Piłkarski Klub Porównawczy - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Piłkarski Klub Porównawczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 29 paź 2022, 9:11

Dopiero wstalem i w pierwszej chwili myslalem, że to Henry mowi, że Eto'o nie byl na poziomie Anelki i już posta skleilem o tym :P

Henry był lepszym pilkarzem od Lewego, Benzemy i Suareza. Nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym. Najlepszy pilkarz w historii Premier League.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 paź 2022, 9:22

Hersk pisze:
29 paź 2022, 9:11
Henry był lepszym pilkarzem od Lewego, Benzemy i Suareza
Zaśmiane na głos. Co czwarty post o piłce to taki trolling, że aż szkoda odpowiadać.

Henry był bdb piłkarzem, ale taki Eto'o moim zdaniem był na podobnym poziomie. Nie da się ich tez moim zdaniem porównać 1 do 1, bo Eto'o to jednak był napastnik lis pola karnego, a Henry potrafił piłkę częściej zejść na skrzydło, stąd większa ilość asyst. Bramkowo rozkłada się to bardzo bardzo podobnie.

Eto'o hulał w Hiszpanii, a Henry w Anglii. Eto'o coś postrzelał we Włoszech, a Henry coś postrzelał w Hiszpanii, plus obydwaj dołozyli po 50 goli na peryferiach futbolu, Kameruńczyk w Turcji, a Francuz w MLS. ;)

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 29 paź 2022, 9:24

Stwierdzenie, że Henry był lepszym piłkarzem od tej trójki to trolling? :roftl3: Gość był absolutną gwiazdą Premier League latami, 4 razy królem strzelców, wygrał wszystko z kadrą, ma pomnik przed stadionem Arsenalu. Jeżeli dla ciebie opinia, że Henry był lepszy od Lewego czy Benzemy jest kontrowersyjna, to o czym tu dyskutować? Przecież to absurd.

I gówno prawda, że Etoo był lisem pola karnego, przecież on też schodził na skrzydło. Na pewno był piłkarzem mobilnym, wystarczyło ogladac Barcelone za jego czasów.

PS jak szkoda odpowiadać to nie odpowiadaj, mam cię na ignorze i nie pisz w moją stronę, to ja tez nie bede w twoją. I spokój masz typie

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 paź 2022, 9:27

Hersk pisze:
29 paź 2022, 9:24
mam cię na ignorze i nie pisz w moją stronę
To tak nie działa. :roftl3:

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 29 paź 2022, 9:29

Jak zarzucasz mi trolling i dyletanctwo bo twierdzę, że 4 krotny król strzelców Premier League był lepszy od Lewego to przecież jakiś absurd. EOT

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 29 paź 2022, 9:32

Henry był graczem jak na tamte lata bardzo nowoczesnym i sam czasem się zastanawiam ile by dziś tłukł bramek w fajnej, ofensywnej drużynie. Jego jedynym mankamentem było chyba tylko to, że mimo świetnych warunków fizycznych dość słabo grał głową. Ale poza tym all inclusive. Bił karne, wolne, potrafił uderzyć zza pola karnego. Czego chcieć więcej? Porównywać do współczesnych asów jednak go nie będę bo już widzę że ten temat będzie kolejnym typu - "a ja myślę że (...) a skoro tak myślę to tak jest".

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 29 paź 2022, 9:36

Maradonę się porównuje do Messiego to Heńka, który grał w czasach Lewego itd nie można? :D to jednak nie aż tak duża różnica.

Przecież Henry był geniuszem, to co on grał w Arsenalu to jest nieprawdopodobne. Regularność, finezja, mnóstwo goli i mnóstwo asyst. Wielki piłkarz, na pewno ścisła czołówka legend Premier League, dla mnie najlepszy piłkarz w historii tej ligi i jeśli ta opinia jest kontrowersyjna, to ja nie wiem kogo wymienić żeby nie było kontrowersyjnie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 paź 2022, 9:39

Hersk pisze:
29 paź 2022, 9:24
4 razy królem strzelców,
37 meczów - 24 gole
37 meczów - 30 goli
32 mecze - 25 goli
32 mecze - 27 goli

dla porównania statsy Eto'o z Hiszpanii:

37 meczów - 25 goli
34 mecze - 26 goli
36 meczów - 30 goli

+ sezony pewnie z kontuzjami: 18 meczów - 16 goli, 19 meczów - 11 goli.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 29 paź 2022, 9:44

Czyli jedynie golami mierzymy? To Shearer jest najlepszym piłkarzem w historii Premier League a niedługo będzie nim Kane?

Podajesz suche liczby i one mają być jedynym wyznacznikiem? Styl gry, wpływ na zespół itd nie ma znaczenia. Eto'o byl na tym samym poziomie, jak ktoś stawia wyżej Heńka to trolluje :lol2: :lol2:

Trolluje bo uważam że Francuz był lepszy od Etoo itd? Okej wybitny koneserze futbolu,

Okej liczby.

Heniek w Premier League:

258 meczów, 175 goli, 80 asyst

Eto'o w La Liga:

280 meczów, 162 gole, 35 asyst

Henry w lepszej lidze to wszystko zrobił.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 paź 2022, 9:48

Hersk pisze:
29 paź 2022, 9:44
Czyli jedynie golami mierzymy?
Nie?
Ale to ty podałeś za przykład 4 tytuły króla strzelców. Pomyśl najpierw co wypisujesz.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 29 paź 2022, 9:50

no wynik bramkowy to jedyny, na jakim mozna porownywac henry'ego z napastnikami typu eto'o, czyli klasycznymi lowcami bramek krecacymi sie po polu karnym. no ale na takiej zasadzie to maradone mozna porownywac co najwyzej z higuainem, a nie messim. henry takim gosciem nie byl, spora czesc kariery spedzil na skrzydle, nawet jako napastnik gral gleboko, czesto w duecie z innym napastnikiem. tu fajnie widac po najlepszych golach, ze mnostwo akcji zaczynal za szesnastka

dla mnie gracz wybitny. gole golami, ale jakie to czesto byly gole, co on potrafil robic z pilka, jak osmieszal obroncow. poza tym taka subiektywna kwestia - mial jakis taki przyjemny sposob poruszania sie, po prostu swietne sie go ogladalo

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 29 paź 2022, 9:54

Henry grywal na skrzydle pewnie ponad 100 meczów w karierze, a i tak kręcił takie liczby no i tez liczba asyst budzi podziw. Eto'o grał na 9, ale byl pilkarzem niezwykle ruchliwym, lubił atakować z pilka przy nodze, lubil zejsc na skrzydlo, ale finalnie był kilerem, choć grywal na skrzydle bo był szybki, potrafil kiwnać itd.

Wybitni napastnicy, ale no Henry po prostu byl kozakiem nad kozakami. No i ta jego elegancja, firmowe uderzenie wewnetrzna czescia stopy po dlugim slupku - poezja.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 29 paź 2022, 10:03

Henry to był taki upgrade'owany Benzema - tzn. Karim nad resztą 9-tek ma dużą przewagę jeżeli chodzi o angażowanie się w konstruowanie akcji, liczbę podań, operowanie daleko od pola karnego etc., co jest niesamowitym ułatwieniem w grze dla zespołu. Henry miał to samo, tylko miał jeszcze jeden atut - świetny drybling i rewelacyjną szybkość, przez co nie dość, że cofał się głębiej, to jeszcze robił przewagę pojedynkami 1 na 1, a pod względem dorobków strzeleckich nie ustępował żadnemu napastnikowi w tamtych czasach. Dlatego też swobodnie można było go wrzucić np. na skrzydło.

Brak złotej piłki wtedy gdy dostał Szewczenko to był żart (tzn. zasłużył bardziej od Szewy), kiedyś to sprawdzałem i on tam bił w 2004 roku kalendarzowym Ukraińca na głowę w statystykach, tzn. jak ludzie mieli ból tyłka o Lewy vs Messi, to tam była realnie przepaść na korzyść Francuza, a wynikowo nie wyglądał gorzej (ten sezon gdy Arsenal nie przegrał w lidze meczu), gorsza ZP niż ta dla Modricia, który miał dużo lepsze osiągniecie zespołowe chociaż od wiadomego duetu. :P Pewnie zadziałał efekt psychologiczny słabego Euro u Francuzów.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 29 paź 2022, 10:11

Czyli jednak można uważać że Henry byl lepszy od Eto'o? :witam: i od Lewego i Benzemy? Uff

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 29 paź 2022, 10:24

na pocieszenie trzeba powiedziec, ze raczej na 100% nie beda gorszymi trenerami od henry'ego

Obrazek

ale zalosc. przypuszczam, ze gdyby dac potrenowac te zespoly losowemu forumowiczowi, nie wygladaloby to gorzej :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”