Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 cze 2010, 18:30

- Nie jestem dumny ze swojego zachowania wobec Emilio Izaguirre, ale tak zadziałał mój instynkt. Po prostu nie spodziewałem się w tym momencie, że obrońca będzie próbował na mnie nacierać - powiedział David Villa. - Po prostu stałem, zostałem zaskoczony, a reakcją było wyprostowanie ręki. Następnym razem postaram się zachować inaczej w takiej sytuacji - dodał.
Uwielbiam takie tłumaczenia. :lol:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 322

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 25 cze 2010, 2:16

Hiszpanii wystarcza zwyciestwo jedna bramka zeby przegonic Chile w tabeli i co za tym idzie byc w 1/8.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 cze 2010, 2:26

No tak, nie zauwazylem. Wiedzialem, ze cos nie gra :lol: dzieki ;)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 25 cze 2010, 12:16

Dzisiaj liczę na awans Chile i przynajmniej remis Hondurasu w meczu ze Szwajcarią. Oby Hiszpania i Chile awansowało. Szkoda że Chile nie strzeliło więcej goli Szwajcarii lub Hondurasowi bo na pewno okazje ku temu były, a teraz będą musieli się męczyć. Nie zagra Behrami. Jakieś osłabienie jest.
Villa powinien odpocząć na 1 mecz :roll:
Kto awansuje przy takich wynikach :?:
Hiszpania 1:0 Chile
Szwajcaria 1:0 Honduras

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 cze 2010, 12:21

Hiszpania i Chile chyba. Bo Chilijczycy i Szwajcarzy mieliby taką samą ilość strzelonych i straconych bramek, ale bezpośredni mecz między tymi drużynami przemawia na korzyść tych pierwszych. Tak mi się wydaje.

E: No, skoro Fieldy potwierdza, to musiałem dobrze napisać. :wink:
Ostatnio zmieniony 25 cze 2010, 12:25 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 cze 2010, 12:23

Chile, bo w meczu ze Szwajcarią wygrało

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 cze 2010, 20:10

Pewnie mnie zlinczujecie, ale chciałbym, żeby Hiszpanie odpadli, jak już jedziemy niespodziankami to jedźmy po całości. Szwajcaria pewnie wygra z Hondurasem i awansuje, a nie chciałbym, żeby Chilijczycy opadli bo to moim zdaniem kandydat na czarnego konia turnieju.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 cze 2010, 20:22

Boromir pisze:Pewnie mnie zlinczujecie
:bicz2:
nie mogą odpaść, bo tylko wygrana Hiszpanów da mi wygraną :P ostatnie zdarzenie na kuponie.

Cesc znów na ławce zaczyna. Zapowiada się ciekawe widowisko, ciekaw jestem czy Chile znów będzie miało mase okazji, czy może tym razem będzie ich mniej, a skuteczność będzie lepsza :P Na pewno będzie ciekawiej niż w meczu Portugalczyków z Brazylią, bo tutaj obie ekipy walczą o awans, więc nie będzie kalkulacji.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 cze 2010, 20:24

Boromir pisze:Pewnie mnie zlinczujecie, ale chciałbym, żeby Hiszpanie odpadli, jak już jedziemy niespodziankami to jedźmy po całości. Szwajcaria pewnie wygra z Hondurasem i awansuje, a nie chciałbym, żeby Chilijczycy opadli bo to moim zdaniem kandydat na czarnego konia turnieju.
Nie jesteś jedynym, który chciałby odpadnięcia Hiszpanów, jestem pewien, że jest wielu, którzy wręcz tego pożądają.
Wątpię, żeby Hiszpanie dzisiaj odpadli, skład wygląda prawie tak jak zakładano przed Mundialem, jeśli będzie skuteczność po stronie Villi i Torresa to nie boję się o końcowe rozstrzygnięcie. Trochę będzie mi szkoda Chile jeśli odpadną, bo zasłużyli sobie także na awans, ale to Szwajcarów typowałem do wyjścia z grupy i jako czarnego konia. Jakby skończyło się po 1-0 dl Hiszpanów i Szwajcarów byłoby OK.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 cze 2010, 21:18

Pozamiatane. Chile na początku dość dobrze i stworzyli sobie szanse, jednak Hiszpania dominuje i pewnie jeszcze coś wsadzi. Można się przyczepić do drugiej żółtej Estrady, naprawdę przypadkowa, ale powinien ją zarobić wcześniej, więc Chile nie powinno mieć pretensji.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 cze 2010, 21:21

Po meczu. Ja tam faulu na Torresie nie widzialem. Chile swietnie zaczelo,ale potem ich bramkarz zachowal sie jak kompletny idiota i wszystko leglo w gruzach. Jestem strasznie zawiedziony :cry:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 25 cze 2010, 21:25

Chile przegrywa 0:2 i samo jest sobie winne. Dwa beznadziejne błędy w obronie. Trudno liczyć na korzystny rezultat. Czerwona kartka dla Astrady z dupy, tym samym sędzia pozostawił Chile na pastwę losu.

Wg mnie ekipa z Ameryki Płd. nie zasługuje i tak na awans. Drużyna, która określa się mianem ofensywnej, a strzela dotychczas dwa gole? Coś tu jest nie tak. Co z tego, że bez przerwy atakuje, skoro kiedy do piłki dochodzi Sanchez albo Valdivia, to można w ciemno obstawiać, że będzie strata, albo co najwyżej aut. W obronie Chile gra tragicznie. Jeśli cudem wyjdzie z tej grupy to Brazylia rozniesie je w pył. Szkoda mi jedynie Bielsy bo odwala kawał roboty, a ci piłkarze i tak popełniają debilne błędy, które są chyba ich hobby. Dryblingi Sancheza, straty Valdivii, bezsensowne strzały Gonzaleza... Trudno, żeby coś takiego przyniosło awans.

Szkoda, bo zapowiadało się fajnie, ale okazuje się jednak, że Chile to jeszcze niedojrzała ekipa. Na drugą połowę pozostaje wierzyć w Bielsę, ew. że Sanchezowi wreszcie uda się drybling. Jeden gol może być dla Chile na wagę złota, bo wtedy awansują nawet przy jednobramkowym zwycięstwie Szwajcarii.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 cze 2010, 21:25

Jakby to był Włoch byłby nurek :wink: . Nie zmienia to faktu, ze Chilijczykom przydaloby sie troche oglady, bo ostre popierdole z nich. Po co kopac Torres (Torrezza wersja dla Lubanskiego) bez pilki, po co ostro faulowac od tyłu na polowie Hiszpanów? Jak sie nie umie faulowac taktycznie to sie ponosi konsekwencje. Ponce tez powinien wyleciec za faul na Xabim. Szkoda bo fajnie graja, ale musza nauczyc sie troche europejskiego futbolu.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 cze 2010, 21:26

Niech Honduras zagra jak Australia i bedzie bosko ;D

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 25 cze 2010, 21:29

Zeby Honduras utrzymal wynik to będzie dobrze 8)

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”