Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 08 lis 2014, 22:43
rekinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 lis 2014, 22:58
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 08 lis 2014, 23:02
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 08 lis 2014, 23:10
Marcinhp
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 08 lis 2014, 23:41
blackmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 08 lis 2014, 23:52
Dotarł w 2010. I to nawet w tym okresie, gdy schodził już z piedestału.Ligue 1 - był piekielnie silny Lyon, ale do półfinału nigdy nie dotarł. Podobnie może być z PSG.
Zwłaszcza, gdy weźmiemy pod uwagę, że Old Trafford opuścił Ferguson i taką zmianę u United uważam za naturalną. Muszą się ogarnąć, tyle.
Marcinhp
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 08 lis 2014, 23:59
Ja pisałem o tym silnym Lyonie, nie ogólnie jako klubie. Ten z 09/10 to nic w porównaniu do ekipy Le Guena czy Houlliera. Dlatego porównałem ją do PSG.Marcinhp pisze:Dotarł w 2010. I to nawet w tym okresie, gdy schodził już z piedestału.
Z weteranów Giggsa, Vidicia, Evry i Ferdinanda? Z tych wiecznie kontuzjowanych piłkarzy ze środka pola? To, co pozostawił Ferguson to Jones, Smalling, de Gea, Welbeck (no tego akurat sprzedali) czy Rooney. Reszty zawodników już nie ma albo za chwilę zaczną odgrywać mniejszą rolę z racji wieku (Fletcher, Carrick). Ferguson miał pokolenia Beckhama, Neville'ów, Scholesa itd., następnie byli Ronaldo i Rooney, a kolejno zdobył mistrzostwo mając z przodu genialnego van Persiego. Gdyby Szkot został to zająłby się pracowaniem nad kolejnym pokoleniem, ale odszedł i to zadanie spadło na jego następców. I to uważam za naturalne, przecież ze składem z kończącego się sezonu 2012/2013 sir Alex nie pracowałby przez kolejną dekadę.Marcinhp pisze:Naturalne jednak byłoby czerpanie z tego co zostawił Ferguson, a rozwalenie tego wszystkiego i budowanie na zgliszczach raczej takowym nie jest.
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 lis 2014, 0:24
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lis 2014, 2:12
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 lis 2014, 2:40
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 lis 2014, 4:09
W sumie gdyby nie Ronaldo i Messi powiedziałbym że piłka jest....pozbawiona indywidualności niż kiedyś-takie moje zdanie
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 lis 2014, 8:40
Trochę popłynąłeś. Jeżeli patrzymy na umiejętności indywidualne to nie ma lepszego zawodnika od Ronaldinho. Przecież ten człowiek robił cuda z piłką, asysty i gole to nie jest wyznacznik umiejętności indywidualnych. jak Maradona ciągnął sam słabe Napoli to było coś. A nie teraz taki Ronaldo i Messi nabijają statystyki, bo mają obok siebie jednych z najlepszych piłkarzy świata. Nie wydaje mi się żeby Messi, czy Ronaldo strzelili tyle goli grając w jakiejś słabej drużynie.Kamil232 pisze:Notabene właśnie spójrzmy jeszcze na Ronaldihno w owym sezonie 04-05 miał 13 goli i 14 asyst i DOSTAŁ ZŁOTĄ PIŁKĘ. Toż to przecież jedno wielkie nic w porównaniu do ostatnich sezonów Bale. W kolejnym 05-06 najlepszym miał 26 goli i 23 asysty. Bale w tamym sezonie 22 gole i 19 asyst, rok wcześniej 26 goli i 15 asyst. Porównywalne statystyki, nieco słabsze, ale przypominam, że z Dinho wtedy robiono Boga.
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 09 lis 2014, 13:32
A ja wiem czy =LM? Mówimy o najlepszych klubach i najsilniejszych ligach. Jeśli spodziewasz się, że ktoś powie, że poziom piłki nożnej poleciał na mordę, bo Rangersów nie ma w pierwszej lidze no a w całej Szkocji nadal nie nauczyli się grać w piłkę to raczej się tego nie doczekasz...janop pisze:I kolejny raz okazuje się, że piłka nożna=Liga Mistrzòw. Smutne.
Emerald

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 lis 2014, 14:41
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 09 lis 2014, 15:09
Minor
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio