Reprezentacja Holandii - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

kto powinien by? trenerem reprezentacji holandii?

Czas głosowania minął 21 paź 2004, 21:34

marco van basten
9
75%
ronal koeman
0
Brak głosów
johan cryff
1
8%
johan neekens
2
17%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lut 2018, 10:11

Ronald Koeman nowym trenerem Holendrów. Docelowo do MŚ w Katarze w 2022.

No to nie zanosi się żeby szybko wstali z kolan.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 03 lut 2018, 12:04

gorzej byc juz nie moze, a po paru niespotykanie chudych latach pojawilo sie paru obiecujacych mlodych holendrow (osobiscie np. bacznie obserwuje syna mojego pierwszego pilkarskiego idola, czyli kluiverta), wiec powinni sie odbic od dna

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 lut 2018, 12:08

Justin Kluivert na kompilacjach wygląda jak Messi, już ostatnio zastanawiał się czy serio jest tak dobry, czy to poziom ligi taki słaby.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 03 lut 2018, 12:09

sickstick pisze: Justin Kluivert na kompilacjach wygląda jak Messi, już ostatnio zastanawiał się czy serio jest tak dobry, czy to poziom ligi taki słaby.
czy Football Talent Scout coś o nim pisał?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 03 lut 2018, 12:12

sickstick pisze: Justin Kluivert na kompilacjach wygląda jak Messi, już ostatnio zastanawiał się czy serio jest tak dobry, czy to poziom ligi taki słaby.
Chyba jednak mimo wszystko to drugie. Liga holenderska jest wybitnie słaba. Tam nawet Vennegoor of Hesselink walił po kilkadziesiąt bramek, to i dla takiego w miarę ogarniętego nastolatka nie będzie to jakiś większy problem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lut 2018, 12:25

Brak awansu na kolejne EURO drugi raz z rzędu, przy aktualnej liczbie uczestników, byłby niewytłumaczalny. Skład jest biedny jak się to porówna ze złotymi pokoleniami ale talentu tam nie brakuje i nigdy nie brakowało, może to żadna świetna generacja i nie na żadne medale ale na pewno na awanse powinno starczyć. Problem polega na tym, że Holendrzy są tak narcystycznie przywiązani do swoich przeszłych gwiazd trenerki i piłki, że cały czas mieszają się w tym samym kotle.

Tam od 92 roku było 7 trenerów, Advocaat brał zespół 3 razy, Van Gaal to samo, Hiddink 2 razy, forują rodzime wynalazki na tym stanowisku w stylu Blinda czy Van Maarwijka a zespół tak naprawdę oprócz tego niespodziewanego brązu w Brazylii w ostatnich latach nieprzeciętnie kaleczy. Brak awansu do dwóch kolejnych imprez mistrzowskich nie zdarzył im się ostatnio na przełomie lat 60 i 70. Teraz biorą Koemana, który już w kilku miejscach pokazuje, że jest po prostu przeciętnym trenerem. A niech mu się uda i wreszcie zaskoczy ale po tym jak dostał najwyższy budżet w historii Evertonu a skończył tułając się w okolicy strefy spadkowej, to nie rokuje pozytywnie. Następny w kolejce już się pewnie kręci De Boer.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lut 2018, 12:28

Kluivert to bardzo fajny talent, ale jakims wyjatkowym crackiem raczej bym go nie nazwal.

Moim zdaniem 3 najwieksze holenderskie talenty to obecnie de Ligt, Frenkie de Jong i Mitchel Bakker.

A swoja droga to rodzi im sie obecnie pelno super utalentowanych obroncow - de Ligt, Malacia, St. Juste, Bakker, Pierie, TFM, Schuurs, Geertruida, Troupee.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lut 2018, 12:40

Ja tam trzymam kciuki za Chonga. Ma chłopak papiery choć zanim dostanie prawdziwą szansę w MU pewnie będzie musiał zmienić się trener. Niby może grać i dla Holandii, i dla Curacao ale grał w juniorskich reprezentacjach Holandii więc tam też będzie celował.

Nie wiem czy Fosu-Mensah będzie jeszcze graczem MU ale nie mam wątpliwości, że sporo pogra dla repry Oranje.
Dr.Football1 pisze:
Moim zdaniem 3 najwieksze holenderskie talenty to obecnie de Ligt, Frenkie de Jong i Mitchel Bakker.
Widzimy się tutaj za 5-6 lat. Jak dożyjemy ;)

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 193

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 28 mar 2023, 17:33

Odświeżam temat jak widać po ponad 5 latach. I to będzie temat w którym się dobrze zadomowię bo pomarańczowi to po Polsce moje ulubiona reprezentacja.

Pierwsza sesja eliminacyjna przebiegła w sytuacji mimo wszystko paru kluczowych osłabień kadrowych. Porażka w Paryżu od początku była jakoś tam wkalkulowana ale rozmiary bolą i pytanie czy najsilniejszy garnitur postawił by się trochę bardziej? Było by ciężko bo Paryż to chyba mimo wszystko najtrudniejszy obecnie możliwy teren na Świecie na polu reprezentacyjnym. Z kolei wczorajszy mecz z amatorami z Gibraltaru też nie odpowiada na zbyt wiele pytań z odwrotnych pobudek. Prawdę o reprezentacji prowadzonej znów przez Koemana powinniśmy poznać dopiero za parę miesięcy.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 mar 2023, 18:03

Odkopane to i ja sie wypowiem.
Nie rozumiem dlaczego tamtejsza federacja znowu zatrudnila Koemana. Koles jest trenerskim przegrywem. Moge sobie to wyjasnic tylko w ten sposob ze od ponad 40 lat to stanowisko dostaje zawsze Holender stali sie niewolnikami wyboru selekcjonera wedlug tego klucza i nikogo lepszego w tamtym momencie nie bylo.

Wczoraj oranje szlo jak po grudzie. Gibraltar ustawil sie we wlasnym polu karnym i to wystarczylo zeby wyjechac z przyzwoitym 0:3 chociaz gospodarze sie odgrazali ze zafunduja w tym meczu ostre strzelanie.
Holendrzy rzadko podejmowali proby strzalow zza pola karnego a jak juz to robili to pilka leciala w dwunasty rzad trybun. Wrzutka za wrzutka co w sumie wydawalo sie niezlym pomyslem bo maja wysokich pilkarzy ale taki Weghorst w ogole wczoraj nie radzil sobie z obroncami. Dziewietnascie rzutow roznych w skladzie van Dijk de Ligt Ake czy wspomiany Weghorst a zagrozenie po tych stalych fragmentach zerowe. Koeman od poczatku drugiej polowy wprowadzil Malena i Gakpo co odrobine rozruszalo ofensywe ale nie przelozylo sie na jakis wymierny efekt. Musial wyreczyc ich Ake jakimis farfoclo-rykoszetami. Nawet po tym jak kolo 52 minuty zawodnik gosci dostal czerwona karte to nie zrobilo sie dla Holendrow latwiej. Brak pomyslu brak celnosci i skutecznosci. Wygladalo to fatalnie.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 mar 2023, 18:13

Holendrzy od wielu dziesięcioleci mieli naprawdę klasowych managerów, także trzymanie się selekcjonera mówiącego w ich języku, który nie jest najpopularniejszym językiem w Europie, wydaje się dosyć sensowne. Niemniej jednak, Koeman i moim wyborem by nie był... chociaż lepszy on niż Frank De Boer :mrgreen:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4001
Kibicuję: AC Milan

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 28 mar 2023, 18:55

Morrow pisze:
03 lut 2018, 12:40
Ja tam trzymam kciuki za Chonga. Ma chłopak papiery choć zanim dostanie prawdziwą szansę w MU pewnie będzie musiał zmienić się trener. Niby może grać i dla Holandii, i dla Curacao ale grał w juniorskich reprezentacjach Holandii więc tam też będzie celował.

Nie wiem czy Fosu-Mensah będzie jeszcze graczem MU ale nie mam wątpliwości, że sporo pogra dla repry Oranje.
Dr.Football1 pisze:
Najlepiej się czyta to. Jak ten post się brzydko zestarzal :)

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 193

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 28 mar 2023, 18:59

Chlopaczek pisze:
28 mar 2023, 18:03
Nie rozumiem dlaczego tamtejsza federacja znowu zatrudnila Koemana.
Bo się mimo wszystko sprawdził podczas pierwszej kadencji w latach 2018-2019. Uważam że zgrabnie wtedy odbudował drużynę ze zgliszcz odpowiednio wprowadzając talenty nowego pokolenia. Totalna oczywiście porażka w Barcelonie, mam wrażenie że prowadzenie Barcy wyczerpało go nerwowo, nie udźwignął tego od strony emocjonalnej.

Wydaje mi się jednak że reprezentacja to dla niego sprzyjające miejsce pracy. Ja tam mimo wszystko trochę w niego wierzę. Liczę że na czerwcowe finały Ligi Narodów będzie miał optymalny skład i że zobaczymy coś w miarę fajnego.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 mar 2023, 19:29

Eyesmon pisze:
28 mar 2023, 18:55
Morrow pisze:
03 lut 2018, 12:40

Dr.Football1 pisze:
Najlepiej się czyta to. Jak ten post się brzydko zestarzal :)
Chyba każdy kibic United wtedy wierzył w Fosu-Mensaha :D chłopak miał mega potencjał, ale kiepska polityka wypożyczeń w tamtym okresie plus kontuzje zrobiły swoje. Chong natomiast nigdy nie był moim faworytem, ale tak jak @Morrow kibicowałem mu jako zawodnikowi United.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Reprezentacja Holandii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 kwie 2023, 12:17

Szkoda Fosu-Mensaha ale z takim zdrowiem on się nie nadaje do piłki nożnej. Z tego co rzuciłem okiem, to on w 8 lat tylko 2 razy przekroczył 1000 minut grania w sezonie, tak to gra po 300 minut na sezon i ciągle siedzi w szpitalu. Ciężko go określić mianem piłkarza przy takich statystykach. Miał papiery na bestię ale tutaj nie zadziałało kilka czynników. W United do końca nie wiedzieli co chcą z nim zrobić, czy ma grać na środku czy na boku obrony, prawdziwej szansy też nigdy nie dostał, w tych krótkich okresach kiedy był wystawiany fajnie wyglądał ale przede wszystkim okazał się szklanką. Co chwilę albo zerwane krzyżówki albo jakieś inne urazy. 25 lat i gość jest wrakiem.

Chong zapowiadał się nieźle, chaotyczny ale miał w sobie taką młodzieńczą bezczelność, co roku wokół MU kręci się kilka takich obiecujących chłopaczków. Kopie sobie w tym Championship i pewnie tak zostanie, a na którymś etapie skończy w jakimś średniaku którejś z pozostałych lig jak wielu przed i wielu po nim.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”