Reprezentacje San Marino, Malty, Andorry .... (zbiorczy) - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 lis 2005, 11:34

Uczta intelektualna-dyskusja mikusia z rufusem.

Awatar użytkownika
Rufus
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rufus » 12 lis 2005, 15:58

Mikusinski pisze:
Rufus pisze:
Mikusinski pisze:
Zapewne Aruna Dindane. Tak samo było z Angolą, gdzie w sporcie była dobra tylko koszykarski zespoł zenski. A teraz Dindane, Toure, Drogba, by sie tak bardzo nie cieszyli, gdyby nie feralny karny wykonywany przez Wome(jego głupia upartość, karny mial przecież wykonywać Eto'o)
no właśnie o niego mi chodziło, ale jaką Angolą Drogba, Toure to przecierz piłkarze z Wybrzeża Kości Słoniowej...
Rufus-chodziło mi, że Angola też nie była jakąś afrykańską potęgą w piłce nożnej.
ok może nie zrozumiałem :lol:, mają kilku naprawde dobrych Mantorras chyba jest największa gwiazdą (napastnik Benfici), stracili Rafaela z Herthy na rzecz Niemiec (ich pech), dobry jest jeszcze Chainho z Nacional Funchal i Freddy z FC Moreirense i to chyba na tyle, to ich największe "gwiazdy" :D a wnioskuje 'Piotrkowi' żeby dać ostrzeżenie za niepisanie na temat :twisted:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 maja 2006, 17:53

Armenia ma nowego trenera :) Nasz grupowy rywal w miesiac po zwolnieniu Holendra Henka Wismana zatrudnil na to stanowisko Ormianina Samwela Darbinjana. Trener ten zostal po raz drugi selekcjonerem reprezentacji Armenii, bo poprzedni Ormianow prowadzil w sezonie 1995/96... W ostatnich eliminacjach MŚ Armenii nie poszlo najlepiej bo zajela przedostatnie miejsce wyprzedzajac tylko Andore...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 cze 2006, 18:27

Martinho pisze:Armenia ma nowego trenera :) Nasz grupowy rywal w miesiac po zwolnieniu Holendra Henka Wismana zatrudnil na to stanowisko Ormianina Samwela Darbinjana. Trener ten zostal po raz drugi selekcjonerem reprezentacji Armenii, bo poprzedni Ormianow prowadzil w sezonie 1995/96... W ostatnich eliminacjach MŚ Armenii nie poszlo najlepiej bo zajela przedostatnie miejsce wyprzedzajac tylko Andore...
Armenia jest nieco większa i jakby nie patrzeć lepsza niz te wymienione. Z ta wielka ARmenia orły Englea zremisowały 1:1. Warto jeszcze wspomniec mecz Belgia - San Marino z niedawnych eliminacji gdzie było 10-1 dla Belgów. Jednak było 10-0 i wtedy piłkarz San Marino. Piekny rogal w okno z 30 metrów. Normalnie Juninho. Liechtenstein ograł Luksemburg (pierwsza wygrana w eliminacjach) remis z Portugalią i miimalna porażka na wyjeździe.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 15 lip 2006, 15:47

Pamiętam jak Polacy męczyli się z San Marino na wyjeździe. Co prawda ostatecznie wygrali 2 - 0, ale po równej i twardej walce ( z SM :cry: :cry: :cry: :lol: :lol: :lol: ). Były to bodajże eliminacje do ME 2004. Pierwszego gola dla naszych wbił Kaczorowski i to dopiero po 70 minutach gry :( . Ten mecz był katorgą dla grających i oglądających - brzydkie nie trzymające się kupy akcje... (ale to juz inny wątek)

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 15 lip 2006, 16:02

mihalinho
z tego 'pamietnego' meczu :p zapamietalem także ze bodajz z 50 minucie urwał się obraz na TVP i był tylko głos. Chyba TVP nie chciała narazać widzów na ten widok.. dopiero pod koniec włączyli :P

Awatar użytkownika
ziomuś
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Europejscy słabeusze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ziomuś » 07 lut 2008, 15:18

Witam! Jestem nowy na tym forum i hciałbym zacząć od tematu , który bardzo mnie ciekawi. Chodzi mi tu głównie o następuję drużyny: Andorra , Luksemburg , Liehctenstein , San Marino , Wyspy Owcze i Malta. zazwyczaj dostają porządnie w dupe ale potrafią zrobić większą sensacje jak to się np. udało Liechtesteinowi w meczu z Islandią który wygrał 3:0.Cypr moim zdaniem opuścił grono słabeuszy i myśle że poniżeniem dla Cypru było by zaliczanie ich do tego grona. Dodam jeszcze że drużyna San Marino jest moją ulubioną oprócz Polski reprezenatcją. Najbardziej z nich lubię Andy'ego Selve gracza Sassoulo Calcio.

Zapraszam do dyskusji :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lut 2008, 18:14

Wow. Zajebisty temat. Dawno jestem na pilka ale pierwszy raz go widze. Szacunek. :P

Awatar użytkownika
ziomuś
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ziomuś » 07 lut 2008, 18:41

Ebi pisze:Warto jeszcze wspomniec mecz Belgia - San Marino z niedawnych eliminacji gdzie było 10-1 dla Belgów. Jednak było 10-0 i wtedy piłkarz San Marino. Piekny rogal w okno z 30 metrów.
Wtedy trafił Andy Selva :) . Jeśli widziałeś gdzieś tą bramkę to daj mi link do niej. Z góry dzieki.

Awatar użytkownika
ziomuś
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ziomuś » 14 mar 2008, 20:50

no niech mi ktoś odpowie :evil: proszę! szukam i szukam tego gola

pozdro

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Reprezentacje San Marino, Malty, Andorry .... (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 paź 2008, 7:18

Nie wiem jak wy ale ja ostatnimi czasy odczuwam swego rodzaju revoltę wspomnianych w temacie drużyn.
Podam kilka przykładów.

- Wymęczone zwycięstwo naszej reprezentacji w meczu z San Marino.
- Bolesna porażka Szwajcarów z Luxemburgiem
- Wczorajszy remis Austrii z Wyspami Owczymi

Być może absencja w poprzednich eliminacjach wpłynęła negatywnie na gospodarzy Euro 2008 ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 paź 2008, 10:45

Nie, to poziom drużyn w Europie się wyrównał, ciekaw jestem, ile jeszcze czasu będą o tym mówić wszyscy znający się na sporcie, zanim zrozumieją to kibice. :roll: Coraz większą rolę odgrywa taktyka, a nie umiejętności indywidualne, itp.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 paź 2008, 18:47

Wilmore pisze:le jeszcze czasu będą o tym mówić wszyscy znający się na sporcie
nie wiem ile ale to jest juz klepane i klepane....

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Reprezentacje San Marino, Malty, Andorry .... (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 25 mar 2018, 20:31

Nie miałem wygórowanych oczekiwań wobec dzisiejszego spotkania między Wyspami Owczymi a Liechtensteinem. Liczyłem przede wszystkim na dobry futbol i go dostałem a przy okazji łudziłem się, że nie padnie prawdopodobny dla meczów między takimi reprezentacjami niski wynik typu 0:0 albo 1:0. Cieszy mnie, że tak się stało. Ze względu na postawę w eliminacjach do MŚ 2018, Farejczycy byli faworytami i znalazło to odzwierciedlenie na boisku. Mieli dużo okazji, często mało brakowało do strzelenia gola. Muszą trochę popracować nad celnością a gdy się to stanie, będą walczyć co najmniej o wygranie swojej grupy z Azerbejdżanem w Lidze Narodów. Liechtenstein też fajnie. Coś tam próbowali, jednak brakowało im szczęścia, ponieważ każda ich dogodna sytuacja kończyła się strzałem obok słupka (no dobra, raz strzelili wysoko nad bramką :P). Miło spędziłem te 90 minut.

Bramki (pierwsza całkiem całkiem)
Spoiler:

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Reprezentacje San Marino, Malty, Andorry .... (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 19 lis 2024, 14:55

Reprezentacja San Marino wygrała grupę D1 w dywizji D Ligi Narodów i tym samym awansowała do dywizji C.
W czterech meczach Sanmaryńczycy uzyskali 7 punktów (2-1-1) strzelili 5 bramek i stracili tylko 3.

Wczorajsze (18.11.24) zwycięstwo z Liechtensteinem w stosunku 3:1 było najwyższym zwycięstwem San Marino w historii. Pierwszy raz w historii zdobyli również 3 bramki w jednym meczu. Poprzednie najwyższe zwycięstwo to...1:0 z Liechtensteinem, a rekord zdobytych bramek to 2 - w meczach towarzyskich z Liechtensteinem (2:2) i Maltą (porażka 3:2).

Jeśli chodzi o zwycięstwa drużyny San Marino, to w całej swojej historii wygrali trzy mecze i wszystkie te zwycięstwa odnieśli z Liechtensteinem - dwa w Lidze Narodów w 2024 roku, jedno w meczu towarzyskim w 2004 roku. Remisów trochę więcej było, m.in. dwa z Gibraltarem, dwa z Liechtensteinem oraz po jednym z Łotwą i Estonią.

Wartość całej reprezentacji San Marino to około milion euro według transfermarkt.pl

Wczorajsi reprezentanci San Marino według lig

Serie D - 6
Ekstraklasa San Marino - 6
5-6. liga włoska - 2
Serie C - 1
Primavera - 1

Kilku z nich jest piłkarzami San Marino Calcio, sanmaryńskiego klubu występującego we włoskiej Serie D.

Największe gwiazdy tej reprezentacji? Nicola Nanni, rocznik 2000 - w tym sezonie 10 meczów i 1 gol w Serie C, oraz Tomaso Benvenuti, rocznik 2006 który zagrał w 9 meczach Primavery w barwach Sassuolo m.in. przeciwko AS Roma, Atalancie czy Torino.

Zarówno Nanni, jak i Benvenuti są wyceniani na 100 tys. € - najbardziej wartościowi piłkarze tej reprezentacji.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”