzył
To jest jedna z wad Suareza. On przy większości kontaktów z rywalem pada jak rażony piorunem i macha rękami.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 cze 2010, 21:19

Żałosna jest tak Francja, nie potrafią skleić jednej ciekawej akcji w ofensywie. Ribery, Malouda, Govou w pomocy, a wg. mnie najkorzystniej wygląda Diaby. Meksyk jest lepszy, gdyby Vela choć trochę pomyślał byłoby zapewne prowadzenie jego drużyny. Nie wiem czy w takiej sytuacji można zrobić coś bardziej debilnego. W ich ekipie zawodzi chyba tylko Rafa w drugiej linii, dwie naprawdę głupie straty. Francuzi mają ogromny problem za to ze swoją prawą stroną, każdy zawodnik Aguirre może tam dojść do dośrodkowania czy strzału, będąc bez obrońcy.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 17 cze 2010, 21:20

Ależ ten Anelka jest beznadziejny.
:rotfl:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 cze 2010, 21:26

Gdzie jest Henry? :| Z Urugwajem wszedł i wyglądało to lepiej. Ale tarot Domenechowi powiedział... no dobra, dam mu spokój.
Kiepsko, nudno, dupa. Meksyk powinien to wygrać, będzie frajerstwo, jak tak się nie stanie. Bardzo szkoda Veli, bo liczyłem że będzie miał udany turniej i wejdzie w nowy sezon z fajnym doświadczeniem, a tu pupa.
Francja 4 lata temu też kiepsko wyglądała i się udało. Jednak w tym roku może być bardziej jak w Korei niż w Niemczech. :P

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 324

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 cze 2010, 21:46

O czym myslal Vela w tej sytuacji, ze zdecydowal sie na strzal? Czy naprawde oni maja problem z uzywaniem mozgu? Brak slow. Pewnie Meksyk to i tak wygra, ale troche szkoda bo byly b. fajne kursy na ht/ft 2/2 i sytuacja Veli mi calosc skutecznie popsula.

Zal patrzec co sie dzieje z Francja, kadrowo naprawde mieliby potencjal, no ale Domenech pokazuje do czego jest zdolny.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 cze 2010, 22:12

Francja wraca do domu. NIe wierze ze Urugwaj i Meksyk nie zagraja na zwycieski remis

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 cze 2010, 22:20

Nie żebym tak lubił Francuzów, ale mogli w inny sposób ośmieszyć swojego trenera. Biegnie sobie kilkanaście metrów z piłką w pole karne, nikt go nie atakuje i wywalcza karniaka, w pierwszej połowie otworzyli korytarz po prawej stronie. Zmiennicy pokazali wielkie nic, Ginac jest drewniany i to wiedziałem, a Mathieu nie znam, ale teraz wiem, że z całą pewnością potrafi strzelać bardzo wysoko po tragicznych decyzjach.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”