Notes z młodymi "gwiazdami" - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Notes z młodymi "gwiazdami"

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 cze 2011, 20:00

Nie musi, bo Napoli raczej go nie kupi:)
Lapsus :P
Ja Abela pierwszy raz zobaczyłem jak władował dwa gole pirmaverze JUVE potem się okazało, że cały sezon w Campionato primavera miał świetny i w kolejnym roku czekałem na jego pierwsze spotkania już na seniorskich boiskach. No i Abel grał świetnie. W tym sezonie było gorzej przez kontuzję, oraz jedynie jedno miejsce w ataku, ale Abel musi wystrzelić w przyszłym sezonie!

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 cze 2011, 20:07

Pewnie,ze musi wystrzelic. Ten chlopak ma nieograniczone mozliwosci. W przyszlym sezonie powinien miec juz miejsce w podstawowej jedenastce Rozowych. Mam nadzieje,ze wobec slabszej ostatnio postawy Forlana dostanie swoja szanse w zblizajacym Copa America.

Ofensywne trio Palermo robi wrazenie:

Pastore --- Ilicic

--- Hernandez ---

Kazdy z nich warty jest dobra skrzynke zlota.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2011, 0:35

Dorzuce jeszcze kilku :wink:

Remy Cabella (20 lat,Arles Avignon) - to moze byc nowy Ribery. Ogladalem go w meczu mlodziezowek Francji i Portugalii. Niesamowity chlopak,byl po prostu wszedzie,nie dosc,ze wspaniale dryblowal,to i rzucal swietne pilki partnerom. Z tego co wiem do Arles jest tylko wypozyczony,wiec w przyszlym sezonie bedziemy mogli go podziwiac w barwach Montpellier.

Jelle Vossen (22 lata,Genk) - Genk juz kiedys mial podobnego strzelca,nazywal sie Wesley Sonck. Jelle to jego lepsza wersja,zdecydowanie lepsza. Dopiero w tym sezonie pokazal sie szerszej publicznosci,ale za to jak ! Dziurawil siatki ekip z Jupiler League,zadebiutowal w reprezentacji,no i wkoncu to on poprowadzil Genk do mistrzostwa kraju po tak dlugiej przerwie. Jego glowne zalety to szybkosc,zwinnosc,tzw. positioning,a takze swietny instynkt strzelecki.

Koke (19 lat,Atletico) - kolejny znakomity produkt ze szkolki Rojiblancos. Srodkowy pomocnik,ktory mimo mlodego wieku gra jak stary wyjadacz. W tym roku pokazal sie z bardzo dobrej strony wywalczajac nawet miejsce w pierwszym skladzie ekipy z Madrytu. Przyszly sezon to bedzie jego czas. Warto zapamietac ta ksywke.

Tim Matavz (22 lata,Groningen) - to byl juz chyba ostatni sezon zdolnego Slowenca na Euroborgu. Interesuja sie nim kluby Wloskie oraz Hiszpanskie. Dosyc glosno bylo o jego ewentualnym transferze do Napoli,ale sprawa ostatnio ucichla. Tim to zawodnik bardzo wysoki dzieki czemu wiele goli zdobywa glowa. To chyba jego najwiekszy atut co nie znaczy jednak,ze w czasie meczu placza mu sie nogi,wrecz przeciwnie :wink: Taki srodkowy napastnik to prawdziwy skarb.

Vaclav Kadlec (19 lat,Sparta Praga) - Najwiekszy czeski talent od czasow Nedveda. W Sparcie zadebiutowal w wieku 16 lat i praktycznie od tego momentu nie oddal miejsca w podstawowej jedenastce Prazan. Moze grac na skrzydle lub jako srodkowy napastnik. Ostatnio staralo sie o niego Vitesse,ale oferta zostala odrzucona. I dobrze,bo dla Vaclava to zdecydowanie za niska polka. Na moje oko warty jest obecnie okolo 10 milionow euro. W reprezentacyjnym debiucie zdobyl oczywiscie bramke :)

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 12 cze 2011, 14:44

dzis o 20:45 arcyciekawie zapowiadajacy sie mecz under21 w mistrzstwa europy esp-ang. sklady zapowiadaja szalone widowisko. w esp thiago, de gea, bojan, javi martinez, muniain, mata, w ang chocby swieze transferowe hiciory henderson i jones czy tez welbeck, sturridge, rodwell

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 cze 2011, 14:50

Transfer Jonesa wciąż nie doszedł do skutku. :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 cze 2011, 15:11

Funes Mori (19 lat,River Plate) - odrobilem ostatnio troche zaleglosci z ligi argentynskiej,posciagalem,poogladalem skroty,poczytalem. W oczy od razu rzuca sie ten srodkowy napastnik Milionerow. Doskonale gra glowa,swietnie sie ustawia,pilka szuka go w polu karnym,posiada piekielnie mocny strzal. Godnego nastepce Falcao znalezli na Monumental trenerzy River. Moze jeszcze nie tego lata,ale w nastepnym bedzie juz laczony z najlepszymi europeskimi klubami,nie mam co do tego watpliwosci.

Mehdi Carcela (21 lat,Standard) - kawal czasu bily sie o niego...reprezentacje Belgii i Maroka. W koncu zdecydowal sie na reprezentowanie barw kraju z Magrebu. Moze grac na skrzydle badz jako ofensywny pomocnik. Warto takze wspomniec,ze w polowie jest Hiszpanem. Cechuja go znakomite wyszkolenie techniczne,genialny drybling,szybkosc,wszechstronnosc. Jedna z najwiekszych gwiazd Jupiler League. Juz niedlugo powinny sie po niego zglosic znacznie mocniejsze kluby. Moim zdaniem idealnie pasowalby do La Liga lub Serie A.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2011, 10:34 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 cze 2011, 16:10

Sergio Ezequiel Araujo (19 lat,Boca Juniors) - kolejna perełka z Argentyny.Środkowy napastnik - wychowanek Boca Juniors.Szybki,świetna prawa noga,dobry drybling i technika,niezły w powietrzu (180 cm patrząc na atak Argentyny to wielkolud).Niepokorny charakter,czasami daje się ponieść na boisku...poza tym ciągnie się za nim jakieś oskarżenie o gwałt (Van Persie bis?).Jego idolem jest Palermo,ale to trochę inny typ napastnika (dużo bardziej ruchliwy i szybki).Ponoć już na celowniku FC Barcelony.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 cze 2011, 17:23

Ponoć już na celowniku FC Barcelony.
Barcelona go obserwuje, ale watpie zeby doszlo do transferu. Barca troszke sparzyla sie na transferach a Ameryki Pld i raczej nie sprosta wymaganiom finansowym Boca

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 cze 2011, 15:19

Thibaut Courtois (19 lat,Genk) - dobra rada: zapamietajcie tego pikarza. Genk jest tak napakowany talentami,ze skauci najlepszych klubow europejskich pewnie koczuja tam dzien i noc blagajac dzialaczy z Gandawy o puszczenie chociaz jednej ze swoich gwiazd. Vossen,Ogunjimi,de Bruyne i wlasnie ten 19-letni bramkarz Courtois to najlepsze obecnie produkty swiezutkiego mistrza Belgii. Ten mlodociany golkiper jest niesamowity. Zaryzykuje stwierdzenie,ze jedynie on w niedalekiej przyszlosci bedzie mogl rywalizowac z De Gea o miano najlepszego bramkarza globu. Z Hiszpanem lacza go podobne warunki fizyczne (wysoki i chuderlawy) oraz nieprawdopodobny refleks dzieki ktoremu David oczarowal samego Sir Aleksa :) Za rok moze dwa posypia sie rowniez oferty za Courtois,nie mam co do tego zadnych watpliwosci. Belgowie od czasow Pfaffa i Pred'homme nie mieli lepszego bramkarza.

Nicolai Boilesen (19 lat,Ajax) - debiut w Eredivisie zaliczyl dopiero kilka miesiecy temu. Bylem tego swiadkiem,na poczatku drugiej polowy kontuzji doznal Blind i na jego miejsce de Boer desygnowal wlasnie mlodego Dunczyka. Przecieralem oczy ze zdumienia,chlopaczyna przez 40 minut wybiegal tyle ile cala druzyna Ajaxu przez minut 90. Bez kompleksow,bez skrupulow,maszyna zaprojektowana perfekcyjnie. Jest bardzo dobrze zbudowany,szybki,dynamiczny. Jego naturalna pozycja jest lewa obrona,ale jestem pewien,ze swietnie dalby sobie rade na skrzydle,a nawet na srodku obrony. Zreszta Ajax jest znany z tego,ze wypuszcza w swiat obroncow niesamowicie wszechstronnych,mogacych grac praktycznie na kazdej pozycji w defensywie. Ostatnio chodzila plotka,ze Boilesenem interesuje sie Barcelona. Z tego co mi wiadomo jest takze kapitanem reprezentacji Danii U-21.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 24 cze 2011, 16:10

Nie wiem, czy Boilesen dałby sobie radę na skrzydle, ale w rzeczy samej - to bardzo duży talent. Wydaje mi się, że Duńczyk nie jest w pełni ukształtowany do gry na boku obrony, popełnia jakieś błędy taktyczne, ale nadrabia szybkością, motoryką, a przede wszystkim walecznością. Masz zdecydowanie rację pisząc o szkoleniu obrońców w Ajaxie, wszyscy - Van der Wiel, Vertonghen, Blind, Boilesen, Alderweireld - bardzo dobrze czują się z piłką przy nodze i są bardzo wszechstronni... Ciekawe, kto w przyszłym roku będzie grał na lewej obronie w Amsterdamie, bo Blind - dwa lata starszy od Boilesena - to również ciekawy i utalentowany chłopak.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 cze 2011, 16:34

Ostatnio oglądałem Brazylia-Dania na mistrzostwach świata do lat 17. Miałem zamiar zobaczyć na co stać Adryana i Piazona, ale się rozczarowałem bo niczego ciekawego nie pokazali a byli lansowani na największe gwiazdy turnieju. Natomiast w Danii podobał mi się pomocnik Fisher(nie wiem czy dobrze napisałem). Ciekawy zawodnik lansowany na nowego Laudrupa. Dobre podanie, drybling, szybki. Świetnie się go oglądało na tle Canarinhos.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 24 cze 2011, 16:42

Czy ktoś z oglądających, oprócz mnie zwrócił uwagę na Duńczyka nazywającego się Kenneth Zohore ? Mnie się podoba chłopak, gra bodajże w FC Kopenhadze. Wysoki, silny, dobry technicznie, dobry drybling...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 cze 2011, 16:44

Doktorze oglądasz Flamengo vs Singapur ?
Wlasnie kurcze nie widzialem. Po Juve vs. Singapur troszke sie kimnalem,a teraz tv zajety :wink:
Ostatnio oglądałem Brazylia-Dania na mistrzostwach świata do lat 17. Miałem zamiar zobaczyć na co stać Adryana i Piazona, ale się rozczarowałem bo niczego ciekawego nie pokazali a byli lansowani na największe gwiazdy turnieju. Natomiast w Danii podobał mi się pomocnik Fisher(nie wiem czy dobrze napisałem). Ciekawy zawodnik lansowany na nowego Laudrupa. Dobre podanie, drybling, szybki. Świetnie się go oglądało na tle Canarinhos.
W rzeczy samej. Ten Fischer obok Zohore jest zdecydowanie najlepszym zawodnikiem mlodego dynamitu. Zwinny,szybki,swietny technicznie,dobry przeglad. Typowy ofensywny pomocnik. Zreszta niedawno chyba pisalem o nim na forum po jednym z meczow ME U-17.
Czy ktoś z oglądających, oprócz mnie zwrócił uwagę na Duńczyka nazywającego się Kenneth Zohore ? Mnie się podoba chłopak, gra bodajże w FC Kopenhadze. Wysoki, silny, dobry technicznie, dobry drybling...
Ja :wink: http://www.pilka.pl/forum/pilka-na-swie ... ml#p582286

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 24 cze 2011, 17:13

Wybacz, nie zauważyłem ;)

Fischer z Brazylią miał kilka naprawdę efektownych przebojowych akcji, znakomity technicznie jest Duńczyk i ogólnie to bez kompleksów gra. Kolejny wielki duński talent w Ajaxie, z miłą chęcią oglądać będę w przyszłym roku ekipę z Amsterdamu, jeżeli do Boilesena, Erikssena i Fischera własnie dodamy Ebecilio, De Jonga czy Vurnona Anitę (nie wiem, czy pisałeś o nim Doktorze, a to też ciekawy i bardzo wszechstronny zawodnik).

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 cze 2011, 17:31

Fischer z Brazylią miał kilka naprawdę efektownych przebojowych akcji, znakomity technicznie jest Duńczyk i ogólnie to bez kompleksów gra. Kolejny wielki duński talent w Ajaxie, z miłą chęcią oglądać będę w przyszłym roku ekipę z Amsterdamu, jeżeli do Boilesena, Erikssena i Fischera własnie dodamy Ebecilio, De Jonga czy Vurnona Anitę (nie wiem, czy pisałeś o nim Doktorze, a to też ciekawy i bardzo wszechstronny zawodnik).
U Dunczykow w ogole szykuje sie fajne pokolenie,ktore poprowadzi nastepca Laudrpa - Eriksen.

A w Ajaxie jak zwykle,talent na talencie. Co do Anity oczywiscie sie zgadzam. Zaczynal na lewej obronie,teraz srodek pomocy,gdzie go nie postawia tam spisuje sie wzorcowo. Oprocz pilkarzy,ktorych wymieniles sa jeszcze:

Alderweireld - jeden z lepszych graczy z tego cudownego pokolenia belgijskich pilkarzy ; moze grac praktycznie na kazdej pozycji w obronie,chociaz brakuje mu troche warunkow fizycznych

Vertonghen - kolejny Belg ; wcale nie gorszy od Vermaelena moim zdaniem ; nie musze chyba wspominac,ze w Ajaxie gral juz jako lewy obronca,stoper,defensywny pomocnik itd. :wink:

Sulejmani - widowiskowy skrzydlowy w starym stylu ; lewa noga potrafi wiazac krawaty ; uwielbiam patrzec na jego gre

I wielu,wielu innych o ktorych dowiemy sie pewnie w przyszlym sezonie :)

Ciekawe, kto w przyszłym roku będzie grał na lewej obronie w Amsterdamie, bo Blind - dwa lata starszy od Boilesena - to również ciekawy i utalentowany chłopak.
Mi sie Daley jakos nie podoba. Widzialem go kilka razy,ale mnie do siebie nie przekonal. O ile jego ojca Danny'ego wrecz uwielbialem to do synalka musze sie jeszcze przyzwyczaic :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”