Kluby vs Reprezentacje - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 lis 2008, 23:33

Bienias pisze:Najlepsze a ile ich jest? Wiekszosc chce bo np te slabsze promuja w ten sposob zawodnikow.
promuja zawodnikow? ile klubow chce promowac swoich zawodnikow? jak juz to zawodnicy chca promowac siebie. nie sadze, by takiemu lechowi poznan bardzo zalezalo na promowaniu swoich najlepszych pilkarzy poprzez kadre w jakims tam meczu towarzyskim.

mozemy rozszerzyc grono do najlepszych klubow w danych krajach, bo z nich pochodzi znaczna czesc pilkarzy grajacych w reprezentacjach. juz wiecej?

jakos nie wydaje mi sie tez, zeby przykladowy gornik zabrze byl zachwycony, gdy nawet taki pazdan dostalby na kadrze dosc powaznej kontuzji.

swoich pilkarzy oddaje wiele klubow. ale jedne 1 inne 2 a inne 15 graczy. i walka jest w interesie wszystkich.
Bienias pisze: Bronicie sprawy przegranej z gory bo zawodnicy tych wielkich klubow CHCA grac dla kadry. Kluby chca czy nie chca musza to tolerowac i zdaja sobie sprawy ze z Fifa nie wygraja.
ale nikt nie chce by mecze reprezentacji w ogole zlikwidowac (bo to niemozliwe). ale o to, by kluby mialy z tego jakis godny pieniadz, gdy zawodnik x sie polamie na zgrupowaniu. oraz o to, by fifa znalazla sobie sensowniejsze terminy, niz te, gdy kluby graja dwa mecze w tygodniu, pilkarze maja duze obciazenia i dostaja jeszcze dodatkowe kilometry i kopniaki po kosciach, miesniach, stawach, sciegnach bo musza z duma reprezentowac swoj kraj.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2008, 23:36 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 lis 2008, 23:34

Bienias pisze:chocby do wyszukiwania talentow
naprawde myslisz ze taki klub jak fc barcelona kupuje pilkarza bo ten blysnie na 3 meczach turnieju?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 lis 2008, 23:49

RealFan pisze: promuja zawodnikow? ile klubow chce promowac swoich zawodnikow? jak juz to zawodnicy chca promowac siebie. nie sadze, by takiemu lechowi poznan bardzo zalezalo na promowaniu swoich najlepszych pilkarzy poprzez kadre w jakims tam meczu towarzyskim.
Zawodnicy sie promuja dla siebie i klubu! Lechowi nie zalezalo ale jak tacy zawodnicy jak Lewandowski maja zaczynac w kadrze?

.
RealFan pisze: ale nikt nie chce by mecze reprezentacji w ogole zlikwidowac (bo to niemozliwe). ale o to, by kluby mialy z tego jakis godny pieniadz, gdy zawodnik x sie polamie na zgrupowaniu. oraz o to, by fifa znalazla sobie sensowniejsze terminy, niz te, gdy kluby graja dwa mecze w tygodniu, pilkarze maja duze obciazenia i dostaja jeszcze dodatkowe kilometry i kopniaki po kosciach, miesniach, stawach, sciegnach bo musza z duma reprezentowac swoj kraj.
I na odwrot?

Czytasz ze zrozumieniem? poczytaj wczesniejsze posty

Kuman dobrze wiemy ze Barcelona i wiele innych klubow nie kupuje zawodnika tylko dlatego ze ten zagral 3 dobre mecze. Ale wiele klubow zwroci na takiego uwage. Chyba wszyscy wiemy ze mistrzostwa podbijaja stawke za zawodnikow wiec niejako promuja.
Kuman mowisz o wirusie fifa....a uwazasz ze Katalonia powinna miec wlasna reprezentacje? Popierasz ten ruch?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 lis 2008, 23:57

Bienias pisze:Kuman mowisz o wirusie fifa....a uwazasz ze Katalonia powinna miec wlasna reprezentacje? Popierasz ten ruch?
A co ma jedno z drugim wspólnego, że tak się wtrącę bezczelnie?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lis 2008, 0:11

Bienias pisze:I na odwrot?
daj spokoj :lol:
Bienias pisze: Zawodnicy sie promuja dla siebie i klubu! Lechowi nie zalezalo ale jak tacy zawodnicy jak Lewandowski maja zaczynac w kadrze?
jaki cel ma mecz towarzyski w takim terminie, jak np. wczoraj? gdzie do meczy eliminacyjnych jest duzo czasu?
Bienias pisze:Czytasz ze zrozumieniem? poczytaj wczesniejsze posty
tak, wiem, ze bylo to juz poruszone. i co z tego? nie obaliles tego.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 lis 2008, 0:32

szczerze? nie interesuje mnie czy katalonia bedzie miala reprezentacje. nie jestem katalonczykiem wiec nic mi do tego

jestem jednak za tym by barcelona nie tracila na mecze reprezentacji 15 pilkarzy

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 lis 2008, 9:50

RealFan pisze:[

jaki cel ma mecz towarzyski w takim terminie, jak np. wczoraj? gdzie do meczy eliminacyjnych jest duzo czasu?

Dla mnie zaden ale dla tych Polakow na wyspach to bylo wielkie wydarzenie. Trenerowi ten mecz rowniez byl potrzebny. Powodow znajdziesz wiecej nawet takie zeby Lato mogl zobaczyc pilkarzy :lol:
Jak sa mecze el to druzyna przebywa ze soba ponad tydzien a to juz sporo czasu dla selekcjonera.

Kuman akurat najwieksze kluby takie jak Barcelona na meczach reprezentacji traca najwiecej i pewnie to sie szybko nie zmieni. Predzej bym zmienil czestotliwosc mistrzostw Afryki oraz jej czas bo kluby bardziej z tego powodu cierpia niz np z takich srodowych terminow

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 lis 2008, 11:07

fieldy pisze:tyle tylko, że np. Puchar Anglii to najstarsze rozgrywki na świecie i ich prestiż jest nieporównywalnie większy od towarzyskiego meczu reprezentacji.
Sorry, ale takimi rzeczami to się jarają tylko kibice klubów angielskich.
rkoeman pisze:do czego kluby potrzebuja reprezentacji?
Do niczego, to piłkarze chcą grać bo to w większości przypadków powód do dumy. Fajnie wygląda twój avatar w kontekście dyskusji :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re: Kluby vs Reprezentacje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 lis 2008, 11:49

marquez wiele razy pokazal ze liczy sie dla niego klub i ze potrafi zrezygnowac z malo wartych rozgrywek by sie skupic na grze w lidze

moze stad taki awatar mojego ulubionego pilkarza w barcelonie?

powod do dumy mnie srednio interesuje skoro cierpi na tym moj klub i posrednio ja bo place pieniadze na moj klub

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lis 2008, 12:31

Rezus pisze:Sorry, ale takimi rzeczami to się jarają tylko kibice klubów angielskich.
wybaczam.
Czy ja mówię, że wszyscy kibice na świecie mają śledzić rozgrywki FA Cup ? Nie. Dla kibiców ligi ang. puchar ten jest bardzo ważny i o tym tylko piszę. Nie moja wina, że w Hiszpanii, czy we Włoszech puchar kraju jest mniej prestiżowy dla klubów. Mało mnie obchodzi ich ranga. Piszę o Anglii, a tam tak to wygląda.
Dlatego nie można się dziwić, gdy Wenger mówi, że woli grać w FA Cup, niż wysyłać graczy na mecze towarzyskie ich reprezentacji.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 lis 2008, 14:18

ale wenger moze wystawic swoich graczy nawet pod tesco jak bedzie chcial. a reprezentacje wg prawa pracy nie moga miec na to zadnego wplywu. niestety poprzez dzialania fify i uefy maja. ale juz niedlugo. niebawek konczy sie licencja uefy na LM i zacznie sie mala rewolucja

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 lis 2008, 14:33

jaka rewolucja? kluby zakaza swoim graczom wystepow w reprezentacjach?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 21 lis 2008, 15:01

Jeśli piłkarze chcą się wypromować to niech to robią ale ci mniej znani według mnie w takich towarzyskich gierkach powinni brać udział zupełnie młodzi piłkarze żeby zobaczyć jak sobie radzą a nie kluczowych graczy narażać na kontuzję. Kluczowi gracze ograją się i nagrają w swoich własnych klubach nie potrzebują reprezentacyjnej rozbieganki. Essien wystąpił w meczu przeciwko jakiejś Libii i złapał jedną z najgorszych kontuzji zerwanie wiązadeł krzyżowych 6 miechów kontuzji ;/ to Chelsea płaci grubą kasę temu zawodnikowi a on większość sezonu nie będzie grał chociaż to jeden z najważniejszych piłkarzy w zespole. Repra umyje rączki od wszystkiego i powołają następnego....

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 21 lis 2008, 15:09

Jak dla mnie problem dość błachy. Ok wiadomo, że Wenger może być zły itp bo wysyła mimo większego wpływu swoich piłkarzy na zgrupowania kadry a potem wraca do niego taki kontuzjowany Theo i jest nie ciekawie :? . Należy pamiętać jednak, że meczy w kadrze wiele w sezonie nie ma, dla zawodników jest to bardzo ważne i KAŻDY zawodnik, który gra w reprezentacji tego chce i jest to dla niego bardzo ważne a gdyby klub mu tego zabronił to wątpie czy by to przyjął w stylu "ok, spoko nic się nie stało. Pojadę innym razem". Oczywiście zależy też to od sytuacji bo np jeden mecz towarzyski taki Theo mógłby opóścić bo jego wartość jakoś tam znana jest w reprezentacji, choć jest to młody piłkarz i każde powołanie jest dla niego ważne tym bardziej, że w repr Anglii jest spora konkurencja.
Marquez ma już na tyle wyrobioną markę, że na tow wszytskie jeździć nie musi i konkurencji jak dla siebie wielkiej nie ma. Ale tam zdobywa się zgranie etc, które procentuje w el. i na samych mistrzostwach (które są już po sezonie).
Nie wiem jak jest teraz ale w to trochę wątpie - jak taki Walcott doznał kontuzji to federacja angielska powinna zapłacić Arsenalowi min za leczenie (nie znam się na ich budżecie więc trudno mówić co powinna i za co płacić) / część płacy piłkarza (np tu: 3 mięchu przerwy ok 1 miesiąc wynagrodzenia).
rkoeman
Mecze kadry może budzą w tobie wizerunek janusza, niedzielnego kibica z małyszową trobką w ustach i flagą polski made in Tyskie ale kadra dla wielu (i tu zależy gdzie: patrz mecz Irlandia-Polska: obaj gramy u "siebie" :rotfl: a tylko naszych słychać, tylko nasi prowadzą zorganizowany doping) jest czymś więcej.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 lis 2008, 15:42

ale ja jestem kibicem klubu - i chodzi mi tylko o jego dobro. do tego place na ten klub. nie place na to by xavi musial zagrac malo warty mecz z chile by lfp sobie zarobila

bienias - uefie konczy sie umowa na organizowanie LM i chodza sluchy ze kluby beda chcialy miec wieksza kontrole nad tym - sila rzeczy uefa (a co za tym idzie fifa) przestana miec tyle mozliwosci na zmuszanie klubow do puszczania pilkarzy na rozne dziwne mecze

nikt nie mowi o likwidacji rozgrywek reprezentacji - ludzie chca to ogladac i beda ogladac - chodzi o lepszy kalendarz, marginalizacje IO i tego typu rozgrywek oraz wiele zmian - odszkodowania za kontuzje i czas leczenia pilkarzy, placenie im pensji jezeli doznali kontuzji na zgrupowaniach kadry, etc, etc

i najwazniejsze - zlikwidowanie najglupszego terminu fifa jaki jest czyli tydzien po rozpoczeciu lig wloskiej i hiszpanskiej ktory skutecznie niszczy przygotowania do sezonu powodujac bardzo dziwne wyniki na poczatku gier

MENDEZ poruszyl temat marqueza - poniekad ma racje ale rafa to dobry przyklad - rozumie ze to dzieki klubom zarabia taka kase i jest tak dobrym pilkarzem wiec musi cos tym klubom dac. xavi naprawde nie musial sie zgrywac w srode z wiekszoscia kadry ktora grala na euro. jeszcze mlodych, dopiero wchodzacych do druzyny jestem w stanie zrozumiec, jestem w stanie zrozumiec gre o punkty ale nie towarzystki mecz w ktorym arsenal traci pilkarza i nikt im za to nie zaplaci

EDIT - wlasnie wyczytalem ze realowi na dwa mecze polecial cannavaro. a sytuacje maja bardzo marna

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”