GRUPA F - Nowa Zelandia, Paragwaj, Słowacja, Włochy - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Re: GRUPA F - Nowa Zelandia, Paragwaj, Słowacja, Włochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 cze 2010, 19:43

Wyjsciowa jedenastka nie wyglada tak zle.
Z grupy Italia powinna wyjsc potem bedzie gorzej.

Do boju Azzurri.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 cze 2010, 19:44

Paragwaj ma w swoim składzie dobrych napastników, ale ktoś do nich tę piłkę jeszcze musi dograć. Zresztą wyniki meczów towarzyskich przed mundialem na kolana nie powalają. Jedynie na uwagę zasługuje remis z Holandią, ale pokonać potrafili tylko Grecję i Koreę Północną.
Choć ja oczywiście kibicuję dziś właśnie Paragwajowi, ale pokonać Włochów nie będzie łatwo.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 14 cze 2010, 19:56

Dr.Football1 pisze:Pepe na prawym skrzydle jeszcze zrozumiem,ale Gilardino na lewym ?
Raczej Iaquinta na prawym, Pepe po lewej stronie a Gila na szpicy.
Zgadzam się z Babelem, że atak powinien wyglądać inaczej. Reszta chyba dobrze, zobaczymy co pokaże Montolivo? Stawiam 1:0 dla Włochów.
Forza Italia!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 cze 2010, 19:59

Ja tak notuje ustawienia, od prawej strony poczynając - a więc Pepe na prawym skrzydle, Gilardino na środku, Iaquinta na lewej stronie. Ale zobaczymy, jak to będzie później wyglądało.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 cze 2010, 20:05

brzycho pisze:Ja jednak przypominam, że to Lippi jest światowej klasy kołczem i ma raczej więcej trofeów niż suma wieku całej Waszej czwóreczki.
Czekaj czekaj, Lippi ma tytulow 14 (Serie A - 95, 97, 98, 02, 03; CI - 95, 00; SCI - 95, 97, 02, 03; CL - 96; Internatonal Cup - 96, WC - 06). Sugerujesz, ze mamy po 3,5 roku czy tylko tak jak zwykle pieprzysz jak potluczony? Lippi popelnia bledy i linia ataku jest zupelnie bledna, aczkolwiek na grupe pewnie wystarczy.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 14 cze 2010, 20:10

Babel pisze:Sugerujesz, ze mamy po czetry latka czy tylko tak jak zwykle pieprzysz jak potluczony?
Nie. Wyszedłem z założenia, że każdy z Was będzie na tyle inteligentny, by skumać o co mi chodzi. No cóż. Pomyliłem się.
Następnym razem będę pisał do Ciebie prostym językiem, bez żadnych przenośni, żebyś nie musiał zbyt dużo myśleć. 8)

Babel pisze:Lippi popelnia bledy i linia ataku jest zupelnie bledna, aczkolwiek na grupe pewnie wystarczy.
Babel na kołcza! Byłby minimum półfinał! :badziewie:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 cze 2010, 20:19

Pepe 7 bramek i gra jako skrzydlowy pomimo, ze jest to naturalna pozycja dla Quagliarelli który miał o niebo lepszy sezon, Iaquinta fałszywy skrzydłowy 6 goli - Di Natale skrzydłowy 29 bramek. Gilardino owszem to dobry snajper, ale pod kazdym wzgledem ustepuje Pazziniemu. Rozmiem ze jakby Lippi prowadził cie na sciecie, tez bys go popierał jednakze prawda jest taka, ze Lippi wybrał najgorsze, niewytłumaczalne, najmniej skuteczne zestawienie napastnikow. Przeslizgnie sie tylko dzieki temu, ze Włosi na pewno nie boja sie Paragwaju, Slowacji czy Hondurasu. Tu nie trzeba krztyny inteligencji, troche analizy gry danych zawodników.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 cze 2010, 20:23

Lippi wybrał najgorsze, niewytłumaczalne, najmniej skuteczne zestawienie napastnikow.
I nie tylko, patrząc na sezon optymalne zestawienie obrony to:
Maggio, Bonucci, Chiellini, Criscito.
I tak jestem zaskoczony, że dla Gattuso nie ma miejsca w kadrze, myślałem, że on je tam z urzędu ma.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 cze 2010, 20:25

Akurat odsuniecia Cannavaro i Zambrotty sie nie spodziewalem. To bylby absolutny kosmos dla Lippiego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 cze 2010, 20:28

Ja wiem, że to kosmos dla Lippiego, tak samo spodziewałem się, że w ciemno wyjdzie w składzie Iaquinta niezależnie od wszystkiego, ale to nie zmienia faktu, że podane przeze mnie zestawienie grało w tym sezonie dużo lepiej od Zambrotty i Cannavaro.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 cze 2010, 21:18

Włosi coś tam próbowali grać, ale to Paragwaj strzelił gola. Wynik nie jest może jakimś wielkim zaskoczeniem, ale po Paragwaju spodziewałem się jednak lepszej (a może innej?) gry. Lippi pewnie będzie zmuszony wprowadzić do gry lepszych piłkarzy i Włosi wyrównają. Mam nadzieję, że na tym koniec bo postawiłem under :P

De Rossi zderzył się ze ścianą powietrza przed polem karnym Paragwaju czy mi się wydawało?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 cze 2010, 21:20

Pepe >>> Krasic - oczywiście chodzi o dotychczasowe występy na Mundialu. Podoba mi się gra łysola, dobrze gra z klepy i walczy w defensywie.

Zmiany Marcello, zmiany. Iaquinta na lewym skrzydle to pomysł tak poroniony, ze nie mam pojęcia jak mimo sympatii do Lippiego, jak obronić tę decyzję. Środek pomocy też mógłby bardziej zdominować grę i Gila niewidoczny. Paradoksalnie to jeden z lepszych meczów Włoch ostatnio, ale i tak przegrywają. Bramka to wina na spółę Cannavaro i De Rossiego.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2010, 21:20 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 cze 2010, 21:20

Ciekawe, czy ten wynik zmieni coś u Lippiego, czy nadal będzie uparcie twierdził, że to najmocniejsze ustawienie. :roll:
To może być powtórka z Francji 2002, skład jest dramatycznie słaby.
Lippi pewnie będzie zmuszony wystawić wprowadzić do gry lepszych piłkarzy i Włosi wyrównają.
Fajnie, tylko on sądzi, że ci lepsi są na boisku. To jest problem Lippiego od dwóch lat.
De Rossi zderzył się ze ścianą powietrza przed polem karnym Paragwaju czy mi się wydawało?
Nie zdziwiłbym się, jakby to był chwilowy problem z mięśniem, bo on nawet nie udawał specjalnie później. Ale to byłoby w stylu Włochów. ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 cze 2010, 21:21

Wyglądało to tak jakby zechciał przebić Gilardiono z meczu z Celtickiem.

Również spodziewałem się trochę innej gry po Paragwaju, jak na moje oko za dużo długich piłek do Barriosa. Podoba mi się, że biegają, walczą, ale w ofensywie mogliby mimo wszystko trochę więcej pokazać.

Grunt, że Włosi przegrywają :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 cze 2010, 21:21

Takie rzeczy tylko Włochom się mogły przytrafić.

Wszędzie słońce i duszno, teraz leje i wietrznie.
Wszędzie normalnie i dobrzy sędziowie, tu jakąś "ślepa kur*a" (tylko tak go mogę podsumować).

W 1. minucie powinna być czerwona kartka! I gówno mnie obchodzi, że była to 1. minuta, faul okropny, wejście wyprostowaną nogą na piszczel Włocha! Czerwień jak nic. Poza tym, przez pierwsze 10 minut, Paragwajczycy nie potrafili wyjść z własnej połowy, szkoda że strzelili tego dość przypadkowego gola, ale taki jest już futbol. Nieprzewidywalny.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2010, 21:29 przez cloner, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”