1/8 finału: Hiszpania - Portugalia - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto dalej?

Hiszpania
9
45%
Portugalia
11
55%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Re: 1/8 finału: Hiszpania - Portugalia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 cze 2010, 13:42

Maciek (interista) pisze:Portugalia dysponuje jedna z najsilniejszych linii obrony na swiecie.
Caravlhio, Pepe, Bruno Alves. W odwodzie Ferreira czy Miguel. A przeciez brakuje jeszcze takiego Bosingwy. Ja tutaj nie widze nic niespodziewanego.
No ja się mimo wszystko nie spodziewałem, że Brazylia nie tylko nie strzeli im żadnej bramki, ale również stworzy przez cały mecz zero sytuacji, ale skoro to takie normalne, to spoko. :wink: Może nie był to mecz, który musieli wygrać, ale fakt faktem.

EDIT:

A poza tym, napasałem nadspodziewanie, a nie niespodziewanie :P

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 27 cze 2010, 1:56

Albiola mamy z głowy do końca turnieju :/

http://www.as.com/futbol/articulo/lesio ... ftb_41/Tes

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 cze 2010, 7:40

cloner pisze:Chyba sobie jaja robisz. Niemcy i Holandia wcale gorzej się nie prezentują, Niemcom zupełnie nie wyszedł mecz z Serbią, natomiast Holandia gra na stojąco i wszystko wygrywa
arek_ahig pisze:Przychylam sie do zdania clonera, ze z pewnoscia lepiej prezentuja sie od nich Holendrzy i Niemcy, a i Portugalczycy wcale nie graja duzo gorzej. Niemcy z Australia zagrali swietnie, z Serbia pomimo gry w 10 nie byli zespolem gorszy. Ba momentami duzo lepszym.
Nie wiem przez jaki pryzmta oceniacie, ale slowo prezentuja wskazywloby na walory czysto pilkarkies prezentowane na boisku a nie zdobycze pkt. Cloner sam napisal, ze Holandia grala na stojaco, wiec nic takiego nie zaprezentowala - wlasnie poza tymi zdobyczami pkt, nie grali zbyt dobrze, swiadcza o tym sytuacje bramkowe, ktore w pierwszych meczach pomarancozwych wystepowaly jak na lekarstwo - oczywiscie mozna napisac, ze Holandia ma wieksze szanse bo liczyc mozna na wielka przemiane jak dojdzie Robben, ktory przy swoim dniu daje nawet 50% wartosci druzyny... 2 mecze na ktorych zasnalem to byly 2 z udzialem Hol
Niemcy :lol: Zapomnijcie juz o tym wyniku z kangurami on nie jest miarodajny ... jezeli nawet z Serbami nie wyszedl im mecz to z Ghana tez zagrali slabiutko
Czy wam sie to podoba czy nie ale przy calej slabosci europejskiej pilki to Hiszpanie do tej pory prezentowali sie najlepiej, co nie onznacza ze maja najwieskze szanse na MS bo obecnie Holandia ma chyba lepsze notowania, nie oznacza to rowniez ze Portugalce sa bez szans, jednak niecierpie tej reprezentacji i dla mnie marzeniem bylo jej odpadniecie w fazie grupowej

Portugalia rozbila slaba Koreę, a Brazylii grac sie juz z nimi nie chcialo

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 29 cze 2010, 10:28

Jeszcze nie było niespodzianki w 1/8,a więc zostało tylko to że Hiszpania odpadnie ,bo inaczej będzie nuda.Dodam że w tym meczu "kubicuję "
Hiszpanii.Portugalia gra zbyt nudną dla mnie piłkę,za bardzo defensywną.
Bo nie będzie dla mnie niespodzianką przegrana Paragwaju.Do cholery ,to nie są mistrzostwa Ameryki Pd.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 cze 2010, 10:59

Mam nadzieję że Cristiano nie odwali żadnej gafy, jak tej z 2006 roku przeciwko Anglii, gdzie potem był wrogiem publicznym nr.1 w całej Premier League.

Liczę na skromne zwycięstwo Portugalii

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 29 cze 2010, 14:09

Jestem oczywiscie za Hiszpania jak od poczatku kibicuje im i Brazyli,oby Hiszpania nie skupila sie tylko
na Cristiano,bo Meireles i inni moga ladnie namieszac,stawiam 2:0 dla Hiszpanów.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2010, 19:43

Wygrana Portugalii bylaby niespodzianka, a takiej w meczach 1/8 bardzo mi brakuje. Jestem za Kryska i spolka :) Wymeczone 2-1 bedzie idealne :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 cze 2010, 20:20

Cholera jest Pepe w środku pola, będą ostre kosy. :lol: Sfinks niestety nie zaskoczył i nadal będzie gra bez skrzydeł, bo boki obrony wg. mnie także nie pracują tak jak powinny. Torres oby się wstrzelił i coś grał, Iniesta mam nadzieję, że rozkręci grę, bo dobrze mu wychodzi gra jako wolny elektron.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 cze 2010, 21:01

Alez ten Casillas jest zenujaco slaby. :rotfl:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 cze 2010, 21:12

Straty w drugiej linii przez Alonso i Busquetsa mnie rozpierdalają. Nie dość, że jest ich dwóch to dzisiaj grają równiutko obok siebie, z czego wychodzi totalny chaos w rozegraniu, bo najczęściej Alonso zalicza glebę i podaje pod nogi rywala, a Sergio tak wali kółeczka, że sam się gubi. Dzięki Ikerowi zaczynam wierzyć, że z tą piłką naprawdę jest coś nie tak. :)
Pierwsze 20 minut dobre, później tylko jakieś zrywy i nawet bez żółtka, choć sędzia jak ma gwizdać to nie gwiżdże, a za chwilę widzi faul w podobnej sytuacji.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 29 cze 2010, 21:18

Casillas kaczora donalda udawał :)

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 29 cze 2010, 21:26

To przez Jabulani, nara.

:P

Co do meczu, to jestem rozczarowany pierwszą połową, mam nadzieję że jedni i drudzy jeszcze się rozkręcą.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 cze 2010, 21:28

Poza pierwszymi 6 minutami, kiedy to Hiszpanie oddali 3 strzały z daleka oraz strzału Ronaldo, nic się nie dzieje. NUDA.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 cze 2010, 21:29

Mnie się tam podobał początek. Kilka naprawdę fajnych okazji chociaż zero bramek. Zobaczymy, ale wydaje mi się, że nie powinno się skończyć na 0-0, to byłaby ogromna niespodzianka. Nie martwcie się, Fabregas wejdzie to się wszystko rozkręci :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2010, 21:30

Hiszpanie maja jak zwykle ogromna przewage w posiadaniu pilki,ale na razie nic z tego nie wychodzi. Portugalia liczy na kontry i odrobine szczescia. Swietnie po lewej stronie szarpie Coentrao,ktory przycmiewa slabo grajacego CR. Niech wchodzi Liedson,nie moge juz patrzec na tego Almeide.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”