Sedziowanie - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 cze 2006, 11:17

Niggaz pisze:Kpina?
Nie jestem tutaj zagorzalym zwolennikiem ktoregos z kolei arbitrow, ale nie ma meczu w ktorym sedzia sie nie myli... Tutaj na mundialu mozna jeszcze probowac usprawiedliwiac sedziow presja wielkiej imprezy... Nie zmienia to faktu ze Poll jak i Iwanow nie popisali sie i powinni zostac odsunieci od prowadzenia dalszych meczow w turnieju.

Co do pogody to na pewno odgrywa ona jakies znaczenie. Inaczej sie sedziuje w temperaturze 20 stopni a inaczej w 35... Z tym ze Iwanow sedziowal wieczorem... Mojej wczesniejszej wypowiedzi nie odnosilem tylko do tych 2 wyzej wymienionych sedziow (Polla i Iwanowa) ale takze do wszystkich arbitrow na tych MŚ.

I jeszcze nie rozumie jednej rzeczy. Piszecie ze Iwanow nie panowal nad zawodnikami... Jakby nie panowal to 4 graczy nie wylecialoby z boiska a spora grupka nie dostala by zoltych kartek... To co sedzia ma na drugi raz z kijem wychodzic i jak ktos zawini to zeby porzadek byl, przy***** jednemu i drugiemu :?: Bo kartki nie skutkuja...

Nie usprawiedliwiam sedziow ale to tez sa ludzie...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 cze 2006, 11:30

Martinho pisze:Nie zmienia to faktu ze Poll jak i Iwanow nie popisali sie i powinni zostac odsunieci od prowadzenia dalszych meczow w turnieju.
I o to właśnie chodzi. Ja wiem, że tego co się stało to już odwołać nie można, ale za błędy się płaci. Poll i Iwanow powinni zapłacić.
Wspominasz o presji. Wiadomo, że jest olbrzymia, ale właśnie dlatego najważniejsze spotkania sędziują najlepsi sędziowie z dużym doświadczeniem w ważnych spotkanich. Presja w spotkaniach na Mistrzostwach Świata jest podobna do tej w spotaniach Ligi Mistrzów w dalszych jej etapach.
Martinho pisze:I jeszcze nie rozumie jednej rzeczy. Piszecie ze Iwanow nie panowal nad zawodnikami... Jakby nie panowal to 4 graczy nie wylecialoby z boiska a spora grupka nie dostala by zoltych kartek... To co sedzia ma na drugi raz z kijem wychodzic i jak ktos zawini to zeby porzadek byl, przy***** jednemu i drugiemu Question Bo kartki nie skutkuja...
Oczywiście, że nie panował. Był też niekonsekwentny. Czasem nie dawał czerwa kiedy się należało przez co gra się zaostrzała a czasem dawał kartki tam gdzie ich nie było przez co frustracja i agresja wśród piłkarzy rosła jeszcze bardziej. Kartki nie zawsze skutkują, ale kiedy są źle rozdawane to działają jeszcze gorzej. Tak właśnie było wczoraj.
Martinho pisze:Nie usprawiedliwiam sedziow ale to tez sa ludzie...
Usprawiedliwiasz.
Ja wiem, że to też są ludzie i nie byli się tylko ten, który nic nie robi, ale to nie zmienia faktu, że powinni ponosić konsekwencje swoich błędów. Zresztą jestem niejako przyzwyczajony do kiepskiego sędziowania z racji tego, że śledzę rozgrywki La Liga. Tam też jest tragicznie :?
Trzeba o tym głośno mówić a przede wszystkim działać. Usprawiedliwianie nic nie da raczej.

winogrod
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: winogrod » 26 cze 2006, 18:55

No i nastepna perelka. Mecz Australii z Wlochami i znowu Pan Sedzia pokazal, kto rzadzi na boisku i decyduje o wyniku meczu. Chyba mu sie nie chcialo wiecej biegac, wiec podyktowal karnego. To sie robi po prostu zalosne.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 26 cze 2006, 19:21

kolejny mecz z błędem i to wielkim na miare Awansu juz dawno nie widziałem meczu w którym sędzia nie popełnił jakiegos karygodnego błędu jak tak bedzie dalej to :?
Oczywiście, że nie panował. Był też niekonsekwentny. Czasem nie dawał czerwa kiedy się należało przez co gra się zaostrzała a czasem dawał kartki tam gdzie ich nie było przez co frustracja i agresja wśród piłkarzy rosła jeszcze bardziej. Kartki nie zawsze skutkują, ale kiedy są źle rozdawane to działają jeszcze gorzej. Tak właśnie było wczoraj.
mozna tak powiedzieć ale Ivanow miał bardzo trudne zadanie wczoraj chyba najtrudniejszy mecz do sędziowania jak narazie w Mistrzostwach. Tepo meczu było bardzo szybkie było troche przepychanek za które rozdawał kartki ale nie wiele to pomogło

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 26 cze 2006, 19:24

Dajcie sobie spokoj...karny ewidentny...lepiej podyskutujce na temat Czerwieni dla Matrixa..bo chyba sie nigdy nie dowiemy za co to...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 cze 2006, 19:26

dzieciol - karny ewidentny ?? no nie bylbym tego taki pewien :wink:

Tak samo naciagany jak czerwona kartka dla Matrixa :lol:
Wg mnie nie powinno byc ani tego, ani tego 8)

Kto jest narazie najlepszym sedzia mundialu :?: LUBOS MICHEL :brawo:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 cze 2006, 20:09

dzieciol pisze:Dajcie sobie spokoj...karny ewidentny
:lol2:

Nie kompromituj się. Wiem, że cieszy Cię ta bramka jak wiele milionów osób, ale przekroczenia przepisów nie było. Grosso zrobił to co Włosi robią najlepiej, czyli udawał, że był faulowany.

Czerwo dla Matrixa też z dupy. Sędzia znowu ['] Żygać się chce na ten Mundial.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 26 cze 2006, 20:15

Wiesz tutaj zadecydowalo cfaniactw Grosso...widac bylo ze tego szuka..minal jednego wypuscil pilke obok lecacego obrny i po prostu miekko upadl...?! Czy to faktycznie blad sedziego...a ruch reka obroncy?! widzisz moze jestem slepy po wygranej... ale odegral sie na czerwien dla Matrixa :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 cze 2006, 20:23

Minimalny ruch ręką obrońcy nie powalił Grosso jak piorun z nieba. Fabio ułożył nogi tak, aby dotknąć przeciwnika i przewrócić się. Przekroczenia przepisów nie było.

http://www.motorsportmediamulti.com/man ... US_WTF.avi
Powtórka. Takie coś to nie jest pretekst do podyktowania rzutu karnego. No, ale czego innego można się było spodziewać w takiej sytuacji po Włochu. Woli się przewrócić w polu karnym niż zagrać do stojącego sam na sam z prawie pustą bramką kolegi z zespołu.

Hala idea czystej, sportowej rywalizacji!

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 26 cze 2006, 20:28

aaa dlaczego nie czepiasz sie czerwieni dla Matrixa..bo ta tez byla bardzo wazna..i ulozyla mecz...widzisz..czasu nie cofniesz...ale za to Italia w 1/4...wiec nie ma co dalej szukac dziury w calym..jest tak jak jest po prostu...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 cze 2006, 20:31

Niggaz pisze:Hala idea czystej, sportowej rywalizacji!
Sugerujesz coś :lol: Grosso nie miał do kogo podać bo gdyby przeskakiwał nad tym obrońcą to już by nie zdążył i ten drugi by tą piłke wybił. Zachował się bardzo sprytnie i tyle.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 cze 2006, 20:42

dzieciol pisze:aaa dlaczego nie czepiasz sie czerwieni dla Matrixa
Niggaz o 20:09 pisze:Czerwo dla Matrixa też z dupy.
Niggaz o 20:00 pisze:Czerwo dla Matrixa z tak samo olbrzymiej dupy jak karny.
Niggaz o 20:07 pisze:Oczywiście czerwo z dupy.
Eeeee nie wiem :roll:
dzieciol pisze:bo ta tez byla bardzo wazna..i ulozyla mecz...widzisz..czasu nie cofniesz...ale za to Italia w 1/4...wiec nie ma co dalej szukac dziury w calym..jest tak jak jest po prostu...
Wiem o tym, ale co z tego? Rozmawiamy o błędach sędziowskich. Wiadomo, że zawsze na błędzie ktoś traci a ktoś zyskuje. Mnie to nie obchodzi. Jak tylko piszę to co jest.

Matrix nie faulował na czerwo. Grosso nie był faulowany.
Łukasz_ pisze:Grosso nie miał do kogo podać
Był Iaquinta wystawiony. Mógł do niego zagrać po tym jak minął pierwszego rywala. Widać to zresztą na powtórce, którą dałem.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 cze 2006, 20:45

Niggaz pisze:Był Iaquinta wystawiony. Mógł do niego zagrać po tym jak minął pierwszego rywala. Widać to zresztą na powtórce, którą dałem.
Nie cofajmy się aż tak daleko :P Nie wiem jakby potoczyły się losy tej akcji gdyby podawał wcześniej. Zdecydował się na inwidualną akcje i poszedł sam a tego chyba nie można mu mieć za złe. Potem nie miał co zrobić z piłką to wykorzystał okazje i poszukał faulu.

Dobra koniec tematu ide na Ukraine bo cały czas jedno i to samo :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 cze 2006, 20:45

Niggaz ale sam powiedz.Widzac to co wyrabial Iaquinta w tym meczu to podawalbys mu w takim momencie czy sam bys sie przewracal? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 cze 2006, 20:51

Chlopaczek ja bym też kładł obrońcę, ale bardziej wystawiając sobie na prawą nogę coby oddać strzał w prawy górny :P

Grosso mogę pochwalić za akcję jaką przeprowadził bo zrobił z obrońcami co chciał od początku do końca. Za wymuszenie karnego go nie pochwalę bo nigdy takiego czegoś nie chwalę, ale doskonale rozumiem fanów Azzurrich. Zresztą kiedy Van Bommel wymusił karnego w GD to też nie narzekałem, ale nie lubię takiego zachowania. Tyle :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”