Copa America Wenezuela 2007 - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto Twoim zdaniem wygra Copa America?

Argentyna
45
65%
Brazylia
11
16%
Urugwaj
2
3%
Paragwaj
3
4%
Chile
0
Brak głosów
USA
0
Brak głosów
Meksyk
6
9%
Inna ekipa
2
3%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 maja 2007, 20:38

Corinthians pisze:A: Venezuela, Boliwia, Peru, Urugwaj
Grupa teoretycznie najslabsza ale nie znaczy ze najmniej ciekawa. Z tej grupy kazdy ma szanse wyjsc i nie bedzie to jakas sensacja. Wenezuela chyba jest najslabsza pilkarsko ale jako gospodarz moze pokazac inne oblicze.... Boliwia z tego co pamietam jest zespolem nierownym, potrafi wygrac z Brazylia a przegrac z Chile. Peru natomiast jest dla mnie najlepsza druzyna tej grupy, ich ofensywa wyglada bardzo dobrze. Zreszta oni chyba dosyc czesto wychodza z grupy na Copa America. Zobaczymy co Pizarro pokaze oby znowu nie zlapal kontuzji na tym turnieju... Urugwaj niby faworyt ale bedzie walczyc raczej z Wenezuela i Boliwia o 2 miejsce
Corinthians pisze:B: Brazylia, Meksyk, Chile, Ekwador
Tak jak Corinthians powiedzial Chile moze wiele pokazac na tym turnieju. Na pewno nie jest silniejszym zespolem od Meksyku czy Ekwadoru jak nam kolega zasugerowal ale jest to zespol rownie dobry, od czasow zakonczenia karier przez Marcelo Salasa czy Ivana Zamorano - lekko lekcewazony. Brazylia natomiast wydaje sie byc faworytem grupy jak i calego turnieju, ale brakuje rezysera gry Kaki oraz wiecznie usmiechnietego czlowieka zwanego Ronaldinho. Jak sobie bez nich poradza? Zobaczymy. Ekwador jest mocny tylko u siebie jak graja na wysokosciach wiec na 100% ich mozliwosci pilkarskich nie zagraja (nie mowcie o MS bo tam mieli w grupie slaba Kostaryke i cieniutka Polske). Nie daje im wiekszych szans na awans... Dochodzi do tego ze i rywale sa bardzo silni... Meksyk jakos mnie nie przekonuje, opinie o nim zmienilem po MS 2006... Graja w kratke i ich osiagniety rezultat zalezy od dyzpozycji dnia. Moim zdaniem jest on porownywalnie mocny do Chile.
Corinthians pisze:C: Argentyna, Kolumbia, USA, Paragwaj
Najsilniejsza grupa. Kazdy moze awansowac i nie nalezy sie sugerowac ze jak jest Argentyna to juz na pewno wychodzi z grupy. Kolumbia zawsze twarda, jednak chyba najslabsza w grupie... Obok USA i Paragwaju nie przekonuje mnie do awansu... Sory Zaza ze twoj ulubiony kraj tak podsumowuje, mam nadzieje ze do Polski nadal bedzie import po tym poscie ;) Paragwaj ma dobra obrone i z tego co pamiertam graja kontrami wiec moze to sie przydac na Argentyne i USA ktore preferuja ofensywny futbol. Jak dla mnie Paragwaj powalczy z USA o wyjscie...

Oczywiscie o wszystkim zadecyduje ostateczna kadra reprezentacji, dyspozycja dnia oraz psychika ale to tylko takie moje przedturniejowe przemyslenia ;)

player3_91
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player3_91 » 29 maja 2007, 22:51

Gdzieś w tv będzie można to oglądać ??

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 maja 2007, 14:59

Zamiast pisać takie debilne posty, to mógłbyś czasem przejrzeć poprzednie. Specjalnie napisałem wyraźnie, od myślników, ale niektórzy chyba powinni pożyczyć okulary od Edgara Davidsa. :roll:
Corinthians pisze:Na początek, to co wszystkich interesuje najbardziej. CA będzie można obejrzeć:
- SportItalia (kanał dostępny na każdej polskiej platformie cyfrowej)
- Sportklub (dostępny z platformy N i z kablówek)
- internet

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 30 maja 2007, 19:09

Hugo Sanchez trener pilkarskiej reprezentacji Meksyku powolal kadre tego kraju na Mistrzostwa Ameryki Polnocnej zwane Gold Cup 2007, ktore w dniach 6-24 czerwiec odbeda sie w USA oraz Copa America '07.

Sanchez powolal najlepszych 27 zawodnikow w tym Pavela Pardo i Ricardo Osorio z mistrzowskiej druzyny Bundesligi VfB Stuttgart oraz obronce Barcelony Rafaela Marqueza.Na Gold Cup z tej grupy zostanie wybranych 21 pilkarzy a pozostali beda mieli rowniez szanse reprezentowac barwy kraju na lipcowym turnieju Copa America.Sklad kadry Meksyku:

BRAMKARZE: Oswaldo Sánchez (Santos), Guillermo Ochoa (América), Jesús Corona (Tecos),and Luis Ernesto Michel (Guadalajara).

OBRONCY: Jonny Magallón, Gonzalo Pineda y Francisco Rodríguez (Guadalajara), José Antonio Castro (América), Carlos Salcido (PSV Eindhoven), Rafael Márquez (FC Barcelona), Ricardo Osorio (Stuttgart), Fausto Pinto (Pachuca), Gerardo Galindo (Pumas UNAM).

POMOCNICY: Pavel Pardo (Stuttgart), Jaime Lozano (Tigres), Ramón Morales (Guadalajara), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Jaime Correa (Pachuca), Andrés Guardado (Atlas), Fernando Arce (Morelia).

NAPASTNICY: Alberto Medina, Adolfo Bautista y Omar Bravo (Guadalajara), Cuauhtémoc Blanco (América), Francisco Fonseca (Tigres), Nery Castillo (Olimpiakos), Jared Borgetti (Cruz Azul), and Juan Carlos Cacho (Pachuca).

Meksykanie nie powinni byc jakos szczegolnie zmeczeni Gold Cup poniewaz powolali na te dwa turnieje 27 pilkarzy a juz wiemy ze kilku nie wystapi w Gold Cup tylko w Copa America, wiec bedzie rotacja.Oba turnieje nie sa az tak ciezkie pod wzgledem ilosci meczow jak World Cup.W Gold Cup i Copa America staruje tylko 12 zespolow w 3 grupach i nawet 3 miejsce daje awans z 2 grup, wiec mozna wszystko rozegrac i zaplanowac tak aby wyjsc z grupy najmniejszym nakladem sil.Meksykanie nie beda miec ciezkich rywali w grupie w Gold Cup z tego powodu beda mogli szykowac sie juz do 2 fazy turnieju.

Slyszalem ze nastepna Copa America bedzie dopiero w 2011 roku czyli za 4 lata moze konfederacja Ameryki Poludniowej bedzie rozgrywac ten turniej co 4 lata jak Euro i World Cup.

Amerykanie nie wystawia najsilniejszego skladu na Copa America bo wazniejszy jest dla nich Gold Cup rozgrywany w czerwcu w USA a w dodatku liga MLS gra swoj sezon w lecie i nie moga powolac duzo pilkarzy z MLS na 2 turnieje.To moze oznaczac ze Amerykanie nie wyjda z grupy bo maja ja najsilniejsza w CA.Wydaje sie ze w tym turnieju USA wystawi glownie mlodych i malo doswiadczonych pilkarzy z MLS aby sie ogrywali do tego paru starych wyjadaczy zeby mlodzi sie nie spalili calkowicie.Jak widac reprezentacja USA na Gold Cup bedzie skladac sie przewaznie z pilkarzy z klubow europejskich, wiec w CA zagraja w wiekszosci zawodnicy z MLS.

Jehry
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jehry » 19 cze 2007, 15:46

Nie będzie chociaż skrótów w kochanej telewizji publicznej?

Natomiast jeśli chodzi o poszczególne grupy to moim zdaniem
Grupa A jest najbardziej wyrównana i jednocześnie najsłabsza-
Wenezuela gospodarz niby najsłabsi w Ameryce Płd., ale skoro
są gospodarzem to powinni wyjść z grupy. Jednak Urugwaj
wydaje mi się najmocniejszy w tej grupie. Zupełnie nie wiem jak
może wypaść Peru, natomiast mam nadzieję, że Boliwii może się uda
chociaż wyjść z grupy (przynajmniej w ostatnim Copa robili niezłe wrażenie)
Grupa B
Brazylia zdecydowany faworyt całego turnieju, ja jednak wierzę w Meksyk.
Na razie w Złotym Pucharze grają słabo, ale może się rozegrają.
Chile i Ekwador to niezłe zespoły, ale wobec fakty że grają w grupie z Meksykiem i Brazylią, będą jedynie walczyły o trzecie miejsce.
Grupa C
Tutaj, wiadomo, Argentyna, głownym faworytem.
Paragwaj ma także bardzo silną ekipę, przy odrobinie szczęścia mogą nawet powalczyć o 1 miejsce w tej grupie. A Stany Zjednoczone i Kolumbia także łatwo punktów nie oddadzą.

Zapowiada się pasjonujący turniej... Tylko nadal nie wiem czy go obejrzę...
Ostatnio zmieniony 20 cze 2007, 11:02 przez Jehry, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 cze 2007, 20:54

Jehry pisze:SportItalia?
2 posty wyzej CZYTAC i jeszcze raz CZYTAC bo zamorduje

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 23 cze 2007, 9:39

Kadra Argentyny na Copa America:
Arqueros: Roberto Abbondanzieri (Getafe, España), Juan Pablo Carrizo (River Plate) y Agustín Orión (San Lorenzo).

Defensores: Roberto Ayala (Valencia, España), Javier Zanetti (Inter, Italia), Nicolás Burdisso (Inter, Italia), Hugo Ibarra (Boca Juniors), Daniel Díaz (Boca Juniors), Gabriel Milito (Zaragoza, España), Gabriel Heinze (Manchester United, Inglaterra).

Volantes: Luis González (FC Oporto, Portugal), Javier Mascherano (Liverpool, Inglaterra), Esteban Cambiasso (Inter, Italia), Fernando Gago (Real Madrid, España), Pablo Aimar (Zaragoza, España), Juan Sebastián Verón (Estudiantes de La Plata) y Juan Román Riquelme (Boca Juniors).

Delanteros: Lionel Messi (FC Barcelona, España), Hernán Crespo (Inter, Italia), Diego Milito (Zaragoza, España), Carlos Tevez (West Ham, Inglaterra) y Rodrigo Palacio (Boca Juniors).
Zabrakło kontuzjowanego Ustariego, G. Rodrigueza i Pinoli

Jeśli spojrzy się na siłę ofensywną Argentyny, to aż nie chce się wierzyć, że Albicelestes nie wygrają tego turnieju. Messi, Tevez i Riquelme są w znakomitej formie. Ciekawe jaką taktykę zastosuje Basile. Wg mnie głupio zrobił bo trudno będzie mu dopasować tych piłkarzy do jego ulubionej 4-3-1-2.
Kolejną głupotą jest powoływanie na Copę starych dziadków jak Ibarra, Zanetti, Ayala, Veron czy Crespo. Co z tego, że są w dobrej formie. Basile ma budować kadrę na MŚ 2010, a ci piłkarze będą wtedy mieli 33-38 lat. Basile po słabiutkich meczach towarzyskich jest w opałach. Jeśli wygra tą Copę, to odbuduje swoje morale wśrdów kibiców i w mediach, ale zrobi to kosztem młodych utalentowanych piłkarzy, których nie zabrał, bo bał się ryzykować. Skutki powoływania dziadków na ten truniej Argentyna może odczuć na przyszłym mundialu. A Basile jeszcze kilka miesięcy temu deklarował, że powoła wyłącznie krajową kadrę i do tego doda najlepszych z Europy.
Jestem zdania, że ogromną korzyścią dla Argentyny będzie kompromitacja na turnieju, bo wtedy zmiana warty będzie konieczna, a za późno jeszcze nie jest.

Jehry
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jehry » 23 cze 2007, 17:44

Dziwię się trochę trenerowi Meksyku Hugo Sanchezowi,
że nie bierze na Copa America trójki kluczowych graczy -
Osorio, Salcido i Pardo. Rozumiem że mogą być zmęczeni,
ale czy nie można było ich oszczędząć w złotym pucharze?
Trudno mi sobie wyobrazić jedenastkę Meksyku bez nich,
szczególnie bez Pardo. Jestem trochę zawiedziony, no ale cóż,
zobaczymy jak będzie na turnieju.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 cze 2007, 18:31

Jehry pisze:Dziwię się trochę trenerowi Meksyku Hugo Sanchezowi,
Wiersze piszesz, że tak namiętnie Entera używasz? :lol:

Na papierze najmocniej wygląda Argentyna ale jak zawsze w przypadku tego turnieju trzeba liczyć na Brazylię. Ciekawi mnie szczególnie jak pokażą się Anderson i Alves. Poza tym myślę, że wspomniane już Chile może powalczyć. No i po cichu liczę na Urugwaj.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 23 cze 2007, 18:33

Jehry pisze:Dziwię się trochę trenerowi Meksyku Hugo Sanchezowi,

To nie jest dziwne, ale rozsadne dla Meksyku Gold Cup jest wazniejszy niz Copa America z 2 powodow chca byc najlepsi w CONCACAF bo ostatnio dostaja regularnie od USA a to dla nich obraza.Dodatkowo mistrz z Ameryki Polnocnej zagra w Pucharze Konfederacji w 2009 roku w RPA co jest wazniejsze niz Copa America bo to turniejna obiektach MS na rok przed mundialem.Turniej daje przedsmak rywalizacji na MS i ma dobra obsade.W Copa America Meksyk nic nie moze wygrac bo to nie ich konfederacja a i tak bardzo czesto graja z druzynami z Ameryki Poludniowej gdzie tylko Argentyna i Brazylia daja im prawdziwa konkurencje.Meksyk jest silny i nie ma problemu dla nich grac z innymi krajami z tej strefy co i tak czesto robia poza CA.Meksykanie graja juz od kilku edycji CA i bardzo dobrze sobie radza.
Wyobraz sobie ze Osorio, Salcido i Pardo graja prawie non stop od MS 2006 bo po tym turnieju przeszli od razu do Niemiec i Holandii gdzie ligi sa duze po 18 druzyn i dobry poziom wyobraz sobie teraz zaraz po sezonie grac w 1 pucharze Gold Cup 6 meczow i od razu po paru dniach w 2 Copa America gdzie Meksyk i tak powinnien awansowac do cwiercfinalu, wiec wychodzi dodatkowo przynajmniej 4 mecze w najgorszym wypadku 3.To nie mialo by sensu ci gracze powinni grac 1 turniej i teraz wyobraz sobie po co sens grac im w CA i po sezonie czekac na ten turniej do 24 czerwaca rozsadzniej grac im tylko w Gold Cup zaraz po sezonie gdzie ten turniej jest wazniejszy dla Meksyku.Wyobraz sobie dodatkowo ze kluby nie maja obowiazku zwalniac pilkarzy z CONCACAF na CA bo to nie ich konfederacja maja za to obowiazek zwalnic ich na Gold Cup.Wydaje mi sie ze kluby nie daly by grac swoim zawodnikom 2 turniejow, wiec logicznie jest z wielu powodow ze graja oni tylko w Gold Cup.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 24 cze 2007, 4:14

Sklady poszczegolnych druzyn na Copa America sa tutaj:

http://en.wikipedia.org/wiki/Copa_Am%C3 ... 007_squads

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 cze 2007, 9:18

Morrow pisze:
Na papierze najmocniej wygląda Argentyna ale jak zawsze w przypadku tego turnieju trzeba liczyć na Brazylię. Ciekawi mnie szczególnie jak pokażą się Anderson i Alves.
Po Alvesu to raczej wiadomo czego sie spodziewac. Chociaz oczywiscie moze nas zaskoczyc i grac jescze lepiej niz zwykle 8)

Za to Anderson to znak zapytania. Widzialem kilka jego meczow w Porto i gral naprawde dobrze. Zobaczymy jak sobie poradi na Copa, chociaz raczej w pierwszym skladzie go nie ujrzymy.

edit: chyba, ze chodzilo ci o drugiego Alvesa :oops:

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 24 cze 2007, 9:46

Murowany kandydat do złota to Argentyna.
Tym bardzej ze w składzie jest Riquelme.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 24 cze 2007, 10:01

A ja myślę, że Brazylia wygra mimo wszystko. Kiedy Argentyna ostatnio coś wygrała?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 25 cze 2007, 9:56

Diablo_ASR pisze:Kiedy Argentyna ostatnio coś wygrała?
W 1993 roku :( Ale weź pod uwagę, że w 2004 przegrala ledwie co w finale z Brazylią, a w 2001 nie startowała, ze względu na bezpieczeństwo (wszyscy wiedzą jak to jest w Kolumbii.)

Jeszcze wrócę do sprawy oglądania Copy.
Zainstalujcie sobie TVU Playera.
[url=tvu://47159]GolTV[/url]
Tu obejrzycie sobie Copa America U mnie ten kanał śmigał bez zarzutów. :wink:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”