1/2 finału: Urugwaj - Holandia - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Re: 1/2 finału: Urugwaj - Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 lip 2010, 22:02

Robin bezsprzecznie na spalonym był. Pamiętam USA-Wlochy podobna sytuacja byla w 2006 i nie uznal bramki. Ale teraz to juz pozamiatane.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 lip 2010, 22:03

"Zabójcza precyzja mechanicznej pomarańczy" -> :haha: :haha:

Ktoś u mnie na osiedlu za pomarańczowymi bo co gol to słyszę go mocniej niż grzmoty burzy :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lip 2010, 22:05

Ale ta Holandia jedzie na farcie. Nie pamiętaj drużyny, która na turnieju miałaby więcej farta aniżeli teraz Oranje. Z Danią piach i wygrana po golu samobójczym i szmacie, potem wymordowane 1-0 z Japonią po szmacie, wygrana z Kamerunem, gdzie Afrykanie mogli spokojnie nawet wygrać i tylko błysk Robbena dał zwycięskiego gola, potem koszmarny mecz ze Słowacją - błysk Robbena i pech Vittka, który powinnien wyrównać i wreszcie mecz z Brazylią - jedyne dobre 45 minut Holandii, ale juz po pierwszej połowie powinno być pozamiatane no i ten nieszczęsny Melo.

Dzisiaj mamy mecz z Urugwajem - drukania sędziów, dwa niesłusznie odgwizdane spalone, brak karnego, druga połowa to przewaga Urusów, groźne strzały a Holandią gra piach. I wreszcie w ciągu trzech minut Sneijder po rykoszecie i Roben (z główki!!!) przesądzają o finale. Drużyna, która zagrała jedną dobrą połowę jest w finale. I jedyny groźny rywal, którego pokonała to Brazylia. Reszta to same ogórki lub przeciętniachy.
Jarzinho pisze:No skoro Paragwajowi nie uznano bramki, to tu chyba nie powinno być wątpliwości. Chyba, ze Robin nie był na spalonym.
Chciałem to samo przytoczyć. Robin blokował obrońcę czyli niejako uczestniczył w akcji. Dodatkowo Zasłonił Muslerę.

Jeszcze coś napiszę. Tak przeciętnie a nawet słabo grająca ekipa w finale :lol: Dosłownie jedna połowa udana i to tylko przy wydatnej pomocy Melo. Nawet dziś nic specjalnego nie prezentują. Jeśli byłbym pozbawiony wszelkich sympatii to najbardziej majstra życzyłbym Niemcom - po takich pogromach i takim kosmicznym futbolu tylko oni zasługują na ten tytuł. Bo Holandia - same przeciętniaki poza Brazylią (czerwo), Hiszpania dno jak zwykle (poza Euro 2008) i ogrywanie ogórków, Urugwaj - wiadomo. Korea, Ghana, Meksyk...
Ostatnio zmieniony 06 lip 2010, 22:06 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 06 lip 2010, 22:24

Spalony jak nic przy bramce wesleya,koncówka emocjonujaca no coz szkoda mi Urugwaju.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 06 lip 2010, 22:24

Sędzia ewidentnie przekręcił Urugwaj. Spalony był, typ aprobował uwagę Muslery, gwizdek powinien być głośniejszy niż te wuwuzele. A tu gwizdka nie było wcale. Gol na 3:1 to już pokłosie zajebistej decyzji sędziego. Co jak co, ale w półfinale takie akcje nie powinny mieć miejsca. Złodzieje...

Swoją drogą.

Wszystkich meczów Holendrów nie oglądałem, ale we wszystkich tych które widziałem van Persie grał żenująco. Ten turniej to cały taki tego grajka, czy po prostu oglądałem nie te mecze, które powinienem?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lip 2010, 22:27

brzycho pisze:Ten turniej to cały taki tego grajka, czy po prostu oglądałem nie te mecze, które powinienem?
Raczej cały.

Mecz na pewno emocjonujący, ale błędy sędziów zbyt ewidentne.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 lip 2010, 22:28

Wszystkich meczów Holendrów nie oglądałem, ale we wszystkich tych które widziałem van Persie grał żenująco. Ten turniej to cały taki tego grajka, czy po prostu oglądałem nie te mecze, które powinienem?
cały turniej. a dziwnie, bo przed MŚ świetnie mu szło, w Arsenalu po powrocie i w towarzyskich a tu tak kiepsko.

Szkoda Urugwaju, bo prawie 3-3 było i byłoby arcy-ciekawie. Wydaje mi się, że jeśli Niemcy jutro przejdą Hiszpanię to tak grająca Holandia za bardzo nie ma szans.

Komentatorzy w studiu mówią że było podwójne odbicie i przy tym drugim jednak nie było spalonego. Potrzeba jakichś dobrych powtórek/screenów :P

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 06 lip 2010, 22:29

brzycho pisze:
gra tak cały czas, szkoda Urugwaju ale jak sędziowie są z dżungli to tak to wszystko wygląda

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 lip 2010, 22:29

brzycho pisze:Ten turniej to cały taki tego grajka, czy po prostu oglądałem nie te mecze, które powinienem?
caly :lol: a ktos caly czas mysli ze wkoncu cos strzeli :lol2 :rotfl: :haha: :
Nigdy nie rozumielem tego zachwytu nad nim... jak juz zagra 2 dobre mecze to potem pol roku leczy kontuzje, a nastepne pol buduje forme aby znpowu zagrac 2 mecze na poziomie i tak bledne kolo

Zenujace jest to, ze tak grajaca Hol jest w finale... to podkresla tylko jaki byl poziom tego turnieju. Tylko Niemcy bronia honoru, szkoda ze HisZPania nie jest w tej polowce co Hol, bo mimo ze hiszpanie bez formy to graja cos mniej wiecej
A Holandia to Robben&Sneijder oraz pracus Dirk a reszta koszulki

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 lip 2010, 22:31

Ależ żal Urusów...Sędziowie na tych mistrzostwach to [*].Holandia nie gra ani ładnej piłki,ani nie jest specjalnie silna (gdzie np. van Persiemu do Van Bastena czy Bergkampa?)ale paradoksalnie ma duże szanse na złoto.Szczęście jest wybitnie po ich stronie.Taka mała dygresja - wygląda na to,że Niemicy zamienili się z Holandią miejscami jeśli chodzi o style...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lip 2010, 22:36

Przed meczem mówiłem, że Holandia nawet jak będzie grać totalny piach to mają takie dwie indywidualności (nie musze już pisać kto), że w pojedynkę wygrają ten mecz.

Sędzia drukarz i tyle. Dwa spalone-widmo z początku, karny dla Urusów, gol ze spalonego. Nosz ludzie. TO mogło być ze 4-2 dla Urugraju!

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 06 lip 2010, 22:36

Niestety sędzia wydrukował mecz...w przerwie mówiłem żeby było lepiej niestety na życzeniach się skończyło bo 2 brama dla Holandii ewidentny spalony...RvP zasłaniał Muslere niemam wątpliwości możliwe że dotkną piłkę ale i tak spalony powinnien być odgwizdany...Sneijder ciągnie tą Holandie ...zdobywca ZP coraz bardziej prawdopodobny zobaczymy kto będzie jego mocnym kandydatem(piłkarze Bayernu czy też Xavi)

van Bommel dostał zółtą w 93 min sędzia tak długo czekał...ciekawe jaki kurs będzie w finale można w ciemno obstawiać..zaryzykowałbym nawet że dostanie czerwo...

Finale będzie Webb czy jednak ten Japończyk co był dzisiaj tym 4?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lip 2010, 22:38

brzycho pisze:Spalony był, typ aprobował uwagę Muslery
co robił ?

Nie wiem co chcecie dziś od Robina, zdecydowanie jego najlepszy mecz. Kilka fajnych podań, Do Kuyta, do Robbena, w końcówce do Robbena ładnie odegrał, gdzie ten mu się nie zrewanżował, choć Robin nabiegał na pustą bramkę [i typ by wszedł :maruda: ] ale to oczywiście Robin gra samolubnie i "jest debilem" a Robben geniuszem :roll: Robin dziś głównie dogrywał, piłek nie dostawał od kolegów, o ci sami chcieli strzelać. W moim przekonaniu zagrał najlepszy mecz do tej pory.
MazurXIII pisze:Holandia nie gra ani ładnej piłki,ani nie jest specjalnie silna (gdzie np. van Persiemu do Van Bastena czy Bergkampa?)
Jak ktoś nie jest taki dobry jak dwóch legendarnych piłkarzy, to znaczy, że nie jest specjalnie dobry ?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 lip 2010, 22:41

fieldy pisze:że nie jest specjalnie dobry ?
jest zenujaco slaby... :lol:
fieldy pisze: brzycho napisał(a):Spalony był, typ aprobował uwagę Muslery

co robił ?
czy to nie ktos tu przypadkiem rzucal sie na lewo i prawo odnosnie gramatyki, ortografii, pisowni koncowek ą a myli aprobowanie z absorbowaniem
Ostatnio zmieniony 06 lip 2010, 22:43 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 lip 2010, 22:42

Nie o to mi chodziło fieldy.Gdzie obecnej Holandii do tej z 88 albo 98?A Robin na tych mistrzostwach jest cieniem samego siebie.W takiej formie to nawet Borriello jest od niego lepszy :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”